Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawa99

Jak to jest ze 艢wiadkami Jehowy??

Polecane posty

Go艣膰 Uuu Uuuuu Uuuuu
Matko ! Ale jej dokopa艂a艣 ! Zeby se tylko co艣 nie zrobi艂a 偶eby szybciej p贸j艣膰 do nieba ! :o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 co za wstyd
A ta dalej swoje,hehehee Widacz ze nie tylko sj sa nawiedzeni,co za obciach.

Udost臋pnij ten post

a ja powiem tak : 艢wiatkowie Jehowy niby cytuj膮 Bibli臋, ale tak na prawd臋 rz膮dzi nimi stra偶nica!!!! Pismo wydawane w Stanach gdzie ma swoj膮 \"siedzib臋 g艂贸wn膮\" i g艂贸wnych dowodz膮cych sekt膮 . Co pisze Stra偶nica jaest Wa偶ne, Najwa偶niejsze, jest ich s艂owem proroczym. Jest wiele sprzeczno艣ci z Bibli膮, na kt贸r膮 to niby si臋 powo艂uj膮. Ludzie poczytajcie histori臋Swiatk贸w, to w艂os si臋 Je偶y na g艂owie. To sekta, kt贸ra jest bezwzgl臋dna i biada tym kt贸rzy chc膮 si臋 z niej wydosta膰, b臋d膮 obcymi odtr膮conymi i zdeptanymi ludzmi. Jestem chrze艣cijank膮. Cytam Bo偶e S艂owo, kt贸re Jedynie i Tylko ono jest dla mnie autorytetem. B贸g przemawia w swoim s艂owie i nie potrzeba 偶adnej Stra偶ncy zeby to s艂owo zrozumie膰. Jezus odda艂 swoje 偶ycie by ka偶dy m贸g艂 by膰 z Nim w niebie, Tylko B贸g i Jego s艂owo, nie 呕adna Organizacja daje pok贸j szcz臋cie ZBAWIENIE I 呕YCIE WIECZNE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no body here
??????? ciekawy temat???????????????????????????????????????????????????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmgdfgdfg
wszyscy SJ pouciekali bo nic nie mog膮 w swojej obronie napisa膰? jestem ciekaw polemiki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blondi 23
Kamelia poczytaj ten topic od pocz膮tku a zobaczysz 偶e wcale nie tak trudno si臋 od nich wydosta膰-a co takiego ci臋 tak wystraszy艂o ze w艂osy ci si臋 zje偶y艂y ????? jak tu kto艣 wy偶ej napisa艂, nie brak argument贸w a ten zmasowany atak wyklucza polemik臋 na tym forum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prostolinijna
No co jest grane?Ten topik juz ma przestac istniec?dalej piszcie ludziska!Ciekawy temat byl i umarl i zamiera bo jakas kobieta sie obrazila!Nie dajcie sie sprowokowac!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 srututu
ciekawe byly tylko klutnie,bo temat byl nudny.:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prostolinijna
Heeeeelo!!!!gdzie sie wszyscy podziewacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapytam...odpowiesz
Czy ktoras z Pan,ktore tak "wiele"wiedza na temat SJ(Aga1979,Bardzo Proste itp.)byly kiedys wsrod SJ,znaja te Organizacje od srodka,znaja z wlasnego doswiadczenia cokolwiek z tego co opisaly? Czy to tylko wiadomosci zaczerpniete od osob trzecich,albo z internetu?Pytam poniewaz jesli to z internetu,lub z nieprzychylnych zrodel,to czy zastanawialyscie sie jak jest naprawde? Przeciez jest tez wiele stron w necie antykatolickich,jak i osob bylych katolikow,ktorzy sa nieprzychylnie nastawieni do kosciola. czy to dobre argumenty na ocenianie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e nie zauwa偶y艂a艣
ale tu si臋 toczy艂y dyskusje o BIBLII i jej interpretacji. Co ma do tego znajomo艣膰 od 艣rodka organizacji albo ko艣cio艂a. Zanim si臋 wyg艂upisz to lepiej pomy艣l.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapytam...odpowiesz
