Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 j2456
hehe, troch臋 w odwrotnej kolejno艣ci post膮pi艂em, powinienem si臋 najpierw zapyta膰, a potem umawia膰 na rozmow臋 - na jutro jestem um贸wiony , a ksi膮偶eczki nie mam, wiec s膮 w膮tpliw艣ci czy w og贸le tam i艣膰...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
Id藕. Nic nie tracisz, najwy偶ej cie odsiej膮. Przecie偶 s膮 tego 艣wiadomi jakich ludzi przyjmuj膮. Ja dopiero u nich wyrobi艂am.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 j2456
Ale ksi膮偶eczk臋 sanepidowsk膮 wedle mojej wiedzy wyrabia si臋 we w艂asnym zakresie, pracodawca wysy艂a chyba tylko na badania do lekarza...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
No mcdonalds wysy艂a na sanepid i do medycyny pracy i zwraca hajs jak przedstawisz rachunek. Chyba, 偶e w "twoim" McD kierownik zaznaczy艂 jako艣 inaczej.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ObeznanyMakowiec
Lubi臋Swoj膮Prac臋 : jest napisane w nabicie :) 58 keczup p艂atny 59 darmowy w skr贸cie nieprawid艂owe wbijanie b臋dzie wi膮za艂o si臋 z nieodwracalnymi minusami na inwentaryzacji . go艣膰1 : nie bede si臋 k艂贸ci膰 bo nie wiem na 100% a Ty jeste艣 w licencji czy Co? zawsze by艂o m贸wione dodatek 20% do godziny . j2456 : za sanepid te偶 mog膮 Ci zwr贸ci膰 kwestia tego ze jest na to jaki艣 okres czasu ( kiedy艣 kole偶anka robi艂a i my艣la艂a 偶e nie zwracaj膮 a jednak to robi膮 ale by艂o za p贸藕no ) . Co do CV zanie艣膰 ale nie ukrywajmy tego 偶e w zale偶no艣ci od zapotrzebowania na pracownik贸w jak potrzebuj膮 kogos na jutro to wezm膮 kogo艣 kto ma ju偶 sanepid za sob膮 i zostaj膮 badania w medycynie pracy . My np na ulotce piszemy czy kto艣 ma sanepid lub kto艣 jest w trakcie robienia . Czytam sobie aktywnego KS nie wiem czy to sen czy jak ? Pomijaj膮c kto to ma czas nosi膰 zabiera膰 podstawki wraca膰 na serwis i kasowa膰 zam贸wienia i tak lata膰 1 krok 1 sekunda ile sekund przez ca艂y dzie艅 taki mcKelner straci ? . Wg mnie to tylko takie poni偶anie pracownik贸w goscie jeszcze bardziej sie poczuja panami sytuacji ( nauczeni juz i tak ze zawsze oni racje maja do teraz beda jeszcze dawac 10gr napiwku tylko czekam na takie akcje ) . A z tego co wiem to biuro doskonale sie orjentuje ze goscie sa coraz bardziej chamscy i co z tym robi ? nic /.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
A co艣 ma sens w tym naszym maczku? A co dok艂adnie ma robi膰 ten aktywny ks? Bo nie mam dost臋pu do nabit贸w. To mo偶e by膰 ka偶dy pracownik czy tylko smerf? W og贸le niech jeszcze wywal膮 te ca艂e numerki i wprowadz膮 McKelnera, kt贸ry b臋dzie podawa艂 do stolik贸w :D.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ObeznanyMakowiec
