Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 siemka siemka

Kto z Was ma kolczyk w j臋zyku?

Polecane posty

Go艣膰 halincia
pozdrawiam wszystkich co maja kolczyk w jezyku , super sprawa ;) dziewczyny nie ma sie czego bac . ! pozdr ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 justinx
Niekt贸rzy to naprawde przesadzaja na tych forach. Jak nie bawisz sie kolczkiem i nie smyrasz nim zeb贸w ,to nic sie nie dzieje. Jesc mozna normalnie , no moze opr贸cz kilku pierwszych dni . Przez tydzien nie mozna pali膰 papieros贸w , chocia偶 ja pali艂am i zrobi艂a mi sie gigantyczna dziura =/ ale to m贸j blad. Nie mozna pic alkoholu ani spozywa膰 nabia艂贸w ,poniewaz zawieraj膮 sk艂adniki kt贸re wyzeraja bia艂ko. A kolczyk to zajebista sprawa :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idieeet/
ALE KTO艢 TU FARMAZON PU艢CI艁...Jestem strasznym tchurzem..panicznie boj臋 sie b贸lu, a jako艣 przek艂ucie j臋zyka wytrzyma艂am! Dziewuchy kt贸re sepleni膮 po roku (od przek艂ucia) poprostu sie pieszcz膮... takie moje zdanie. Fakt ze troche puchnie j臋zyk ale to nie katastrofa... JA JU呕 DRUDIEGO DNIA JAD艁AM. Kolczyk jest ZAJ*BISTY, fajnie wygl膮da. Dodaje uroku. Nie przeszkadza w niczym!! Poprostu sobie jest. Czasami nawet zapominam ze go mam hah Wi臋c g艂upie idiotki kt贸re sie nie znaj膮 i nie wiedz膮 jak to jest- tylko s艂ysza艂y to niech sie nie wypowiadaj膮 bo gadaj膮 g艂upoty. Ten temat zosta艂 za艂o偶ony dla os贸b kt贸re go maj膮 a nie kt贸re przypuszvczaj膮 jak to jest go mie膰... boshee POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MuPpEcIaK
HuH^^ Przeku艂am Sobie j臋zor 3 dni temu i moige normalnie je艣膰, pi膰 m贸wi膰 i nie plenie.. Samo przek艂ucie nie bola艂o, Tylko najgorsze jest to przyzwyczajanie sie do tego co masz w buzi czyli do kolczya:D Pozdrawiam wszystkich:*:*:**:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DodaKasia
Hej! ja mam kolczyk od ok 2 miesiecy sprawa przedstawia si臋 atk 偶e same przekucie nic nie boli poniewa偶 masz znieczulon膮 ma艣ci膮 ch艂odz膮c膮 ca艂膮 jame ustn膮 boli ale tylko przez chwile jak zaciska szczypce 偶eby znieruchomic Ci j臋zyk. Ja mia艂am minimaln膮 opuchlizn臋 i by艂a ona tylko przez 4 dni poniewa偶 p艂uka艂am sobie usta kilka razy dziennie sza艂wi膮 i jad艂am kostki lodu robione z zsza艂wii to pomaga. po 7 dniach zmieni艂am sobie sztang臋 na mniejsz膮 i teraz jest zajebi艣cie seplenic si臋 przesta艂am po 10 dnich. m贸j ch艂opak twierdzi 偶e to co艣 wspania艂ego takie inne uczucie 偶e jest lepiej si臋 teraz ca艂owac :) w szkole te偶 nie zau艂wa偶y艂 nikt :)

