Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miki 3

Wrześniowe zapraszam na start !

Polecane posty

Hejka :) Oooo .... to dobrze, ze sie przyznalas Jana, ze studiujesz medycyne !!! Bedziemy mialy informacje z pierwszej reki :) A co do objawow Atena, to mam podobne odczucia do twoich tez mnie zawsze bardzo bola piersi przed @, wiec to nie moze byc moj wyznacznik, we wrzesniu tez podjelismy pierwsze staranania, ale nie wyszlo, a w tym cyklu, jezeli czyatals w stecz, to z \"przyczyn technicznych\" musialam przeczekac i minely plodne :(, wiec bylby chyba cu, gdyby sie zalapala na ostatnie minuty plodne w cyklu i gdybym byla w ciązy !!! W chwili obecnej wszystko wskazuje, ze za 5 dni dostane @ Buziaki :) Pozdrawiam :D

atena - ja w poprzendim cyklu miałam nawet plamienia takie jaśniusie dokładnie 6 dni po owulacji i co ? to tylko progesteron i moja niedomoga ciałka żółtego. teraz jade na luteinie, dziewczyny mi doradzają zmianę stosowania z łykania na ssanie podjęzykowe (bo wchłania się przez sluzówkę), ginka co prawda dała mi wybór, w I fazie cyklu łykałam, teraz zacznę ssać, a dopiero weszłam w II fazę, to 17 dc, więc czas na zmianę stosowania.

cześć kochanieńkie!!! witam Atenę! :-) chyba mnie grypa łapie :( idę zaraz się witaminek nałykać, bo muszę do pracy chodzić. J_A_N_A, studiujesz medycynę? podziwiam i gratuluję :-) oj, kobietki, nic u mnie nowego. Czekam na tą @ wredną i chciałabym, by już przyszła, by móc z nową mocą zacząć przytulanka :D idę gotować obiadek, bo za chwilkę mój głodny mężulek wróci :-) pozdrowionka!

Witam! Chyba zaszło małe nieporozumienie, nie studiuję medycyny lecz astronomię :D(spec.astrofizyka komputerowa). Medycynę studiował mój brat i przetoczyłam tylko jego myśl:) A co do moich wydumanych objawów to ból piersi, brzucha i czarne plamienia zamiast krwi miesięcznej. Dodam, że nie ma szans, żebym była w ciąży, bo uzywałam prezerwatyw w dni płodne, a potem już bez niczego to już nie było raczej dni płodnych:( (jeszcze nie byłam pewna czy miałam szczepienie na różyczkę). Alw pomarzyć można:D PZDR!

J_A_N_A niechcący zrobiłyśmy z ciebie lekarza :D ale astronomia też ciekawy kierunek :-) troszeczkę mamy wspólnego - ale tylko troszeczkę ;-) bo ja po matematyce jestem. Umysły ścisłe :D pozdrowionka!

Hi hi hi :D To faktycznie Jana troche przemianowalysmy cie !!! Ale bylysmy blisko, przynajmniej ty masz informacjie z prawej reki od brata :) A ja tez scislowiec po studiach technicznych inzynieryjno-magisterskich !!! Oooo ... !!! To ja juz wiem czemu my zajsc w ciaze nie mozemy, za duzo do twgo praktycznie podchodzimy i za duzo kalkulujemy hi hi hi :D A gdzie ten romantyzm :) Jednak musimy trwac w naszym postanowieniu antymysleniu o starankach :) Ok ! Zycze milej nockli, aby nasze scisle umysly troche odpoczely i jutro byly bardzie jchlonne w pracy i na uczelni :) Dobrano wam 😴 🖐️

Gość miki25
miki 3, andzik77 dziekuje Wam za odpowiedzi odnosnie tych tempek macie racje, owu byla ale chyba przegapiona bo staranek nie bylo. tak mnie to nurtowalo co napisalas Andzik77 ze zadzwonilam do ginka i powiedzial ze rzeczywiscie owu musiala byc tylko że ze stresu sie opóznila. ja uznalam ze nie poniewaz dni plodne mam przed 13 dn cyklu w moim przypadku nie ma ZNACZNEGO obnizenie tempki (tak wynika z obserwacji z ostatnich m-cy) hmm ciekawi mnie jednak to co napisalas miki3 ze juz 3 dzien podwyzszonej temp nie jest plodny, myslalam ze tylko pierwszy dzien podwyzszonej temp jest plodny a nie 2 pozdrawiam

