Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miki 3

Wrześniowe zapraszam na start !

Polecane posty

Oj kobietki, coś ten topik marny :) No - sobie tez musze reprymendę dać, bo i ja się obijam, ale pracka jest praca :) Witam nowe twarze :) No cóż, z ta pozycją nie ma z reguły normy dla wszystkich. Wiem że przy tyłozgięciu dobra pozycja jest od tyłu, bo wtedy wprowadza się nasionka bliżej szyjki. Przy przodozgięciu klasyczna wystarczy. Ale tak naprawdę, to przeciez staranka mają być nie tylko aktem prokreacji, przeciez to działania na rzecz nowego życia, które dwoje kochających się ludzi chcą kochac bardziej niż siebie samych. To ma być piekny akt za każdym razem, bez względu na to, czy wychodzi, czy nie. Po prostu kochajcie się i już, a co ma być, to będzie.:) Powodzenia.

Gość grazyna26
Czesc wszystkim:) Ale mamy dzis piekny dzionek, nareszcie troszke sloneczka:) Zabajona zgadzam sie w 100% z tym co napisalas, zarowno o tym, ze bardzo zadko tu wszystkie zagladamy(mowie rowniez o sobie:P) i o bardzo modnym teraz temacie pt " pozycje w ktorych robi sie dzidzie:) hehe:) Nie mozna podchodzic do staran o dzieciatko jak do pracy ktora trzeba wykonac, bo to nie tedy droga!! Recepta na sliczna dzidzie to duuuzo milosci i duzo przytulania:P:) pozdrowionka dla was dziewczynki:)

Hejka :) 🖐️ Kobitki :) Witam, nowa forumowiczke :) Zabajona, ale wyklad szczelilas, ale podobnie jak Grazynka, ja tez sie z toba zgodze, nie mozna przeciez czekac, wyliczajc dzien plodny, a potem zrobic swoje i czekac czy ta praca udal sie czy nie, to nie zawody ani konkurs, kto szybciej czy lepiej, trzeba przede wszystkim wylaczyc psychike i tak jak do tej pory kochac sie romantycznie i namietnie .... a w takiej sytuacji dzidzia z pewnością zafasolkuje przy tak sprzyjajacej atmosferze przyszlych rodzicow ;):):) Buzka :) 🖐️

heh, ukhmmm ... no wiecie, zdarzy mi się powiedzieć coś mundrego :) ale właśnie doszłam do wniosku, że w tym rzecz właśnie, ze jak się staramy, to podświadomie unikamy czasu przed owulacją, a potem huzia na Józia. A nie o to chodzi. Owszem, zaleca sie post 2-3 dni przed owulacją (ze względu na jakośc nasienia), ale czy to ma zniszczyć całe piękno miłości fizycznej miedzy małżonkami? Przecież jak ludzi się kochają, to chcą być blisko i nie tylko po to, by strzelić gola. (noooo, teraz to mój wykład dresiarskim żargonem zaleciał :p). W tym cyklu postaram się zmienić podejście, przecież nastawiłam się zgóry na kilka miesiecy, a tu po dwóch cyklach panika. Bez sensu. Owszem, kupiłam testy owulacyjne, ale one mają mi pomóc \"zlokalizować\" moje płodne dni, bo cykl mi się skrócił. No a reszta - zobaczymy. Narazie - jutro lekarz. A dalej - się zobaczy.

Gość Agnieszka Z.
:):) cholercia, ale wykladzik mi walnelyscie dziweczynki:) hehe, kurcze ja sie z wami zgadzam w zupelnosci, to bylo tylko niewinne pytanie, a czuje sie teraz jak uczennica, ktora dostala reprymende od pani profesor:P:) hehe pozdrawiam:)

