Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ksiezycowka

Maksymalna depresja - sposoby na zwalczenie..

Polecane posty

Gość no cóż...
Jeszcze nie znalazłam notatek ale tu można poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Depresja_(choroba) Ważne aby nie bagatelizować długotrwałych stanów które nie pozwalają funkcjonować. Jeśli to obniżony nastrój to tak można samemu poprawiać go ale jeśli depresja to...lepiej niech zajmie się tym fachowiec. Poczytajcie i skonsultujcie z lekarzem.

Gość no cóż...
" przypominam, że nic nie trwa wiecznie, nawet smutek, nawet zło " w przypadku depresji ?.....ana "sama" nie znika trzeba pomóc sobie lekami i pod kontrolą lekarza.

Gość no cóż...
Mam nadzieję, że pokazałam Wam drogę do wyjścia z depresji. Ale tę drogę musicie przejść. Piszcie o swych kłopotach, wspierajcie się... Życie to walka po co Wam ucieczka w chorobę a więc zawalczcie o własne zdrowie. Pazdrawiam 🌻 i misiaczek.

Gość no cóż...
Jeśli zrozumiecie mechanizm tej choroby inaczej spojrzycie na wasze stany i wtedy gdy kładzie Was jedyny sposób to robić cokolwiek, myć, czyścić, prać ręcznie i iść do ludzi pomimo, że się nie chce i jeszcze jedno dbajcie o swój wygląd i higienę no bo w tych stanach różnie bywa.

Cześć wszystkim ! Ja** ja** dzięki za to serduszko i serdeczności , podczytuję Was , choć rzadko się pojawiacie. A tak miło było pogadać o kłopotach,problemach i nie tylko. Coraz mniej uczestników na tym forum, może to i dobrze. Choć wiem doskonale , że problemów nie ubuwa, może tylko pisać się nie chce, przychodzi taka chwila, że nic się nie chce / może nie u wszystkich tak to wygląda? / Pozdrawiam, u mnie po staremu czyli do du.... Anna

Gość deprsyjnaaa
Anno, imienniczko moja - było i ze mną fatalnie, zmienił to seronil. Idź do lekarza 🌻

Boję się leków bo ograniczają zdolności motoryczne , muszę mieć trzeżwy umysł / prowadzę codziennie i dużo samochód - muszę / wypróbowałam cloranxen / z przepisu lekarza / , godziny wyrwane ze świadomości , nie mogę sobie na to pozwolić Pozdrawiam Anna

Gość depresyjnaaa
rozumiem Anno ale z drugiej strony... prowadzenie w takim totalnym smutku też jest niebezpieczne. Moze warto pomyslec powaznie i bodajże iść na chorobowe, a leki przyjmować i przywrócić sobie radość zycia również pozdrawiam 🌻

depresyjna masz rację ,że jeśli jest wskazanie ,warto pójść do specjalisty.. ja jeszcze jestem na lekach ,czuję się już dużo lepiej i mam nadzieję ,że lekarz mi je w końcu każe odstawić...i dla mnie tu zaczyna się problem z moim samopoczuciem ,nie znalazłam na temat odstawienia asertinu zbyt wiele w necie i nie wiem czym to pachnie... Wiem jedno ,że zapomnialam kiedyś zażyć i nie czułam się wtedy zbyt dobrze.Jeśli tak ma wyglądać odstawienie leku ,to dziękuję :o Aniu 👄

do depresyjnaaa i reszty... Dzięki za rady , ale w moim konkretnym przypadku nie trafione nie mogę iść na chorobowe , bo nie pracuję zawodowo, choć zamieniłabym swoją codzienną harówkę na 8 godz. w jakiejkolwiek pracy i cześć adios. Na powrót radości życia raczej też nie mam szans , bo nie czeka mnie już nic wesołego w mojej konkretnej sytuacji oprócz codziennego zapieprzu , którego nie mogę się pozbyć . Nie mam wyjścia , nie umiem i właściwie nie chcę wypisać się z układu w jakim tkwię , choć nie tak miał on wyglądać. Nie chcę do tego wracać , musiałabyś cofnąć się do moich wcześniejszych postów aby zrozumieć o czym piszę. Muszę / po prostu MUSZĘ / , być codziennie na chodzie i nie mogę pozwolić sobie na niedyspozycję / nie umiałabym skrzywdzić dziecka / , tak więc codziennie staram się walczyć ze swoimi demonami :O , smutkiem :( i kiepskim nastrojem. Jeżeli w mojej sytuacji znasz lek, który mogę przyjmować , to ja chętnie Pozdrawiam Anna 🌼

Gość depresyjnaaa
:) :)) :D :O dla wszystkich smutnych 🌻

A może coś wiecej niz zdawkowe \" uprzejmości \" Na to ch yba szkoda czasu Ale pozrdawiam Anna

Witam 🖐️ Ech ...raz na wozie ,raz pod wozem... Teraz jestem pod wozem ,jeśli chodzi o moje samopoczucie :( Brak chęci do czegokolwiek ,zmuszam się do ugotowania obiadu i do opieki nad dziećmi... Czekam na poprawę nastroju... Dziewczyny ,piszcie co u Was

Cześć wszystkim nowym i starym depresantkom! Dziewczyny , jak sobie radzicie wobec zbliżających się świąt i wigilii?. Normalnie to powinny być miłe i szczęśliwe chwile, ale nie dla wszystkich będą . Bardzo się boję tego czasu , tak naprawdę pierwszy raz będę je spędzać sama / sama w sensie samotna do granic / . Jak przeżyć ? Iść wcześnie spać , ? znieczulić się alkoholem tak do bólu,? czy jest jeszcze jakieś inne wyjście ? A może jednak zacisnąć zęby i spróbować nie uronić łzy ? Wsyzstko bdyie trudne . Poydrawiam Anna

Cześć Aniu Nie wiem jak można poprawić sobie humor będac samotnym w święta,chyba sie nie da...:( Jakoś tak myslałam ,że jednak zejdziecie sie z mężem... Strasznie mi Cię szkoda.. U mnie jakoś leci...Cieszy mnie to ,że na święta mój mąż w końcu spędzi z nami trochę więcej czasu.Święta zapowiadają się optymistycznie. Pozdrawiam.

