Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

e.l.f - cała rodzinka w jednym łóżku??? Oj Wy to macie wesoło naprawdę!! No i pewnie mega wielkie wyrko :P

Katie mamy najwieksze łóżko jakie było wtedy dostępne i teraz sie przydaje. Marysia przyszła do nas bo kilka razy rozkopala sie i było jej chłodno i teraz spi juz tak.

No to nas podniosę, bo spadłyśmy. Skoro żadna z Was tu nie chce zajrzeć to nie będę prowadziła monologu :-( więc uciekam!!

Teraz na chwileczkę - zajrzę wieczokiem Qbuś ma faktycznie owsiki :-( a co się wiąże z tym: gorączkę, jest blady, ma podkrązone oczka, jest marudny, czepia się jak każdy chory facet ;-) boli go brzusio i wogóle jakos nietakoś :-( Teraz mamy babcie tu :-) i dzialamy z obiadem dla brygady (5 chłopa i my dwie) . A ja dodatkowo biegałam po recepty, jeszcze musze wszystko poprac i poprasowac i odrobaczyc całą rodzinke. I wogóle to zamęt i dzień za krótki no i .... cioteczka przyjechała ;-) łeee Buziaczki !! Miłego dzioneczka I chciałam też do fryzjera!! I nie mam kiedy !!

I doradzcie mi : zmienic kolor na śliczny blondzik czy pasemka ? i poprosze wszystkie za i przeciw bo ja jeszcze ... nigdy.... haha No i ile jest z tym do roboty gdy już widac odrosty? Dzieki za infffoo 🌻

Czadunia - no wreszcie! Paskudy owsiki, nie mogły sie przyczepić do kogoś innego?? Mam nadzieję, że z tym się szybko uporacie. Włoski - proponuję baleyage. Nie rzuca się tak w oczy jak zaczynają pojawiać się odrosty, można zafundować sobie kilka odcieni i fajnie jest!! Myślę, że e.l.f. szybko odezwie się w tej kwestii. Gdzie jest reszta??????????????????????

Mój synek miał więc mnoooooostwo gości na urodzinkach i ... większosc jeszcze została :-( ale damy rade :-)

Czadunia balayage to fajna sprawa, ja teraz zrobiłam normalne pasemka bo chcialam rozjasnic włosy.po ciazach zrobiły sie ciemniejsze i wyszedł kolor ni to mysz ni to kot dachowiec;) balayage zrobie później jak kolor sie ułozy na włosach, dawniej robiłam eksperymenty na głowie teraz juz mniej bo boje sie ze w koncu włosy mi wyjda a peruka mało nie kosztuje;)

jestesmy! Wizyta u pediatry byla bardzo spokojna,Brayanek nawet nie plakal przy szczepieniu-patrzal jak pan doktor wbijal mu igle,nawet sie nie skrzywil.nigdy bym nie pomyslala ze mam takie dzielne dziecko:-D Czadunia a ja myslalam ze na fotkach ktore nam przeslalas masz farbowane wlosy?

U lekarza byłyśmy w związku z Klaudii niestaniem (nie wiem- razem, czy osobno ;) ) Będziemy chodzić na ćwiczenia! Zaczynamy w srodę. W tym wszystkim fajne jest to, że tam jest b. miło, są zabawki dla dzieci i oczywiście same dzieci. Pobawiłyśmy się na takim placu zabaw - Klaudia w 7 niebie :) Myślałam, że wyjdzie z siebie, tak chciała się bawić z innymi dziećmi ;) Urodziny - Jako znany czytelnik, Klaudia dostała prawie same książki ;) Pianinko, od którego boli mnie już głowa, ale Klaudia przy nim pięknie śpiewa, tralalala... Z wróżb - bez namysłu sięgnęła po różaniec, później już trochę mniej pewnie po kieliszek :D Czadunia - współczuję owsików :( Czy to można szybko wyleczyć? I skąd to się bierze? Pewnie wesoło u Was z rodzinką na głowie ;) Włosy - odkąd mam Klaudię zrezygnowałam z baleyageu - wizyta trwała 3-4 godz! A czy to znaczy, Czadunia, że Ty nigdy nie farbowałaś włosów?

