Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *zaniepokojona*

Krwawienie w ciąży

Polecane posty

Gość Kachorrita22
no i okazało się że jestem w 6 tyg ciąży. Zielarka miała rację. Już wszystko ok zarodek ma 8mm;)

Gość Kachorrita22
karolinałódź może nie sugeruj się tym co lekarz powiedział tylko idź na usg za tydzień i sprawdz. Az tyle wypowiedzi bylo ze to ciaza to nie rob niczego pochopnie

Gość sebana
Hej dziewczyny 12 stycznia zrobiłam sobie test który wyszedł pozytywnie, poszłam do lekarza ale ten nic nie widział. Miałam plamienia więc przepisał duphaston i kazał przyjść 5 lutego. zaczęły się burnatne upławy więc po tygodniu poszłam do kolejnego. To miał być 6 tydz. i nadal nic nie widać. z hcg wynika że jestem między 2 a 3 tygodniem ale zaczęło się dziś krwawienie takie przezroczyste. lekarz kazał mi wziąść duphaston zamiast 2, 3x dziennie i leżeć. Do tej pory nie leżałam i tak nie miałam takich czerwonych plam. na dodatek mąż ma grype. Pomóżcie co t może być czy to normalne???

Gość Kachorrita22
przezroczyste krwawienie? To znaczy jakie? Czerwone czy przezroczyste upławy? Ja w 3 tyg miałam mocne krwawienie ale było ono spowodowane torbielem który się złuszczał. Teraz jestem w 6 tyg i jest ok. Mam czasem przezroczyste upławy lub białe. No i czuje lekkie kłucie jajników jak na okres ale to podobno normalne w ciąży. Niczym się nie martw tylk ozgłoś się za tydzień na badanie usg. Na pewno juz coś będzie widać. Zarodek widać dopiero między 6-8tyg najwczesniej. Czasem dobry lekarz moze wykryc go wczesniej ale czesto zdarzaja sie samoistne poronienia.

Gość Kachorrita22
Czytałam też że przy grypie takze kobieta moze poronic. Ale nie wiem jak to jest w praktyce bo ja niby kaszle w domu mama i siostra maja grype bo akurat jestem w odwiedzinach ale staram sie izolowac w innym pokoju. Na razie duzo lez bo mozesz miec ciaze zagrozona.

Gość Andzia98
Czesc ja jestem w 16 tc i we wtorek zaczelam mocno krwawic pojechalam do szpitala tam zrobili mi USG i powiedzieli ze z dzidziusiem wszystko ok serce bije i rusza sie wyslali mnie do domu i kazali lezec i to wszystko w srode byla krew tylko na papierze a podpaska byla czysta ale w nocy bylo male plamienie a rano znowu tylko na papierze ale dzisiaj w nocy to samo i juz sama nic niewiem.Dodam ze mieszkam w uk i tutaj nic niedaja zadnych lekow tylko lezec w srode ide do swojej poloznej.Bardzo sie boje:(

Gość Andzia98
Czesc ja jestem w 16 tc we wtorek zaczelam mocno krwawic pojechalam do szpitala tam zrobili mi USG powiedzieli ze z dzidziusiem wszystko ok serce bije i rusza sie kazali tylko lezec. W srode tylko papier byl rozowy a podpaska czysta ale w nocy mialam male plamienie pozniej znowu tylko na papierze a dzis w nocy znow plamienie i juz sama niewiem.Dodam ze mieszkam w uk i tu niedaja zadnych lekow tylko lezec w srode ide do poloznej bardzo sie boje:(

Gość magdakate
sluchaj ja tez jestem w uk i wiem co czujesz bo takze krwawilam ale na szczescie krotko. jezeli masz rutinoscorbin albo cerutin albo cos do tego podobne to bierz po 4 tabletki 2-3 razy dziennie. tak mi powiedzial lekarz z polski bo dzwonilam do mojego zaufanego ginekologa. to oczywiscie nie rozwiazuje calego problemu krwawienia ale na pewno nie zaszkodzi a zachamuje krwawienie. pozdraiwm i badz dobrej mysli

