Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
w dziejszym 艣wiecie kazdy w pracy(ale nie tylko) ma Cie w du..pie... martwi sie tylko o siebie i widzi sw贸j czubek nosa. robi tak zeby by艂o jemu dobrze,zeby on mia艂 z g艂owy i zeby jemu 艂ba nie suszyli. nie ty ogarniesz przyjdzie nast臋pny... a myslenie jest takie:skoro sprz膮tasz wiec jestes nikim,zerem, i patrz z do艂u i sie k艂ania艂 i sie b贸j bo ja chodze w niebieskiej koszuli i jestem kim艣 moze nie wszyscy tacy s膮...ale ... dzieci-pseudo awansowa艂y i mysl膮 ze pozjada艂y wszystkie rozumy acha ja trafi sie starszy pracownik widac od razu szacunek dla innego i do tego co robi...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
buda(z cafe) otwarta 24h.no nocy 3 osoby: kz3,jedna osoba na drive i nocnik. na tygodniu ruch znikomy(od 0 do 10 aut maks po 24) drive:ogarnia sobie kuchnie oczywscie bez sprz臋tu,startuje rano ze 艣niadaniami,lazienki nocnik:kompaktor,kosze z kuchnu,wyciagnie bu艂ek,frytury,grille,lobby,powr贸t na kuchnie(pod艂oga)smieci wyw贸z,patrol,zaplecze. kz3:liczy pisze rachuje i tu zale偶y od nie wiem chyba cz艂owieka-jeden pomaga dziewczynie(najcz臋艣ciej jest)na drive(wyciera blaty,etc) inny nie robi nic mimo ze wyrobiony jeden(dos艂ownie) kz3 pojdzie ogarnie stoliki za艂o偶y krzes艂a wyniesie worki na looby,pozostali nie(mimo ze wyrobiony) u was nocnik wyci膮ga bu艂ki? zostawanie po godzinach nocnik贸w notoryczne:mimo ze zrobione na otwarcie wszystko, zawsze cos si臋 znajdzie. tu 2minutki tu 5 i robi si臋 30 min(oczywicie nie dopisywane i nie p艂atne)czasem wi臋cej. pseudo szczery u艣miech i pytanie czy zrobisz jeszcze to czy tamto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to nie ma juz shoppera ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No nie ma. Teraz ka偶dy mo偶e by膰 shopperem. Wystarczy, 偶e wype艂ni ankiet臋. Pracuj臋 ju偶 p贸艂 roku, i dowiedzia艂am si臋, 偶e kierownik b臋dzie z ka偶dym przeprowadza艂 rozmow臋 gdzie ocenia si臋 jak kto pracuje. To co艣 powa偶nego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nic powa偶nego jak dla mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ocena pracownicza jest raz na pol roku ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej dziewczyny. W poniedzia艂ek zaczynam prac臋 i mam kilka pyta艅. 1. Czy zwyk艂e sk贸rzane czarne buty mog膮 by膰, czy musz膮 by膰 BHP? 2. Jak wygl膮da pierwszy dzie艅 pracy? Mam zacz膮膰 ju偶 od pierwszego dnia, bez wcze艣niejszego szkolenia BHP ani nic, po prostu mi powiedziano, 偶e mam przyj艣膰 na 8-16 i 偶e to b臋dzie m贸j dzie艅 pracy. 3.) Jak wygl膮da艂y wasze pierwsze dni w Macu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1. U mnie mog膮 by膰 byle jakie (widzia艂am nawet zwyk艂e czarne trampki z bia艂膮 gum膮 z przodu). Czasem kto艣 si臋 zapyta czemu nie masz but贸w bhp, ale tak to im to wisi. Dop贸ki podeszwa nie "obro艣nie" t艂uszczem z pod艂ogi to b臋dziesz si臋 艣lizga膰 jak na lodowisku. Pami臋tam, jak pierwszego dnia (a my艣la艂am, ze mam zaje*iste buty z bie偶nikiem itd.) nie umia艂am zrobi膰 jednego kroku. Lepsze bhp. 2. Ja nie mia艂am szkolenia bhp. Oprowadzili mnie, dali ciuchy do przebrania, podpisa艂am mas臋 papier贸w, a potem mia艂am test na komputerze. Kierownik zdecydowa艂, ze id臋 na serwis, i to by艂 m贸j pierwszy dzie艅 pracy (8h). 