mcnag : chodzi o to ze do konca roku wszystkie maki ( te w PL ) maja dzialac z aktywnym kierownikiem serwisu . W skrocie chodzi o to ze przchodzi gosc do kasy i standardowo bla bla bla na miejscu czy na wynos ? mowi ze na miejscu a Ty czy zyczy sobie Pan aby przyniesc do stolika ? on mowi tak Ty na panelu bedziesz miec taka opcje do stolika na niej zawiesza swoj nr zamowienia i osoba niesie do stolika zamowienie i oczywiscie znow bla bla bla bla bla zabiera stojak z numerkiem wraca i kasuje zamowienie . Czytalem z grubsza ale nie musi byc to KS moze byc tez pracownik ( jesli jest komunikatywny cudowny itd ) . Przy 2 os pracujacych na obszarze lady KS pracuje przed i za serwisem ( buhahah ) a przy 3os 100% spedza 100% przed serwisem . A na kuchni pewnie 1 os ma rypac ? . Ogolnie czytam ta ksiazke SIO to ... 10 paz nowy HM , 14 .10 nowa promocja mcroyal / mchicken podwojny / podwojne frytki ( 1 wieksze opakowanie ) + 2 sosy do tego za free / ciasto pomaranczowo - czekoladowe / a od 13.10 DARMOWA KAWA <33 powodzenia dla pracujacych na rano hehehe

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
u nas niedawno by艂o przej艣cie na platform臋 i od razu mieli艣my opcj臋 zam贸wienia do stolika ale tylko gdy w zam贸wieniu s膮 HM

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
ObeznanyMakowiec dzi艣 - za艂ama艂e艣 mnie. Najpierw wprowadzili te durne numerki z prezenterem, ludzie gapi膮 si臋 jak wo艂y na malowane wrota, albo w og贸le, a teraz chc膮 to prostowa膰 jakim艣 kelnerowaniem? Wiadomo, 偶e wi臋kszo艣ci leniwc贸w nie b臋dzie si臋 chcia艂o gapi膰 na monitor. Mo偶e ja, starsza o 10 lat, mam jakimi艣 bezczelnym szczonom z gimbusiarni donosi膰 tacki z bu艂kami? Rozumiem mo偶e jak膮艣 sta艂膮 hostess臋... Ale przecie偶 w dobrej restauracji te偶 nie biega 1 kelner tylko kilku, bo kto ci z tym ujedzie? Mo偶e niech tam b臋dzie jeszcze 10 innych opcji czy wymasowa膰 panu stopy, a mo偶e nagrza膰 klape w kiblu? Aha i my mamy si臋 mie艣ci膰 w czasie obs艂ugi? Do kiedy ta kawa ma by膰?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nocny28
A niech si膮dzie sobie w ogr贸dku jeszcze i 200 os贸b przed lad膮, a Ty lecisz z tack膮 bo ten jeden jest najwa偶niejszy i musi by膰 obs艂u偶ony przez kelnera, ja **********le fast food. Ciekawe czy biuro my艣li nad tym jak zrekompensowa膰 biednym pracownikom z serwisu bezszczelno艣膰, chamstwo i ordynarne zachowanie tych "go艣ci" wobec pracownik贸w za te 1200 z艂 na pe艂nym etacie oczywi艣cie

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcnuggets
nocny28 dzi艣 - powiedzia艂a bym brzydko, ale chyba nie wypada. Z hvjem si臋 na 艂by pozamienia艂e艣? ;) Jaka rekompensata od biura :D. Ro偶ek gratis na koniec dnia? Chyba dopiero jak ju偶 nie b臋dzie mia艂 kto pracowa膰 :D. W ko艅cu przegn膮 pa艂臋 i zaczn膮 si臋 'najlepsi' zwalnia膰. Ojtam, gruba mamu艣ka b臋dzie musia艂a by膰 obs艂u偶ona, kr贸lowa siedzi na sofie, a dzieciaczki ledwo si臋gaj膮ce do lady musz膮 2 wielkie tacki z wrz膮tkiem jej przynie艣膰 :D. Ja ju偶 na to lache k艂ad臋, jak mi kto艣 jedzie to ja mu te偶 i mam w d. skargi. Nie b臋d臋 si臋 dawa膰 w tej klopsiarni dawa膰 szmaci膰 za 10z艂 brutto robi膮c za 5ciu i wchodzi膰 w d**e jakiemu艣 z艂amasowi, kt贸ry my艣li 偶e w tej firmie pracuj膮 same mongo艂y :). No... Jeszcze troch臋 i b臋d膮 pracowa膰 same mongo艂y hehe.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ObeznanyMakowiec
