Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość trzęsawka

trzęsące się ręce - nerwica czy co?

Polecane posty

Gość Geraldina
W moim mieście w sklepach kulturystycznych też nie ma preparatów z GABA, więc zamówiłam przez internet. Wrzuć w google "ACTIVLAB HGH Night" , "ULTIMATE GABA" albo "DYMATIZE GABA" i wybieraj ;)

Gość paj21
Kluziu jak sama widzisz większość z nas, którzy tu piszą, nie wie co z tym cholerstwem zrobić... niestety :/ Przepraszam ale nie wiem co Ci doradzić bo ja też nie wiem co robić. Ale skoro neurolog nie pomógł to może spróbuj u psychiatry. Żyję z tym kilka ładnych lat, próbowałem naprawdę wszystkiego (no prawie), wydałem mnóstwo pieniędzy na specjalistów i pupa... :/Ale nie załamuj się, może to Ty będziesz tą, której się uda :) Pozdrawiam i głowa do góry.

Gość izza26
witam dawno mnie niebylo na forum:)ale juz jestem hehe,robilam ostatnio badania na tarczyce i wyszlo ok czyli niemam chorej tarczycy.Bylam u lekarza powiedzialm ze w sytuacjach stresowych trzesa mi sie rece i poca a serce wali jak mlot.przepisala mi propranolol,mam go brac doraznie przed jakas sytuacja stresujaca,leki homeopatyczne HOMEOMAG i LEHNING L72 I LEHNING 70,no zobaczymy czy pomoga tzn mam taka nadzieje,a na pocace sie dlonie kupilam PEDIPUR to jest talk w plynie:)

Gość aniellla
do kardiologa idz to moze byc od serca , ono ci wali jak młot i sie nakrecasz-czyli zaburzenia rytmu . ja bylam u kardiologa i dostałam bataloc zok i wrócilo wszystko do normy .

Gość ponawiam prośbe
witam. Czy naprawde nie ma tu nikogo z Wrocławia kto mógłby polecić jakiegoś psychologa albo psychiatre?

Gość ponawiam prośbe
witam ponownie. Czy naprawde nie ma tu nikogo z Wrocławia kto mógłby polecić jakiegoś psychologa albo psychiatre?

Gość micro
Witam... Mam podobne problemy... Mam 13 lat i także trzęsą mi się ręce, ale tylko przy publicznych wystąpieniach... najgorsze właśnie to jest na takich apelach... trzeba coś z kartki przeczytać do tego mikrofon dochodzi a ręce latają we wszystkie strony... to jest straszne... A oczywiście dla wszystkich to jest zabawne... nie wiem czy to są geny, ale wydaje mi się, że tak, bo dwaj bracia mają to samo, gdy jeden zdawał na prawko, to mu się tak noga trząsła, że nie umiał sprzęgła wbić... A kuzyn za to całkiem inaczej ma... on spokojnie wszystko bierze i mu się ręce nie trzęsą, za to gdy chce coś otworzyć to mu się trzęsą, ale to co innego jest... Ja mam na przykład jescze taki problem, gdy na religii mamy zapalić świeczke, wszyscy patrzą to ledwo idzie zapałką trafić... a jest to wstydliwe i denerwujące... co zrobić?

Gość izza26
witam ,mam pytanko czy ktos z was stosowal moze proplanolol?czy zeczywiscie dziala na trzesace sie rece?

Gość do izza
tak ja biore ten lek doraźnie i działa bardzo dobrze

Gość do izza
a jak u Ciebie działa propranolol? bo pisałas że też zaczynasz go brać?

Gość do izza
a jak u Ciebie działa propranolol? bo pisałas że też zaczynasz go brać?

Gość izza26
tak mam proplanolol ale tez mam go brac doraznie,tzn przed jakas sytuacja stresowa itd,jeszcze go niebralam ale niedlugo zaczne bo czeka mnie troche spraw urzedowych :(czytam troche o ty, propanololu w necie i niewszystkim jednak on pomaga

Gość do izza
powinien Ci pomóc ja biore 2 tabletki czyli 20 mg i jest oki zero trzesienia rąk daj znać czy działa. pozdrawiam:)

Gość izza26
Dzieki ,mam nadzieje ze mi tez pomoga,czyli np w tym dniu co bede jechala zalatwiac sprawy to rano moge wziac 20mg(2 tabletki)na raz?czy lepiej dzien wczesniej na noc wziac jedna i rano druga?a ty jak bierzesz?:))

Gość do izza
ja jak rano mam coś załatwić to jak sie budze to jem 1 a jakies 40 min przed wyjściem drugą, a jak mam mało czasu to 2 na raz. zauważyłam że jak wezme po południu to na drugi dzień jeszcze działa tak do południa albo i dłużej. nawet jedna tabletka by zadziałała ale wole wziąść 2 na wszeli wypadek:)

Gość Krupik
Hej, jestem tu nowa...ale oczywiście z tym samym problemem:) Nie daję się, łażę do pracy, robię kawę komu się da (czasem wylewam), jąkam się publicznie i ...staram się nie łamać, bo przecież nie mogę!A tak w ogóle to sobie myślę, że wszyscy powinniśmy się spotkać w jednej knajpie np. i postarać się poprzełamywać! Polali byśmy się wzajemnie herbtą, porozlewali wodę, porozsypywali cukier i oczywiście każdy każdemu musiał by dać autograf....