HEj :) Oczywiscie, mam nadzieje, ze odebralas to jako pozytywna reprymede :) :P I, ze po tym nie uciekniesz od nas :) A moze dopiszesz sie do naszej tabelki ??? Zapraszam :) Nick..............Imię..........Lata......Miasto..........Cykl.....Termin @ Agniesia81......Agnieszka......24......Warszawa......... 0........18.09 Miki3.............Joanna..........28......Wrocław...........2.........23.10 KIKA..............Monika..........27.......Kraków............4.........20.10 Grażyna26......Grażyna........25.......Gdynia.............1.........17.09 Zabajona........Beata............28.......Olsztyn............3........25.10 Anik77...........Ania............. 28......Gliwice..............2........17.10 Zaneta25........Zaneta..........25...... Wejherowo.......1.........11.09 Asiamay..........Asia..............26......Lublin...............2........05.10 Monique80.......Monika..........25......Lodz................3........29.10 J_A_N_A.........Joanna...........22......Zielona Góra......0........20.10 Miki25.............Monika..........25......Warszawa.........3.......28.09 Agnieszka Z ......?...............?...............?................?.........?....

Agnieszko - nic nie zaszkodzi posłuchac mądrali, ktora potrafi pogadac mądrze z innymi, tylko sobie ni epotrafi nakłaść mądrości do bańki. No cóż, bywa i tak. 🖐️

Gość Agnieszka Z.
Nick..............Imię..........Lata......Miasto..........Cykl.....Termin @ Agniesia81......Agnieszka......24......Warszawa......... 0........18.09 Miki3.............Joanna..........28......Wrocław...........2.........23.10 KIKA..............Monika..........27.......Kraków............4.........20.10 Grażyna26......Grażyna........25.......Gdynia.............1.........17.09 Zabajona........Beata............28.......Olsztyn............3........25.10 Anik77...........Ania............. 28......Gliwice..............2........17.10 Zaneta25........Zaneta..........25...... Wejherowo.......1.........11.09 Asiamay..........Asia..............26......Lublin...............2........05.10 Monique80.......Monika..........25......Lodz................3........29.10 J_A_N_A.........Joanna...........22......Zielona Góra......0........20.10 Miki25.............Monika..........25......Warszawa.........3.......28.09 Agnieszka Z..... Agnieszka.......27......Gdansk.............2.......20.10 prosze bardzo madrale:P:)

Gość Agnieszka Z.
Oczywiscie nie gniewam sie na was, bo przeciez nie ma o co:) Grazynka- widze, ze podobnie jak ja jestes z Trojmiasta:) milo:)

Hej Dziewczyny, Ale nam sie madrze romantycznie zrobilo - i dobrze :-) Mam mase pracy wiec tylko skrobie zebyscie o mnie nie zapomnialy. Papapapa Monika

Macie rację - marnieje ten topik. Może dlatego, że jeszcze żadnej się nie udało, więc nie ma pozotywnych wibracji i dobrych nowin, a o złych nie chce się pisać. Ja mam dalej ooooooogromnego doła. Czuję, że coś jest ze mną nie tak i boję się coraz bardziej, że z dzidzią będą problemy :( Muszę się wybrać do ginka, ale to dopiero za kilka dni. Mimo doła pozrawiam wszystkie cieplutko 🌻

Hej :) 🖐️ Wszystkim zdołowanym, przygnębionym i zasmuconym przesylam moc pozytywnej energi i duuuuuzo optymizmu :D Dziewczyny, mam nadzieje, ze przyczyną tego zlego stanu ducha jest tylko i wylacznie jesienna pogoda :) U mnie pomimo aury na zewnatrz, nastroj rewelacyjny i chcialabym was wszystkie nim zarazic, jak wirusem grypy :) Moje hormony buzuja, czyje sie pelna werwy i z niecerpliwoscia czekam \"godziny zero\" :) Mam nadzieje, ze jak tylko nadejda wasze gorace dni, tez bedziecie tryskac optymizmem :) Co do \"zamierania\" naszego topiku, to mysle, ze damy rade i wszystko sie rozkreci, jak tylko zaczna w nas kielkowac piekne fasolki :) Buziaki :D i duzo wytrwałości !!! 🖐️

Miki - czeeść! No ja tez czekam do godziny zero. Już po @, trwała AZ 2 dni wyłączajac 2 dni plamienia przed nią i 2 dni plamienia w 3 i 4 dniu. Dzisiaj 5 i już zero, suchutko, zero, nawet śluzu brak. Nie wiem co o tym myslec, ale mam nadzieję, że lakarka dzisiaj powi mi coś mądrego i pocieszajacego i da ewentualnie cos na \"ratowanie\" sytuacji (o ile nie jest beznadziejna).

