Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość praca w lukasie
niestety co do rozmowy musze sie zgodzic ja juz bylam na jednej takiej rozmowie do banku i tez nie bylo zbyt przyjemnie szczegolnie dla osoby bez doswiadczenia. a skladam do lukasa w woj łodzkim

Gość Jasminela
W takim razie mam pytanie. Czy w Millenium podpisuje się umowę co do ewentualnych zwrotów kosztów szkolenia w przypadku rezygnacji z pracy. Prosze osoby pracujące w tej firmie o odpowiedź. Z góry dziękuję.

Gość kika1313
Ja byłam na rozmowie w Lukas Banku we Wrocławiu. Nie było to miłe doświadczenie. Rekrutację w dodatku przeprowadzała młoda siksa, która tak naprawdę zastanawiam się jakie ma doświadczenie, bo chyba małe, ale jest zatrudniona i pracuje w korporacji i wielka pani teraz. Rekrutowała mnie 45 min, myślałam, że może sprawdzi moją wiedzę, a tu nic. Na koniec padły tak głupie pytania, a widziałam, że moja odpowiedz jej i tak nie satysfakcjonowała, i zaczęła mi narzucać swoje zdanie. Cieszyłam się, że się skończyła rozmowa, jak wyszłam. Masakra.

Gość Jasminela
Madry na rok?

Mądry ma rację. Nikt się tym nie przejmuje. Pracuję 6 lat i nikt jeszcze nie płacił. Zazwyczaj idą na porozumienie stron

Gość Jasminela
wniosek z tego, ze może warto spróbować. widzę tu mnóstwo negatywnych opinii na temat tego banku, ale jakoś mi sie wydaje, że teraz wszędzie są takie agresywne plany sprzedażowe.

jasminella. Zawsze warto mieć jakieś nowe doświadczenie. Jak ci się nie spodoba to odejdziesz. Rynek pracy jest jaki jest ale doświadczenie już będziesz miała, z mojego doświadczenia wiem, że wszystko zależy od zespołu w jakim pracujesz.

Gość kretkaaa
hej! Joasiu, mialam do Ciebie napisac, ale dawno tu nie bylam, a problemy oddzialowe jakos sie rozeszly po kosciach. W millennium idzie mi coraz lepiej, wkreciam sie w karty, ida nam jak woda ostatnio, wystarczy sprawdzac propozycje w milledesku, dzwonic. Jakos udaje mi sie nie wciskac produktow, po prostu spokojnie mowie, jakie może klient miec korzysci, tyle. no i pytanie z innej beczki-kiedys wyslalam cv do ING (podobne stanowisko jak w Mille), no i sie skusilam na rozmowe. Wczoraj sie dowiedzialam, ze chca mnie tam przyjac, mam 2 dni na zastanowienie. No i mam problem, bo zaczelam sie juz przyzwyczajac do mille, a tam kusza lepsza podstawa, wpłatomatami,klienci sami robia sobie juz przelewy w tych nowych placowkach(franszyzny)ponoc jest wieksza presja sprzedazowa, ale tego sie tak nie boje. doradzcie

Czesc kretka. Nie doradzę Ci czy przejsc do ing. Wiesz,że u nas mozna nieźle zarobić na premi, dowiedz się czy jest tam podobny system premiowy. Nie wiem za duzo o Ing.

Gość smurf_ważniak
witam. umowa podpisana, 12 maja rozpoczynam pracę w BGŻ. proszę o jakieś informacje dotyczące pracy w tym banku. przeraża mnie tylko średnia wieku osób, które pracują w mojej przyszłej placówce..

Gość powszechny dom kredytowy
czy ktoś"coś"wie jak sie pracuje w POWSZECHNYM DOMU KREDYTOWYM????chodzi mi tutaj konkretnie o stanowisko - doradca ds.kredytów samochodowych. byłem kilka dni temu na rozmowie....powiedziałem 1800zł netto minimum podstawy,osoba rekrutująca stwierdziła że sa taka kwotę zapwewnić.....może za mało podałem???czy w przypadku kredytów samochodowych tez jest aktywna sprzedaż???

Gość nowa w millennium
Zgodzę sie z tym co napisała Joasia,wiekszośc zależy od zespołu,ja powiem szczerze ze niestety bardzo sie rozczarowałam tą pracą,ale mniejsza z tym,Joasiu mam pytanie powiedziałam że za 3 maja który wypada w sobotę chciałabym zaplanowac i odebrac dzień wolny(to nam się należy),a mój przełożony odpowiedział że jeśli chcę odebrac dzień wolny lub urlop to muszę sobie poszukac zastępstwa na swoje miejsce,to jest jakieś niepoważne,tym bardziej ze osoby z kórymi rozmawiałam nie zgodziły się.Joasiu co Ty robisz w takiej sytuacji,proszę o radę.No i tak sobie mysle ze wielka szkoda że nie mam przełożonego który widzi ze nowemu pracownikowi trzeba pomóc.Zaznaczę że od miesiąca pracuje w oddziale i do tej pory nie mój kierownik ze mną nie rozmawiał,nawet się nie pyta jak sobie radzę,tak jakby mnie nie było.