3. Tragicznie, stopy w 偶yciu mnie tak nie bola艂y, normalnie jakbym mia艂a skurcze. Serio my艣la艂am, 偶eby zrezygnowa膰. Pierwszy dzie艅 sp臋dzi艂am z instruktork膮 kt贸ra wszystko mi t艂umaczy艂a. U mnie raczej nie traktowali Ci臋 zbyt mi艂o, bardziej ignorowali i np. nie rozmawiali z tob膮. Nie 偶eby na specjalnie, ale tak by艂o. Mam mie膰 szkolenie na mccafe, i niech kto艣 mi powie, czy to spienianie mleka to jaka艣 wielka filozofia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spienianie mleka to najprostrza rzecz w pracy w Maku. W sumie to samo sie spienia... wystarczy podstawic kubek z mlekiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przecie偶 musicie odby膰 wst臋pne szkolenie bhp, 偶eby by膰 dopuszczonym do pracy, wi臋c o czym gadacie... To tak samo jakby艣cie powiedzieli, 偶e nie trzeba mie膰 ksi膮偶eczki sanepidowskiej... Chyba, 偶e je艣li jest to mo偶liwe to jakie艣 licencje maj膮 swoje zasady w co w膮tpi臋. Buty nie musz膮 by膰 stricte bhp. Najlepiej czarne, zakryte, sk贸rzane i wygodne (lekkie). Gwarantuj臋, 偶e problemy z bol膮cymi nogami to w cz臋艣ci przypadk贸w z艂e obuwie, 藕le wyprofilowana podeszwa itd. Co do cafe... Co ty, wszystko jest do okie艂znania ;). Mo偶e nawet jest 艂atwiej ni偶 opanowanie wszystkich obszar贸w kuchni na dobrym poziomie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie wygl膮da艂o to tak, 偶e asystentka kierownika troch臋 pogada艂a, pot艂umaczy艂a og贸lne zasady bezpiecze艅stwa (nie trwa艂o to ani p贸艂 godziny), da艂a do podpisania papiery i tyle (licencja)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej, wiecie mo偶e po jakim czasie przys艂uguje przerwa w pracy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie jest to okre艣lone w kodeksie. Niestety, albo stety, menad偶er mo偶e Ci臋 wywali膰 na przerw臋 kiedy b臋dzie trzeba wg. jego uznania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas na przerw臋 idzie si臋 najwcze艣niej po 2 godzinach pracy (i zazwyczaj tak puszczaj膮). Nie wa偶ne czy pracujesz 8 czy 12 godzin. Buty bhp tylko w teorii, niekt贸rzy maj膮, niekt贸rzy nie. Jedna nawet chodzi w takich cienkich tramposzcza艂kach, ale jak kto woli.. Co do szkolenia bhp-to jak najbardziej musi by膰. Potem test na kompie. No i szkolenie na stanowisku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej wszystkim makowiczom! Pytanko od osoby, kt贸ra w mcd przepracowa艂a oko艂o dw贸ch lat. W naszej budce by艂 problem, spory problem. Z kierownikiem. Wieczny z********* za ma艂o r膮k do pracy i wieczny o******** Nic nie by艂o dobrze, bo kogo to obchodzi, 偶e na ca艂膮 zmian臋 mamy 5 os贸b a ruch jak w weekend. Ludzie zacz臋li si臋 masowo zwalnia膰, w ko艅cu i ja zrobi艂am to samo. Moi znajomi r贸wnie偶. Kierownik jest chamski, mobbinguje pracownik贸w, ci膮gle ich upokarza i mimo sygna艂贸w jakie s膮 wysy艂ane jej zwierzchnikowi nie robi膮 z tym kompletnie nic. Czy to jest K*** normalne? Niby kierownik jest traktowany tak jak ca艂a reszta, czytaj te偶 mo偶na go zast膮pi膰 ale to co si臋 tam dzieje to jaki艣 艣miech na sali. Jakby jaki艣 uk艂ad niepisany. Oczywi艣cie