Witam, już mi troszeczkę lepiej ale dalej mam ochotę się położyć i nie wstawać przez najbliższy tydzień. Ale dzięki, Miki, za pozytywne fluidki :-) Zabajona, daj znać co u lekarza - mam nadzieję, że powie ci same dobre rzeczy. Ja chyba też się będę musiała mybrać. Pozdrowienia!!!

Cześć dziewczyny!!! Dawno mnie tu nie było a to dlatego że czekałam na @ i się doczekałam. W tym miesiącu w końcu zaczynam starania o dzidzie. Wpisuje swoje nowe dane do tabelki Nick..............Imię..........Lata......Miasto..........Cykl.....Termin @ Agniesia81......Agnieszka......24......Warszawa......... 1........04.11 Miki3.............Joanna..........28......Wrocław...........2.........23.10 KIKA..............Monika..........27.......Kraków............4.........20.10 Grażyna26......Grażyna........25.......Gdynia.............1.........17.09 Zabajona........Beata............28.......Olsztyn............3........25.10 Anik77...........Ania............. 28......Gliwice..............2........17.10 Zaneta25........Zaneta..........25...... Wejherowo.......1.........11.09 Asiamay..........Asia..............26......Lublin...............2........05.10 Monique80.......Monika..........25......Lodz................3........29.10 J_A_N_A.........Joanna...........22......Zielona Góra......0........20.10 Miki25.............Monika..........25......Warszawa.........3.......28.09 Agnieszka Z..... Agnieszka.......27......Gdansk.............2.......20.10

Cześć ! No owszem - po wizycie u lekarza nieco mi się rozjaśniło, a raczej potwierdziło. Jeszcze mam przed sobą badanie usg, które ma wykluczyć fizyczne przeszkody (jakies torbiele, czy coś takiego). Mam luteinkę, biorę ją od wczoraj, mam ją barć do 25 dc po 1 dziennie, a potem przez 3 dni po 2 dziennie. To wszystko na wyregulowanie cyklu, zahamowanie plamień. Prawdopodobnie mam niedomoge ciałka żółtego jajnika i to cały pic. Ale narazie muszę byc ostrożna z diagnoizami, bo licho nie śpi. Mam nadzieję, że luteinka mi pomoże. Nie powiem, ze nie mam masy watpliwości , no ale ... w końcu lekarz wie, co robi, prawda? Wyczytałam na ulotce, że luteina jest nie tylko na pomaganie w zagnieżdżaniu się zapłodnionego jajeczka, ale i na pomoc w cyklach bezowulacyjnych, na słabe endometrium, plamienia i krwawienia międzymiesiączkowe, więc jest to cudny hormonek w czytej postaci, który ma pomagać takim jak ja nidomogom :) I o ile wszystko mi się zacznie regulować, to @ powinnam miec nie 25.10 a 29.10. A co do staranek - no to nie wiem. Nie mówiła mi nic na ten temat, że powinnam się wstrzymywać. Wręcz przeciwnie - zakazała myśleć, gadac i czytać :) a uspokoic się i działać. :p W ogóle spoko babka, jako specjalista ginekologii, położnictwa i UWAGA anestezjologii :p - chyba ma coś w głowie nie? Z tą specjalizacją od anestezjologii to super - jakby mi się udało zaciążyć, to chyba zdecyduję się na nią (choć miałam inna opcję w rękawie, w innym mieście, ale tu na miejscu jest) na prywatne prowadzenie ciąży. Przeciez anestezjolog jest od znieczuleń ;) Ale, to nie ma co narazie gadać, bo narazie jeszczem bez fasolki ...

