Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 facebook21020
Go艣膰 masz racj臋 co do obeznanego-te偶 mi si臋 wydaje. Ale z tego co czyta艂em to mieszka na jakiej艣 wsi i nie ma tam pracy wi臋c nie ma wyboru. Nie ka偶dy potrafi lub mo偶e sobie na to pozwoli膰, 偶eby si臋 spakowa膰 i wyjecha膰 do wi臋kszego miasta. A firm臋 w PL coraz mniej op艂aca si臋 prowadzi膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 facebook21020
Nie s膮dz臋 偶eby po rap sesji zwolnili kierownika w trybie natychmiastowym, bo co by musia艂 zrobi膰- 偶eby wysz艂o to dopiero na rap sesji (?), a by艂o na tyle powa偶ne. McD raczej nie zwalnia kierownik贸w- tylko ich 'sprzedaje' do licencji razem z budk膮 i lud藕mi tam pracuj膮cymi. Nie dosy膰 偶e dostaj膮 pare milion贸w to jeszcze pozbywaj膮 si臋 kierownika, nie rzadko zatrudnionego na czas nieokre艣lony. To samo robi膮 z asystentami i mgr, rzadziej pracownikami/instr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a czego mozna sie spodziewac po takim sprzedaniu w licencje? myslicie ze nadal da sie wytrzymac czy teraz to juz lipa ca艂kiem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trainee
Rozmowa wygl膮da tak w Warszawie: Spotkanie w hotelu w kt贸rym jest oko艂o 60-80 potencjalnych kandydat贸w. Operacyjny przeprowadza dla wszystkich prezentacje i opowiada o pracy i firmie. Ten etap trwa oko艂o 30minut. M贸wi te偶 o zarobkach. Nie jest to ani du偶o ani ma艂o jednak偶e jest to stawka wy偶sza od wi臋kszo艣ci manager贸w swing贸w w restaraucji wi臋c jak si臋 za艂apiesz to zachowaj dla siebie ile zarabiasz... ludzie s膮 zawistni... Po prezentacji wszyscy wychodz膮 i zaczynaj膮 si臋 masowe rozmowy indywidualne poniewa偶 w mi臋dzyczasie do sali wchodz膮 kierownicy restaraucji w Warszawskich. Masz rozmowe albo z operacyjnym albo z kierowniczk膮 zale偶y jak trafisz. Pyta o to dlaczego aplikujesz na stanowisko kierownicze, czy wynagrodzenie Ci odpowiada, o Twoje do艣wiadczenie oraz og贸lnie czym si臋 zajmujesz i 偶eby艣 co艣 o sobie powiedzia艂. To jest pierszy etap rozmowy po tym od razu Ci m贸wi albo, 偶e nie albo 偶eby艣 poczeka艂 na drugi etap kt贸ry jest od razu. Drugi etap wygl膮da tak. Czekasz a偶 wszyscy sko艅cz膮 rozmowy zosta艂o wtedy oko艂o 10os贸b. Wchodzisz do sali i rozmawiasz ze wszystkimi naraz czyli z operacyjnym i kierowniczkami restauracji. Ka偶da osoba zadaje Ci jedno dwa pytania a Ty siedzisz na 艣rodku i odpowiadasz. Potem wychodzisz i czekasz na maila. Drugi etap przesz艂y 3 osoby. Trzeci etap to dwudniowy pobyt w restaraucji, kt贸ry daje Ci minimalne poj臋cie o pracy kt贸r膮 b臋dziesz wykonywa艂. Nast臋pnie po dw贸ch rozmowa z kierowniczk膮 i innym operacyjnym. Pytaj膮 czy nadal chcesz pracowa膰, dlaczego tu, co Ci sie podoba, co nie, co by艣 zmieni艂, w kt贸rej restaraucji chcia艂by艣 pracowa膰. Potem czekasz na maila. Je艣li pozytywnie przeszed艂e艣 ten etap to idziesz do centrum pracy i kieruj膮 Ci臋 do jakiej艣 restauracji, gdzie z**********z jak dziki osio艂 :) i je艣li my艣lisz, 偶e jest praca biurowa to se grubo mylisz. Pracujesz jak zwykly pracownik masz identyczne obowiazki co on plus w tym samym czasie musisz kontrolowac wszystko, wydawac dyspozycje i 艣wieci膰 przyk艂adem szybko艣ci i dobrej obs艂ugi :) 3 Miesi膮ce masz pr贸bne, szkolisz si臋 wtedy z produkcji i serwisu, przez ten czas nie masz 偶adnych obowi膮zk贸w menadzerskich te zaczynaja sie dopiero po tych 3 miesiacach. I to chyba tyle :) Aha z tych 3 os贸b z mojej rekrutacji, kt贸re przesz艂y pozytywnie wszystkie etapy pracuje tylko ja. Powodzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up@ Je偶eli to prawda to si臋 wkur..., bo po pierwszym etapie nie powiedziano mi wprost ze nie. Tylko 偶ebym czeka艂 na odpowiedz w mailu, nie rozumiem po co takie 艣ciemnianie.