licencja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pewnie jeste艣 z tych os贸b, kt贸rym sie wiecznie nie chce i trzeba za nimi lata膰 by wzi臋艂y szmatk臋 do r膮k i sprz膮ta艂y. Nie dziwi臋 si臋 kierownikom gdy tacy ludzie przychodz膮 do pracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale chyba nie jest tu mowa o szmatkach i wycieraniu? tylko o kierowniczku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mobbing by艂 i b臋dzie ja z tego powodu si臋 zwalniam ciekawe dlaczego nic z tym nie robi膮 . Dla tego nie b臋d膮 mieli pracownik贸w wieloletni pracownicy s膮 cwani k艂ami膮 w艂a艣cicielowi nie m贸wi膮 pracodawcy prawdy a pracodawca nie rozmawia z pracownikami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KKK21356
go艣膰 2017.02.14 Po co si臋 spinasz?12 z艂 brutto z twoimi kwalfikacjmi dostaniesz nawet jako sprz膮taczka.W ko艅cu dwuletnie do艣wiadczenie zawodowe masz bo mo偶e jakby nie mak to do tej pory by膰 nie mia艂a 偶adnego do艣wiadczenia To jak ju偶 nie pracujesz w maku to po co si臋 nakr臋casz?Praca w maku jest jaka jest nikt nikomu na si艂臋 nie ka偶e pracowa膰 .inna sprawa 偶e pracownicy teraz to rozwydrzone bachory co nic nie umiej膮 a wymagania 偶e hohoh.Punkt widzenia zale偶y od punktu siedzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bachory,bachorami to fakt...ale jak gosciowi (nocnik)po 5 latach czy w trakcie ich trwania mowi sie ze nic nie robi..ze jak sie jest w 2 no nocy to sie nic robi...gdy podejmujesz rozmowe zupe艂nie na inny temat a po 3 zdniach s艂yszysz nie wykonujecie swoich zadan..to sie zygac chce... jedna gadka i 艣piewka.. ok...nikt nikomu pracowac nie kaze...ale sami sobie bicz krec膮... i dobrze...dobrzy ludzie kt贸rzy choc troche daja od siebie odchodza bo ilez mozna s艂uchac....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie dogodzisz :). My艣lisz, 偶e tylko tobie tak m贸wi膮? Niestety cz臋sto w oczach kierownika nikt nic nie robi tylko on. Taki mgr wyrywa sobie r臋kawy i te偶 us艂yszy, 偶e jest nieudolny (chocia偶 wiem, 偶e z waszej perspektywy to wygl膮da tak, 偶e mgr siedzi i nic nie musi robi膰)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰321
mobbing to widz臋 ludzie maja w jednej z budek w S. u licencjiobiorcy Ludzie robia tam raban sprawy sadowe strona na fb itp. a po prostu po co pracowa膰?jest tyle innych miejsc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sSeS
Jak to jest z butami bhp? Po jakim czasie od otrzymania pierwszych firma zapewnia drugie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ha ha. Dobre sobie. W mcd musisz sam sobie zapewni膰 obuwie. Nie musz膮 by膰 to typowo bhp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 letha
Hej, my艣l臋 nad aplikowaniem do maca. Co w przypadku, je偶eli dyspozycyjno艣膰 zaznaczy艂abym od poniedzia艂ku do pi膮tku (studia zaoczne)? Jaka szansa, 偶e przyjm膮? Czy w takim przypadku wymagaj膮 potwierdzenia, jakiego艣 papierka, 偶e studiuje zaocznie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obeznanymakowiec
letha : my艣lisz 偶e kto艣 ma czas patrze膰 na jakies dodatkowe papierki?. My zawsze patrzymy na dyspozycyjno艣膰 i ludzie z tak膮 powiedzmy biurow膮 dyspozycyjno艣ci膮 maj膮 ma艂e szanse chyba 偶e p贸艂 etatu.