Gość Zaneta25
hej dziewczynki dzis zrobilam test ciążowy no i niestety nie jestem :( wrzesien cos nam nie sluzy ale mam nadzieje ze pazdiernik bedzie owocny :)

Hej hej! Ja nie mam już siły czekać do tej wizyty u gin 21.10 i chyba pójdę do jakiegoś innego ginekologa w przyszłym tygodniu. Nie wiem jak długo mam brać te tabletki:( Przecież torbiel już mi znikła... Ten Duphaston to chyba coś jak to, co bierze Zabajona, bo na ulotce jest też \"niepłodność związana z niedomogą lutealną\", \"endometrioza\",\"nieregularne cykle miesiączkowe\" m.in. , bo duzo innych wskazań też jest. Zabajona a jesteś pewna że jedząc te hormony w razie co nie zaszkodzi się dziecku? Bo ja w sumie to nie staram się jeszcze tylko przez te tabletki. No i przez to, że nie moge się dostać do mojego ginekologa .... A u mnie pogrzeb w rodzinie (cioci) i wszystko sie pokręciło. Dlatego nie czytałam forum jakiś czas. Pozdrowionka!

Hej dziewczyny 🖐️ Mial byc październik taki piekny i owocny dla nas, a tu kazda co tu zaglada jakies problemy ma. JA tez nie bede inna, mi tez sie troche pokrecilo, a przynajmniej wszystko wyjasni sie jutro :(. Od pewnego czasu mialam problemy z ukl. moczowym, az w zeszlym tygodniu jeden madry lekarz, w koncu wyslal mnie na badanie na \"chlamydie\", dzisiaj je zrobilam i jutro wyniki i co sie z tym wiąze moja niepewnosc i byc moze przesuniecie w czasie staranek. Jestem starsznie rozzalona, bo poczawszy od dzisiaj mam swoje cudowne \"gorace dni\', tak na nie czekalam i na wieczor tyyyyyyle planowalam, a tu musze czekac. Z jedej strony jest mi strasznie smutno, a z drugiej, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, bo jak sie okaze, ze mam te bakteryjki, to dobrze, ze nie zaczelam się starc, bo wyleczyc jest to lepiej przeciez przed ciaza, a w ciazy, jakbym juz byla, to jest prawdopodobne wielce, ze dziecko zaraz po urodzeniu ma zapalenie pluc, problemy z oczami itp. i od razu na starcie musialoby dostac dawke antybiotykow, wiec w sumie lepiej nie narazac go na takie rzeczy i sie wyleczyc. Ale ja juz sie tak nastawilam, ze jak sie okaze, ze mam wynik pozytywny, to juz ten cykl przepadl i znowu ..... tyle czekania :( Ale co ma byc, to bedzie i zapewne bedzie to lepsze !!! Jutro sie wszystkiego dowiem ! Dam wam znac !!! Kolezanka pocieszala mnie juz, ze ona tez miala przed ciaza, wiec wziela antybiotyk i bylo ok !!! Zobacze jutro .... !!! Buziaki :) 🖐️

Głowa do góry, dziewczyny! pażdziernik będzie nasz!!!!!! ;-) najwyżej zmienimy nazwę topiku ;-)

Gość madelain
witajcie dziewczyny! my również planujemy rozpocząć starania o dzidzię - ja bardzo bym juz chciała być w ciązy. Na razie łykam drugi miesiąc folik i zrobiłam badanie na grupe krwi. Oby tylko wszystko było dobrze. Czytałam gdzies że pażdziernik to miesiąc sprzyjący mężczyznom ze względu na jakość nasienia - ciekawe czy to prawda. Zyczę wszystkim starającym się o szczęsliwe \"zajście\". Pozdrawiam

Witamy Madelain :-) może ty zaczniesz dobrą passę dla nas wszystkich :-) pozdrawiam

Witam Was kobietki! No i jestem po ginie i usg - biorę już luteinkę od 5 dc, ma ona mi wydłużyć cykl do 28 dni, bo taki jest zamiar. A na usg pięknie byłowidać dojrzewający pęcherzyk, pięknie umiejscowiony, ma już ok. 1,5 cm. Tak więc mamy działać, a ja mam sie nie stresować i nie myślec już tyle. No i się zastosuję do wskazań. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży teraz. A od ewy.analityk mam tez inne informacje, że luteina nie wpływa na wynik testu, choć stosowana tak jak u mnie może zadziałać w 1 cyklu jak srodek antykoncepcyjny. A potem już normalnie. Tyle, że ja owulację mam, bo po ocenie jajników tak wyszło. Więc ... czekamy do 28 października. :)

Zabajona, ja też czekam na koniec października. Ten cykl znowu odpadł, bo był bezowulacyjny :( czuję, że będą problemy :( przy pierwszej ciąży udało się za drugim razem, a teraz coś nie wychodzi nam :( musimy się trzymać, nie mamy innego wyjścia. A \"w kupie\" raźniej,no nie? więc, dziewczyny, nie zaniedbujmy tego topiku!!!!!!!!

