Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majak

Meble Black Red White

Polecane posty

Gość jarakeso
Te meble to nie jest dobra półka jakościowa, nawet nie jest to średnia półka jakościowa. Kupiliśmy z netu takie łóżko - http://www.m3.pl/p11768,nowosc-bialo-czarne-lozko-tapicerowane-cassandra.html To samo było w BRW. Znajomy, który się zna, twierdzi że nie ma żadnego porównania jeśli chodzi o jakość ;-)

Gość kukson
No to niczego wielkiego nie odkrył. Ikea, brw i inne twory to meble, dla tych, którzy szukają odpowiedniego rozwiązania po kosztach. To na pewno nie są meble dla ludzi, którzy szukają jakości.Jakość sama pokazałaś.

Gość huntos
jarakeso - super. Również chcemy sobie zorganizować taką nowoczesną aranżację nieruchomości u siebie. Trudno na razie powiedzieć co z tego wyjdzie, ale plan jest. Takie rzeczy wcale nie są drogie - jak widać, to kwestia szukania.

Gość gość
Witam Czy ma ktos narożnik paulina lux, ten co reklamuja w tv za 999zl. Proszę o opinie

Gość ediffffffff
od brw jest tylko gorsza ikea moja kuchnia z brw się rozpada, okleina odchodzi wezwałam pana, żeby mi przykleił okleinę na fronty, a on mówi,że to papier i ma prawo odchodzić radzi wymienić całe fronty nie kupujcie! no..może na 2-3 lata...

Gość marta44
kupiłam meble do mojego domu w brw w cybulicach, sklep znajduje się w środku lasu, zad***e straszne,ale obsługa rewelka,zaprojektowali mi kuchnię i szafy wnękowe, dostałam dosyć,dosyć upust, monterzy to fachowcy,dwa dni trwało zamontowanie mebli,jestem bardzo zadowolona.

Jaki był u was czas oczekiwania na meble? Trzy tygodnie minęły i cisza a ja już mam dość spania na materacu

Gość gość
porażka!!!! Jak można tak traktować klienta. Meble zamówione , czas realizacji 14 dni, a ja do tej pory nie widzę ich choć minęły ponad 3 tygodnie!!! Niekompetentni sprzedawcy podają sprzeczne informacje, zwalają winę na magazyn i kierowcę, nie potrafią powiedzieć kiedy meble dojadą. Trzeba się prosić o każdą informację, zapytani o rekompensatę za czas i sposób obsługi mówią że rabatu nie udzielą bo meble są z promocji! a co mnie to obchodzi!! jak sie podaje czas realizacji to wypadałoby go przestrzegać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZDECYDOWANIE ODRADZAM BRW JANKI

Gość fiszbin55
Mam kuchnię BRW, kupioną za 1500zł. Chciałam trochę zaoszczędzić, ale szczerze powiedziawszy nie za bardzo mi one przypadłu do gustu. Ciężko się je skręcało, pomimo, że mam doświadczenie w tego typu sprawach. Niektóre fronty wydają mi się, że mogą za jakiś czas wypaść, bo coś jest nie tak z zawiasami. No, ale czego chciec za tę cenę :) W pokojach jednak wcześniej jak byłam przy kasie zainwestowałam w meble drewniane : http://www.urokdrewna.pl/ . Mam je już chyba 5 lat i pięknie się prezentują, nic się z nimi nie dzieje, nie ciemnieją, nie odbarwiają się. Materiały typu szyny, czy zawiasy też są lepszej jakości. Także jakby co to meble takie do sypialni czy pokojów polecam z UrokDrewna, nie z BRW

Gość gość
Meble BRW to tandeta mam komplet mebli natalia i we wszystkich odłazi okleina totalny szajs dwa meble dokupowałem parę miesięcy później i odcień też się różni czyli co maju to daju jak wyjdzie tak robimy jak wchodzili na rynek to się starali bo z tamtego czasu mam meble kuchenne które w tamtym czasie tanie nie były teraz meble BRW to zwyczajna tandeta a zaczynają się rozłazić zaraz przy końcu gwarancji.

w kwestii mebli BRW nie będę zabierał głosu, jednak co do masówki to mam wyrobioną opinię na temat Bodzio gdzie meble generalnie są bardzo niskiej jakości. na ten moment jestem po zakupie mebli do salonu z firmy Solpol i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony ich jakością szczególnie ciekaiwe prezentuje się kategoria narożniki rozkładane -> www.solpol-meble.com.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=88&Itemid=5&Itemid=5.

Gość gość
Kilka miesięcy temu kupiliśmy meble BRW z serii Orient , za kilka elementów zapłaciliśmy 5000zł. Wszyscy, którzy nas odwiedzają zachwycają się ich wyglądem, ale wystarczy im się nie co bliżej przyjrzeć jak niskiej są jakości. Wzór jest tak kiepskiej jakości, strach go dotknąć. Nie wiem skąd te ceny...