Udost臋pnij ten post

W maku nie ma lekko ale sami dobrze wiecie ze najwa偶niejsza jest atmosfera pracy niestety u mnie si臋 popsu艂a przez pewnego cz艂owieka kt贸ry ma d艂ugi jezyk widzi wszystkich ale nie siebie . Nie musicie mi wierzy膰 a rapsesja by艂a na wniosek pracownik贸w z tego co s艂ysza艂em :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@go艣膰 niem贸wienie o tym, 偶e nie przesz艂o si臋 rozmowy rekrutacyjnej jest w Polsce niestety standardem bo sama rekrutacja jest na niskim na poziomie, jednak偶e z do艣wiadczenia wiem, 偶e w prawie ka偶dej firmie je艣li wypadniesz pozytywnie to mowi膮 Ci od razu, 偶e przechodzisz do kolejnego etapu bo jeste艣 ok...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga1541
Nie polecam tam pracy. Ja pracowa艂am tam prawie 3 miesi膮ce. Na pocz膮tku wydawa艂a si臋 praca fajna, ale potem bajka zamieni艂a si臋 w koszmar. 17.10 ko艅czy mi si臋 umowa i nie przed艂u偶yli mi, przez co ogromnie si臋 ciesze, bo przez t膮 po偶al si臋 Bo偶e "prac臋" by艂am na skraju wyczerpania, zar贸wno fizycznego jak i psychicznego :/ Strasznie tam wykorzystuj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowypomocy
Potrzebuje pomocy przy pytaniu na certyfikacji. Pracujesz na stanowisku sk艂adaj膮cego. Mamy godz 12 - to pora wzmo偶onego obiadowego ruchu. Przygotowujesz produkcj臋 dla du偶ego ruchu zgodnie z eProduktion. Timer UHC sygnalizuje up艂yni臋cie terminu wa偶no艣ci. Okazuje si臋 偶e musisz wyrzuci膰 p贸艂 tacy McNuggets. Kilka minut p贸藕niej to samo dzieje si臋 z kolejnym timerem. Tym razem musisz wyrzuci膰 p贸l tacy filet o fish.Pojawia si臋 pytanie dlaczego zmarnowa艂o si臋 tyle jedzenia Co powiniene艣 zrobi膰 i dlaczego ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscciu
Zg艂osi膰 to mgr, ustali膰 nowe eprodaction