Udost臋pnij ten post

Co za farmazon ka偶dy pracownik musi mie膰 wykonane 8h szkolenie BHP i nie wie偶臋 偶e nawet w licencji tego nie ma! A mo偶e ta asystentka ma uprawienia do prowadzenia szkole艅 BHP? . Licencjobiorca cwaniak policzy艂 ile kosztuj膮 go rocznie szkolenia. Wracaj膮c do kierownik贸w czy menad偶er贸w Wy czytaj pracownicy nawet nie wiecie ile takie osoby musz膮 zrobi膰 rzeczy i nikogo to nie obchodzi czy kto艣 ma na to czas mam by膰 zrobione i tyle! A sami pracownicy s膮 coraz gorsi rozwydrzone bachory z mlekiem pod nosem lub prze膰pane 膰woki my艣l膮ce 偶e praca do przedszkole! Na rapsesjach gadaj膮 te farmazony bez 艂adu i sk艂adu nie bior膮c pod uwag臋 偶e menad偶er nie wyssa艂 sobie z palca TPMH , kodeksu pracy , produktywno艣ci , standard贸w itd. Niech sobie biuro pyta g艂upio czemu s膮 problemy z pracownikami a to normalny b臋dzie menad偶erem za np. nie ca艂e 15 z艂 za godzin臋 u偶era膰 si臋 z go艣膰mi , przyg艂upimi pracownikami i zrobieniem swoich rzeczy nie wiem kiedy. Oczywi艣cie nie ka偶dy pracownik to i d io ta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
E tam. Po co to wa艂kowa膰 w k贸艂ko. Zwykli pracownicy tego nie zrozumiej膮. U nas ostatnio jest nagonka na mgr, bo sobie niekt贸rzy my艣l膮, 偶e jak mgr usi膮dzie przy kompie to pewnie przegl膮da fb i niekt贸rym strzyka, a kasetki i inne rzeczy to pewnie oni za menad偶era zrobi膮 najlepiej po godzinach. Jeszcze to ich pretensjonalne "mo偶e kto艣 wejdzie na kuchnie??" bo o m贸j Bo偶e chicken box i 5 cheesow wpad艂o i ju偶 ci wspaniali pracownicy nie s膮 w stanie przez 3 minuty nawet we dw贸ch uci膮gn膮膰 kuchni bez menad偶era :P. Bardzo ch臋tnie odda艂a bym klucze do sejfu i powiedzia艂a to sobie prowad藕 zmian臋 :). Dopiero by艂a by sraczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e mia艂a, nie wiem. Szczerze to nie pami臋tam bo kiedy to by艂o, a poza tym to by艂 m贸j pierwszy dzie艅 w pracy, i mia艂am niez艂y stres. Osiem godzin na pewno to nie trwa艂o. Pogadanka, test na komputerze i do roboty. U mnie s膮 menad偶erzy kt贸rzy zapieprzaj膮 jak g艂upi, i lenie kt贸rzy akurat lubi膮 siedzie膰 na fb, nie kryj膮 si臋 z tym i wsz臋dzie lataj膮 z kom贸rkami. Wiedz膮, gdzie s膮 kamery, i si臋 nie kr臋puj膮. U mnie w艂a艣nie Ci my艣l膮cy staraj膮 si臋 nie zawraca膰 gitary mgr, i np. nie wo艂amy na kuchni臋 raczej nigdy. Jak ten ok ma zmian臋 to sam za chwil臋 przyjdzie i si臋 pyta "czemu nie wo艂acie". Niestety mamy te偶 pracownik贸w kt贸rzy wo艂aj膮 "przyjdzie tu kto艣" bo s膮 cztery zam贸wienia do wydania na serwisie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
8 godzin szkolenia BHP czytaj 4 a reszta czasu trwania szkolenia to praca(moze ktos w koncu bedzie mia艂 jaja zeby zrobic z dziadami porz膮dek) ale podobno tak jest w tej偶e reste艂racyjiiii kiedys gdzie艣 indziej gdy by艂a potrzeba byc w pracy w dzien szkolenia(2,3 zmiana)to by艂 dzien wolny za szkolenie.. a tu s艂ysza艂em ze jeszcze ka偶a odrabia膰.... no chyba ze przepisy sie zmieni艂y....

Udost臋pnij ten post