Udost臋pnij ten post

hehe fajnie 偶e tyle os贸b ma kolczyki, jak juz pisa艂am wczesniej ja mam od 2 lat, a mam 23 lata :) me偶owi bardzo si臋 podobaja doznania z kolczykiem, m贸wi臋 o calowaniu i nie tylko :) polecam wszystkim dziewczynom i chlopakom, to bardzo fajna sprawa!! a i nie robilam tego dla szpanu, tylko dla ....doznan np :) a tak powaznie to zawsze go chcialam jak i tatuaz, i mam 1 i 2 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 On ..
Chc臋 sobie zrobi膰 kolczyk we Wtorek .. tylko mam pytanie czy ktos sobie robil kolczyk u Mirki na Kruczej w Warszawie ?? rosze o odpowiedz !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 On..
Jutro 15 Wrze艣nia Robi臋 sobie kolczyk ,, napisze wam jak by艂o ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaaa
Witam:) Ja kolczyk w j臋zyku zrobilam sobie wczoraj. J臋zyk zajmuje mi praktycznie ca艂膮 jam臋 ustn臋, ale nie 偶a艂uj臋. Staram si臋 cz臋sto p艂uka膰 sza艂wi膮 b膮d藕 zimn膮 wod膮 mineraln膮 ;) uwa偶am, 偶e wszystko b臋dzie ok, najgorsze s膮 te pierwsze dni po przekuciu, potem jest sii:D wa偶ne, 偶e nie boli.... Niekt贸re wypowiedzi s膮 naprawd臋 zabawne, typu, 偶e mo偶na straci膰 mow臋 itp. ;) je艣li kolczyk wykona si臋 w profesjonalnym studio piercingu to nie ma szans. Pozdrowienia :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czarny Czarek
Witam wszystkich mam 19 lat i przekuty jezyk od 14.09.2007 roku i jestem w szoku, poniewaz uwarzalem ze bede seplenil niemogl niczego jesc i bedzie strasznie bolalo!!! natomiast jestem mile zaskoczony swoim kolczykiem poniewaz niemam zadnych z nim problemow tylko ze nie wszystko moge zjesc :( ale tylko te zeczy ktore trzeba lepiej przezuc :) ale jezyk troche mi spochl :( ale tylko czasami troszke boli :) wiec wniosek z tego taki ze kazdy to przechodzi inaczej!!! :) u mnie w domku jeszcze nikt niezauwarzyl :) hehehe... jak ktos ma jakies pytania chetnie odpowiem :) pozdrawiam Czarek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaa
Po ilu dniach od przekucia mo偶na zacz膮膰 pali膰 papierosy ?