Czesc :) 🖐️ U mnie w pelne oczekiwanie na wynik, mialam je otrzymac dzisiaj, ale okazalo sie, ze beda w poniedzialek, najgorsze, to czekac w niepewnosci ... !!! Mam jednak przeczucie, ze wyniki beda negatywne, tzn., ze nie wykaza obecnosci przeciwcial. Jezeli bedzie inaczej, to troche sie zmartwie, bo to znacznie przesunie w czasie staranka, napewno o miesiac, a w tym cyklu to juz niestety :(, nawet jezli wynik bedzie ok, oby !!!! i podejme starania, to juz \"bedzie musztarda po obiedzie\", bo te \"piekne dni\" do poniedzialku odejda w niepamiec :( Ale tak jak pisalam musze miec pewnosc i czekac. !!! Jak tak sobie siedze i mysle o tym badaniau, to jestem a stanie zaakceptowac wszystko ...no prawie (np. piasek w nerkach, co podejrzewa lekarz też, jestem zdolna pic rozne mikstury o ktorych mi mowiono, ze pomagaja, jakby sie okazalo, ze wlasnie piasek jest przyczyna moich dolegliwoci ukl. moczowego) , ale zeby tylko wynik byl ok i zebym mogla jak najszybciej zaczac sie starac o dzidzie :) Buziaki, milego weekendu !!! :) 🖐️ I zycze wszystkim \"pospolitego ruszenia\" czyli objawow ciazowych :)

Witam w sobotę. znowu mam doła,bo konsultowałam się w necie z jednym lekarzem, opisałam mu wszystko, a on na to, że to wygląda na złą grę hormonalną organizmu :( mogę mieć problemy z zajściem w ciążę :( jestem załamana :( we wtorek idę do mojego ginka, może on coś zaradzi.Trzymajcie za mnie kciuki! Powiecie pewnie, że mam już jedno dziecko, więc nie jest tak źle, ale ja już wiem jakie to cudne uczucie być mamą i tym bardziej boję się, że nie będę mogła mieć więcej dzieci.

Czesc dziewczyny :) 🖐️ Czesc Anik - na pewno jestes teraz strasznie rozzalona i napewno nie napisze ci, ze wystarcyz ci jedno dziecko, sama chcialabym miec dwoje - mam plany, wiec cie rozumie !!! Skoro jeden lakrz cie utwierdzil w taki mprzekonaniu, to jeszcze nic nie znaczy, twoj lekarz cie zbada, potwierdzi lub powie cos innego, w takich waznych sprawach nie mozna bazowac na jednej opinii, a wierze, ze dzisiajesza medycyna jest na takim poziomie, ze nawet jezeli twoj problemy sa bardzo powazne, to napewno lekarz temu zaradzi !!! Anik musisz w to wierzec, tak jak kazda z nas, ze wszystko bedzie w porzadku i sie uda :) Buziaki :) Pozdrowienia dla coreczki :) Milego dzionka :) Wiecej usmiechu :D i wiary :)

Miki, bardzo ci dziękuję. Ja właśnie też zawsze planowałam dwójkę a nawet trójkę dzieci i nie wyobrażam sobie, żeby moja córeczka moglaby zostać jedynaczką. Będę walczyć! Mam nadzieję, że okaże się, że to jest problem do wyleczenia. Mój ginek jest bardzo dobrym lekarzem, jest nawet ordynatorem kliniki, w której leczy się niepłodność, więc wierzę, że mi pomoże. Pozrawiam i jeszcze raz dzięki za dobre słowo!