Wiesz co, są ludzie i ludziska. W moim oddziale ( ale mam mały 4 osoby ze mną) każdy kto chce isc na urlop uzgadnia to ze swoim zmiennikiem ( asystent z asystentem, i ja z konsultantem) Niestety niektórzy sa złośliwi albo d..ę wyżej mają niż s...ą. Wszystko zależy jaki ruch w oddziale, a poza tym ten dzień musisz odebrać chyba w ciągu 2 m-cy. To współczuję ci takiego zespołu. Ja mam fajnych ludzi i jak chcę jakieś wolnę to zawsze uzgadniam to z moim konsultantem i nieraz się ze mnie smieją,,że się pytam o zgodę. Na tym polega wspólpraca w zespole , bez względu na to czy jesteś asystentem czy menagerem

Gość kretkaaa
u nas pouzgadnialismy, kto ma wolne terz, a kto w okresie Bożego Ciala. ja mam do odebrania 3 dni zalegle za szkolenie, ktore mielismy w 4 soboty...Ale widze, ze u nas jest tak, ze ci starsi stazem czesciej sie stawiaja, u nas jest nowy chlopak, wiec nie mial nic do gadania nowa w millennium-tez przechodzilam na poczatku faze rozczarowania, jak zaczniesz to wszystko ogarniac i sprzedawac, bedzie lepiej, oni tak puszczaja na gleboka wode-wyplyniesz albo sie utopisz, glowa do gory, nie poddawaj sie bez walki!!!

Mądry ,chyba nie sądzisz ,że takich zespołów :( jest wiele tylko w millennium. Wszystko zależy od ludzi a nie od banku. Ja pracowałam nie tylko w millennium i takie zespoły trafiają się wszędzie no i nie tylko w bankach

Ja pracowałem w kilku bankach, nadal pracuje i takich akcji jak w Mille to nigdzie nie widziałem. Dlatego też ten bank to dla mnie pomyłka... Ale fakt dużo zależy od ludzi - poraktycznie wszystko - ale dlaczego w millennium to się zdaża w największej skali ?? Z tego samego powodu co w City czy w Raifku - hermetyczne klimaty....

Ja z doświadczenia widzę ,że najgorzej jest w dużych miastach. Tam straszna rotacja no i ludzie nie szanują się nawzajem. Na szczęście ja jestem w małym mieście ,gdzie jest jeden oddział i zespół mam od lat ten sam. Myślę że to wyjaśnia wszystko. Pracowałam w jednym z największych banków w Polsce, gdzie w oddziale było 120 kobit. To dopiero była masakra, ale tam też nie było takich jazd jak w tej chwili.

Dlaczego twierdzisz ,że właśnie w mil. to się zdarza w największej skali. Jeśli chodzi o to forum to fakt,że dużo tu o mille. To przecież wcale nie oznacza ,że tam się xle dzieje a jedynie jak zauważysz mało tu ludzi z innych banków.

Gość nowa w millennium
Dzięki za tak szybki odzew i słowa otuchy,ale problem polega na tym,ze im dłużej pracuje tym bardziej jestem przekonana że ta praca nie jest dla mnie,i rzeczywiście macie rację że większośc zależy od zespołu.Ale to właśnie atmosfera w pracy sprawia że człowiekowi odechciewa się wszystkiego,bo tak jak wspomniałam wcześnie,ja naprawdę chciałam pracowac w millennium i wiązałam z ta pracą ogromne nadzieje(odeszłam z lepiej płatnej pracy licząc że swoją przyszłośc zwiążę z porządną firmą),ale widac to był błąd, albo po prostu pech,że trafiłam na taki zespół.

Dlatego sądzę bo tam pracowałem i mam porównanie jak to jest tam i jak jest w innych bankach. W mille jest bardzo specyficznie. Ogólnie..... W którym pracuję mogę napisać w mailu ;)

Gość buziorek
Pracowałeś chyba w jednym oddziale i nie można wszystkiego podciągać pod cały bank? Są tu też osoby wypowiadające się pozytywnie o tym banku. Myślę ze wzystko zależy od kierującego i jak poukłada sobie ludzi. Często to szefostwo jest do d..y i nie daje przykładu nowym pracownikom. To szef ustala reguły, nie?

wITAM Mam pytanie pracował ktoś jako doradca leasingowy?? Cięzka praca?? Ile można w niej wyciągnąć?? Realne plany sprzedażowe?? Proszę o pomoc i dziękuję

W dużej mierze szef a to sie odbija na całym zespole. Jako menadżerowie sa wybierane często w mille specyficzne osoby. Pracowałem w 8 oddziałach i mało było takich w których było ok :) Ale zdarzały sie. W innych bankach to zjawisko jest w mniejszej skali...

Gość Kaisha
Smurf_ważniak a możesz podać ile Ci zaproponowali w tym oddziale i na jakim stanowisku ? W tym Banku faktycznie srednia wieku jest troche wysoka, ale wydaje mi sie ze tam akurat w porownaniu z innymi bankami, jest mniejszy nacisk na sprzedaż. Z gory dzieki za info Pozdrawiam

witam prosze o wypowiedź na temat pracy w polbanku na stanowisku lidera i ile mozna zarobic byłam na drugiej rozmowie juz ale pan na tym etapie nei mogl mi powiedziec ile moge zarobic prosze o wypowiedzi dziekuje

Gość golmal
Interesują mnie informacje na temat pracy w Polbanku,wynagrodzenie na stanowisku doradcy ds.klienta indywidualnego, bo mi zaproponowali 2500 netto i więcej w zależności od planów zrealizowanych,pytam bo dziwnie wysokie te wynagrodzenie jak na moje miasto. Dodam ,że mam już doświadczenie w pracy na takim stanowisku i zastanawiam się czy przejść do nich. Obawiam się tego,że to będzie franszyza i degradacja dla mnie jeśli chodzi o stanowisko pracy bo powstaje nowa pakcówka więc trzeba będzie się nieźle" nagimnastykować "żeby klientów nagonić do placówki.