Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość tarczycowa

TARCZYCA!! Bardzo ważna sprawa!!

Polecane posty

Gość anulka 75
Witajcie Palenie napewno nie jest zdrowe to narkotyk.Ja bym nie paliła.Coś się dzieje ze serwerem wczoraj pisałam i nic nie ma.Dziękuje za pomoc i rady.Mam jeszcze jedną biore Euthyrox 25 od 5 dni wiczorem dostaje chrype i straszny scisk w gardle duszenie.Jakoś nadzeja ni spada wczoraj kiepski dzień może dziś będzie lepiej.Pozdrawiam

Hej mam 18 lat niedawno robiłam badanie krwi, w kierunku TSW mam to na wysokim poziomie (nie wiem dokładnie ile)czy oznacza to że mam nadczynność tarczycy? Jestem szczupłą osobą, i pomimo tego że jem normalnie, chudnę. Mam 170 wzrostu a ważę ok 47 kg. Pomóżcie

Hej mam 18 lat niedawno robiłam badanie krwi, w kierunku TSW mam to na wysokim poziomie (nie wiem dokładnie ile)czy oznacza to że mam nadczynność tarczycy? Jestem szczupłą osobą, i pomimo tego że jem normalnie, chudnę. Mam 170 wzrostu a ważę ok 47 kg. Pomóżcie

hej mam 18 lat, niedawno robiłam badanie krwi w kierunku TSW wynik miałam dość wysoki, ponad normę, czy to może oznaczać że mam nadczynność tarczycy? Mam typowe objawy- zimne ręce, nogi, ciągle mi gorąco, chudnę pomimo tego że jem normalnie. Przy wzroście 170 warze ok 47 kg. Błagam pomóżcie:/

hej mam 18 lat, niedawno robiłam badanie krwi w kierunku TSW wynik miałam dość wysoki, ponad normę, czy to może oznaczać że mam nadczynność tarczycy? Mam typowe objawy- zimne ręce, nogi, ciągle mi gorąco, chudnę pomimo tego że jem normalnie. Przy wzroście 170 warze ok 47 kg. Błagam pomóżcie:/

Gość anulka 75
Martulkaaaa dziękuje za pomoc miałaś racje biore Euthyrox 25 od tygodnia i lepiej się czuje nie przesypiam już tyle mam większą radość z życia no ogólnie wraca humor.Rodzinak zadowolona nie denerwuje się jak tydzień temu.a zchodzi ta opuchlizna wokól oczu uf mam nadzieje że będzie coraz lepiej hura:) pozdrawiam serdecznie.Tylko dusi troszcze w gardle ale może i to z czasem minie.

Gość powiedzxie
a czy z niedoczynnoscia moze miec zwiazek nadmierne owlosienie?????

Gość anulka 75
ja mam więcej owłosienia ale nie wiem czy to jest przyczyną niedoczynności.Jak na moją wiedze to trzeba zrobić badanie testosteronu męskiego hormonu ale dokładnie nie wiem i nie chce wprowadzać w błąd sama jestem ciekawa.

Gość KHKHKA
Bardzo Was proszę o pomoc w interpretacji usg tarczycy. Tarczyca dwupłatowa, polozona prawidłowo, nieco powiekszona( prawy płat -ok.5,5x1,8x2cm ; lewy 5x1,8x2,2 cm, cieśń grub.4mm; obj.19 ml ) W płacie prawym drobne hipoechogeniczne pole śr.3mm w górnym biegunie. W płacie lewym drobne guzki: w dolnym biegunie powierzchownie hipoechogeniczny śr.6mm ; w górnym biegunie hipoechogeniczny sr.4mm ; poza tym miąższ gruczołowy o prawidłowej echostrukturze.Okoliczne wezły chłonne niepowiekszone.

Gość martulkaaaaa
anulka, to fajnie, że wszystko się normuje. I tak masz farta, bo u mnie te zmiany były znacznie wolniejsze, na niektore z nich musiałam czekać miesiacami. A duszeniem bym się nie martwiła, powinno minąć. Ja też na początku miałam podobne rzeczy, na przykład było mi gorąco w tym miejscu, gdzie jest tarczyca, przez dwa dni miałam tam czerwoną wysypkę, dusiło mnie właśnie, zwłaszcza gdy się zdenerwowałam. Ale to szybko minęło. Co do owłośnia, to ja też mam więcej niż standardowo, ale bez przesady, da się nad tym zapanować - depilacja itp. Inne hormony, również testosteron, mam jednak dobre, więc bardzo możliwe, że ma to jakiś związek z chorobą tarczycy. Miałam też problemy trądzikowe z cerą, ale po pewnym czasie brania hormonów tarczycowych to zniknęło. Tak zresztą powiedziała moja endokrynolog, że te problemy mają u mnie pewnie związek z tarczycą. Poza tym nawet jak hormony tarczycy nie wpływają na pewne rzeczy bezpośrednio, to jednak układ hormonalny jest ze sobą powiżany i mogą wpywać na inne hormony.