Gość Krupik
Hej, jestem tu nowa...ale oczywiście z tym samym problemem:) Nie daję się, łażę do pracy, robię kawę komu się da (czasem wylewam), jąkam się publicznie i ...staram się nie łamać, bo przecież nie mogę!A tak w ogóle to sobie myślę, że wszyscy powinniśmy się spotkać w jednej knajpie np. i postarać się poprzełamywać! Polali byśmy się wzajemnie herbtą, porozlewali wodę, porozsypywali cukier i oczywiście każdy każdemu musiałby dać autograf....

Gość mawiii
Popieram , to jest najlepszy pomysł, tylko trudny do realizacji , bo jesteśmy z różnych stron .

Gość nemo566
Widzę że nie jestem sam. Trzęsą mi się ręce od kiedy pamiętam. Nawet wtedy kiedy jestem sam. Wydaje mi sie jednak że nie jest to zwykłe drżenie, bo kiedy w rękach mam duże przedmioty nic się nie dzieje. Prawdziwy hardcore zaczyna się kiedy muszę na chemii trafić do małego otworku pipetą, albo przygotować preparat na ćwiczeniach - studiuję biologię. Wtedy mi się nie trzęsą ręcę - ja po prostu nie mogę utzymać szkiełka w ręku - gorzej jest z ręką lewą, gdzie nie mogę nawet wygiąć palca, tak żeby inne nie drżały, w lewej ręce nie mogą trzymać niczego lekkiego. W prawej jest lepiej, ale też zależy od pozycji złapania czegoś. Czasem w autobusie jak złapie się nie tak drążka mięśnie w ręce zaczynają mi drżeć, nie jest to bolesne, ale mięśnie zaczynają się 'ściągać' co wywołuje nieprzyjemne uczucie. Dodatkowo często drgają mi powieki, czy nawet usta śię ściągają podczas mówienia - okropność. Nienawidzą jednego - pytania: czemu się ci trzęsą ręce? A skąd ja mam to wiedzieć, gdybym wiedział pozbyłbym się tego jak najszybciej. Głównie przez drżące ręce zrezygnowałem z mojego marzenia - studiowania Weterynarii - tylu ludzi ma możliwość podjęcia studiów gdzie tylko chce, a ja przez głupie drgawki muszę rezygnować - tragedia.

Gość Cezu
Też mam ten problem, tylko, że ręce trzęsą mi się zawsze gdy na przykład siądę sobie przed komputerem (teraz) i sobie popatrzę na ręce, a one poprostu latają. Również gdy pracuje lub robie coś delikatnego, zawsze to samo... Strasznie denerwujące. Ale gdy pije alkohol, nie trzęsą mi się..

Gość babciaaa
Również mam problem z drżącymi rękami a teraz jeszcze czeka mnie ślub. Nie wiem jak to przeżyję. Chcę zażyć oxazepam tylko nie wiem jak działa i czy jest skuteczny. Może ktoś podzieli się swoją opinią lub doradzi coś. Bardzo proszę.

Gość do nemo566 i innych
probowaliście brać magnez??

Gość babciaaa
kuiłam magnez i chcę brać 2 razy dziennie, tylko nie wiem czy coś zadziała.

Gość zadziała magnez i potas

Gość radek4444444
mam taki sam problem. gdy powiedziałam o tym komuś wysmiali mnie. fobia społeczna. tak to jest to, robiłam badania na tarczyce i wykluczyło to, biorę belergot, i aspargin. pomaga. nie stosujcie Persensu, ani nic takiego. to tylko otumania. pozdrawiam.

Gość radek4444444
a może spotaknie? jestem z okolic krakowa.

Gość magnolia987
Mam pytanie: czy ktoś wie, jaka jest dopuszczalna dzienna dawka magnezu?

Gość roxia
Witam. Ja mam problem trzesących się rąk od kad pamietam . Teraz trzesą mi się ręce,głowa,nogi.,W sytuacjach stresowych nie moge mówić lub mam płaczliwy głos . Nie moge czytać na lekcji ani się wypowiadac bo zjada mnie stres.Nienawidze gadek w stylu"latają Ci ręce"Czasem mam doś c życia bo anwet nie moge iść sama do sklepu . Mam dopiero 18 lat .Pomocy :((((((

Gość marta0309
z jednej strony ciesze sie , ze nie jestem z tym problemem sama a z drugiej wsółczuje wszystkim:( ja mam tak, ze w stresie plącza mi sie mysli, nie wiem co mam mówic, cała sztywnieje i czasami nic nie moge powiedziec. przez ten problem musze chyba zrezygnowac z moich ukochanych studiow. nie wiem co mam ze soba zrobic, jak tu zyc dalej....studiuje anglistyke, ucze dzieci prywatnie, odnosze sukcesy w tym co robie a nie jestem w stanie wystapic publicznie....zaczelam chodzic do lekarza ale czy to pomoze????

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować