Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majoweczka

Termin MAJ 2006

Polecane posty

Gość tatia
witaj Qassandra! jasne ze mozesz do nas dołączyc! fajnie by było gdybys cos o sobie napisała, oraz zdała relacje z usg! buziaki dla wszystkich!

Hej kobietki :) jejus - czy Wy tez tak reagujecie na zapachy?? CZuje doslownie wszystko, nawet takie, ktore nie sa wyczowalne dla czulego nosa :( a najlepsze jest to, ze ciagle mam mdlosci i moj Luby wyczytal, ze najlepszym lekarstwem na to jest jedzenie - i faktycznie pomaga, tylko, ze przez wiekszosc czasu jem :o Wychowawczy jednak odpada, niestety zarabiamy za duzo. Trzeba bedzie troszke z L4 pokombinowac. Na USG powiedzieli mi, ze Malenstwo ma 2cm a to dzis zaczal sie dopiero 6 tydzien, chyba jest nieco za duze, a moze jest ich tam dwoje... to bylaby niezla niespodzianka ;) Rodzice przyjeli ta informacje na spokojnie, prawie - mama rzucila mi sie na szyje, a tata dostal szczekozwisu ;) ale chwilowo, a teraz mnie szkoli: zakladaj buty, jedz wiecej warzyw i owocow, ubierz sie cieplo, w koncu w ciazy jestes. Oszalal mi tatuncio na stare lata:) Musimy troche z Miskiem plany zmienic, mielismy pobrac sie w czerwcu, ale przelozymy to na przelom grudnia/stycznia :) czasu coraz mniej a ja prawie nic nie mam, tzn ani terminu, ani saaali, ani zaproszen, sukienki, obraczek ehhhh Zmykam do domowych obowiazkow Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek PAPA

Gość gaga26
Hej! Witam wsztskie majóweczki. Wczoraj byłam u gin i pierwszy raz widziałam moje maleństwo ma aż 10,9 mm olbrzym co nie? ale mam też złą wiadomość moja koleżanka poroniła bardzo mi jej szkoda ale nic już nie można zrobić ale niedługo będzie się znowu starać

Gość gaga26
Efciak jeżeli chodzi o zapachy to teraz mi przeszło ale kiedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to wszystko wyczuwałam co bardzo denerwowało tatusia

Witam dziewczyny Ja też tak mam z zapachami czuje je bardzo wyraźnie i wiekszosc mi przeszkadza. Najgorsze jest to ,że mam problemy z myciem zebów. Jak tylko wkładam szczoteczke do ust chce mi sie wymiotowac. Wiec myje je bardzo ostroznie nie dotykajac jezyka. To jest poprostu straszne

Aktualizuje tabelke. Qasandra, napisz coś wiecej o sobie, i koniecznie na kiedy maz termin. ************************************************************************************************ nick.................termin porodu............kg.nabyte............obwod w pasie ************************************************************************************************ Roza_...................29.04.06...................?????..................????? michaśka74............29.04.06...................?????..................????? sissi.....................01.05.06...................?????..................?????? matitka.................04.05.06...................?????..................????? -chimera................04.05.06...................????...................???? Rosiczka................05.05.06...................????.................../???? Anic77...................07.05.06...................????...................???? a_motylek..............07.05.06.....................????..................????? Kaasia...................???????????....................???...................????? Majoweczka...........09.05.06...................-1kg.................66cm agula-20................09.05.06.....................???..................????? julccia 27..............15.05.06.....................????...................????? Marta26...............12.05.06......................????..................????? jodełka.................14.05.06......................0kg..................???? ewelka25...............15.05.06......................???...................???? Efciak...................17.05.06.....................????...................????? Nona28.................17.05.06......................?????.................????? tatia....................22.05.06.....................????..................64cm abrusia.................23.05.06.....................????..................????? muszka27..............25.05.06.....................????..................????? Kinia25.................25.05.06......................???..................???? gaga26.................25,05.06......................???..................???? petra...................26.05.06.....................????..................????? Beatelka.................????????.......................???...................????? Jantar...................?????????.......................????..................????? Magda28................?????????.......................????..................????? anuśka 25...............????????.......................?????.................????? Qassandra..............????????........................????.................????? ************************************************************************************************

I bardzo prosze Beatelke, zeby sie odezwała. Dzisiaj 23, wczoraj powinnas byc na USG. prosze odezwij sie. Trzymamy kciuki

Hejka Dzięki za przyjęcie mnie do grona! wczoraj byłam na USG i potwierdzony fakt, że już 6 tydzień. Fasolka jest maciupka, ale dobrze zagnieżdżona..chyba jej tam wygodnie. :):):) Napisać o sobie? hmmm. Mam 26 lat, jestem z Krakowa. Termin jest na 20 maja :) Nie umiem jeszcze ustalić tych suwaczków z dzieciakami, ale popracuje może jeszcze nad tym.. Co do zapachów- ja mam to samo..odrzuciło mnie od moich ulubionych perfum...;( ale poza tym ok! nie mam mdłości i oby tak pozostało.. Przesyłam fasolkowe fluidy!