Hej dziewczynki, Mmałgosiu - dobrze, że w miarę szybko zapisali was na te badania, to i efekty szybciej się pojawią!! zabawa z ćwiczeniami, czyli przyjemne z pożytecznym ;-) Najważniejsze, że Klaudii się podobało, a to już myślę sobie pierwszy krok do sukcesu!! Różaniec - grzeczna dziewczynka!. Nie to co mój kieliszkowiec :-( Czadunia - Qbuś chyba jeszcze nic nie wybierał? Kathrin - dzielnego masz synka! Kosma też nie boi się wizyt u lekarza. Mam nadzieję, że rośnie nam pokolenie prawdziwych facetów, bo ci dorośli których znam to w większości mdleją na sam widok igły! E.l.f - dziewczynki dały popalić? Bez spacerku to pewnie energia je rozsadzała w domciu, co? Była dziś u mnie moja mama - ale sobie odpoczęłam, zwłaszcza że ciągle jeszcze nie wyleczyłam przeziębienia. A Kosma - nie ten sam dzieciak! Zwykle koło 19 robi się już bardzo marudny, nie wiemy czym go zająć, żeby przetrzymać do pory kąpania a dziś z babcią szalał do prawie 20.30 i w ogole nie było widać po nim zmęczenia :-) Ah te babcie, mają swoje sposoby :P Dobrej nocki życzę miłe panie, papatki

witajcie! dzisiiaj jak zwykle piatkowe sprzatanie mieszkania-bede do was zagladac w przerwach.milego dnia.papa

Moje dziecko już trzecią noc z rzędu budzi się o 4 rano i zaczyna snuć opowieści :o Zaczepia mnie i śpiewa do ucha! Kiedy to jej przejdzie??? Kathrin - a na jakim szczepieniu byliście? My mamy przyjść teraz, tj. po urodzinach, w 13 m-cu. Brayanku - jaki grzeczny i dzielny z Ciebie chłopczyk! Katie - trochę sobie odpoczęłaś, to dobrze! Ja też lubię jak ktoś przychodzi i zajmuje się Klaudią :) Elf - ściemniały Ci włosy? Ale numer, nie słyszałam o czymś takim! Mi strasznie teraz wychodzą włosy, zawsze miałam takie gęste, a teraz połowa mi została :( Mam nadzieję, że jak przestanę karmić, to wróci do normy i nie wyłyśieję do końca! Jak poszukiwania domu? Czadunia - masz jeszcze rodzinkę w domku? Wykorzystaj babcie w opiece nad Qbusiem i leć do fryzjera! Aniu - a u Ciebie wciąż problemy z internetem? Walentynkowy prezent wybrany?

Mamy mnóstwo pracy, pierzemy firanki od wczoraj i dzis sprzatanie wszedzie. postaram sie zajrzeć do Was ale obawiam sie że z moimi pomocnikami bede sprzatac caly dzień a jeszcze obiad zrobić nie wiem jak sie zorganizować. zaraz Małgonia zje i może zasnie to szybciej pójdzie sprzatanie. Czadunia fajnie mieć babcie w domu, Katie też miała pomoc przy rozbójniku zazdroszczę Wam bardzo. Czadunia szybko wypros tych gosci z domu bo nieporoszeni i siedza juz ciut za długo;) Kathrin zuch chłopak z Brayana nie straszne mu nawet \"piguły ze strzykawką\".my mamy iść odczytać bliznę po gruzlicy i sprawdzic czy trzeba doszczepić czy dobrze jest,ale to przy okazji. Mmałgosiu dobrze że podoba się Klaudii, ważne żeby efekt był. spokojnego dnia wszystkim.

e.l.f: Widze ze u was tez dzien pozadkow.:) Mmalgosia:szczepienie mial Brayanek na rozyczke.

Czadunia o tych gosciach to było o imprezowiczach Qby, teraz doczytałam i wyszło że babci sie pozbyć:) Mmałgosiu domu ciągle szukamy, w ostateczności mieszkanie na parterze z ogródkiem ale ja nie wyobrażam sobie teraz przenieśc sie do bloku.a włosy mi ściemniały i rozmawiałam z fryzjerka to mowiła że bardzo duzo dziewczyn skarży sie że po ciąży ściemniały włosy, to jeszcze że by ściemniały na jakis normalny kolor a tu taki szarobury się zrobił i jak tu chodzic tak ale mamy jeszcze wyjscie pomalować.

Elf - my też wciąż poszukujący! Przeraża mnie jednak wizja kredytu , ale cóż inaczej nie da rady! U Was pewnie ceny też przekraczają granice zdrowego rozsądku... Kathrin - przeraziłam się,że coś przeoczyłam! Ale sprawdziłam, różyczkę mamy w 13 m-cu

Mmalgosia:nie wiem jak to z tymi szczepieniami jest-musza byc wykonywane w scisle okreslonych terminach?jak tak to nie wiem dlaczego Brayan jest juz zaszczepiony????????