Gość Andzia98
Dziekuje za porade mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Gość MyszeczQQa1995
Witam... ! Mam maly problem ... nigdy jeszcze tak nie mialam ... nie wiem co robic.. ;(( 3 dni po stosunku dostalam 4 dniowe krwawienie a okres u mnie zawsze trwal od 6 do 8 dni a przed tym krwawieniem moja ostatnia miesiaczka skonczyla mi sie 15 dni wczesniej.... i po 15 dniach od tego krwawienia dostalam nastepnego zaraz po tym jak przestawialam meble w pokoju i postawilam telewizor na brzuchu.... co to moze byc... ??? moze ktoras z was wie albo maiala cos podobnego... mam bardzo czeste bole brzycha , mdlosci ipt.. podbrzusze , brzuch i piersi mi rosna .... znajomi kaza mi isc do lekarza... moja przyjaciolka twierdzi ze albo jestem w ciazy albo przy przestawianiu mebli poronilam,,,, pomozcie mi prosze... moze powinnam isc do tego lekarza... ??? czy to wszystko jest mozliwe...??? pomorzcie... z gory dziekuje i pozdrawiam *;*;*

Gość magdakate
hej:) zrob test ciazowy. bez wzgledu na wynik idz do ginekologa zeby cie przebadal .

Gość MyszeczQQa1995
Dziekuje ... a nie wiesz moze co to moze byc.... ???

Droga sebana, mam nadzieje ze juz wszystko sie wyjaśniło. ja miałam taką samą sytuacje i okazało się ze to ciąża pozamaciczna ;-( mam nadzieje ze Twoje maleństwo sie pokazało. pozdrawiam gorąco

Gość magdakate
hej znowu mam problem. ostatni tydzien zylam w bardzo duzym stresie i malo spalam a dzisiaj pojawily sie u mnie obfite uplawy. biore tez od rana duphaston(ale to doppiero 3 tabletki). nie wiem czy to normalne bo nigdy nie przyjmowalam takiego leku. prosze pomozcie.

Gość magdakate
zapomnialam dodac ze jestem teraz w 7/8 tyg. ciazy.

Gość popcia
hej magdakate, ja jestem w 12 t.c, w piatek mam usg wiec tak na prawde to wtedy wszystkiego sie dowiem, czy z dzidzia wszystko ok:)do piatku biore duphaston po 1 tab. dziennie (konsultowalam to z moja gin z Polski i powiedziala ze jak sie nic nie dzieje to odstawic, wiec do piatku biore i odstawiam, jak pisalam wczesniej, tez plamilam na poczatku..stad duphaston. A jesli chodzi o upławy to też mam obfite...i nie wiem czy to wina leku czy jakas infekcja...poki co nie moge sie doczekac usg, dam znac jak poszlo, pozdrawiam:)

czesc! Jestem w 5 tyg.ciazy. Wczoraj pojawily sie u mnie plamienia, ktorej ciagle sa, czasem brazowe czasem czerwone. Bardzo sie tym z mezem zmartwilismy i od razu szukalismy pomocy u lekarza. (Jestesmy w Anglii). Zadzwonilam do lekarza i powiedzieli mi, ze to normalne,zebym odpoczela.Ale to mnie nieuspokoilo,wiec znalazlam lekarza polskiego w Londynie. Pojechalismy do niego od razu wczoraj,zrobil mi usg i okazalo sie ze wszystko jest dobrze! przepisal mi Luteina 50 pod jezyk i kazal brac 2 razy dziennie. Plamienia dalej sa i baaardzo mnie to martwi, bo baaardzo czekalismy na to malenstwo. Wlasnie sobie wyliczylam,ze mniej wiecej w tych dniach normalnie pojawil by mi sie okres, wiec moze stad te plamienia. Mam nadzieje,ze tak jest i one zaraz ustapie i bedzie wszystko dobrze. Za chwile ide do ang. lekarza GP uzyskac jakies zwolnienie. Bo uwazam ze nalezy mi sie wypoczynek, bo dosc ciezko pracuje. Mam nadzieje,ze mnie zrozumie. Bo tu lekarza wogole nieprzejmuja sie wczesna ciaza. Wogole niemaja serca. Prosze o pomoc kobiet ktore rowniez mialy podobne plamienia. Prosze odpowiedzcie jak to sie skonczylo!!! Bardzo sie martwie!!!