Fakt 偶e jest podany przyk艂ad HM ale my艣lisz 偶e jak si臋 ludziom spodoba to biuro nie wprowadzi ogolnie kelnerowania ? . mcng : ja osobiscie czekam jeszcze 偶eby gdzie艣 w k膮ciku zrobili k膮cik prasowy 偶eby艣my mogli sprzedawa膰 gazety :D nocny28 : rekompensuj膮 TPMH TPMH 1200 minus ile艣 H w miesi膮cu ludzie ju偶 nie chc膮 s艂ysze膰 nawet '' chcesz i艣膰 do domu ? '' mo偶na tak robi膰 przez miesi膮c ale nie dwa miesi膮ce czy trzy pod rz膮d . Ogolnie podziwiam tych zwyk艂ych pracownik贸w... mcnuggets : u mnie sporo tych ogarnietych odesz艂o jak i tych kt贸rzy jako艣 tam pracowali . A o menad偶erach to nie wspomn臋 przez okres 1 roku odesz艂o 6 mgr 3 teraz si臋 zdegradowa艂o na instruktora bo mowi膮c ze za takie pieni膮dze szkoda nerw贸w . Og贸lnie jest masakra... . Ku wa przykre 偶e restauracje robi膮 takie hajsy a pracownicy zarabiali takie pieni膮dze... taki mgr jest KZ nie chodzi na przerwy , u偶eraj sie z innymi , sprawdzaj wszystko , rob swoje po pracy i ma pensje gdzie w biedronce zwyk艂y pracownik zarabia siedz膮c na 4 literach a w maku ka偶dy wie robi si臋 kilometry wymagania maj膮 wielkie wobec mgr ale co oni daj膮 ? Pensja 艣mieszna , mo偶liwo艣c awansu ko艅cz膮ca si臋 na mgr ( nie wiem czemu nie ma jakich艣 m艂odszy mgr starszy itd co wi膮za艂o by si臋 z podwy偶kami tak jak kierownik mlodszy starszy itd ) nigdy nie wiesz czy nie przyjedzie jakis wiadomo sk膮d i nie spodobasz mu si臋 i jutro mo偶e Ci podzi臋kuj膮 , mo偶e by膰 nagle licencja . Osobiscie mam fajn膮 stawk臋 bior膮c pod uwag臋 czas jaki jestem mgr ale osobiscie nie czuje si臋 jako艣 ''bezpiecznie'' mimo 偶e pracuje ( 偶eby np bra膰 kredyt na mieszkanie ) . Gdyby ka偶dy mgr mia艂 t膮 pewnos膰 偶e b臋dzie pracowa艂 to praca by艂a by zno艣na i wporz膮dku mimo tylu mankament贸w . Mam nadzieje ze kto艣 kiedy艣 rozdmucha sytuacje i klimat w jakim si臋 pracuje .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KochamSwojaPrace
Przegn膮 pa艂臋 ostatecznie jak czego艣 nie poprawi膮. Chc膮 faktycznie mie膰 fastfood z kelnerami (lol), ok, ale niech zrobi膮 ku temu warunki. Ju偶 na starej platfo by艂 problem ze znalezieniem cz艂owieka na sali. Z menad偶erami te偶 mamy problem... Ze wszystkim chyba w zasadzie :D. Nikt nie chce awansowa膰, te 艣wie偶aczki co awansowa艂y nagle im si臋 odechcia艂o, a jeden ju偶 po smc, bo studia i ju偶 sraczka i ma艂y etat i nie b臋dzie przychodzi艂 dodatkowo. Na nocki brak ludzi te偶. Na rano brak, na popo brak... G贸ra musi od rana sta膰 na kasach hehe. Ostatnio wybrane osoby dosta艂y podwy偶k臋, wi臋c stawka pomi臋dzy pracownikiem a mgr to groszowe sprawy :D. Nowo zatrudnieni ludzie to chamy, kt贸re pluj膮 w twarz menad偶erom i wysy艂aj膮 skargi, kabluj膮 do kierasa , za to 偶e si臋 wymaga (skargi - gdzie ja kiedykolwiek chcia艂am z艂o偶y膰 skarg臋, bo musia艂am wymieni膰 pierwszy raz kosz na lobby i to bez szkolenia). Dlaczego nikt nic z tym nie robi nie mam poj臋cia. Mo偶e kwestia kierownika. Co