Cześć ja**ja** cieszę się bardzo , że u Ciebie dobrze się zapowiada, tak powinno być , w końcu święta, wigilia, to taki szczególny czas, czuję się wtedy w szczególny sposób z bliskimi . Życzę Ci , żeby właśnie taki nastrój panował w Twoim domu. U mnie .... no cóż , jest jak jest , M nie umie zachować się jak facef , jest dużym chłopcem , trudno , jestem sama coraz bliższa decyzji, że moje uczucia to jedno / one się nie zmieniły / , ale mój osąd już tak - chyba na nic już nie czekam , zresztą nie mam na co , ile można czekać na rozsądek drugiego człowieka / o miłości już nie mówię - trudno / , ale takie ludzkie przewartościowanie . Facet wie , że krzywdzi mnie , syna , siebie - jak cholera - i nie wytrzymuje tego , a jednocześnie coś go blokuje . Chce wrócić a nie wiem boi się , nie umie , wstydzi. Coraz częściej myślę , że przegapia swoją szansę / szansę , którą dostał , nawet po tym co nawywijał / . Moje serce kamienieje. Tak więc naprawdę pierwsza samotna wigilia przede mną . no nie mój syn mówi : mama jesteś ze mną , ale ja wtedy tylko gorzej płaczę. Może lepiej , żeby moje serce i uczucia skamieniały na amen. Takie życie , wyjścia nie ma , można tylko je zakończyć , ale chyba nie jestem tak odważna , no i mam dziecko Pozdrawiam zaciskając zęby i łykając łzy Anna

Ech ,ci faceci....w pracy potrafią góry przenosić ,ale jeśli chodzi o uczucia ,to są jak małe dzieci...totalnie nieporadni :o Przechodziłam przez taki etap w życiu ,że wolałabym mieć kamień zamiast serca ,ale niestety ,jestem na to chyba zbyt delikatna...Niestety ,mam takie wrażenie ,że w życiu może się coś zmienić ,jeśli same zmienimy podejście do pewnych spraw ,bo na naszych mężczyzn nie ma co liczyć w tej kwestii. Czasem tak o Tobie Aniu myślę ,że TM widzi ,że ma Cię na wyciągnięcie ręki ,jeśli tylko bedzie chciał ,to wie ,że jesteś i że na niego czekasz ...Ale jak myślisz ,co by się stało ,gdyby zaczął czuć ,że Cię traci ,że poznałaś kogoś??? Może gdyby poczuł ukłucie zazdrości ,to zrobiłby w końcu coś...??? Absolutnie nie namawiam Cię do takich czynów ,ale my -kobiety mamy swoje sztuczki ,żeby zaintrygować faceta... A może po prostu potrzebujecie rochę więcej czasu??? Aniu pozdrawiam Cię serdecznie Trzymaj się 👄

witam🖐️ miałam fatalnego sylwestra:( Myślałam ,że jeśli nigdzie z M nie idziemy na bal ,to chociaż jakiś nastrój sylwestrowy bedziemy mieć w domu...niestety przeliczyłam się ,potem mi sie zrobiło smutno i tak się rozżaliłam ,że MM choćby na głowie stawał i uszami klaskał ,nie poprawiby mi nastroju nawet o 1 %.Przepłakałam cały wieczór ,zero życzeń,zero szampana...:(:(:( Tak wyglądała moja sylwestrowa noc.. Aniu👄

Cześć ja ** ja ** Dawno się nie odzywałam , tak się jakoś składało, a i problemów miałam mnóstwo. Dużo się wydarzyło w moim życiu przez ostatni miesiąc , dużo złego i trochę dobrego . Powiem krótko. Mój M wrócił do domu , od wczoraj mieszkamy znowu razem. Wszystko jest cholernie trudne, boję się jak się poukłada, ale dałam drugą szansę. Czy dobrze zrobiłam - czas pokaże . Na razie tyle, więcej mogę na maila, jeżeli chcesz napisz mój adres masz jakoś nie umiem tak na forum opowiadać . Co u Ciebie, jak zdrowie i cała reszta ? Pozdrawiam Anna

ciezko.. biore seroxat juz 3 miesiac.. ale nie czuje sie lepiej :(

Aniu Myślałam ,że już tu nie zaglądniesz ,więc i ja coraz rzadziej tu zaglądałam.Cieszę się ,że Twoja sytuacja się trochę wyklarowała. Pisz na mejla ,co sie wydarzyło . juni idź do lekarza ,może inny lek bedzie odpowiedni dla Ciebie

Ja** ja** Nawet chętnie bym napisała i pogadała , niestety w Twoim nicku nie ma adresu mailowego , mój masz , więc może napisz a na pewno odpiszę . Może mi coś poradzisz, bo moje doły na razie wcale nie zniknęły. Mój adres jest w nichu Pozdrawiam Anna