Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CIGNODERM

LUSZCZYCA to super choroba , jest wierna czlowiekowi , az do smierci !

Polecane posty

Ja choruje , juz 5 lat i nic mi nie pomaga ! Probowalem , juz wszystkich metod leczenia i nic ! Moge juz magisterke z tematu lusczyca napisac !

Gość nie tylko ty..

Gość Przegwizdane
Ja Cie pedze !

Gość Karenina
To pewnie wiesz, że nic tak nie pomaga jak słońce i kąpiele morskie. Po lecie wygląda się zdecydowanie lepiej. Trzymaj się i pozdarwiam.

Gość Karenina
Ja mieszkam nad morzem. Moja Mama ma łuszczycę w ciężkiej postaci, ale jak tylko może i jest słońce lezy plackiem na plazy...jej jaka poprawa. Cud. Nic tak, zadne specyfiki i lekarstwa tak jej nie pomagają. Ale wiem, że pewnie kazdy inaczej reaguje.

Gość łaciata psoria
5 lat... a 25. to jest dopiero jubileusz.Srebrne wesele obchodzę:

Gość Kezlok
Przesrane !

Gość Alija
k..mać ja mam postać stawową tzn. jak reumatyzm w ciężkiej postaci - ta k.. mnie unieruchamia!!!! I co ja mam powiedzieć???Leczę się już metrotexatem... włosy mi wypadają...

Gość ja też miałam
Ja tez mialam luszczyce przez pół roku i wyglądałam jak pantera. Ale dostałam takie maści brudzące i żrące i od tamtej pory spokój! A było to jakies 8 lat temu. Naprawde byl to straszny atak. A teraz tylko czasem jak sie przeziebie to jakas mała plamka wyskoczy ale później znika.

Gość PASKUDNA CHOROBA

Gość zdrowa ja
ojej, obym nigdy nie musiała tego poznac na wlasnej skorze :( :( trzymajcie sie! trzymam za was kciuki, Kochani! ❤️

Gość Kaska2
Ja mialam luszczyce a ale starszy lekarz stwierdzil ze luszczyca to odbicie jelit kazal zrobic mi posiew kalu na grzyby i antybiogram bylo ich pelno bralam lekarstwa dieta i cera wrocila do normy.

Gość do kasi 2
czy możesz coś więcej o tym napisac? albo namiary na tego lerkarza podać???

Gość No i gitara

Gość a mi pomaga słońce
latem, a solarium zimą! Nie używam żadnych maści, dawno temu zniszczyłam sobie przez nie skórę, mam plamy. Już nigdy więcej maści!

Gość krain
a jednak sa ludzie którzy się całkowicie uleczyli...choć kuracje są trudne. Na pewno nie jest to choroba wrodzona. Wymaga leczenia całościowego uwzględniajacego ciało, energię i psychikę.

Gość aagulka
Hey Wszystkim ,,łaciatym" ! Ja mam 13 lat i jestem, chora na łuszczyce od 12 lat:( mam ciężką postać, a mianowicie łuszczycę krostkową...mam ją wszedzie ,we włosach, na paznokciach -sory nie mam poaznokci i na całym ciele...Próbowaliśmy juz wszystkich metod:chyba wszytskie maści, ,,pufy",nawet pewną panią bioenergoterapeutkę od łuszczyc-parodia . I niestety nic nie pomaga.Czasami się poddaję.Ale mam kochanych Rodziców,którzy troskliwie się mną opiekują, nie wiem co bym bez nich zrobiła.Szczerze mówiąc zostaliśmy tylko przy natłuszczaniu skóry-alantanie,zapewne go znacie :-)A i jescze jedno- stres (łuszczyce bardzo go ,,lubi" i powoduje wysiewy) lecz trudno mi nad nim czasami panować.Dodam jeszcze ,że dwa lata temu ,gdy byłam w szpitalu ,alby wypróbowac ,,pufy"miałam potowrnie poparzoną skórę ,przez ...lekarzy,którzy byli wobez mnie zbyt brutalni i co dwa dni dawali mi nowe maści :sterydy,cygnoline,psiorisan itp., w efekcie poparzyli mi skóre do tego stopnia ,że przez prawie dwa miesiące wakacji leżałam nieruchomo obolała, wysmarowana w łóżku ,nie mogąc się wyprostować ani ruszyć.ale po tym ciężkim okresie moja skóra wygoiła się do tego stopnia ,że przez około niestety tylko 1 miesiąc miałam całe ciało zdrowiutkie bez żadnej plamki(nawet ,,paznokcie" były ładniejsze. W tej chwili, dzieki Bogu czuje sie z dnia na dzien coraz lepiej.Może to CUD... (?)Tak sobie myśle ,że na Boże Narodzenia Bóg sprawi mi wpsaniały prezent- ZDROWIE ... :-) Pozdraiwam serdeczne wszytskich chorych na łuszczycę i życzę wytrwałości! Nie poddawajcie się !!! Musimy wygrać z tą wstrętną łuszczycą ! POWODZENIA ! P.S. Jeśli macie do nas jakieś pytania -piszcie na mój e-mail :agnieszka1992@op.pl :-) Z chęcią odpiszę.

Gość krain
ciekawe że jak dotąd nie mają nawrotów, ale przeszli prawdziwą rewolucję.

Gość aagulka
wiem ze cygnolina i psiorisan nie są sterydami ale podałam ze nimi tez byłam samrowana :)

Gość no wlasnie przegwizdane

Gość PASKUDNA CHOROBA

Gość ALE CHOROBSKO

Gość Torba Borba

Gość Ja Cie pedze

Gość pablospawel
łuszczycę niekiedy da się wyprowadzić, a wielu przypadkach można osiągnąć dużą poprawę ...