Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sia

Jak stosować Luteinę na regulacje cykli i czy pomaga ona zajść w ciążę?

Polecane posty

i nie zrobiłam jednak testu... myslę że jest jeszcze za wcześnie, zobacze jak sie sytuacja rozwinie.. dziś temp. niższa wiec.... :O

Gość anafora
Kurcze Ela ty tutaj nam adrenaline podnosisz hihhi, a mnie wciąż bola jajniki chyba @ przydzie dzisiaj obiadek u teściów uf jak dobrze troszke odpoczne

Dziewczyny to mój dziś 30dc... testu nie robiłam.. ale wczoraj bolał mnie brzuch tak jakbym miała dostać @, ale nie dostałam Normalnie byłam pewna że będzie, a tu cisza pewnie za kilka dni zatestuje ..

Gość anafora
Hej dziweczyny ale tutaj cichutko ja już po wizycie lekarz bardzo sympatyczny i rzeczowy w porównaniu do poprzedniego wziełam wyniki badań i prolaktyna ok tylko testosteron ciut podwyższony pco nie mam na szczęście tylko mam macice małą i powiedział że trzeba będzie uważać na początku ciązy w nastepnym cyklu robie monitoring już sie nie mogę doczekać kiedy przyjdzie @ żeby zacząć staranka może sie uda

Witajcie dziewczyny, malo ostatnio pisze, ale czytam Was regularnie :) Trzymam kciuki Ela za Ciebie, oby te oznaki na @ były mylące :) A Ty Anafora dobrze, ze zmienilas lekarza - wazne, zeby miec dobra i fachowa opieke, jestem pewna, ze u Ciebie wnet tez 'zaskoczy' :) U mnie 12dc, czas staranek :) sluz płodny jest, temperaturka w normie, szyjka uniesiona (przynajmniej tyle umiem zaobserwowac). Jak narazie test owulacyjny negatywny, ale chyba jeszcze wczesnie - ciekawe czy w tym cyklu sie pojawi. Trzymam za was kciuki!

Gość justysia860410
witam was dziewczynki długo nie pisałam bo miałam komputer zepsuty ja jutro idę na usg dopochwowe zobaczymy czy będzie dzidziuś pozdrawiam

anaforko w końcu ktos porządny i rzeczowy się zajmie tobą, oby zaowocowalo dzidziusiem :D Yokko zaglądaj do nas częściej :P Ja dzis 31dc i nic, boję się zrobić test bo strach przed porażką jest silniejszy :( :O - jeszcze czekam.. Justynka daj znać jak będziesz po badanku :) caluski 👄 👄

anaforko a co z twoją @@? bo ostatnio Cię bolał brzuch, pisałaś że chyba na małpę.. 3mam kciuki żeby jej nie było u żadnej z nas :)

Gość anafora
hej u mnie cisza jak @ nie ma tak nie ma i oby nie było teraz jest ok jajniki mnie bolały i myślałam że znowu cykl mi sie skróci Tylko dziwne bo przed @ maiłam zawsze słuz białawy a tu nic chyba że mi się wydłuży Martwi mnie tylko jedna rzecz mała macica dużo wczoraj o tym czytałam i chyba przy następnej wizycie będe musiała gina wypytać jedno wiem że mogę mieć poronienia i niedonosić ciązy czyli bede lerzała ale dla dzidzi wszystko zrobie U mnie 26dc według poprzedniego cyklu powinie przyjść dzisaj chyba że znowu sie opóżni a monitoring zaczynam od 9 dc bo mam nieregularne wrazie gdybym miałą krótszy cykl Justynko ciesze sie że zajrzałaś do nas i trzymam kciuki oby tobie sie udałao Eluś ten lekarz a tamten to jak ogień i woda jest on ordynatorem w szpitalu i sam zaproponował monitoring no i mężuś badanka musi zrobić tylko z nim to nie takie proste jest kierowcą ale jakoś damy rade za ciebie również trzymam kciuki , może zrób test będziesz wiedziała a tak sie tylko stresujesz Yokkoo nogi w góre i owocnych staranek

Gość anafora
myślałam że dostałam @ a to śluz normalnie leje się ze mnie co jest grane ? pierwszy raz tak mam wy też tak macie przed @

Gość justysia860410
witam byłam ale nie tym razem szkoda

anaforko może to to??? Justynko przykro mi... ja mam ale biały i gęsty śluz przed @ Ja coraz bardziej się podłamuje... wydaję mi się że @ zbliża się nieubłaganie :(

Gość anafora
elu chyba to nie to czuje jak mnie lekko raz po raz pobolewa brzuch także napewno przyjdzie @ wrrr jak ja jej nie znosze :(((((((

No własnie ja przed ostatnia @ mialam podobnie z tym sluzem, bylo go bardzo duzo i gesty, wygladal jak płodny. U mnie dzis 14dc, dalej owulacj brak. A wy dziewczyny w którym dniu najczesniej macie owulke? I przy jakich długich cyklach?