Gość Anic77
Witajcie!! Byłam wczoraj u gina, jest mała zmiana, termin ustalił mi na 5 maja 2006 :). Jedna rzecz mnie dziwi, w karcie ciąży zapisał mi, że to 8 tydzień. Ostanią miesiączkę miałam 29 lipca i od tej daty wyliczył ten czas. Sądziłam, że liczy się od daty ewnetulanej owulacji. Przy moim 28 dniowym cyklu byłoby to około 2 tygodnie po rozpoczęciu okresu. Sama więc nie wiem, jestem w 6 tygodniu czy w 8? Jak to jest z Wami? Niestety dalej muszę brać leki podtrzymujące. Po duphastonie czułam się fatalnie, więc od poniedziałku zaczynam luteinę. Muszę ją brać 4 tygodnie, do następnej wizyty:( Troszkę mnie to martwi, mam jednak nadzieję, tfuu, co ja mówię - wiem, że wszystko będzie ok i 5 maja zostaniemy z moim Kochaniem rodzicamy ślicznego i zdrowego bobaska:) Buziaczki. Jak najmniej mdłości Ciężaróweczki:)

Gość Anic77
Jeszcze jedno. Trzeci raz wczoraj usłyszałam od lekarza, że w moim wieku to ostatni dzwonek ma pierwsze dzidzi.Ehhh, tak młodo się czuje, a wedlug zegara biologicznego stara ze mnie nieródka:) Pozdrowienia, szczególnie dla mam w "zaawansowym" wieku;)

Anic77, z tego na ile sie orientuje, to wszystkie mamy liczone tygodnie od daty ostatnie @, czyli na 2 tyg przed zapłodnieniem. Ciaza trwa 40 tyg. od ostatniej @ a 38 od zapłodnienia. Załoz sobie suwaczek i tez zobaczysz, ze pokarze Ci 8 tydzien. Qasandra przed chwila napisała, ze jest w 6 tyg. a termin ma na 20 maja. Anic77 a ile Ty masz lat, ze lekarz powiedzial Ci,że to ostatni dzwonek. Mam wrazenie, ze teraz wszyscy pierwsze dzieci rodza po 35, a mam równiez koleżanke, ktora swoje pierwsze urodziła majac 41 lat, a teraz jest w ciazy z drugim. ************************************************************************************************ nick.................termin porodu............kg.nabyte............obwod w pasie ************************************************************************************************ Roza_...................29.04.06...................?????..................????? michaśka74............29.04.06...................?????..................????? sissi.....................01.05.06...................?????..................?????? matitka.................04.05.06...................?????..................????? -chimera................04.05.06...................????...................???? Rosiczka................05.05.06...................????...................???? Anic77...................05.05.06...................????...................???? a_motylek..............07.05.06.....................????..................????? Kaasia...................???????????....................???...................????? Majoweczka...........09.05.06...................-1kg.................66cm agula-20................09.05.06.....................???..................????? julccia 27..............15.05.06.....................????...................????? Marta26...............12.05.06......................????..................????? jodełka.................14.05.06......................0kg..................???? ewelka25...............15.05.06......................???...................???? Efciak...................17.05.06.....................????...................????? Nona28.................17.05.06......................?????.................????? Qassandra.............20.05.06......................????.................????? tatia....................22.05.06.....................????..................64cm abrusia.................23.05.06.....................????..................????? muszka27..............25.05.06.....................????..................????? Kinia25.................25.05.06......................???..................???? gaga26.................25,05.06......................???..................???? petra...................26.05.06.....................????..................????? Beatelka.................????????.......................???...................????? Jantar...................?????????.......................????..................????? Magda28................?????????.......................????..................????? anuśka 25...............????????.......................?????.................????? ************************************************************************************************