ma mnie tu zach臋ci膰 do prowadzenia zmian i serwis贸w jak nie kasiora? No je艣li chodzi o stabilno艣膰 pracy to na razie nie mo偶emy narzeka膰, bo my korpo jeste艣my. Ale mimo wszystko otwiera si臋 tyle nowych "restauracji", 偶e w艂a艣ciwie nigdy nie mamy pewno艣ci, bo przyjdzie pan/i wa偶ny/a i wywali dobr膮 ekip臋, a ta niech sobie b臋dzie sterem i okr臋tem :). Je艣li z naszej budy wywal膮 ostatnie duszyczki to b臋dzie tragedia dla tej budki, a kierownikowi radzi艂abym kupi膰 albo prozac, albo od razu cyjanek :).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Ja sobie nie wyobra偶am np dnia dziecka i latanie mi臋dzy stolikami na lobby i ogr贸dku . Normalnie jakbym czyta艂 o swoim maku... tzn s膮 tacy kt贸rzy z ch臋cia by chodzili w koszuli ale nie koniecznie si臋 przyk艂adali do tej pracy niestety taki jeden osobnik dosta艂 awans ( g****o w g艂owie du偶o mowi膰 ma艂o robi膰 ) juz p艂acze 偶e czasami jak ma serwis musi zosta膰 30min i nikt mu nie dopisze ( straszne gdybym ja podliczy艂 ile godzin zosta艂em w tym roku to bym 13sta pensje dosta艂 ) niech si臋 tacy ciesz膮 偶e chodz膮 na przerwy .U mnie lepsza jest kiedy艣 dosta艂a awans zdegradowa艂a si臋 na instruktora potem zn贸w dali jej awans teraz si臋 zdegradowa艂a 2x na instr inny jak zaczeli wymaga膰 to te偶 si臋 zdegradowa艂 na instr . Skolei na ludzie kt贸rzy mogli by by膰 instruktorami ale nie chc膮 wi臋c daje si臋 dla ludzi k贸rzy wiedz膮 jak robi膰 kanapeczki ale zero my艣lenia - logiki .U mnie instr max 11 z艂 ma wi臋c jaka艣 r贸偶nica jest wg mnie to g艂upota je艣li pracownik ma pensje prawie jak mgr a obowi膮zki kolosalnie wi臋ksze menad偶era . Coraz gorsi przychodz膮 do pracy wczoraj mia艂em spine z jednym robi ju偶 miesi膮c czasu i lubi sobie poudawa膰 偶e robi jak my艣li 偶e kto艣 go nie widzi pod koniec wys艂alem go sk艂ada膰 kartony do kompaktora siedzi tam 30 min drzwi przymkni臋te cisza... specjalnie zrobi艂em 偶eby us艂ysza艂 偶e cos kto艣 robi obok nagle s艂ycha膰 kartony poszed艂em za 5min wracam zn贸w cisza wchodze i pytam co robi艂e艣 przez ponad 30min? ( sk艂danie to max 10min z palcem wiadomo gdzie ) zacz膮 si臋 pl膮ta膰 zapyta艂em te偶 o inne rzeczy kt贸re robi艂 strasznie d艂ugo i czemu jak co艣 robi to sobie staje itd a ten 偶e nie to ja mu przyk艂ady daje kiedy sta艂 a ten bo on zm臋czony ( ruchy ma jak 70letni dziadek ) to ja mu masz przerwe od odpoczynku ( i czy widzia艂 偶ebym ja gdzie艣 w k膮cie sta艂 ) a ten a co to ob贸z koncentracyjny ? m贸wi臋 mu dyplomatycznie 偶e jest to miejsce pracy p艂acimy za prace nie za stanie w k膮tach czy udawanie 偶e co艣 si臋 robi a ten bo si臋 mo偶e nie nadaje bla bla . Najgorsi s膮 Ci kt贸rzy nigdy nie pracowali ( poszed艂 by taki na budowe czy gdzie艣 do fizycznej pracy lub prywaciarza to by nas艂ucha艂 si臋 艂aciny i nauczy艂 偶ycia ) . Serio wol臋 kobiety w robocie nie s膮 takie leniwe zazwyczaj . Ten pewnie tez poleci i powie dla kierownika . Wiesz co My jeste艣my ( mgr ) chyba najwi臋kszymi ofiarami ca艂ego tego miejsca z jednej strony uwa偶aj 偶eby