Gość Katrin.84
Hej! Od 10lat biorę Euthyrox, początkowy były to małe dawki 25 teraz biorę 125. Nigdy nie miałam żadnych niepokojących objawów, wyniki zawsze były w normie. Urodziłam dziecko. Podczas ciąży wyniki były ok. tylko po karmieniu piersą coś się popiepszyło, mam straszne wyniki TSH 3 56,63 norma 0,27 - 4,2. zawsze miałam długi e cykle miesiączkowe, teraz wogóle nie mam okresu a lekarka powiedziała, że za 2 miesiące mam przyjść do kontroli. Co robic?

Gość Katrin.84
Hej! Od 10lat biorę Euthyrox, początkowy były to małe dawki 25 teraz biorę 125. Nigdy nie miałam żadnych niepokojących objawów, wyniki zawsze były w normie. Urodziłam dziecko. Podczas ciąży wyniki były ok. tylko po karmieniu piersą coś się popiepszyło, mam straszne wyniki TSH 3 56,63 norma 0,27 - 4,2. zawsze miałam długi e cykle miesiączkowe, teraz wogóle nie mam okresu a lekarka powiedziała, że za 2 miesiące mam przyjść do kontroli. Co robic?

Gość Katrin.84

Gość iść do endokrynologa
albo zmienić lekarza

Gość KHKHKA
Bardzo Was proszę o pomoc w interpretacji usg tarczycy. Tarczyca dwupłatowa, polozona prawidłowo, nieco powiekszona( prawy płat -ok.5,5x1,8x2cm ; lewy 5x1,8x2,2 cm, cieśń grub.4mm; obj.19 ml ) W płacie prawym drobne hipoechogeniczne pole śr.3mm w górnym biegunie. W płacie lewym drobne guzki: w dolnym biegunie powierzchownie hipoechogeniczny śr.6mm ; w górnym biegunie hipoechogeniczny sr.4mm ; poza tym miąższ gruczołowy o prawidłowej echostrukturze.Okoliczne wezły chłonne niepowiekszone. CZY TEN WYNIK USG MOZE SWIADCZYC O HASHIMOTO? BO JESZZCE NIE BYŁAM Z NIM U LEKARZA

Gość anulka 75
Katrin 84 endokrynolog napewno pomoże.Zleci badania .Trzymaj się.nie wiecie czy przy niedoczynności mozna jeść sól niejodowaną? Jutro ja się rejestruje na Usg zobaczymy co się dowiem

Gość Katrin.84
anulka 75 wskazana jest sól jodowana, najlepiej jest solić potrawy dopiero po ugotowaniu, gdyż w trakcie gotowania zabijasz jod. Tak powiedziała mi moja lekarka.

Gość jak zcvesto mozna robic
biopsje tarczycy, bo mam 2 male guzki.Robilam buipsje poł roku temu, chciałabym ponownie zrobic ale nie wiem czy mozna tak czesto

Gość biopsjaaaaaaaaa
Moze mi ktos zinterpretowac, odebrałam wynik z biopsji-W dolnej czesci płata (drobny)-w rozmazach widoczny koloid, komorki pecherzykowe(normotypowe) leżące w płatach, grupach i pojedynczo,pojedyncze kuliste struktury pechcerzykowe, pojedyncze histiocyty. W górnej czesci płata (drobny)- w rozmazach widoczny dosc obfity koloid, komorki pecherzykowe (normotypowe) lezace w płatach, grupach i pojedynczo, pojedyncze limfocyty,histiocyty

witam wszystkich właśnie stwierdzono u mnie podostre zapalenie tarczycy de quervaine\'a przez tydzień brałam ibuprofen i nic więc dali mi steryd o nazwie encorton jestem przerażona czy ktoś to przechodził z jakim skutkiem i jak długo trwało leczenie ?