Gość Anic77
Majewóczeka dzięki za wyjaśnienie:), jeśli chodzi o wiek to za miesiąc skończę 28 lat, więc nie jestem aż tak stara:), ale wg trzech lekrzy ginów stara d ze mnie;)

do Majóweczki: tabelka pokazuje że Tobie się schudło od poczęcia?? czy źle ją interpretuje? A poza tym mam pytanie: jak się tworzy serduszka i kwiatuszki? i takie tam? Anic77- moja koleżanka, która rodziła w wieku 28 lat znalazła się na oddziale, gdzie były same 20-22 latki i faktycznie jakoś dziwnie się poczuła, tak opowiadała. To były dziewczyny zazwyczaj po szkołach średnich i ze sporym stażem małżeńskim (??) Wśród moich znajomych jest tendencja do tego, że najpierw kariera, później mąż a duuuużo później dzidzia...i tak się ta granica przesuwa do 30, później 33, 35 itd. Moja ciocia urodziła jak miała 40 lat i to zdrowego dużego chłopaka! Więc nie ma się czym martwić. Wszystko jest przeznaczeniem i zwyczajnie tak musiało być!! Czy macie już jakieś zachcianki?? czy to kwestia autosugestii że tak zwykle jest w ciąży?? bo ja już zjadam jakieś kombinacje alpejskie :)

Hej Dziewczyny :) Pozwolicie że się do Was dołączę. Mam na imię Aleksandra i pochodzę z Katowic.Mam 26 lat. Jestem w 6 tygodniu ciąży i termin mam na 23 maja 2006. Byłam już na usg i widziałam moją kropeczkę :) Nie męczą mnie żadne dolegliwości ciążowe. Tylko cycyuchy bolą i urosły :) Pozdrawiam Wszystkie Majówki

Zobaczcie co wypatrzylam, naprawde niezle, najdokładniejszy opis ciazy tydzien po tygodniu. http://hrynek.republika.pl/czlowiek1.html Qasandra, tak naprawde mi sie schudlo, ale bardzo meczy mnie zapach jedzenia, miesa nie moge nawet widziec, a co dopiero jesc, wchodza mi warzywa i owoce, a na takiej diecie nie trudno schudnac, ale czytalam, że podczas pierwszych 3 miesiecy mozna schudnac nawet 3 kg i to normalne ************************************************************************************************ nick.................termin porodu............kg.nabyte............obwod w pasie ************************************************************************************************ Roza_...................29.04.06...................?????..................????? michaśka74............29.04.06...................?????..................????? sissi.....................01.05.06...................?????..................?????? matitka.................04.05.06...................?????..................????? -chimera................04.05.06...................????...................???? Rosiczka................05.05.06...................????...................???? Anic77...................05.05.06...................????...................???? a_motylek..............07.05.06.....................????..................????? Kaasia...................???????????....................???...................????? Majoweczka...........09.05.06...................-1kg.................66cm agula-20................09.05.06.....................???..................????? julccia 27..............15.05.06.....................????...................????? Marta26...............12.05.06......................????..................????? jodełka.................14.05.06......................0kg..................???? ewelka25...............15.05.06......................???...................???? Efciak...................17.05.06.....................????...................????? Nona28.................17.05.06......................?????.................????? Qassandra.............20.05.06......................????.................????? tatia....................22.05.06.....................????..................64cm abrusia.................23.05.06.....................????..................????? aleq.....................23.05.06.....................????..................????? muszka27..............25.05.06.....................????..................????? Kinia25.................25.05.06......................???..................???? gaga26.................25,05.06......................???..................???? petra...................26.05.06.....................????..................????? Beatelka.................????????.......................???...................????? Jantar...................?????????.......................????..................????? Magda28................?????????.......................????..................????? anuśka 25...............????????.......................?????.................????? ************************************************************************************************

Faktycznie, coś nieprawdopodobnego. Wiadomo..dziecko jest CUDEM natury i cudem od Boga!!! Niesamowite zdjęcia i opisy Szacunek ! :)

Dziewczyny jak to jest z tym USG. Każda pisze o innych wymiarach fasolki. Jedne w 6 tc widzą 2 cm, dzidzie, a inne 5 mm?? U nas wszystko dobrze, mamusia się nie denerwuje, chociaż ma problemy ze spaniem. Najlepsze jest to, że jak się najem zaraz zasypiam. Czy też tak macie??

