Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Patrycja333

Migrena! Kto ja ma? Ratunku!!!

Polecane posty

Go艣膰 bienius
To wszystko zale偶y od wielu czynnik贸w. Nasilenia b贸lu, cz臋stotliwo艣ci. Jednym wystarcza etopiryna, ibuprom, czy nawet aspiryna, a inni musz膮 bra膰 leki na recept臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oj czy ja wiem
No ja mam do艣膰 silne te b贸le i nie wiem co bra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
No to je偶eli masz silne b贸le g艂owy, to udaj si臋 do lekarza i wsp贸lnie dobierzecie jaki艣 lek dla Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
Chocia偶 s艂ysza艂am te偶, 偶e po艂膮czenie leku z kofein膮 pot臋guje jego dzia艂anie je艣li chodzi o b贸l g艂owy. S膮 nawet leki, kt贸re zawieraj膮 w sk艂adzie kofein臋 np etopiryna i solpadeine.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj czy ja wiem
Kawa?! jakto... nie s艂ysza艂am zeby leki zawiera艂y kawe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
Nie kaw臋 zawieraj膮 ale kofein臋. Sk艂adnik kawy. Czasem jak nas boli g艂owa to wypijamy kaw臋 i pomaga. Po prostu kofeina jest pomocna w zwalczaniu b贸lu g艂owy, dlatego do lek贸w, kt贸re s膮 po prostu nastawione na zwalczanie b贸lu g艂owy, dodawana jest cz臋sto kofeina. Maj膮 wtedy lepsze dzia艂anie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj czy ja wiem
a co to jest ta solpadeina?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mati艂贸d藕
Witam pisa艂am wczesniej o mojej migrenie kilka dobrych lat m臋cz臋 temat pomagaja mi tylko tryptany ani przeciwb贸lowe ani kawa ani nic innego nie pomaga atak jak mam zak艂adam mokr膮 szmat臋 na g艂owe owijam ca艂a g艂owe k艂ade si臋 i bior臋 relpax i tylko tryptan jest mi w stanie pom贸c ale ja mam stwierdzona migren臋 jestem po kilku rezonansach mam 偶al do tego pieskiego kraju 偶e nie refunduja tego leku ja mam kilka atak贸w w miesi膮cu nawet do 15 /16 przy czym jedne przechodz膮 szybciej po leku jedne wymagaja jeszcze do艂o偶enia dawki czyli p贸艂 Nie wierz臋 w 偶adne metody przy prawdziwej migrenie nic nie pomaga mowy nie ma gdyby pomaga艂o by艂abym wyleczona by艂am u 45 neurolog贸w w ca艂ej Polsce przez 15 lat nie ma na to rady ja nie wierz臋 pozdrawiamM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
Solpadeine to lek zawieraj膮cy opr贸cz zwyk艂ejsubstancji przeciwb贸lowej, dodatkowo kofein臋 i kodein臋- ona te偶 dzia艂a na b贸l. S膮 to tabletki musuj膮ce. Rozpuszczasz sobie 2 tabletki w wodzie i wypijasz. Podobnie dzia艂a etopiryna. O niej pewnie s艂ysza艂a艣 bo jest do艣膰 popularna. Ona te偶 zawiera kofein臋 i przeznaczona jest na b贸l g艂owy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
Mati艂贸d藕 a powiedz mi na jakiej podstawie twierdzisz, 偶e takie leki nie pomagaj膮 innym. To 偶e Ty masz bardzo silne migreny wymagaj膮ce bardzo silnych lek贸w, nie oznacza, 偶e ka偶dy tak ma. Niekt贸rym wystarczaj膮 leki og贸lnodost臋pne, do tego relaks, ciemno艣膰 i cisza, najlepiej sen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj czy ja wiem
i co艣 takiego mog艂oby mi pom贸c?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
M贸c by mog艂o, jak najbardziej. Ale jak ju偶 pisa艂am na ka偶dego dzia艂a co innego. To te偶 zale偶y od tego jak silny masz b贸l. Spr贸bowa膰 nie zaszkodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mati艂贸d藕
Witam leki przeciwb贸lowe pomagaj膮 na zwyk艂e b贸le g艂owy a nie na migrenowe na migren臋 stwierdzon膮 oczywi艣cie w wywiadzie lekarskim neurologicznym nie pomaga lek przeciwb贸lowy tylko tryptan wiem to bardzo dobrze zwyk艂y b贸l glowy przechodzi po wszystkich lekarstwach przeciwb贸lowych a jesli nie i np. trzeba bra膰 tryptany bo nie pomaga nawet ketonal to juz migrena Cierpi臋 d艂ugo i je偶eli ktos mi opowiada 偶e ma migren臋 bierze np. pyralgin to nie dyskutuj臋 d艂u偶ej nie ma migreny z ca艂a pewno艣ci膮. Zawsze dobrze jest jednak uda膰 si臋 do neurologa. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mati艂贸d藕
przepraszam zapomnia艂am zas艂anianie okien i relaks swietna sprawa ale ja je偶eli nie wezm臋 w pierwszych minutach relpax kiedy mam sygna艂 i ucisk zaczyna mi sie kr臋ci膰 w g艂owie i czuj臋 pierwszy b贸l to w ciagu 6 minut dostaje taki atak 偶e wyj臋 WYJ臉 I KRZYCZ臉 TAK BOLI !!! to jak rak nie mog臋 tego opisa膰 b贸l jest okropny wi臋c twierdz臋 jeszcze raz na zwyk艂e b贸le g艂owy trzeba sobie wymysla膰 wszystko i brac wszystko co tylko pomaga,a na migren臋 pomagaj膮 mi tryptany bez tego leku nie wychodz臋 z domu Jesli kto艣 ma migreny to wie o czym ja pisz臋 jeszcze raz pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