Witajcie Mamunie Qba własnie zasnął ale nie na długo chyba bo niespokojnie śpi. Ja szaleje po domku i wszystko piorę i odkażam - żyg...c mi się już chce. A jeszcze stos prasowania bo wszystko trzeba przeprasowac :-( A propo farbowania to ja naprawdę nic oprócz jednej bluzki nie farbowałam :-) Wogóle minimalistka ze mnie jeśli chodzi o babskie sprawy - włosy, pazurki czy makijaż ;-) Do fryzjera idę jak \"\'na ścięcie\" i nie częściej niż 2 razy do roku ;-) nawet czeszę się raz na dwa dni że jest jakaś okazja haha Mam takie włosy że wyglądają jak uczesane więc po co się dodatkowo spalac hihi. Ale przez to są - jak to powiedzieli mi w zakładzie fryzjerskim \"za zdrowe\" - nie używam odżywek, pianek i lakierów - i ciężko z nimi coś zrobic :-( a mi się marzą loczki ... Po ciąży włosy mi troszkę ściemniały ale też zagęściły się i są dużo mocniejsze. Do fryzjera nie poszłam bo babcia ... no cóż - dla niej 1,5 h u fryzjera było za duzo :-( to jest babcia mojego męża i cóż poradzic. Ale już pojechała :-) Mąż siedzi non stop na budowie no i wizja zmiany ... odchodzi w siną dal :-( i znów się rozmyśle i bedzie taka szara mysz ze mnie :-)

Qba jeszcze gorączkuje i to mnie martwi - może dziś lepiej mu będzie. Ale jak nie ma gorączki to szaleje :-) szalał nam do 22 wczoraj i stwierdziliśmy że 1 dziecko i pies to zdecydowanie za dużo by myślec o rodzeństwie dla Qby haha Nawet pise miał go wczoraj dosyc ;-) Mój synek mnie wczoraj \"dorwał\" na podłodze i zaczął całowac :-) ale tak z .... ze ślinotokiem łeee Opluta byłam cała a on śmiał się niesamowicie z tego faktu i męczył mnie dośc długo ;-) Poza tym chodzi z wyciągniętym palcem ( dyrektorskim ;-) ) po domku i pokazuje co chce. A urodzinki wyprawiamy w niedziele. Oprócz różanca, pieniązka, kieliszka to co jeszcze musi byc? Imprezka bedzie na maksa bo ma byc ok 18 osób :-) Qba też ma miec szczepienie dopiero w marcu a wiec w 13 miesiącu. Może Karhrin u was jest inaczej z terminami.

A i zapomniałam: uwielbiam czytac ulotki informacyjne z leków. Ta z leku na owisiki rozwaliła mnie na łopatki ;-) cytuję: Działa na mięśnie pasożytów jelitowych poprzez depoaryzację ich płytki nerwowo- mięśniowej i zablokowanie działania esterazy chlinowej. Unieruchomione pasożyty zostają usunięta z jelita wskutek ruchów perystaltycznych. :-) hihi

Ruchy perystaltyczne już Qba miał wczoraj wieczorkiem ;-) świezo wyprana i wyprasowana ( w pocie czoła mamusi) pościel zrobiła ruch kulisty w kierunku praleczki :-)

Czadunia - na szarą mysz nie wyglądasz :p Klaudia miała do wyboru: różaniec, książkę, kieliszek i pieniążek. Teraz masz, biedaku, kupę roboty z tym odkażaniem ;) Katie - a gdzie Ty się podziewasz? Masz tyle pracy?

ja do kuchni a moje dziecko do komputera. cisza w domu bo małgosia spi a Marysi nie słyszę i zaczęłam szukać a ona siedzi przy komputerze i mówi że szuka zdjecia bo chciała balony wklejać:) spodobało jej sie przerabianie zdjęć i nic innego nie chce robic tylko balony jej pokaz,nawiasem mówiąć to zwolennik balonów niesamowity, wszedzie trzeba szukać balona. Czadunia bedzie dobrze, a że roboty masz podwójnie to musisz przezyć;) Mmałgosiu kredyt to dla nas tez rudna decyzja, a ceny no cóz za 50 metrów w bloku jakies 250tys.

Jestem dziewczynki, ale na dluzej zajrze pozniej, bo jak wiecie szef mnie opuszcza i teraz przekazuje mi wszystkie sprawy, takze mam urwanie glowy, nawet kawy jeszcze nie pilam!! Pozdrawiam

e.l.f. ---> a skąd ty jesteś że u Was taaaakie ceny? Sorka ale nie pamiętam...

Czadunia - nie rozumiem... Elf - u nas w nowopowstałych budynkach ceny to: ok. 4200-4600 za m2 (są tańsze, ale w takich miejscach, że nie wchodzi w grę). My zaraz jedziemy do dziadka na szaleństwa i chyba nie uda mi się już zajrzeć. A jutro czeka nas impreza nr 2, oprócz Klaudii jeszcze 3 szkraby. Mam nadzieję, że przeżyję ;)

Mmałgosia ---> no są momenty że czuję się jak szara myszka ! ;-)