Majóweczko wszystko jest ok.Dzidzia rośnie ma 16,3mm jest to 8 tydzień.Możesz dopisać mi do tabelki termin na 02.05.2006 :) Jestem szczęśliwa, biorę nadal duphaston a poza tym czuję się świetnie nie mam wymiotów, mdłości.... tylko cycusie bolą:)Pozdrawiam przyszłe mamusie 🌼

Super Beatelko już Cie dopisuję ************************************************************************************************ nick.................termin porodu............kg.nabyte............obwod w pasie ************************************************************************************************ Roza_...................29.04.06...................?????..................????? michaśka74............29.04.06...................?????..................????? sissi.....................01.05.06...................?????..................?????? Beatelka................02.05.06.....................???...................???? matitka.................04.05.06...................?????..................????? -chimera................04.05.06...................????...................???? Rosiczka................05.05.06...................????...................???? Anic77...................05.05.06...................????...................???? a_motylek..............07.05.06.....................????..................????? Kaasia...................???????????....................???...................????? Majoweczka...........09.05.06...................-1kg.................66cm agula-20................09.05.06.....................???..................????? julccia 27..............15.05.06.....................????...................????? Marta26...............12.05.06......................????..................????? jodełka.................14.05.06......................0kg..................???? ewelka25...............15.05.06......................???...................???? Efciak...................17.05.06.....................????...................????? Nona28.................17.05.06......................?????.................????? Qassandra.............20.05.06......................????.................????? tatia....................22.05.06.....................????..................64cm abrusia.................23.05.06.....................????..................????? aleq.....................23.05.06.....................????..................????? muszka27..............25.05.06.....................????..................????? Kinia25.................25.05.06......................???..................???? gaga26.................25,05.06......................???..................???? petra...................26.05.06.....................????..................????? Jantar...................?????????.......................????..................????? Magda28................?????????.......................????..................????? anuśka 25...............????????.......................?????.................????? ************************************************************************************************

Witam, widzę dziewczyny,ze w sobote z tematu Was wywiewa. Ja dzisiaj mam wreszcie chwilkę. Zapisałam sie do mojego gina bede miała robione USG, ale to jeszcze 2 tygodnie.Chyba sie nie doczekam. Mdłości i zapachy mecza mnie coraz bardziej, nie moge patrzeć na jedzenie. No cóz trzeba przeczekac pierwsze trzy miesiace, potem powinno byc lepiej. A co do róznic w wymiarach USG to wystarczy,ze ktoś ma robione na poczatku, a kto inny na koncu tygodnia i juz widac duza roznice.

Gość tatia
witam! strasznie sie czuje, ledwo zyje. Mam ogromne nudnosci, jest mi słabo i nie mam siły.To juz trzeci dzien! maz z synem pojechali na mecz, zostałam w domku, bo nie mam siły i jest mi niedobrze! pierwszy opuszczony mecz od kilku lat!!!! czyba przytyłam , tak mi sie wydaje, boje sie sprawdzic. A co u Was mamuski???

Tatia współczuję. Musimy jeszcze poczekać i wszystko sie unormuje. Podobno drugi trymestr jest najlepszy, a to już aprawdę niedługo :D

Cześć dzieweczki :) Beatelka to my pewnie w tym samym czasie będziemy leżeć na porodówce :) Powiedz ten duphaston co bierzesz, to jest progesteron? To przez te plamienia, które miałaś? Ja biorę luteinę (też progesteron), myślę, ze lekarz tak asekuracyjnie mi zapisał przez wcześniejsze poronienie. Bleee nie dobre to w smaku, no ale biorę ;) Miłego łikendu wszystkim! 🌻

Dobry wieczór! Kochane, mam pytanie : czy Wy też czujecie się jakbyście połknęły balon? właściwie to nie jem specjalnie więcej niż normalnie, nie mam zwiększonego apetytu, jem często i to nie straaasznie dużo, a mimo to mam uczucie jakbym była w 5 miesiącu. Taka jestem \"wypchana\" czy też tak macie? czy to są jakieś wzdęcia? co Wam pomaga? dzięki za radę!

Qassandra, ja tak nie mam, wogole nic w obrebie brzucha nie czuje, ale masz tak jak w reklamie jakiegos jogurtu. Moze to naprawde wzdecia, czytałam ,ze w ciazy kobiety czesto maja.

Sissi na to wygląda,że w tym samym czasie będziemy oczekiwać na przyjście naszych maleństw.:) Duphaston biorę w związku z plamieniami które miałam(wydaje mi sie, że były spwodowane stresm jaki przeżyłam, gdyż zmarł mój ulubiony dziadek)Jest to b.dobry lek na podtrzymanie ciąży i opiekujący się ciążą.Jest w formie malutkiej tableteczki, więc nie mam problemów z jego zażywaniem.Słyszałam, że luteina jest równie dobra jak duphaston.Majóweczko, Jodełko juz niedługo mdłości zakończą się będzie dobrze:) trzymajcie się cieplutko 🌼pozdrawiam:)