ja meczy艂am sie 10 lat.lekarze m贸wili ze taka uroda,musi pobolec,a ja nie by艂am w stanie funkcjonowac. mysla艂am ze moze cos nie tak z hormonami-zrobi艂am badania ,by艂y ok. dopiero jeden ginekolog powiedzia艂 ze to z nadmiaru weglowodan贸w( potwierdzi艂 to co podejrzewa艂am-obserwowa艂am co jem na kilka dni przed atakiem). tabletki nie pomaga艂y.

Udost臋pnij ten post

dieta mo偶e wiele zmieni膰. wzmocni膰 organizm, zmniejszy膰 b贸le menstruacyjne. przede wszystkim poprawia form臋, dobra dieta sprawia 偶e mamy wi臋cej energii i mniej dolegliwo艣ci. migrenowe b贸le g艂owy napewno w niekt贸rych przyadkach te偶 mozna zredukowa膰 odpowiednim stylem zycia, miedzy innymi diet膮, w艂膮zeniem ruchu. cz臋sto przyczyna powa偶nych dolegliwo艣ci jest zupe艂nie b艂acha...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mati 艁贸d藕
Witam i pozdrawiam Je偶eli chodzi o diet臋 tak to prawda bardzo uwa偶am na to co jem,ale w moim wypadku nie ma to znaczenia bardziej ma zwi膮zek z miesi膮czkami dlatego lecz臋 si臋 u endokrynologa dosta艂am leki ale nie zmieni艂o si臋 nic mam szaf臋 bada艅 hormony ok tak jak pisa艂am m臋cz臋 si臋 nieraz nie mog臋 pracowa膰 to koszmar ale nauczy艂am si臋 偶y膰 z relpaxem i dobrze 偶e w og贸le na mnie dzia艂a pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mati 艁odz,doskonale ciebie
rozumiem ,mnie pomaga tylko Sumatriptan.Jestem o tyle w lepszej sytuacji ,ze mieszkam w kraju ,ktory ten lek jak najbardziej refunduje.Zycze zdrowia i jak najmniej atakow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mati艂贸d藕
Dzi臋kuje i tez zdrowia 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grece.Lagi
Ten profil na FB nadal jest. Nale偶y szuka膰 profilu "Migrena z g艂owy". Nadmieni臋, 偶e maj膮 tam r贸wnie偶 eksperta, kt贸ry odpowiada na pytania dotycz膮ce migreny. Kto艣 wrzuci艂 tu link na stron臋, kt贸rej ju偶 nie ma. Ja znam ciekaw膮 i mo偶na znale藕膰 tam wiele informacji. Nale偶y wpisa膰 w google abcmigrena.pl. Du偶o interesuj膮cych artykul贸w. Polecam bo sama cierpi臋 na migren臋 i dzieki tym stronom dowiedzialam si臋 wiele na temat mojej choroby i jestem w stanie nad ni膮 zapanowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 e-Rzecznik
Jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Polpharma,prowadzimy na forach internetowych kampani臋 informacyjno-edukacyjn膮.W naszym projekcie bierze udzia艂 lekarz kt贸ry odpowie na ewentualne pytania. Tryptany wykazuj膮 du偶膮 skuteczno艣膰 w leczeniu migren. Konieczno艣膰 ich stosowania zale偶y wy艂膮cznie od lekarza neurologa kt贸ry podejmuje decyzj臋 czy zostan膮 "w艂膮czone" w danym przypadku. Pami臋tajmy 偶e nie ma uniwersalnej terapii a skuteczno艣膰 leczenia zale偶y od indywidualnego wywiadu z pacjentem i jego podatno艣ci oraz stanu zdrowia. Stosowanie lek贸w zgodnie z zaleceniem lekarza minimalizuje ryzyko wyst膮pienia skutk贸w ubocznych. Pytania do lekarza mo偶na zadawa膰 tu na forum odpowiemy w ci膮gu 48godzin.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magnolia czarnabia艂a:)
Bior臋 tryptany 15 lat szukam relpax w zastrzykach, ale chyba nie produkuj膮 czy kto艣 ma informacj臋 na ten temat?