Udost臋pnij ten post

nie wiem bo nie pale,ale dopiero wtedy jak sie wszystko wygoi :) np po 2 tyg chyba, ja mialam od razu zagojony, zero problemow :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olimpia87
Najwieksza lipa z z przekutym j臋zykiem u mnie jest rano:/ strasznie boli, pozniej po umyciu z臋b贸w i wzi臋ciu kostki lodu b贸l mija.Opuchlizne mam 4 dzie艅.Jak d艂ugo 艣rednio si臋 ona utrzymuje?mam nadziej臋, 偶e z moim j臋zykiem wszystko w porz膮dku. Pozdrawiam :):):) !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olissssia
Kolczyk w jezorze to swietna sprawa:):) Nic nie bola艂o...Ani troszke....:):) Kofffam was:*:*:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asia.202
ja mam kolczyk wogule mi nie spuch ;-) ale przez tydz sepleni艂am ale juz wszystko jest ok.przekucie robi艂am u kosmetyczki zap艂aci艂am 50 +40 za kolczyk .najgorsze by艂o jedzenie przez 3 dni bo chaczy艂 mi kolczyk o jedzenie ale idzie sie przyzwyczajic jest super.teraz czekam aby zrobic sobie w pepku mysle ze tez bedzie super;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaaa
To zale偶y od organizmu, czy j臋zyk puchnie czy nie.Ty mia艂as po prostu szcz臋艣cie.Ja mam np. opuchlizne 5 dzie艅,ale mnie w og贸le nie boli i w miare normalnie m贸wi臋.Jem wszystko(pr贸cz nabia艂u oczywi艣cie,ostrych i gor膮cych rzeczy...no i nie pal臋-a chcia艂oby si臋 chcia艂o),przyzwyczai艂am si臋 ju偶 do tej ogromnej sztangi ;) i jestem naprawd臋 bardzo zadowolona.Pozdrawiam :D :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia0491
ja go zrobi艂am dobry miesi膮c temu. Przek艂ucie bola艂o masakrycznie, robi艂am u kosmetyczki. Jad艂am codziennie to na co mia艂am ochot臋, jednak przy tych czynno艣ciach bola艂o. Jak si臋 budzi艂am to mia艂am zaropia艂y i to by艂 najwi臋kszy problem. Po jaki艣 czterech pi臋ciu dniach wszystko min臋艂o, a teraz jest ju偶 bosko. Pali膰 i pi膰 mo偶na ju偶 nawet zaraz po przek艂uciu. Zaraz po zabiegu jad艂am lody tz. 'sopelki' 偶eby mi zchodzi艂a opuchlizna. Pomaga艂o!! POzdrawiam;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaa
Ale co Ty gadasz Dziewczyno.Pi膰 i pali膰 mo偶esz zacz膮膰 co najwy偶ej po tygodniu od przekucia,chyba 偶e bardzo zale偶a艂o Ci na dostaniu zaka偶enia:](nie dosta艂a艣 - mia艂a艣 szcz臋艣cie;)) a najlepiej nie robi膰 tego przez okres gojenia si臋 rany na j臋zyku(goi si臋 od 1-3 tygodniu, w zale偶no艣ci od organizmu). Od mojego przekucia min臋艂o sze艣膰 dni, dzi艣 zapali艂am pierwszego i ostatniego papierosa na dzi艣 (wol臋 nie przesadza膰 :D). Trzymajcie si臋 wykolczykowane j臋zorki. :) Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia do saniaaa
a jak masz afty w bu藕ce to te偶 nie palisz? Bo co, bo si臋 boisz zaka偶enia? Nie b膮d藕 艣mieszna. Zaka偶enie to mo偶esz mie膰 jak nie p艂ukasz jamy ustnej, gdy masz kolczyka, a nie gdy palisz fajki. One raczej nie maj膮 w sobie nic przez co mo偶e Ci si臋 wda膰 zaka偶enie, bo w ten spos贸b nie by艂yby wpuszczonego do og贸lnej sprzeda偶y! Pomy艣l troch臋 zanim nabazgrzesz g艂upoty i przestraszysz tych, kt贸rzy chc膮 sobie zapali膰;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaa
Jestem ciekawa, ile masz lat :P pewnie jeste艣 sporo m艂odsza ode mnie ale spoko, bo masz troch臋 niedojrza艂e my艣lenie jeszcze:) no ale c贸偶...piszesz o papierosach, owszem, s膮 one legalnie sprzedawane, tylko dlaczego tylu ludzi przez nie umar艂o...ja te偶 pal臋, nie my艣l, 偶e jestem jaka艣 anty, bo tak nie jest, ale m贸wimy tu o ranie w buzi. Dziwne, 偶e w wykwalifikowanym salonie piercingu m贸wili mi inaczej ni偶 m贸wisz Ty;) czyli tak jak napisa艂am powy偶ej: nie nalezy pali膰 papieros贸w, a bynajmniej trzeba je ograniczy膰 w pierwszych dniach po zabiegu piercingu. Po tygodniu(najlepiej po 2-贸ch), o ile jest ju偶 dobrze, pali膰 mo偶na nawet 2 paczki na dzie艅 ;) to samo tyczy si臋 spo偶ywania alkoholu. To , 偶e Tobie si臋 nic nie sta艂o z j臋zykiem, nie znaczy, 偶e nie stanie si臋 te偶 innej osobie. Lepiej zachowa膰 wstrzemie藕liwo艣膰 i potem tego nie za艂owa膰, ni偶 zrobi膰 b艂膮d i p艂aka膰 p贸藕niej z powodu swojej g艂upoty. To jest moje zdanie. Jest dobrze, dop贸ki jest dobrze:):):) pozdrawiam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia do saniaaa