Gość popcia
Ja również miałam plamienia, brałam duphaston do dzisiaj.Dziś byłam w końcu na usg, jak sie okazało wszystko jest w porzadku:)dzidzia ma 77mm i ma juz 13tyg4dni! Uspokoiłam sie i mam nadzieje że wszystko skonczy sie ok:) Masz racje, tutaj w Anglii nie ratuja wczesnych ciąż do 12 tyg... to smutne, bo jak byłam w Polsce i zaczelam plamic ok 7 tyg, to od razu lekarka zrobila mi usg i przepisala duphaston.A tu nie praktykuje sie podawania takiego leku. Trzymam kciuki za Twojego dzidziusia i pozdrawiam:)

ciesze sie,ze u Ciebie wszystko dobrze! U mnie doszly jeszcze bole brzucha jak w czasie miesiaczki. Jestem ciagle w kontakcie z tym lekarzem w Londynie, dzwonil do mnie zapytac jak sie czuje i powiedzial,ze w tym wypadku ja tylko moge lezec i wypoczywac, brac leki- innej rady niema. Bylam rowniez u lekarza GP- ona mi powiedziala,ze na krwawienia niema rady, jak sie stanie to sie stanie. Powinnam wszystko robic jak wczesniej, bo jak mam poronic to i tak poronie. Mysle,ze oni Tu wogole niemaja serca. Wogole jej nieposluchalam.Leze teraz w lozku i wypoczywam i wymusilam na niej zwolnienie lekarskie na tydz. bede wypoczywac.I modle sie o to,zeby sie wszystko dobrze skonczylo. Pozdrawiam

chcialam jeszcze zapytac, czy ten lek duphaston jest na w Polsce recepte czy mozna go poprostu kupic w aptece. Czy to jest tylko hormon?? Czy ten lek podobny jest do Luteina 50?? Prosze o pomoc

Gość magdakate
hej ja takze plamilam i takze jestem w UK. uslyszalam to samo ze tu takie krwawienie i plamienia to normallne i nic nie moga zrobic. ja biore duphaston ale mam go z polski. w polsce jest na recepte wiec ktos z twoich bliskich musi sie o to postarac i ci przyslac. wierze ze wszystko bedzie dobrze. do popcia: bardzo sie ciesze ze wszystko sie ulozylo. ja ciagle musze czekac, chociaz polozna powiedzialal mi ze jak wczesniej poronilam a teraz krwawilam to powinnam pojsc wczesniej na usg ale od razu zapowiedziala zeby sie na wczesniejszy termin nie nastawiac. teraz szukam jakiegos prywatnego ginekologa. moze cos uda sie znalezc. pozdrawiam

Gość popcia
Karolina i magdakate, dziękuję Wam za te miłe słowa skierowane w moja strone:) Karolina, duphaston jest syntetycznem progesteronem i ma podobne dzialanie do luteiny, z tego co wiem jest dostępny w Anglii (ale nie rekomenowany dla kobiet w ciaży)wiec jesli plamienie nie minie to popros tego ginekologa o recepte na ten lek (poczytaj rowiez wczesniejsze wypowiedzi z tego postu), ale miejmy nadzieje ze luteina i wypoczynek pomoga:) Magdakate, strasznie dłużyło mi się czekanie na pierwsze usg tutaj , ktore przypada na 11 - 13 tydz, bo to byla ciagla niepewność czy wszystko aby jest ok...nie pozostaje nic jak czekac cierpliwie , zycze wiec cierpliwości Tobie i wiary a wszystko bedzie dobrze:) Pozdrawiam Was cieplutko:)