Udost臋pnij ten post

mi pomaga Aspiryna,ale trzeba pamieta膰, 偶e kazda tabletk臋 trzeba wzi膮膰 jak zbliza sie "aura" pozniej ju偶 nic niestety nie pomaga :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 perrii
Kilka razy w roku dopada mnie od rana b贸l glowy po艂膮czony z wymiotami i trwa to kilkana艣cie godzin!Temperatura cia艂a spada do 35,4 jest mi zimno,du偶o 艣pi臋 i wymiotuj臋 na przemian.Nic nie pomaga,bo co po艂kn臋 to "oddam" a czopki te偶 nie dzia艂aj膮.Po 14/16 godzinach wypijam pierwsza herbate i powoli wracam do 偶ycia.Nie jestem w stanie wtedy i艣膰 do pracy,poniewa偶 os艂abienie jest ogromne,trz臋s臋 si臋 i nie mog臋 nawet chodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Id藕 do neurologa nie bierz polomigranu po tym nie mozna chodzi膰 a i tak boli tryptany sumigran imigran zoomig relpax zaczynaj od 膰wiartki tabletki jak nie przejdzie nast臋pne 膰wier膰 je艣li wa偶ysz oko艂o 50 kg jesli wi臋cej bierz p贸艂 Rezonasn g艂owy musisz zrobic lub chocia偶 tomograf dzia艂aj bo to nie przechodzi poc co sie masz m臋czy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 muszxxx
Bior臋 relpax

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m9kiii
Ja mam migreny co 4-5 dni . Ka偶da taka jedna migrena trwa ok 5 dni ( codziennie bez przerwy ) .. mam md艂o艣ci , wstr臋t do jedzenia , razi mnie 艣wiat艂o s艂enczne , mroczki , zawroty g艂owy itd . Praktycznie ca艂y czas mam migreny ; ( . I jak tu normalnie 偶y膰 ? Tak chcia艂abym mie膰 migreny tylko 3 dni w miesi膮cu no zazdroszcz臋 wam ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 org
mam tak samo na relpaksie jade

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martulkaaaa_________
na studiach mia艂am kole偶ank臋, kt贸ra mia艂a ci臋偶kie migreny i jeden z wyk艂adowc贸w poradzi艂 jej, 偶eby przy nast臋pnym ataku wypr贸bowa艂a jego metod臋 - gdy zaczyna bole膰 g艂owa trzeba wypi膰 jak najszybciej minimum szklank臋 bardzo zimniej wody, najlepiej duszkiem m贸wi艂a, 偶e cz臋sto jej ten spos贸b pomaga艂, wi臋c mo偶e wypr贸bujcie? nie zaszkodzi na pewno ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 org
dzi臋ki

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