Niestety nie uwazam bym sie wyglupila. Umiem czytac i wnioskowac 艂atwo idzie,ze zakonczylo sie niemilo z powodu obustronnych atakow na przeciwne religie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Minolta z Tobazu
Witam wszystkich ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prostolinijna
Ja mam takze do was pytanie Swiadkowie Jehowy. Od czego wedlug was zalezy zbawienie? To samo pytanie kieruje takze do Katolikow? Sadze ,ze jest to glowna mysl ,ktora zainteresuje obie strony gdyz jak sadze,kazdemu z was, w rzeczywistosci ,o zbawienie sie rozchodzi. Wiec zapraszam do dyskusji zainteresowane strony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 heeeeeee
Prostolinijna "No co jest grane?Ten topik juz ma przestac istniec?dalej piszcie ludziska!Ciekawy temat byl i umarl i zamiera bo jakas kobieta sie obrazila!Nie dajcie sie sprowokowac!" O ktorej kobiecie mowisz?Bo tu sie chyba wszyscy poobrazali???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy to ju偶 koniec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przemo
peace, love, armagedon........ ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no zobaczcie
wy na to?? Religia 艢.J. jest dla mnie religi膮 absurdu, pe艂n膮 manipupacji, wykorzystuj膮c膮 naiwno艣膰 ludzk膮 do w艂asnych cel贸w. Takie s膮 moje drobne spostrze偶enia po obejrzeniu kilku serwis贸w internetowych, prowadzonych przez 艢wiadk贸w. Nie jestem osob膮 kompletnie pozbawion膮 wiary, ale wewn臋trznie czuj臋 sprzeciw czytaj膮c ich okaza艂e teksty dot. tego co wolno, a czego nie wolno, podpieraj膮c si臋 wybranymi cytatami z Biblii, tak zgrabnie wyszukanymi, 偶e poczynania w tej kwestii Ko艣cio艂a Katolickiego wydaj膮 si臋 przy 艢.J. wr臋cz dziecinne i niewinne. Jestem oburzona faktem, 偶e sekta ta nie tylko legalnie fukcjonuje, ale i legalnie nawo艂uje nowe osoby do wst膮pienia w jej szeregi. W sieci, mo偶na znale藕膰 mas臋 artyku艂贸w, wystarczy troch臋 poszuka膰 a ja stronniczo, nie b臋d臋 podawa膰 link贸w. Zach臋cam do zapoznania si臋 ze zdaniem obu stron konflitku, przeczytania relacji os贸b, kt贸re po wielu latach opu艣ci艂y szeregi 艢.J. i wyrobienia sobie w艂asnego zdania. R贸wnie偶 "ciekawe" opinie mozna znale藕膰 na stronie g艂贸wnej Stra偶nicy, ka偶dy cz艂owiek o minimalnej ilo艣ci zdrowego rozs膮dku odbierze ich nawo艂ywania jako pe艂ne manipulacji "wyja艣nienia" tekst贸w z Biblii. Nie pot臋piam samych 艢wiadk贸w, ale ludzi, kt贸rzy nimi kieruj膮. Ludzi, kt贸rzy prowadz膮 serwis Racjonalisty nie oceniam, nie zawsze popieram, nie zawsze z ich tekstami si臋 zgadzam. Jest to po prostu ich w艂asne spojrzenie na dany problem i cz臋sto jest w nich sporo racji, jak cho膰by w artykule Pana M. Agnosiewicza. Mam nadziej臋, 偶e Ci, kt贸rzy planuj膮 zwi膮za膰 si臋 bli偶ej ze 艢wiadkami, zapoznaj膮 si臋 wcze艣niej z og贸lnie dost臋pn膮 literatur膮 i spr贸buja obiektywnie spojrze膰 na to kim tak naprawd臋 jest ta Sekta, oraz do czego jeste艣cie jej potrzebni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no zobaczcie
hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj co tak cicho

