Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawa99

Jak to jest ze 艢wiadkami Jehowy??

Polecane posty

Go艣膰 herosradek
„Nie b臋dziesz mia艂 innych bog贸w obok mnie. Nie czy艅 sobie podobizny rze藕bionej czegokolwiek, co jest na niebie w g贸rze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemi膮. Nie b臋dziesz si臋 im k艂ania艂 i nie b臋dziesz im s艂u偶y艂, gdy偶 Ja Pan, B贸g tw贸j, jestem Bogiem zazdrosnym, kt贸ry karze win臋 ojc贸w na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, kt贸rzy mnie nienawidz膮. A okazuj臋 艂ask臋 do tysi膮cznego pokolenia tym, kt贸rzy mnie mi艂uj膮 i przestrzegaj膮 moich przykaza艅.” 2 MOJ呕. 20,3-6 (BW) a krzy偶e , zdjecia papie偶a , 艣wi臋tych , Maryjek ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 herosradek
„Gdy tedy wejdziesz do ziemi, kt贸r膮 Pan, B贸g tw贸j, ci daje, nie naucz si臋 czyni膰 obrzydliwo艣ci tych lud贸w; niech nie znajdzie si臋 u ciebie taki, kt贸ry przeprowadza swego syna czy swoj膮 c贸rk臋 przez ogie艅, ani wr贸偶bita, ani wieszczbiarz, ani gu艣larz, ani czarodziej, ani zaklinacz, ani wywo艂ywacz duch贸w, ani znachor, ani wzywaj膮cy zmar艂ych; gdy偶 obrzydliwo艣ci膮 dla Pana jest ka偶dy, kto to czyni...” 5 MOJ呕. 18,9-12 (BW) czyli grzechem jest nawet czytanie horoskopow?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
„Tacy bowiem s膮 fa艂szywymi aposto艂ami, pracownikami zdradliwymi, kt贸rzy tylko przybieraj膮 posta膰 aposto艂贸w Chrystusowych. I nic dziwnego; wszak i szatan przybiera posta膰 anio艂a 艣wiat艂o艣ci. Nic wi臋c nadzwyczajnego, je艣li i s艂udzy jego przybieraj膮 posta膰 s艂ug sprawiedliwo艣ci; lecz kres ich taki, jakie s膮 ich uczynki.” 2 KOR. 11,13-15 (BW) kim sa te osoby?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
czy ktos mi odpowie na te pytania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
uwazasz ze figurki obrazy - to sa bogowie? Ten temat by艂 tu walkowany kilkakrotnie i kilkakrotnie by艂o tlumaczone, kto che to przeczyta zrozumie a kto nie chce to nie zrozumie. Podchodzac do tego tak jak Ty to i fotek sobie nie mozna robic ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
herosradku a czy Jezus chodzil od domu do domu czy glosil publicznie. Czy apostolowie chodzili od domu do domu- tak jak czynia to SJ - czy byli tak nachalni? Odpowiedz mi prosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
nie bogowie -- wyraznie pisze „Nie b臋dziesz mia艂 innych bog贸w obok mnie. Nie czy艅 sobie podobizny rze藕bionej czegokolwiek, co jest na niebie w g贸rze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemi膮. Nie b臋dziesz si臋 im k艂ania艂 i nie b臋dziesz im s艂u偶y艂, gdy偶 Ja Pan, B贸g tw贸j, jestem Bogiem zazdrosnym, kt贸ry karze win臋 ojc贸w na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, kt贸rzy mnie nienawidz膮. A okazuj臋 艂ask臋 do tysi膮cznego pokolenia tym, kt贸rzy mnie mi艂uj膮 i przestrzegaj膮 moich przykaza艅.” 2 MOJ呕. 20,3-6 (BW)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
co do osob to juz sama musisz sobie odpowiedziec, kazde wyznanie bedzie zwalac na drugie. np wedlug Sj to katolicy,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
a ja nie wiem co robi膮 swiadkowie jechowy ja pytam kto g艂osi ewangelie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
no to goline rzecz biorac jezeli uwazasz ze nie sa to bogoiwe to w czym rzecz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
a ja nie wiem co robia swiadkowie jechowy ja pytam kto g艂osi ewangelie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
kazde wyznaie glosi ewangelie na swoj wlasny sopsob. w katolicyzmie - misjonarze, wiare prawoslawna rowniez. Sj rowniez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
nie rozumiesz o co chodzi. ? Jezus glosil publicznie nie wciskal sie do domu - wrecz na sile