Gość popcia
Karolina i magdakate, dziękuję Wam za te miłe słowa skierowane w moja strone:) Karolina, duphaston jest syntetycznem progesteronem i ma podobne dzialanie do luteiny, z tego co wiem jest dostępny w Anglii (ale nie rekomenowany dla kobiet w ciaży)wiec jesli plamienie nie minie to popros tego ginekologa o recepte na ten lek (poczytaj rowiez wczesniejsze wypowiedzi z tego postu), ale miejmy nadzieje ze luteina i wypoczynek pomoga:) Magdakate, strasznie dłużyło mi się czekanie na pierwsze usg tutaj , ktore przypada na 11 - 13 tydz, bo to byla ciagla niepewność czy wszystko aby jest ok...nie pozostaje nic jak czekac cierpliwie , zycze wiec cierpliwości Tobie i wiary a wszystko bedzie dobrze:) Pozdrawiam Was cieplutko:)

do magdakate: A gdzie mieszkasz a UK?? Moge ci dac namiary na tego polskiego ginekologa w Londynie, jak mieszkasz w poblizu. Jest dosc drogi,ale bardzo dobry, ale mozesz miec z nim kontakt 24h na dobe. Odpisz gdzie mieszkasz!

do Popcia: dziekuje za objasnienia lekow. Bede narazie brala Luteine 50 i ten pl lekarz przepisal mi jeszcze Buscopan to sa tabletki rozkurczowe. Pojawily mi sie przed chwila jeszcze bole jakbym miala okres, no i zadsze ale silniejsze plamienia, dzwonilam do tego pl lekarza, mowi ze mam lezec brac leki i niema na to innej rady. Wiec staram sie byc spokojna i wypoczywam! Pozdrawiam

Gość magdakate
do kamila070707: tak jestem w uk i mieszkam kolo Cambridge czyli w sumie niedaleko londynu. chetnie poprosze o kontakt z tym ginekologiem. dzieki

Kamila byłam w UK przez 3 lata, poroniałam tam drugą ciąże, więc wiem jak ta ich opieka nad ciężarną wygląda :( Dobrze, że trafiłaś na polskiego gina, który jest w porządku, bo mi trafił się taki, który tylko kasę ciągnął, a w dodatku jego recepty nie honorowały apteki :( Twój lekarz ma jednak rację! bierzesz leki, musisz leżeć. nic więcej nie możesz zrobić :( niestety :( Jeszcze Ci podpowiem co Cię może zmartwić - jeżeli ustąpią objawy ciąży (zmniejszy się ból piersi, albo w ogóle zaniknie, przestaną męczyć Cię mdłości - o ile męczyły) poza tym dojdzie ból pleców w odcinku lędźwiowo - krzyżowym :( są to pwody do niepokoju, aczkolwiek nie zawsze oznaczają poronienie. A jeszcze mogę Ci doradzić, żebyś jechała do szpitala. powinni mieć tam coś takiego jak oddział wczesnej ciąży, powiedz, że krwawisz, masz bóle! muszą Ci zrobić usg! nie daj się im zbyć! fakt możesz się wyczekać parę godzin, ale nie mogą Cię odesłać bez usg! no przynajmniej nie powinni! ewentualnie , jeżeli masz kasę, to ten Twój polski gin mógłby zrobić Ci usg. Pozdrawiam i powodzenia dziewczyny! oby u Was te plamienia nie były czymś złym!

do magdakate: adres lekarza w londynie: Dr. Michal Samberger The Hale Clinic 7 Park Crescent London W1B 1PF Numer kom. 0750 912 0608 020 7631 0156 Zadzwon do niego na kom. opowiedz o problemie on ci doradzi i jak bedzie potzreba to cie umowi na wizyte nawet w ten sam dzien. Polecam!!

do jjj mialam wczoraj robione usg przez polskiego lekarza, usg wykazalo,ze wszystko jest dobrze,takze niewiadomo skad te krwawienia. Narzie mam brac leki i wypoczywac, no i staram sie niedenerwowac/ Dzieki za rady!!! Pozdrawiam