Gość trójeczka22
Kiedyś miała zestaw do jadalni z BRW, w mieszkaniu które wynajmowaliśmy. Niby na początku pięknie się prezentował, ale jak zaczęliśmy go intensywnie używać to zaczął się psuć. Jedno krzesło się kiwało, na stole powstały krechy od nie wiadomo czego. W ogóle jakoś ta farba zbladła. Kiepskie raczej mają te meble. Teraz do własnego mieszkania kupiłam sobie zestaw od producenta który przez internet sprzedaje http://www.salonmeblowy.net.pl/zestawy_stoly_i_krzesla.ehtml . Widać różnicę, chociażby w tym, że teraz mam lite drewno. Wtedy to była jakaś sklejka chyba. Nie wiem dokładnie. Naprawdę lepiej inwestować w naturalne drewno, dłużej wytrzymuje

Gość mariolkakrejz
Tacy potentaci jak BRW czy bodzio mają wyrobioną markę i na tym bazują, ja gdy kupuję meble przez internet, a robię to ostatnio dość często (cena) to szukam mniejszych sprzedawców u których towar dobrej jakości, polecony przez innych jest w nieco większej cenie ale znacznie lepszej jakości jak na przykład w http://solpol-meble.com.pl

Gość pawelkras
Ja niestety też przejechałem się na jakości BRW. Miałem meble do salonu od nich, ale okleina odłaziła, nie dało się kurzy zetrzeć, bo zacieki po wszystkim zostawały. Jakiś czas temu wymieniłem te meble na te ze sferawnetrz.com.pl

Gość gość
ja miałam kiedyś stół z krzesłami w jadalni z BRD, ale nie podobał mi się tak do końca i go sprzedałam. teraz numerem jeden u nas jest http://www.batdom.pl/kp,0,352/stol-st3-bialy.ehtml :) dłuuuugo szukałam właśnie takiego modelu

Gość gość
A moim zdaniem meble są w miarę ok. Przy montażu miałem trochę problemów, ale poradziłem sobie. W http://kolkidrewniane.pl/ mają takie specjalne kołki, którymi można bezproblemowo połączyć ze sobą płyty i sprawić, że meble będą stabilniejsze.

Gość gość
kto ma meble brw z serii alevil? czy warto je kupić?

Gość gość
Ostrzegam każdego przed zakupem czegokolwiek z BRW. Szkoda pieniędzy, nerwów, straconego czasu. Miesiąc temu kupiłam meble z tej pseudo "firmy meblowej". Wszystko było w porządku do samego zamówienia i umowy. Od dostawy i zapłaty całości za meble zaczęły się problemy. Po odpakowaniu okazało się że w każdym pudełku meble są połamane, zniszczone - w pierwszej chwili myślałam że to jakaś pomyłka - odpad. No ale niestety to były meble dla mnie.... Sprawę zgłosiłam do sklepu gdzie poinformowano mnie że sklep swoje "zrobił" i że jedynie mogą mi pomóc w ten sposób że podadzą mi numer do koordynatora ds sprzedaży. To niewiarygodne ale dalej było jeszcze gorzej.... Na infolinii rozmawiałam z osobą absolutnie niekompetentną, która jedyne co potrafiła powiedzieć to stek bzdur: m.in że mebli zwracać nie można... Zero podejścia do klienta. Żenada!! Nie muszę wspominać chyba że nr do tego koordynatora nie odpowiada.... Reklamacja została złożona w sklepie i od 3 tyg jest w toku.... Meble do tej pory nie zostały ode mnie odebrane, pieniądze nie zwrócone, a mój remont trwać chyba będzie w nieskończoność... naprawdę jestem pełna obaw jak się to skończy. Nigdy więcej nie kupię nic z tej firmy. Ostrzegam każdego przed Firmą Black Red White. OSZUŚCI I TYLE

Gość klient1
Ostatnio kupowałam krzesła z tej firmy - ich jakość bardzo mnie negatywnie zaskoczyła (zarysowania, rdza, niedomalowana powierzchnia), Tym bardziej, że reklamują się jako: "Firma oferująca wysokiej jakości meble pokojowe, kuchenne, tapicerowane oraz stoły i krzesła o różnorodnej stylistyce"- TO ZWYCZAJNE KŁAMSTWO!!!l. Oczywiście nie omieszkałam tych krzeseł zareklamować. Zdaniem serwisanta, to ja powinnam wiedzieć, co znajduję się w paczce :/ a moim zdaniem - to oni powinni informować klienta, jaki towar sprzedają, żeby później nie było niedomówień. Jeszcze nie zdążyłam wyjść ze sklepu, a już zostałam "wyśmiana" przez ekipę pracującą - TOTALNY BRAK PROFESJONALIZMU - co zniechęciło mnie jeszcze bardziej do dalszych zakupów w tej sieci. Co to za traktowanie klienta, nie polecam...