Udost臋pnij ten post

Slub koscielny w KK mozliwy jest tylko wtedy, gdy niekatolik wyrazi pisemna zgode na wychowanie wspolnych dzieci w wierze katolickiej. Slub cywilny jest dosc krotki- urzednik (w USC) mowi pare slow na temat znaczenia malzenstwa, potem podpisuje sie papiery (mloda para + swiadkowie) i ... to by bylo na tyle. Trwa to najwyzej pol godziny- zwykle krocej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tam znam
i nie narzekam,bardzo sympatyczni ludzie i madre tematy poruszaja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SCORP1ON
Do Moi drodzy ZAJEBISTMI WERSETAMI WYJA艢NI艁E艢 艢MIER膯 DUSZY... TO TAK WYBIERASZ PRZEK艁AD 呕EBY ZGADZA艁 SI臉 Z PRZEK艁ADEM NOWEGO 艢WIATA... HAHAHA DZIA艁ASZ WYBIURCZO... POD DOKTRYN臉 艢J. „Dusza, kt贸ra grzeszy, ta umrze” ( Ezechiela 18:4, Bg). „Zatem rzek艂 Samson: Niech umrze dusza moja z Filistynami” (S臋dzi贸w 16:30, Bg). Ez 18:4 Bg „Oto dusze wszystkie moje s膮, jako dusza ojcowska tak i dusza synowska moje s膮; dusza, kt贸ra grzeszy, ta umrze.” Ez 18:4 Br „Do Mnie nale偶y ka偶de 偶ycie ludzkie, tak 偶ycie ojca, jak i 偶ycie jego syna nale偶膮 do Mnie. Kto zgrzeszy艂, ten musi umrze膰.” Ez 18:4 BT „Oto wszystkie osoby s膮 moje: tak osoba ojca, jak osoba syna. S膮 moje. Umrze tylko ta osoba, kt贸ra zgrzeszy艂a.” Ez 18:4 Bw „Oto wszyscy ludzie s膮 moi, zar贸wno ojciec, jak syn - s膮 moimi. Ka偶dy, kto grzeszy, umrze.” Ez 18: Bb „Nie ma wersetu. Ez 18: Bp „Nie ma wersetu. Ez 18:4 NS „Oto wszystkie dusze nale偶膮 do mnie. Jak dusza ojca, tak i dusza syna nale偶y do mnie. Dusza, kt贸ra grzeszy, ta umrze.” Sdz 16:30 Bg „Zatem rzek艂 Samson: Niech umrze dusza moja z Filistynami; a gdy si臋 o nie mocno opar艂, upad艂 dom na ksi膮偶臋ta, i na wszystek lud, kt贸ry w nim by艂, i by艂o umar艂ych, kt贸re on pobi艂 umieraj膮c, wi臋cej ni偶 onych, kt贸re pobi艂 za 偶ywota swego.” Sdz 16:30 Br „i zawo艂a艂: Niech zgin臋 razem z Filistynami. Potem z ca艂ej si艂y [obiema kolumnami]. I zwali艂 si臋 dom na przyw贸dc贸w filisty艅skich i na wszystkich ludzi, kt贸rzy si臋 tam znajdowali. Tych, kt贸rzy wtedy zgin臋li razem z Samsonem, by艂o wi臋cej ni偶 zabitych przez niego w ci膮gu ca艂ego jego 偶ycia.” Sdz 16:30 BT „Nast臋pnie rzek艂 Samson: Niech zgin臋 wraz z Filistynami. Gdy si臋 zatem opar艂 o nie mocno, dom run膮艂 na w艂adc贸w i na ca艂y lud, kt贸ry w nim by艂 zebrany. Tych, kt贸rych w贸wczas zabi艂 sam gin膮c, by艂o wi臋cej ani偶eli tych, kt贸rych pozabija艂 w czasie ca艂ego swego 偶ycia.” Sdz 16:30 Bw „I rzek艂 Samson: Niech zgin臋 razem z Filisty艅czykami. Potem napar艂 z ca艂ej si艂y i dom upad艂 na ksi膮偶臋ta i na wszystek lud, kt贸ry by艂 w nim. A by艂o zabitych, kt贸rych przyprawi艂 o 艣mier膰 sam gin膮c, wi臋cej ni偶 zabitych, kt贸rych u艣mierci艂 za swego 偶ycia.” Sdz 16: Bb „Nie ma wersetu. Sdz 16: Bp „Nie ma wersetu. Sdz 16:30 NS „I rzek艂 Samson: "Niech moja dusza umrze razem z Filistynami". Potem napr臋偶y艂 si臋 z moc膮 i dom zacz膮艂 si臋 wali膰 na w艂adc贸w sojuszniczych i na ca艂y lud, kt贸ry w nim by艂, tak i偶 martwych ? tych, kt贸rych u艣mierci艂 w chwili swej 艣mierci ? by艂o wi臋cej ni偶 tych, kt贸rych u艣mierci艂 za swego 偶ycia.”