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscciu
Miej w******e te certyfikacje, jak nie zdasz to j***膰 to, bo nast臋pny dzie艅 zdasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yati
Cze艣膰. Podpisa艂am wczoraj umow臋 z McD. Ca艂a procedura trwa艂a dobre 2 godziny bo tyle tych papierk贸w do wypisywania. Dosta艂am wczoraj ciuchy i personalny pu艣ci艂 mnie do domu. Jednak w trakcie rozmowy m贸wi艂 mi jak b臋dzie wygl膮da艂 m贸j pierwszy dzie艅 w pracy. M.in. mam wej艣膰 na zaplecze, przebra膰 si臋, odbi膰 kart臋 i wtedy szuka膰 kierownika zmiany i powiedzie膰, 偶e jestem nowa i takie tam bzdety. Ale jest jeden problem. Nie dosta艂am 偶adnej karty ani kodu na zaplecze NIC dos艂ownie NIC. Nie bardzo wiem co mam teraz robi膰. czy w pierwszym dniu pracy zg艂osi膰 si臋 do kas 偶eby mnie wpu艣cili czy i艣膰 do firmy szybciej i si臋 dowiedzie膰. Dodam 偶e prac臋 zaczynam w sobote. HELP ! Dzi臋ki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Yati

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
te Yati , musisz zrobi膰 laske kierownikowi , nie m贸wi艂 ci nikt?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no albo laske albo dasz sie w pupe koln膮膰 nie wiem co wolisz

Udost臋pnij ten post

Yati : Jak ju偶 b臋dziesz i艣膰 na ten pierwszy dzie艅 to podejd藕 od strony serwisu ( kas ) i popro艣 o kierownika zmiany/b膮d藕 personalnego 偶eby Cie wpu艣cili ewentualnie jak b臋dzie du偶o go艣ci przed kasami to zadzwo艅 na nr restauracji i powied藕 偶e jeste艣 nowy/a i chcesz wej艣膰 ale nie znasz kodu :) . Co do karty to wisz膮 one przy zegarze w sumie nie wiem po co jeszcze ten przybytek jest mo偶na si臋 odbi膰 bez karty jest wygodniej :) tylko zapytaj jaki masz nr :) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pawcio123
Witam Zamiast zastanawia膰 si臋 nad prac膮, kt贸ra Cie nie rozwija, zastan贸wcie si臋 jak zarobi膰 z pracy w we w艂asnym domu. Wi臋cej informacji piszcie na e-mail Pozdrawiam ;))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej ja pracowalam miesiac i zlozylam wypowiedzenie... Fakt praca nie jest lekk膮 ale jesli atmosfera by艂a by fajna du偶o lepiej by si臋 pracowa艂o u mnie tego nie by艂o... Kiedy艣 trzeba by艂o zrobi膰 35 Big Mac naraz menager mia艂 pom贸c ale przyszedl popatrzy艂 i poszed艂 zosta艂am z tym sama mimo 偶e bylam nowa... Nie jest to jedna sytuacja by艂o ich wi臋cej... Zlozylam wypowiedzenie tydzie艅 temu w pi膮tek ale musz臋 pracowac dwa tygodnie nie chce tam ju偶 i艣膰 id臋 jutro po l4... Mimo tego 偶e mowilam g艂贸wnej 偶e mam chore serce i nie wyrabiam tyle nie ruszy艂o ja to...trudno w pi膮tek mam i艣膰 do pracy ale jutro zawioze l4...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
----> Pawcio poddaj meila:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yati
ObeznanyMakowiec : Dzi臋ki za odpowied藕 :) tak swoj膮 drog膮 to naczyta艂am si臋 tu r贸偶nych opowiastek i jestem ciekawa jak to u mnie b臋dzie. Mam nadzieje, 偶e b臋dzie OK :) Pozdrawiam. Yati