no to wyobra藕 sobie, 偶e moja kosmetyczka powiedzia艂a, 偶e mo偶na pali膰. A jakby艣 nie by艂a zorientowana to ludzie nie umieraj膮 przez papierosy dlatego, 偶e maj膮 dzi臋ki nim zaka偶enia. Nie b膮d藕 艣mieszna! Rak p艂uc, m贸wi Ci to co艣? To np jedna z tych chor贸b. I tak dla Twojej informacji zapytaj si臋 kogo艣 kto pali艂 po zrobieniu kolczyka, i co Ci powie? 呕e nic mu si臋 nie sta艂o, a tym bardziej, nie przez zaka偶enie! A co niby w papierosach jest takiego, 偶e mo偶na dosta膰 zaka偶enia? Powiedz mi skoro jeste艣 tak 'wybitnie inteligentna';]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaa
Ale skoro ludzie umieraj膮 na raka p艂uc, to znaczy, ze w fajkach zawarte s膮 jakies szkodliwe substancje hmm ? czy nie ;) 艣mia膰 mi si臋 chce :D Ty i te Twoje 'dojrzale' teorie;) d艂ugo myslalas, co napisac, zeby argumenty by艂y naprawde kontra;)? Za rozprawke dosta艂aby艣 co najwy偶ej 3 ;) Pa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Saniaaa
poza tym kolczyka nie powinno si臋 robi膰 u kosmetyczki, ale w salonie piercingu. Poczytaj sobie co nieco na ten temat, a potem mo偶emy pogada膰. Pozdrawiam, Ciebie szczeg贸lnie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia do saniaaa
Widzisz, Twoja bezczelno艣膰 nie zna granic. Nie potrafi艂a艣 mi poda膰 jednej substancji, kt贸ra mog艂aby wywo艂a膰 zaka偶enie. Wstydzi艂aby艣 si臋. Nie do艣膰, 偶臋 nie potrafisz si臋 wybroni膰 to i argumenty masz nie ciekawe. Oj widz臋, 偶e mam do czynienia z osob膮 do艣膰 p艂ytk膮. No c贸偶... Przykro mi z tego powodu niesamowicie. Jednak jeszcze jedna sprawa. Je偶eli osoba zrobi sobie kurs to nie wa偶ne czy jestkosmetyczk膮 czy pracownikiem w studiu peercing'u, wa偶ne 偶eby potrafi艂a to robi膰 i robi艂a to sterylnie. Je偶eli nieba艂abym si臋 zagro偶e艅 to i mojej znajomej mog艂abym powiedzie膰, ale nie, wola艂am by膰 m膮dra. A Ty jeste艣 przesadnie pewna siebie, a daleko z tym nie zajdziesz. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dominika1988
ja mam kolca od 11 sierpnia 2007 roku. zap艂aci艂am za niego 80 z艂 (ca艂y zabieg z kolczykiem). z powodu mojej alergii mia艂am przebijany j臋zorek bez znieczulenia i bola艂o dok艂adnie tak jak pobieranie krwi czyli prawie nic ;) j臋zyk mi puch艂 do艣膰 d艂ugo, seplenienie dopada艂o mnie tylko czasami, a bole膰 przesta艂 juz po kilku dniach ;) teraz ju偶 mam p艂aski j臋zyczek i bed臋 musia艂a sobie wymieni膰 sztang臋 na kr贸tsz膮. najlepsze jest to, 偶e m贸j ojciec nic jeszcze nie zauwa偶y艂 ;) mama jak zobaczy艂a to powiedzia艂a tylko 偶e jestem nienormalna ale ju偶 chyba przywyk艂a ;) a co do papieros贸w, ja wola艂am uwa偶a膰 i nie pali艂am ale m贸j ch艂opak zaraz po przebiciu zapali艂 i w og贸le w 偶aden spos贸b nie ograniczy艂 papieros贸w i nic mu si臋 nie sta艂o ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tleniona
ja mam kolca od 11 sierpnia 2007 roku. zap艂aci艂am za niego 80 z艂 (ca艂y zabieg z kolczykiem). z powodu mojej alergii mia艂am przebijany j臋zorek bez znieczulenia i bola艂o dok艂adnie tak jak pobieranie krwi czyli prawie nic ;) j臋zyk mi puch艂 do艣膰 d艂ugo, seplenienie dopada艂o mnie tylko czasami, a bole膰 przesta艂 juz po kilku dniach ;) teraz ju偶 mam p艂aski j臋zyczek i bed臋 musia艂a sobie wymieni膰 sztang臋 na kr贸tsz膮. najlepsze jest to, 偶e m贸j ojciec nic jeszcze nie zauwa偶y艂 ;) mama jak zobaczy艂a to powiedzia艂a tylko 偶e jestem nienormalna ale ju偶 chyba przywyk艂a ;) a co do papieros贸w, ja wola艂am uwa偶a膰 i nie pali艂am ale m贸j ch艂opak zaraz po przebiciu zapali艂 i w og贸le w 偶aden spos贸b nie ograniczy艂 papieros贸w i nic mu si臋 nie sta艂o ;)

Udost臋pnij ten post

sluchajcie a zeby on niebyl taki spuchniety to co trzeba robic bo mnie tak boli ze sliny nie moge przelknac

Udost臋pnij ten post

mam pytanie.. bardziej boli perzeklowanie jezyka czy pepka? bo jak przebijalam pepek to mnie bolalo dosc mocno ale to byla chwila!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bombelek666
ja robi艂am wczoraj kolczyka. jest wszystko w porz膮dku. nie spuchl mi prawie wcale. boli troszk臋 ale to w sumie jak sie duzo mowi. jesc mozna wszystko tylko trzeba potem usta plukac zeby ci jedzonko nie zostalo na kolczyku :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wigeth
witam wszystkich ja sobie wczoraj przeko艂em sobie j臋yk i powiem ze nic nie bola艂o jedynie teraz troszk臋 boli jezy nie powi臋kzy艂 si臋 nic wcale. problemy mam minimalne z wymow膮 ale moj膮 dziwczyn臋 bardzo to podnieca:D:D:D tak wi臋c zachecam do persingu pozdrawiam

Udost臋pnij ten post