Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krem

Jaki krem na przesuszona buzke u niemowlaczka?

Polecane posty

Gość krem

Mozecie mi jakis polecic?Uzywam do cialka i do buzi Skarb Matki -mleczko,ale moja corcia ma taka w dotyku szorstka buzke,ale nie widac tego za bardzo,i nie ma skazy bialkowej. nie wiem jaki kremik jej kupic

Gość krem
nikt mi nie podpowie?

polecam Oilatum Soft - dla dzieci i niemowląt bez ograniczeń wieku, ja go uzywam (dla dorosłych również się nadaje:) ) ponieważ mam łuszcząca się buzię po schodzacym ze mnie uczuleniu i ten krem jest po prostu świetny, nawet się o nim nie świece ani nic takiego choć konsystencję ma gęstą i jakby tłustą. W aptece kosztje 18zł z groszami. Naprawdę polecam!!!

Ja sprawdziłam OILATUM i wcale nie jest taki rewelacyjny. Zresztą moje dziecko po kosmetykach OILATUM miało jeszcze brzydszą skórę. Polecam za to LIPOBASE. Świetnie natłuszcza i dobrze się wchłania.

Ja stosuję od początku krem ochronny NIVEA - fajnie natłuszcza, córka ma milutką cerę w dotyku.

Drogie Panie, czy wiecie, że raczej unika się stosowania kremów na delikatną skórę dziecka? Mój (a raczej syna :) ) Pan Doktor powiedział, że powinno się dzieci smarować raczej maściami. Moje typy na smarowidła: maść ochronna z wit. A- na pupcię przy przewijaniu, na lekkie przesuszenia i na mróz. Oilatum do kąpieli -szampon i płyn do kąpieli. Jeśli maluch ma już większe pprzesuszenia na skórze polecam Maść cholesterolową- specyfik jest na receptę, stosunkowo tani i jest lekiem robionym na zamówienie. Jak poprosicie pediatrę to powinien wydać wam receptę... POZDRAWIAM MAMY, MAMUSIE I MAMUŚKI...

moja coreczka ma problemy ze skora, dostaje pokrzywke i ma przesuszona skore \\ szukalam kremu natluszczajacego, nawilzajacego ale bez zapachu znalazlam w koncu w aptece firmy mustela stelatria, na podraznienia oprocz tego dostalam kilka probek i najlepszym, nawilzajacym lekkim kremem wydala mi sie stelatopia tez musteli oprocz tego cicalfate Avene.(tez do twarzy na zaczerwienienia) do ciala uzywam enydrial firmy ROC, dobry ale bardziej tlustawy niz stelatopia.(to krem do skory atopowej czyli bardzo delikatny) wszystkie sa bezzapachowe i pisze ze bez konserwantow (parabenow) mi polozna powiedziala zeby nie uzywac lotionow i mleczek bo paradoksalnie przesuszaja skore, nie uzywam tez mydla tylko olejek do kapieli

Gość aneczka28
Ja polecam BEPANTHEN-MAŚĆ, pielęgnuje i goi skórę niemowląt...jest super i do buźki i do pupci :-)

Gość alantan krem na buzie
alantan masc na pupe