Udost臋pnij ten post

go艣膰 : niestety spora wi臋kszo艣膰 menad偶er贸w my艣li 偶e s膮 艣wi臋tymi krowami i b臋d膮 siedzie膰 w menad偶erskim i pachnie膰 kolejna g艂upota w McDonald's . Dobrze robisz we藕 L4 i b臋dziesz jeszcze mie膰 kas臋 :) mog艂a艣 zrobi膰 jeszcze inaczej poprzeci膮ga艂aby艣 i miala jeszcze d艂u偶ej kas臋 :) . Yati : nie ma za co jak co艣 to pytaj :) . Sporo tu jest 艣ciemy ale co trzeba przyzna膰 w McDonald's wszystko zale偶y od menad偶er贸w jak si臋 trafi jedna k##a to psuje ca艂a atmosfer臋 i cz艂owiek my艣li 偶e pracuje w kamienio艂omie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
----> obeznany makowiec dzi臋kuj臋 za wsparcie... A jeszcze dzi艣 mia艂am obawy czy dobrze robie 偶e id臋 znowu na L4... Tydzie艅 temu te偶 bylam na L4 p贸藕niej pracowalam kilka dni i zlozylam wypowiedzenie i znowu p贸jd臋 na L4 i mam ich gdzie艣... Nie powiem bo czas pracy fajny w sensie takim 偶e pracuje si臋 zazwyczaj 3 dni w tygodni i reszta wolne ale atmosfera w pracy nie fajna niekt贸rzy menagerowie powinni zmieni膰 ubi贸r na taki jak my mamy... I zobaczyc jak to jest... Bo ka偶dym z nich by艂 kiedy艣 tak jak ja 偶e dopiero si臋 uczy艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yati
Hej. Jestem po pierwszych dwoch dniach w pracy. O ile praca jest bardzo ciezka (wczoraj byla wycieczka), to na ekipe trafilam super ;) jedyny mankament to cale poparzone dlonie. Ale tak to jest super :) pozdrawiam. Yati

Udost臋pnij ten post

Yati : Na pocz膮tku wszyscy s膮 mili popracujesz z miesi膮c dwa i na bank jest jaka艣 czarna owca ale 偶ycze Ci 偶eby艣 trafi艂 na normalny team :) . Co do poparzonych d艂oni to norma na pocz膮tku jakie ja mia艂em r臋ce to g艂owa z czasem b臋dzie ok :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rympa艂
Hej! Mam pytanie, jak wygl膮da rozliczenie gdy wypada nocka w ostatni weekend pa藕dziernika, kiedy jest zmiana czasu z letniego na zimowy, de facto pracuje si臋 godzin臋 d艂u偶ej, bo o godz. 2.00 cofa si臋 wskaz贸wki zegara o godzin臋 do ty艂u.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szybkarama
Czy manager obejmuj膮cy porann膮 zmian臋 mo偶e nakaza膰 pracownikom zmiany nocnej prac臋 po godz. 8.00 (w momencie zako艅czenia ich zmiany), bo uwa偶a 偶e "trzeba jeszcze zrobi膰 to i tamto". Mimo i偶 pracownicy nocni zostaj膮 godzin臋 d艂u偶ej nie maj膮 za t臋 godzin臋 p艂acone, nie jest wpisywana do listy. U nas w restauracji robi si臋 tak nagminnnie, bo przecie偶 nocni nie podbijaj膮 kart, tylko podpisuj膮 list臋. Na zwyk艂ej zmianie jak podbijasz kart臋 to gdy wybij臋 koniec twojej zmiany - ko艅czysz j膮 cho膰by nie wiem ilu go艣ci by艂o, czy ile pracy do zrobienia zosta艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nocny28
Zg艂o艣cie gdzie trzeba, to jest 艂amanie prawa, je偶eli zostajesz godzin臋 d艂u偶ej, tj. to godzina p艂atna, jak mo偶na pracowa膰 za darmo, ponadto na d艂u偶sze pozostanie w pracy musi wyrazi膰 zgod臋 r贸wnie偶 pracownik. My艣l臋, 偶e sami jeste艣cie sobie winni, 偶e do tego dopu艣cili艣cie, a w 偶yciu nie zgodzi艂bym si臋 tyra膰 dziesi膮t膮 godzin臋 po ca艂ej nocy za free.