Gość bulbet
Jakość mebli tego producenta odpowiada standardowi Bodzia. Meble można obejrzeć w "salonach" tej firmy. Lecz w standardzie obsługi klienta to Bodzio jest arystokracją do black red white. Miałem do czynienia z reklamacjami w tych firmach.Do Bodzia nie mogę mieć zastrzeżeń. W black red white 2 razy kupowałem meble i 2 razy spotkałem się z bezhołowiem organizacyjnym dyletanctwem i niesłownością. Jakieś 4 lata temu reklamowałem śmierdzącą chemią szafę i dopiero po około roku udało mi się ją wymienić na inną (nie chcę zanudzać ilością pism do różnych instytucji). Miesiąc temu ponownie skorzystałem z oferty tej firmy z montażem mebli. Podczas montażu okazało się ,iż w zestawie półki były dwa jednostronne zawiasy. Monterzy mieli zgłosić reklamację (do 3 tyg.miała być załatwiona). Po upłynięciu terminu zgłosiłem monit. Monterzy mieli przyjechać w sobotę między 9-12. Nikt się nie odezwał. Po moim monicie panowie powiedzieli, że mogą być później - bo są na montażu. Umówiliśmy się na kolejny kontakt we wtorek. Nikt nie zadzwonił. Dopiero po moim mailu do siedziby firmy następnego dnia zjawili się monterzy i w 20 minut zawiesili półkę. Przeszło miesiąc trwała reklamacja takiej drobnostki. Zaznaczam, że mieszkam we Wrocławiu 12 km od "salonu" tej firmy. Podsumowując: dyletanctwo, niesłowność,lekceważenie klientów. Omijać szerokim łukiem to badziewie. Żałuję, że wcześniej nie poczytałem opinii o tej firmie.

a początku marca kupiłam sofę, przyjechała do mnie zgodnie z zapowiedzią sprzedawcy i wszystko byłoby wspaniale gdyby nie to, że nie mogę jej zmontować. Okazało się, że zawiasy są umieszczone w złym miejscu i nie mogę ich przymocować zgodnie z instrukcją :( Moja zgłoszona reklamacja została przyjęta i poinformowano mnie, że przyjedzie do mnie serwisant, który dokona oględzin i sporządzi protokół by producent mógł podjąć właściwe kroki. Nikt się przez ponad tydzień nie pojawił, więc zapytałam salon w którym kupowałam sofę kiedy mogę się spodziewać serwisanta i dlaczego to tak długo trwa. Odpisano mi, że cyt: "otrzymaliśmy od producenta informację, iż serwis reklamacyjny będzie się z Panią kontaktował dopiero po świętach. Jeżeli możliwa byłaby naprawa uszkodzenia, serwis zjawiłby się u Pani w tym tygodniu. Jednak w przypadku tej reklamacji jednoznacznie stwierdzono, że cały element (oparcie) należy wymienić. Dlatego element musi być najpierw wytapicerowany w fabryce a dopiero potem przekazany do serwisu - dlatego też nie mamy fizycznie możliwości dostarczenia go wcześniej. Jak już wcześniej nadmienialiśmy, serwis będzie się z Panią kontaktował celem umówienie szczegółów wymiany. Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie utrudnienia."

Gość Tomasz88
Cieszę się, że przeczytałem wasze opinie zanim dokonałem zakupu mebli BRD. Bardzo podobała mi się ich jedna kolekcja, ale skoro mają tak słabej jakości produkty to chyba się wstrzymam. Meble Wójcik wydają mi się być sensownym rozwiązaniem, a widzę, że pozytywniej się o nich wypowiadacie :-)

Gość Marek Eckert
Witam. Poszukuję osób bądź instytucji poszkodowanych niezasadnym odrzuceniem zgłoszeń reklamacyjnych, dotyczących firmy BETA MEBLE SP Z O.O., Makoszyce 50a, 63-507 Kobyla Góra z siedzibą Konin, Zakładowa 5B. W szczególności reklamacji odrzuconych bez wizyty rzeczoznawcy oraz oględzin mebli, z naciskiem na meble tapicerowane z eko-skóry (głównie kanap serii Berta EKO). Zainteresowane osoby proszę o kontakt mail pozew.beta@gmail.com. Równocześnie serdecznie przestrzegam przed zakupami mebli w/w firmy. Zgłoszenia reklamacyjne odrzucane są zaocznie, bez wizyt serwisanta a dalsze postępowanie jedynie droga sądową. Pozdrwawiam Marek Eckert

Gość trufel23
To dobre meble, chociaż na forum gowork.pl/opinie_czytaj,800799 pracownicy pisza tak o produkcji, że sam już nie wiem.

Gość gość
a co sądzicie, żeby zwykłą szarą komodę udekorować takimi gałkami www.regalka.pl? :)))