go艣cia nie urazi膰 a z drugiej strony uwa偶aj 偶eby pracownika nie urazi膰 bo skarg臋 napisze PARANOJA . I powiem Ci 偶e pracownicy niestety nie rozumiej膮 偶e menad偶er to ich prze艂o偶ony = szef . W du偶ej mierze to wina tych mgr kt贸rzy nie wymagaj膮 niczego ( nic si臋 nie dzieje to stoj膮 z nimi , nic nie robi膮 , tylko ha hy hihi ) a potem ten mgr kt贸ry wymaga jest ch$jem i 偶e odbija mu i wykorzystuje stanowisko . Ja tak samo nawet nie pomy艣la艂em 偶eby napisa膰 skarg臋 czy p贸j艣膰 do kierownika .A jak zaczyna艂em to mgr byli juz z kilku letnim sta偶em i dali mi wycisk sam nie raz jak zaczyna艂em my艣la艂em 偶e to mo偶e robota nie dla mnie ale nie pisa艂em skargi ( nawet nie wiedzia艂em 偶e mo偶na ) a teraz pracownicy maj膮 艣wiadomo艣c taka tego 偶e r臋ce opadaj膮 . Szkolenia.... pami臋tam mia艂em z dostawy tu masz paleciaka tu mro藕nia tam ch艂odnia i suchy i r贸b . Kierownicy to te偶 nie maj膮 lekko... te偶 s膮 ofiarami tego miejsca ( wbrew pozorom co pracownicy my艣l膮 ) ale na ten temat nie b臋d臋 rozpisywa艂 si臋 .No tak otwieraj膮 ale wiesz...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
Widzia艂y ga艂y co bra艂y. A teraz p艂acz, 偶e maj膮 obowi膮zki menad偶era, a przecie偶 dobrze wiedzieli, 偶e to nie jest siedzenie przed komputerem. Przynajmniej maj膮 kurs, zawsze co艣 se wpisz膮 do cv... Nie wiem co to za problem by膰 instruktorem. Masz t臋 st贸w臋 wi臋cej, a nie masz wi臋kszych obowi膮zk贸w (opr贸cz ew. nieprzyjemno艣ci). U nas ju偶 dosz艂o do tego, 偶e awansy dosta艂y osoby dobre na 1 stanowisku (np. dt+kasa), a sta艂y na kuchni mo偶e 艂膮cznie... 1 dzie艅. Ja rozumiem, 偶e to s膮 asy na swoich stanowiskach, ale w gruncie rzeczy maj膮 powa偶ne braki w wiedzy na innych. Haha, mo偶e pracujemy w tym samym Mc. U nas te偶 jest m艂ody ch艂opak (facet w sumie), kt贸ry ma ruchy jak taka pizda wo艂owa. Jeden ruch na 10 sekund, a jak mu zwr贸cisz uwag臋 to jest w stanie trzasn膮膰 w sprz臋t/sprz臋tem :D. Sorry, kiedy艣 by mia艂 nagan臋. Jak mnie to wrukwia. Cz艂owiek wrzuca 5-bieg, a taka 艣lamazara co wszystko robi z bo偶ej 艂aski spowalnia ca艂e tempo, pracuje X miesi臋cy i jeszcze problemy z ogrzewaniem i wstawianiem. Ja wiem, 偶e coraz wi臋cej os贸b ma w dupie t臋 prac臋, ("bo oni nie pracuj膮 na akord") nie dziwi臋 si臋, ale troch臋 偶ycia, zaanga偶owania. Bo babki to s膮 cz臋sto konkretniejsze i zaradniejsze, a tym wychudzonym go艂ow膮som to mama jeszcze miesza herbat臋 i kroi kotleta (bez urazy) :). Te偶 to widz臋 u siebie, 偶e m艂ode dziewczyny (18-20l) s膮 mniej oporowe ni偶 ch艂opacy w tym samym wieku. Nie wiem, mo偶e to kwestia te偶 tej 'multi-zadaniowo艣ci' u kobiet ;), mo偶e inny przyk艂ad od matki bior膮 (np. sprz膮tanie i zwracanie uwagi na takie detale). Aczkolwiek zdarzaj膮 si臋 si臋 u nas takie jakie艣 psychiczne dzio艂chy, 偶e g艂owa ma艂a. Ja przed McD w wieku 18-19 lat pracowa艂am w 2 firmach (fizycznie), te偶 by艂am jeszcze nie wprawiona, ale zawsze dawa艂am z siebie maxa. Mnie si臋 wydaje, 偶e po prostu te roczniki m艂odsze (94-95) s膮 coraz gorsze, rozpuszczone jak dziadowski bicz. A co si臋 dzieje w szko艂ach? Kiedy艣 nauczyciel opierdoli艂 i wyzwa艂 od debili, a teraz to by mia艂 spraw臋 jak maksymilianek sraki owaki nakabluje :). Wiem, 偶e nie maj膮 lekko kierownicy i reszta. Ja podziwiam tych co trafili na rozwalony ko艂choz (taki jak m贸j), 偶e musz膮 sobie radzi膰, bez przerwy wstawa膰 od kompa i sk艂ada膰 g艂upie zam贸wienia jak zwyk艂y czerwony, kontrole, sroty pierdoty.