Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa99

Jak to jest ze Świadkami Jehowy??

Polecane posty

Gość filut
nie pleć bzdur wychodzi kiedy chce hahahah dobre sobie. z odstepca zrywa sie kontakt(rozkaz starszych) a za dalsze przyjaźnienie sie z nim dostaje sie upomnienia i nakaz zerwania wszelakiego kontaktu. haha wychodzi sie kiedy chce dowcip dnia

Gość filut
a ty hrhr juz jestes ich. juz ma pranie mozgu przeprowadzone

Gość hrhrhrh
jestes ich - jestem soba , aby o kims mówic trzeba go znac , poznac go w róznych sytuacjach a anie polegac na powiesciach typu : powiedział baba babie ... ja jakos od kilku lat przebywam w tym towarzystwie , nikt mnie do niczego nie zmusza , nikt mi nic nie nakazuje , zawsze wstep wolny ... co do wykluczonych to sami wybrali sobie sciezke ... troche wyzej rozmawiałm o tym z szultos

Gość hrhrhrh
wykluczeni to osoby gzreszace które po rozmowie ze starszymi nie maja checi zmiany czyli trwaja w grzechu Jezus wyraznie mówił by odwrócic sie od takich osób

Gość hrhrhrh
filut czyzbys był rozgoryczony po wykluczeniu ? nabroiłes , nie okazałes skruchy ? to dobry czas na przemyslenia , żal i skruche a zawsze bedziesz powitany milo jako syn marnotrawny ...

Gość filut
haha piszesz bajki ja nie piszę o osobach wyrzuconych z organizacji piszę o osobach które chcą z niej odejść. przejrzeli na oczy i zobaczyli obludę i machlojki. pogrzeb w necie poszukaj a znajdziesz wielu takich którzy odeszli z własnej woli. dowiesz sie czy tak naprawde można wejść i wyjść kiedy sie chce. naiwna jesteś dajesz sie tak oszukiwac. przeczytaj "kryzys sumienia"

Gość filut
haha hr a ty dalej swoje.

Gość hrhrhrh
pisałam troche wyzej , że nie oceniam niczego na podstawie opisów czy filmów odstepców , czy wykluczonych ...

Gość filut
hr niestety juz przepadłas. nawet samo to ze bronisz juz ich tak zaciekle swiadczy o tym

Gość hrhrhrh
mozesz jasniej o co ci chodzi ?

Gość hrhrhrh
bronie ? jasne ! bo znam ich .. znam tez osoby z innych kosciołow ...

Gość filut
hr gdy nie poczytasz tego z innej strony nigdy nie dowiesz ise prawdy. kryzys sumienia to bardzo ciekawa książka o czlłowieku z wyższych wladz sj.sam odszedł bo już nie mógł na to wszystko patrzeć - to co tam sie działo. starsi na ogół zabraniają czytania a dlaczego? dlatego ze boja sie iz wiele ludzi przejrzy na oczy.

Gość hrhrhrh
ktos nie karze czytac ? pzrestan bzdury opowiadac .. w zborze w którym czasami bywam jest wiele wykształconych osób ... kazdy czyta co chce ... a gdyby ktos mi czegos zakazał to tym bardziej czytalabym to .... co do osób chcaych opuscic organizacje to wiem , ze zawsze sa rozmowy ze starszymi by przemyslec .. tylko moje pytanie do ciebie: czy wiesz po co ta rozmowa ?

Gość filut
znasz ludzi haha może garstkę znasz. hr przeczytaj kryzys sumienia a może oczy ci sie otwiorzą

Gość hrhrhrh
autor " kryzysu sumienia " został wykluczony ... było tam wiecej perypetii z tą osoba ale szczerze nie pamietam dokladnie

Gość hrhrhrh
moze ta garstka mi wystarczy ?

Gość filut
hr to bedac na zebraniu zapytaj o te ksiazke. spytaj sie ile osob ja czytalo. dlaczego nie wchodza na strony odstepcow - ja z ciekawosci bym weszla. spytaj czy ktos ma ja w domu. - zobaczys ile sj ja czytala i czy nie beda ci tego odradzac

Gość hrhrhrh
ale ja mam swiadomosc i własne zdanie , co z tego ze nawet ktos bedzie mi cos odradzał ? o czym ty piszesz ? ty myslisz ze nie jestem swiadoma pzrzbywania ztymi osobami ?

Gość filut
hahaha hr ty w to wierzysz? nie drazysz tematu. szkoda czasu juz cie maja. Przeczytaj ta ksiazke w necie poszukaj a znajdziesz kontak do osob ktore wiedza jak jest naprawde

Gość filut
mowisz ze nie czytasz pism odstepcow. to niestety nie jestes swiadoma

Gość hrhrhrh
dziekuje , gdybym chciała to przeczytałabym ja juz dawno , pisłam ze nie czytam osób wykluczonych czy odstepców - nie powtarzaj sie

Gość filut
przeczytaj podraz temat nic nie zaszkodzi bedziesz o troche wiedzy mądrzejsza a to nic złego

Gość filut
i to mowi samo za siebie hrhr taka masz swiadomosc

Gość hrhrhrh
filut powtarzasz sie ! tak tak merkabo juz kiedys rozmawialismy : zbawienie tylko w kk !

Gość hrhrhrh
filut --- pisze po raz ostatni ... nie czytam tekstów wykluczonych czy odstepców !

Gość filut
oj hr zaslepiona jeste i nawet nie chcesz pobadac

Gość filut
hrhr czyzbys sie bala ze klapki z oczu spadna.

Gość hrhrhrh
mniło sie z Toba gawedzilo .. ale na mnie juz czas ... pa

Gość hrhrhrh
.. boje sie Boga .. nie ludzi .. bojazn przed człowiekiem zastawia sidło !