Gość miki25
chce sprostowac Anik77 a nie andzik, wybacz juz troszke pozno ;-) jeszcze raz pozdrowionka dla Wszystkich

Gość miki25
to jeszcze raz ja miki3 przeczytalam raz jeszcze twoj post. spytalam dzis rowniez ginka czy obnizenie tempki przed owu musi trwac kilka dni a ona na to ze NIE, wczesniej myslalam ze Tak i sama juz nie wiem

Witojcie :) Kolejny dzień, bliżej do weekendu :) A u mnie dzisiaj kolejny dzień bolącego jajnika. Boję się, że ten skurkowanie po tej luteinie zwariował. Dziwne, to 17 dc a on ćmi. A może to już na @ cmi. Mam nadzieję, że jednak nie, że ta pinda pojawi się nie za 8 a za 11 dni, tak jak Pani doktor jej kazała. Zobaczymy, czekam do 22.10 i jak zacznę plamić, to chyba oszaleję. To znaczy cudów się nie spodziewam z tym plamieniem, bo myślę, że jeszcze będzie, ale mam nadzieję, że później, oznaczac to będzie powrót do mojego normalnego cyklu. Mam nadzieję, że tak się stanie.

Czesc kochane :) Miki25 - to wszystko co sie pisze o interperetacji wykresu temperatury to oczywiscie teoria ksiazkowa, to zalozenie, ze tak powinno byc, ale poszczegolne odchylenia sa u kazdej kobiety praktycznie i nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Z fachowych zrodel wiem, ze generalnie zaklada się, ze dni plodne trwaja 6 dni przed naglym obnizeniem temepratury, ktora sugeruje owulacje i 3 dni po owulacji, czyli razem 9 dni plodnych w cyklu - CZYSTA TEORIA !!! Ale przyjmuje sie tez, ze wieczor 3 dni jest dniem bezplodnym juz, to w takim duzym zaokragleniu oczywiscie !!!! Wiadomo, ze dojrzala komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia 24h, a plemnik zyje ok. 72h, wiec te mozliwosci sie wydluzaja, zwlaszcza kiedy dojdzie do zblizenia np. dzien przed owulacja, to te plemniczki poczekaja sobie na komorke jajowa i stad ta regula tych 9 dni, ale tak naprawde jak zycie pokazuje najlepiej celowac w owulacje badz dzien po dniej :). Co do obnizenia temperatury przed owulacja, to chyba niejasno wczesniej napisalam, mialam na mysli, ze spadek znaczny, jednodniowy, jest przed owulacja i ja tak mam np.: Mam do owulacji 36,6 przed owulacja spada mi nagle do 36,3 a nastepnego dnia juz rosnie do 36,8-36,9. Pamietaj jednak, ze temperatura nie jest tylko wyznacznikiem, zeby doszlo do zaplodnienia, musi byc tez plodny sluz, i tak tez mowil moj lekarz , musza byc spelnione 2 warunki: sluz plodny i owulacja !!!! Oj... ale sie rozpisalam !!! Miki25 - ale zawarlysmy pakt :), ze koniec z analizami i obserwacjami, jedyna dozwolona rzecz to czesto przytulac sie do naszego mezczyzny :D !!! Buziaki, pozdrawiam :D

Gość miki25
witajcie kochane miki3 tak tak zawarlysmy pakt ale martwie sie jak jestem zapracowana a mam jeszcze nie wiedziec kiedy celowc to bede czekac dlugie m-ce. no ale pakt to pakt :-) odnioslam sie do tego co napisalas i szybciutko obliczylam, moze sie zalapie na to zeby chociaz miec nadzieje ze moze sie udac. bo wczesniej myslalam ze 1 dzien podwyzszonej tempki to ostatecznosc a skoro piszesz no przyjmijmy 3 (no tak do rana) to moze sie uda ;-)

Gość miki25
przyjmujac granice bedu ktora jest spowodowana tym ze kazda z nas jest inna istotką ;-) trzymajcie sie cieplutko

Hej, Wracam po wiekach przerwy :-) Ja tez sie odstresowuje i moze dlatego tu nie zagladalam, nawet nie wiem dokladnie kiedy dni plodne mialam lub jeszcze mam :-)Tylko mniej wiecej wiem kiedy @ powinna byc. Pozyjemy zobaczymy Pozdrawiam Goraco Monika

Gość qiciaq
hej, nie czytałam wszystkich waszych wpisów, zaledwie początek... u mnie dzisiaj rozpoczął się 15 cykl starań... mam nadzieję, że u was szybciej pójdzie pozdrawiam serdecznie

Gość miki25
witaj qiciaq moze jak do nas dołączyłaś to wszystkim nam sie szybciutko uda ;-)

Gość czekam i czekam
witam wszystkie starające sie Panie, ja tez jetsem na etapie oczekiwania. Rozmawiałam z moim ginem i on poradził mi , zeby nie mysleć i nie planować (intensywne chcecnie blokuje jajeczko). Więc pracujemy z mężem i pracujemy ;-) za kilka dni wynik naszych starn.