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Panna Chytra
To takie smutne 偶e tylu wykszta艂conych ludzi marnuje si臋 w takiej pracy ...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
@Panna Chytra dzi艣 - R贸偶ni ludzie s膮. I wykszta艂ceni i ci mniej... Nikt nie m贸wi, 偶e np. po magisterce musz膮 klepa膰 kotlety. Z drugiej strony jak sobie wzi臋li takie ma艂o przysz艂o艣ciowe studia typu filozofia, socjologie, politologie itd. to musz膮 wiedzie膰, 偶e nie dostan膮 raczej zawodu po kierunku. Najbardziej smuci mnie fakt, 偶e musz膮 pracowa膰 tutaj starsi ludzie, 偶eby 偶y膰. Niekt贸rzy mogli by by膰 nie tylko naszym rodzicem, ale z powodzeniem dziadkiem/babci膮 ;P taka r贸偶nica wieku. I najmniej narzekaj膮 na fizyczne dolegliwo艣ci.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Teraz kazdy glab konczy jakies studia, wiec sam fakt ich posiadania nie oznacza, ze mamy do czynienia z czlowiekiem wyksztalconym, ktory zasluguje na umyslowa prace. Rynek sam robi selekcje naturalna i jesli ktos po studiach nie jest w stanie znalezc innej pracy niz w Macu, to wiele to o nim mowi. NIe mozna wszystkiego zwalac na Tuska...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
Ja nie zwalam na nikogo winy. To fakt, 偶e studia by艂y kiedy艣 dla elity. Teraz posmarujesz prywatnej to si臋 dostaniesz. Posmarujesz znowu to mo偶esz w k贸艂ko macieju podchodzi膰 do tego samego egzaminu itd. :). Nie m贸wi艂abym jednak, 偶e tylko w McD pracuj膮 debile, kt贸re po studiach nie maj膮 co ze sob膮 zrobi膰. Magister na linii produkcyjnej, w markecie, na kasie, boy hotelowy, infolinia, ochrona.... To tak samo g*******e nisko p艂atne i odm贸偶d偶aj膮ce zaj臋cia :P.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nineczka 2
Pom贸偶cie,jestem z Wrocka ,chc臋 si臋 przyj膮膰 do pracy do Maca,tylko nie wiem kt贸rego.Mieszkam pomi臋dzy SkyTower a Carrefourem i nie wiem kt贸ry wybra膰.Gdzie lepiej,jaka atmosfera,licencja czy korporacja?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aragine
hej w艂a艣nie czekaj膮 mnie testy w McDonald czy kto艣 posiada??? bardzo prosz臋 o pomoc bo zale偶y mi na zdaniu a boj臋 si臋 strasznie POMOCY :(

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
Jakie "testy". Sprecyzuj. Je艣li chodzi o te wst臋pne na komputerze (zanim w og贸le wejdziesz na serwis/kuchnie) to nie ma opcji nie zda膰, bo mo偶na je powtarza膰 w k贸艂ko (o ile dobrze si臋 orientuj臋, ja jestem jeszcze z tych co "r臋cznie" pisali :P ). Poza tym raczej przedszkolak by je rozwi膮za艂.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