Gość anafora
hej moja szyjka sie uniosła i nie wiem czy na @ raczej powinna być nisko tak mi sie wydaje dziewczyny wiecie coś na ten temat czy powinna być wysoko czy nisko przed @ Yokkoo ja ci nie pomoge mam nieregularne cykle i dlatego zgodziłam sie na monitoring może też o tym pomyśl może to przybliży nas do dzidzi bo juz nie wiem co mam robić żebym zafasolkowała

Gość anafora
Dziewczyny znalazłam linki pokazujące zdjęcia szyjki: www.gardenoffertility.com/cervix.shtml www.singer.ch/images/zervix.jpg www.frauenarztbesuch.com/CERVIX3A.JPG www.frauenarztbesuch.com/SpekulumEinf4.JPG www.krebsgesellschaft.de/portal/pics/kr ... ermund.jpg www.medlib.med.utah.edu/WebPath/jpeg4/FEM002.jpg www.nationmaster.com/wikimir/images/upl ... Cervix.jpg www.phac-aspc.gc.ca/slm-maa/slides/exam ... s/r182.jpg www.rhtp.org/images/clip_image002_000.jpg www.rhtp.org/images/clip_image004.jpg www.mcg.edu/medart/Images/2002-DR-Cervix.jpg http://www.medicinenet.com/images/illus ... ctures.jpg http://www.fertiliteit.info/images/fert ... cervix.jpg

Gość anafora
Z tego co czytałam to przed @ jest nisko a wciązy wysoko i ja tak mam mam śluzu dużo i szyjka jest wysoko tak mi sie wydaje bo nie moge prawie jej dosięgnąć a jeszcze kilka dni temu była nisko oby to było to u mnie 28 dc test zrobie w poniedziałek albo wtorek bo wcześniej moje cyklebyły tak ok 33 dni

anaforko 3mam kciuki, ja dziś 33 dc.. a Ty? co do badania szyjki to ja mam wątpliwości czy jest to wiarygodne.. zeby badanie było dobre to trzeba robić je codziennie ale nie zaraz po wstaniu, nie po sikaniu, codziennie o tej samej porze, w tej samej pozycji :O moja jak tak czasem zbadam jest raz tak, raz siak :O

Gość anafora
Elu u mnie 28 dc i zaczyna mnie pobolewć brzuszek także chyba za bardzo sie nakręciłam i z tego jedyne co będzie to @ ;(((

anaforko bez panik :) może jednak nie wszystko stracone.. pamiętaj że będąc w ciąży podobno też boli brzuch w czasie kiedy powinna pojawić się @....

Faktycznie przed @ szyjka jest nisko. A przed owulacją albo w ciazy wysoko (a przynajmniej powinna byc wysoko). Ale żeby ją dobrze interpretować, to niestety trzeba pare cykli się obserwowac. Bo to wbrew pozorom wcale nie jest takie latwe. Trzymam za was kciuki Elu i Anaforo. Ale byłby numer, gdyby Wam sie w tym samym czasie udalo :)

Gość anafora
yokkoo chyba u mnie nici coś mnie brzuszek boli ale to baki jakiś dziwny ból jakby coś mnie rwało od środka a dzisiaj chyba zbyt mocno sie nakręciłam i nic z tego pewnie nie bedzie ale i tak jutro musze kupić test bo nie mam jak nie teraz sie przyda moze później ale bede miała w zapasie bo nie mam tylko znając siebie to bedzie mnie tylko korcił

Anaforko a mierzyłaś temp?? ja dziś rano 36,8... ale dziwnie się czuję dziś.. jakoś mnie muli troche... test też mam w domu już zakupiony ale narazie się wstrzymuje... :P

Gość anafora
elus ja nie mierze tempki bo mam czas pracy nieregularny raz wstaje o 4 raz o 7 także nic by nie wyszło ja kupiłam 2 testy narazie cisza ale pewnie za godzinke znowu brzuch zacznie boleć narazie nie boli ale jak brałam luteine tez mnie raz poraz bolał także nie nastawiam sie zbytnio

Anaforo ale temperature można mierzyć przy takim trybie pracy jaki Ty masz. Trzeba tylko pamiętać, żeby przed pomiarem mieć conajmniej trzygodzinny, nieprzerwany sen. Wtedy organizm jest wypoczęty i temperatura ustabilizowana. Poza tym dużo informacji na ten temat znajdziesz w necie :) Dajcie znac jak tylko zrobicie testy, bo mam przeczucie, ze wreszcie jakieś dobre wieści sie tu pojawia :)

Gość anafora
Yokkoo tak zgadza sie ale znając siebie to rano (jestsem strasznym śpiochem) zawsze zaśpie i bym zapominałą albo brak czasu Chyba jutro ztestuje

Gość anafora
hej jednak nie zrobiłam testu @ nadal nie ma po niedzieli jak nie będzie @ to zrobie śluzu wciąż dużo mniejmy nadzieje że zostanie Miłego weekendu zmykam cos upichcić bo gości dzisiaj mam pa

Cześć dziewczynki... ja nie doczekałam się do testu... @ mnie nawiedziła dziś rano :( :( anaforko oby Ci się udało chociaz :( załamana jestem, zaczynam 13cykl starań :(

Gość anafora
u mnie 32 dc i nic jutro robie test wiec trzymajcie kciuki jeśli oczywiście nie przyjdzie @ ale coś czuje że nadejdzie i znowu bede miała doła