Kaa33, czy możesz podać mi jej nazwisko na priv? Ja jeździłam na początku leczenia do tego szpitala, gdzie zresztą miałam operowany skutek choroby tarczycy- ogromny guz jajnika, przez który o mały włos nie pożegnałabym się z tym światem. Tam wykryto mi chorobę i na początku było ok. Potem lekarka się zmieniła i był \"kanał\" więc się wyniosłam. Jeżeli się zmieniło na lepsze (bo tamte fakty działy się 9 lat temu) to może i ja miałabym jeszcze jakieś szanse... Choruję na tarczycę od 10 lat i moja choroba jest skutkiem poporodowego zapalenia tarczycy, które nie zostało zdiagnozowane :( Do tego długotrwały i ciężki stres doprowadził mój organizm niemal do ruiny :( 95 kg wagi ciała i wiele dolegliwości z tym związanych, ciągłe złe samopoczucie, stany depresyjne i wiele negatywnych zmian w wygładzę... Fakt, że nie jestem już młoda, ale za młoda, żeby postawić na sobie kreskę. W końcu mam smarkate dzieci.... Łykam Eutyrox N100 i myślałam, że wreszcie zacznę chudnąć, co potwierdził mi tez lekarz, ale niestety jeszcze przytyłam. Odżywiam się zdrowo, nie jem za dużo, a mimo to... W lutym koleżance udało się zapisać mnie do endokrynologa i termin mam na 14 maj! Super, no nie? Ale jak tyle czasu jestem na łasce rodzinnego, który zapisuje mi tylko leki, bo tak wykombinowała lekarka.... Czas wreszcie coś z tym zrobić, bo za bardzo mi tarczyca rozregulowała organizm... :(

Kaa33, czy możesz podać mi jej nazwisko na priv? Ja jeździłam na początku leczenia do tego szpitala, gdzie zresztą miałam operowany skutek choroby tarczycy- ogromny guz jajnika, przez który o mały włos nie pożegnałabym się z tym światem. Tam wykryto mi chorobę i na początku było ok. Potem lekarka się zmieniła i był \"kanał\" więc się wyniosłam. Jeżeli się zmieniło na lepsze (bo tamte fakty działy się 9 lat temu) to może i ja miałabym jeszcze jakieś szanse... Choruję na tarczycę od 10 lat i moja choroba jest skutkiem poporodowego zapalenia tarczycy, które nie zostało zdiagnozowane :( Do tego długotrwały i ciężki stres doprowadził mój organizm niemal do ruiny :( 95 kg wagi ciała i wiele dolegliwości z tym związanych, ciągłe złe samopoczucie, stany depresyjne i wiele negatywnych zmian w wygładzę... Fakt, że nie jestem już młoda, ale za młoda, żeby postawić na sobie kreskę. W końcu mam smarkate dzieci.... Łykam Eutyrox N100 i myślałam, że wreszcie zacznę chudnąć, co potwierdził mi tez lekarz, ale niestety jeszcze przytyłam. Odżywiam się zdrowo, nie jem za dużo, a mimo to... W lutym koleżance udało się zapisać mnie do endokrynologa i termin mam na 14 maj! Super, no nie? Ale jak tyle czasu jestem na łasce rodzinnego, który zapisuje mi tylko leki, bo tak wykombinowała lekarka.... Czas wreszcie coś z tym zrobić, bo za bardzo mi tarczyca rozregulowała organizm... :(

witam, chcialam Was zapytać, czy ktorej z Was przez branie tabletek letrox (4 miesiace mialam dawke 50, od miesiaca 75) spóźnił sie okres ( jesli tak to o jak dlugo) i czy gdy go w koncu dostałyście, to nie byl wyjatkowo poprzedzony bólem piersi ( jesli wczesniej zawsze takie bole mialyscie)

witam, chciałam Was zapytać, czy którejś z Was po przyjmowaniu Letrox 75 spóźnił się okres (jeśli tak to jak długo) i czy gdy go w końcu dostałyście to wyjątkowo nie bolały Was piersi ( gdy zawsze wcześniej takie bóle miałyście) bardzo dziękuje za odp

witam, chciałam Was zapytać, czy którejś z Was po przyjmowaniu Letrox 75 spóźnił się okres (jeśli tak to jak długo) i czy gdy go w końcu dostałyście to wyjątkowo nie bolały Was piersi ( gdy zawsze wcześniej takie bóle miałyście) bardzo dziękuje za odp

jej przepraszam za tyle postow, ale ciagle mi wyskakiwalo ze wystapil blad podczas wysylania wiadomosci wiec logicznie myslac sadzilam ze wiadomosc nie zostala wyslana, jeszcze raz dzieki dla wszystkich ktorzy odp

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się