@Nineczka 2 2014.10.12 . Nie znam McD w tym mie艣cie. Je艣li zale偶y Ci na pracy to celuj wsz臋dzie. W McD jest jedna wielka niewiadoma. Zatrudnisz si臋 w jednym mcdonaldsie, tylko po to 偶eby zaraz przyszed艂 jaki艣 'gestapo' i rozwali艂 ca艂膮 atmosfer臋. Czasem jest z g贸rki, czasem pod g贸rk臋. Trzeba to prze偶y膰, je艣li zostaje si臋 na d艂u偶ej... Je偶eli chodzi o centra handlowe to jest o tyle dobrze, 偶e nie ma lobby, kibli do sprz膮tania itd. U mnie w mie艣cie, w CH raczej si臋 nudz膮. W korpo b臋dziesz bezpieczniejsza, na licencji (prywaciarz) mo偶esz trafi膰 na kogo艣 kto ma sw贸j 艣wiat i swoje kredki. Tak czy siak, i tak wi臋kszo艣膰 McD ma przej艣膰 na licencje, wi臋c pr臋dzej czy p贸藕niej wpadnie si臋 w ten burdel :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aragine
wiec tak przyj臋艂am si臋 i na razie si臋 ucz臋 i mam testy na menagera z poszczeg贸lnych stanowisk na pocz膮tek mam z kuchni...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcng
wi臋c nie pracowa艂a艣 wcze艣niej w mcd i od razu idziesz na mgr?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aragine
tak poniewa偶 to jest nowo otwarty lokal i mam bogate CV... ale potrzebuje pomocy....

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcnuggets
Hehe, no to masz pod g贸rk臋. Tzn nie, 偶e chce Ci臋 zdo艂owa膰, na pocz膮tku nie b臋dzie lekko i nikt nie ma. Niestety, bogate cv nie pomo偶e Ci w tym, 偶e b臋dziesz w tej firmie na zawo艂anie zapieprza膰 jak robocik. To jest masa detali do ogarni臋cia, a g贸ry to nie obchodzi, 偶e kto艣 jest nowy, 艣wie偶y. Chyba, 偶e masz do艣wiadczenie w innych fastfoodach czy jako menad偶er w innych firmach. Skoro masz materia艂y, z kt贸rych si臋 uczysz to powinna艣 da膰 rad臋... Osobi艣cie nie mam tych test贸w (chyba, 偶e to s膮 jeszcze inne). Sorry, w tej firmie si臋 tak pozmienia艂o, 偶e jestem nastawiona negatywnie na wysy艂anie jaki艣 "gotowc贸w", zw艂aszcza 偶e jest du偶o niedocenianych aktualnych pracownik贸w, kt贸rym nale偶a艂by si臋 awans, albo troch臋 grosza. Mo偶e kto艣 inny tutaj z menad偶er贸w jest w stanie pom贸c i doradzi膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mcnuggets
A z czym艣 konkretnie masz problem? Nie wiem jak wygl膮da przyj臋cie kogo艣 od razu jako menad偶era. Czy macie jakie艣 extra pro testy menad偶erskie czy to podchodzi najpierw pod takie podstawowe szkolenia z instruktorem+weryfikacja.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nocny28
Dla nowo przyj臋tych mgr pocz膮tek szkolenia wygl膮da jak u ka偶dego nowoprzyj臋tego pracownika tj. kuchnia, serwis, lobby etc., potem wdra偶aj膮 Ciebie w kierowanie serwisem, potem zmian膮, teoretycznie, 偶eby kierowa膰 zmian膮 musisz mie膰 sko艅czony kurs SMC, kt贸ry trwa 4 dni, ale u nas z braku laku, zmiany prowadzili mgr bez SMC, kt贸re robili p贸藕niej, ale dawali rad臋 :), cho膰 nie by艂o lekko. Generalnie to kadra kierownicza w Mc ma przej....., chyba, 偶e si臋 ma w miar臋 normalnego kierownika.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×