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
co do chrztu a czy Pan Jezus nie m贸wil by przyprowadzac do niego dzieci.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
zn贸w pytanie----- ale po co przyprowadzac? pisze gdy uwierzycie ochrzcijcie sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
nie potrafisz odpowiadac na pytania tylko zadawac pytania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
a mnie sie nikt do domu nie wciska , m贸wie dzieki plus usmiech oni tez usmiech i 偶ycz膮 mi艂ego dnia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
a tak naprawde to boje sie dyskusji z nimi bo ich wiedza jest duzo duzo duzo wieksza od mojej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
to jest rowniez rodzic贸w wola oznacza ze chca wychowac dziecko w wierze. Poczytaj Biblie Jezusz m贸wil nie zabraniajcie dzieciom przychodzic do mnie. Zajrzyj tez do poczatku topica te tematy by艂y wlkowane. Bardzo dobrze (z duza doza cierpliwosci i i wiedza historyczna i biblijna) t艂umaczyla to osoba o nicku aga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
inic tam m膮drego nie wyczyta艂em , jakos tylko ubli偶anie swiadkom jechowy , a ja chce poznac zdanie innych ludzi a po drugie nie masz jakiegos innego nicku tylko taki czesciowo m贸j?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
herosradku nie jest wiedza ich wieksza. Maja wyuczone teksty. Postudiujesz uwaznie biblie i zobaczysz w ozmowie jaka ich wiedza jest. Do mnie niestety sie wciskaja i prawie na sile wciskaja gazetke, nie przedstawiajac sie wogole. To chyba zalezy tez od ludzi - najwyrazniej do Ciebie przychodza bardziej wyrozumiali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
a jesli ten cz艂owieczek urosnie i uwierzy i bedzie chcia艂 sie ochrzcic ale w innej wierze a rodzice zrobia to za niego gdy by艂 malutki i co wtedy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
herosradku jezeli nie zrozumialas argumentow agi to nasza rozmowa nie ma sensu. Gdyz niestety nie posiadam tak rozleglej wiedzy historycznej jak Aga, Pozdrawiam i zycze miloego dnia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
to poprstu sie ochrzci w innej wierze. Przeciej jakas czesc Sj to buli katolicy ochrzczeni i jakas czesc katolikow bylo sj ochrzczonym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
Biblia m贸wi: „Jeden Pan, jedna wiara, jeden chrzest”. EFEZ. 4,5 (BW)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
hmmmm wiesz mysle ze dla Boga nie jest wazne jaki chrzest czy katolicki czy sj. Co do tego ze widzisz tylko obrazanie SJ - to odpoiwem ze kazdy widzi to co che zobaczyc. Bo ja czesto odnosze inne wrazenie obrazanie katolikow, ale tez pewnie wiedze to co chce zobaczyc a prawda jest posrodku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
Biblia m贸wi: „A gdy tak jechali drog膮, przybyli nad jak膮艣 wod臋, a eunuch rzek艂: Oto woda; c贸偶 stoi na przeszkodzie, abym zosta艂 ochrzczony? Filip za艣 powiedzia艂 mu: Je艣li wierzysz z ca艂ego serca, mo偶esz. A odpowiadaj膮c, rzek艂: Wierz臋, 偶e Jezus Chrystus jest Synem Bo偶ym. I kaza艂 zatrzyma膰 w贸z, zeszli obaj, Filip i eunuch, do wody, i ochrzci艂 go. Gdy za艣 wyszli z wody, Duch Pa艅ski porwa艂 Filipa i eunuch nie ujrza艂 go wi臋cej, lecz raduj膮c si臋 jecha艂 dalej swoj膮 drog膮.” DZ. AP. 8,36-39 (BW) jesli wierzysz z ca艂ego serca -- przeciez malutkie dziecko tego nie rozumie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
Mi艂o艣膰 nie jest tylko dla przyjaci贸艂. Biblia m贸wi: „S艂yszeli艣cie, i偶 powiedziano: B臋dziesz mi艂owa艂 bli藕niego swego, a b臋dziesz mia艂 w nienawi艣ci nieprzyjaciela swego. A Ja wam powiadam: Mi艂ujcie nieprzyjaci贸艂 waszych i m贸dlcie si臋 za tych, kt贸rzy was prze艣laduj膮”. MAT. 5,43-44 (BW) to dlaczego taka nienawisc na swiecie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradku a czy
"chrzczenie malych dzieci- Jezus nie jest tutaj wlasciwym przykladem, gdyz: - u Zydow nie bylo tradycji chrzczenia- wiec Jezus niejako dolaczyl sie do nowego nurtu- jego rodzice na pewno by go ochrzcili, gdyby Zydzi w ogole cos takiego praktykowali - Jezus nie ochrzcil sie na odpuszczenia grzechow- Jego chrzest mial inne znaczenie niz nasz obecny - Zwroc raczej uwage na Dz, w ktorych sa opisane pierwsze praktyki chrztu, chrzczono cale domy- czyli takze dzieci! - chrzest w KK jest tylko pierwszym etapem inicjacji chrzescijanskiej- dopiero osoba wybierzmowana moze sie uwazac za dojrzalego katolika (tak jak u SJ osoba po chrzcie" Pozwoli艂am sobie przytoczyc fragment z wpisy Agi. Co do nienawisci. To juz nie do mnie to pytanie. Sa ludzie zli i dobrzy i tego jednostka nie zmieni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herosradek
„Kiedy jednak uwierzyli Filipowi, kt贸ry zwiastowa艂 dobr膮 nowin臋 o Kr贸lestwie Bo偶ym i o imieniu Jezusa Chrystusa, dawali si臋 ochrzci膰, zar贸wno m臋偶czy藕ni, jak i niewiasty.” DZ. AP. 8,12 (BW) kiedy uwierzyli ( po raz kolejny) czy miesieczne czy roczne dziecko uwierzy?

Udost臋pnij ten post