Gość czekam i czekam
Dziewczyny mam pytanko- czy już podczas starń ograniczyłyście wszystkie używki typu kawa , alkohol itd.?

ja nie dałam się az tak mocno zwariować, ograniczyłam jedynie te rzeczy, ale żeby całkiem rezygnować - to nie. Oczywiście używki, alkohol jak już to w małych ilościach rozchodzących się po zębach. I rzadziej oczywiście.

Czesc! Co do alkoholu to ja po 1 piwie jestem pijana już, więc że teraz nie będę wcale pic to mi dużej różnicy nie robi, no a kieliszek wina to chyba można? A kawy nie lubie, chyba że z mlekiem raz kiedyś. I nie palę. Więc właściwie nie mam z czego rezygnować:) W piątek wizyta u ginekologa. Chyba umrę do tego czasu! Mam nerwy przez te plamienia(siódmy dzień już), miesiączki mam pięciodniowe. Podejrzewam, że to przez ten Duphaston, ale póki mi tego lekarz nie powie to będę się wkurzać. Dziewczyny nie mierzcie temperatury! Nie wolno! :D

Gość miki25
J_A_N_A nie mierzymy ale od nastepnego cylku, w tym chce sprawdzic czy tempka sie utrzyma do okresu >37 bo podejrzewam ze mam za niski progesteron. badania hormonkow zrobione , czekam na wyniki i wizyte...

ja też wrześniowa:) pierwszy raz próbowaliśmy we wrześniu, teraz próbujemy po raz drugi:) pozdrawiam!

Hejka kobitki :) Pozdrawiam wszytskie a w szczegolnosci nowe osobki !!! Dopisujcie sie do tabelki ! Nick..............Imię..........Lata......Miasto..........Cykl.....Termin @ Agniesia81......Agnieszka......24......Warszawa......... 1........04.11 Miki3.............Joanna..........28......Wrocław...........2.........23.10 KIKA..............Monika..........27.......Kraków............4.........20.10 Grażyna26......Grażyna........25.......Gdynia.............1.........17.09 Zabajona........Beata............28.......Olsztyn............3........25.10 Anik77...........Ania............. 28......Gliwice..............2........17.10 Zaneta25........Zaneta..........25...... Wejherowo.......1.........11.09 Asiamay..........Asia..............26......Lublin...............2........05.10 Monique80.......Monika..........25......Lodz................3........29.10 J_A_N_A.........Joanna...........22......Zielona Góra......0........08.11 Miki25.............Monika..........25......Warszawa.........3.......28.09 Agnieszka Z..... Agnieszka.......27......Gdansk.............2.......20.10 atena___ .........Atena............25......ok. Szczecina....2.......21.10 buziaki :) 🖐️

Witam nowe koleżanki :-) i całą resztę też :-) nie wiem jak wy, ale ja mam dzisiaj kiepski dzień - jestem rozdrażniona, ryczeć mi się chce i nic mi nie wychodzi :( to niestety oznaki nadchodzącej @. Ale czekam na nią bo chcę zacząć nową serię staranek. Na luzie oczywiście ;-) pozdrowionka

Hej Anik :) Jak cie to pocieszy, to ja mam taki sam nastroj jak ty !!! Za 3-5 dni @ i juz szaleje !!!! Ale to fakt, przynajmniej na horyzoncie nowe mozliwosci hi hi !!1 Buzka :)

Mnie jeszcze dokucza ból piersi, jednej! nie wiem co to, guza żadnego nie wyczuwam, ale dziwny jakiś ten ból. Nawet test dziś zrobiłam (oczywiście negatywny :( ) Jak mi nie przejdzie po @ to będę musiała iść do lekarza.

U mnie tez caly wachlarz objawow, biersi bola niemilosiernie, brzuch juz tez pobolewa, i strasznie jestem rozdrazniona, czyli moje typowe objawy hi hi :D I oczywiscie glodna caly czas jestem, wlasnie wcinam pyszne musli z mleczkiem, mniam ...;) Pozdrawiam ;)