Udost臋pnij ten post

szybkarama : Oficjalnie to powinni dopisa膰 :) . A restauracja jest z drive24? czy nie ? . I ile os贸b na nocce jest ? jedna + menago czy 2+ mgr ?? . Nie wyrabiacie si臋 bo nowo otwarta buda? i macie wyrobionych ruch贸w ? jeste艣 nowy? czy co? . Nocka zawsze ma i b臋dzie mia艂a przerypane ludzie z dnia nie maj膮 艣wiadomo艣ci co si臋 robi i ile takie g艂upie sprz膮tanie zajmuje og贸lnie to nr jak masz 8h pracy to spokojnie mo偶esz ogarn膮膰 restauracje nawet sam + mgr NAWET je艣li na dw贸jce nic nie ogarniaj膮 :) . Zapewne menad偶er jaka艣 pi*da grochowa nic nie pomaga ? i robicie co chcecie ? i na odpier**l to sie nie dziwcie nie wiem jakie np ma zastrze偶enia kierownik zmiany 1 ale je艣li to s膮 takie jak np szyby popaciane , 艂azienki lustra ze smugami nierdzewka niezrobiona zewn臋trzny nie zamieciony itd to ja sam bym Was nie pu艣ci艂 bo czemu potem ja mam s艂ucha膰 czepiania si臋 kierownika restauracji 偶e jest syf a z rana nie ma kogo wys艂a膰 na doczyszczanie to co kz1 ma szyby isc myc? . Pewnie ogranizacja pracy na nocce u Was le偶y i kwiczy :) napisz co i jak robicie po kolei mo偶e Cie o艣wiec臋 i podpowiem robi艂em na nocy przez 3 lata i mam te patenty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja pracuje w licenc. Mac'u od 1 X - pe艂en etat - z grup膮. Ci臋偶ko - najbardziej z powodu atmosfery. Kierownik spoko, ale cz臋艣膰 menag贸w szuka sobie odgromnik贸w i si臋 wy偶ywa w spos贸b ur膮gaj膮cy temu stanowisku. mam wra偶enie 偶e wyl膮dowa艂em w jakim艣 ma艂pim gaju. Mo偶na ci臋偶ko pracowa膰, nawet b臋d膮c chorym, o ile nie jest si臋 sponiewieranym jak murzyn na plantacji bawe艂ny - niewolnik, kt贸rego mo偶na zel偶y膰 i potraktowa膰 jak zero. Szukam innej pracy, bo nie dam sob膮 pomiata膰 komu艣, kto chce si臋 dowarto艣ciowa膰 dokopuj膮c podw艂adnemu, kto chce si臋 wy偶y膰 na szeregowym pracowniku, odreagowa膰 z艂y humor. To co tutaj obserwuj臋 to mobing w najczystszym wydaniu. Nie wiem jak jest w innych miastach - u mnie jest podle. Nieca艂y miesi膮c, a co rusz widz臋 zap艂akane pracownice, kt贸re nie wytrzymuj膮 ci膮g艂ego stresu, wrzask贸w menag贸w z byle powodu, albo bez powodu. Szkoda s艂贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwiaa rzesz贸w
w艂a艣nie dosta艂am skierowania na badania do rzeszowkiego maka. i mam pytania: dosta艂am 1/4 etatu i 700 z艂, i czy dostane te pieniadze w calo艣ci czy z tego p贸jdzie mi na ubezpieczenie i inne dupsy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NNeWW
Jak zmusi膰 menager贸w aby dali mi inne zadanie ni偶 sprz膮tanie sali? chcia艂bym pracowa膰 lecz po kilkunastu godzinach sprz膮tania i latania po do艣膰 du偶ym lobby i zapleczu jestem ju偶 tak zm臋czony 偶e doj艣cie do siebie zajmuje mi dwa- trzy dni przez co zaczynam zawala膰 studia :/ . Na wszelkie pro艣by zmiany stanowiska po kilku godzinach odpowiadaj膮 poprostu chamsko: "a co to mnie obchodzi!" "widzisz, kto艣 musi to robi膰" " no i co z tego?" Czar臋 goryczy przela艂y dwie menagerki kt贸re wys艂a艂y mnie na 12h na sal臋, ledwo doszed艂em potem do domu po p贸艂nocy. Rozwa偶am nawet rzucenie tej pracy w choler臋.

Udost臋pnij ten post