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SCORP1ON
Lista kilkunastu bardziej g艂o艣nych "ko艅c贸w 艣wiata": 1874. - W tym roku, wed艂ug oblicze艅 adwentyst贸w, mia艂 przyj艣膰 powt贸rnie na ziemi臋 Chrystus. W dwa lata po tej dacie adwentysta Nelson H. Barbour zdo艂a艂 przekona膰 C.T. Russella o rzeczywistym, lecz niewidzialnym przyj艣ciu Pana i Jego duchowej obecno艣ci na ziemi. T臋 dat臋 b臋dzie jeszcze uznawa艂 przez pewien czas drugi prezydent 艢wiadk贸w Jehowy, „S臋dzia" J.F. Rutherford. „S臋dzia" zmodyfikuje p贸藕niej chronologi臋 Russella i zast膮pi rok 1874 rokiem 1914 (przesunie ca艂e jego obliczenia o 40 lat). 1878. - Russell i jego zwolennicy (Badacze Pisma 艢wi臋tego) oczekiwali w艂asnego „ko艅ca". 9 kwietnia tego roku mieli oni dost膮pi膰 „przemiany w istoty duchowe" i by膰 przeniesieni do nieba („porwani na ob艂oki"). 1881. - Pocz膮wszy od grudnia ubieg艂ego roku Russell zapowiada na 艂amach „Stra偶nicy" kolejne wniebowzi臋cie swoich zwolennik贸w, kt贸re ma nast膮pi膰 w pa藕dzierniku tego roku.1914. - Z tym rokiem Russell i jego Badacze wi膮zali najwi臋ksze nadzieje. Chronologia biblijna, opracowana przez Russella, ko艅czy艂a si臋 na tej dacie i otwiera艂a drog臋 tysi膮cletniemu Kr贸lestwu Bo偶emu. Do tego wi臋c roku mia艂y by膰 zniszczone wszystkie religie i systemy polityczne 艣wiata. Na ziemi mieli pojawi膰 si臋 zmartwychwstali patriarchowie ze Starego Testamentu: Abraham, Dawid i inni. 1915. - Po niepowodzeniu roku 1914, Russell przenosi obietnice na ten rok i t艂umaczy zw艂ok臋 Jehowy Jego mi艂osierdziem nad 艣wiatem! 1918. - Jest to ostatnia data, kt贸r膮 zd膮偶y艂 jeszcze wyznaczy膰 Russell. 艢mier膰 zaoszcz臋dzi艂a mu kolejnego rozczarowania (zm. w 1916). Dopiero po jego 艣mierci otworzy艂y si臋 oczy wielu jego zwolennikom, kt贸rzy zorientowali si臋, 偶e dali si臋 uwie艣膰 fa艂szywemu prorokowi. Dla sekty nasta艂y najtrudniejsze chwile i niekt贸rzy z jej cz艂onk贸w s膮dzili, 偶e jej koniec jest bliski. 1925. - W ksi膮偶ce Miliony z obecnie 偶yj膮cych nie umr膮! (1920) Rutherford, nast臋pca Russella i w艂a艣ciwy tw贸rca 艢wiadk贸w Jehowy, zapowiada na ten rok koniec 艣wiata i zmartwychwstanie patriarch贸w ze Starego Testamentu. Pomimo, 偶e patriarchowie nie zmartwychwstali w 1925 r., dalej podtrzymywa艂 swoje proroctwo i nakaza艂 wybudowanie dla nich pa艂acyku (wspomniany wcze艣niej Beth-Sarim, czyli „Dom Ksi膮偶膮t") w San Diego. Po jego 艣mierci (zmar艂 w tym偶e pa艂acyku w 1942 r.) 艢wiadkowie Jehowy szybko Dom Ksi膮偶膮t sprzedali, aby pozby膰 si臋 tego tak niewygodnego dla nich „艣wiadka" fa艂szywego proroctwa ich by艂ego prezydenta. 1972. - Trzeci prezydent sekty, N.H. Knorr, by艂 znacznie ostro偶niejszy w wyznaczaniu dat ko艅ca 艣wiata. Ale i on nie opar艂 si臋 pokusie odegrania roli proroka. W ksi膮偶ce Prawda was wyzwoli (1943) wskaza艂 na rok 1972, w kt贸rym ma up艂yn膮膰 6 tys. lat istnienia cz艂owieka na ziemi (Russell naucza艂, 偶e by艂o to w 1874 r.). Po kilku latach zmieni艂 stanowisko i dat臋 ko艅ca ustali艂 na rok 1975. 1975. - Kampania propagandowa zwi膮zana z t膮 dat膮 ko艅ca 艣wiata rozpocz臋艂a si臋 ju偶 w 1966 r. Od tego roku „Stra偶nica" publikuje artyku艂y pod znamiennymi tytu艂ami, np. „Dlaczego oczekujesz roku 1975?", „M膮dre spo偶ytkowanie czasu, jaki jeszcze pozosta艂". Nadzieje, jakie wi膮zano z t膮 dat膮, by艂y w艣r贸d 艢wiadk贸w Jehowy tak ogromne, 偶e po niespe艂nieniu si臋 obietnicy blisko milion zawiedzionych cz艂onk贸w sekty porzuci艂o jej szeregi! 1984 (1994). - F.W. Franz, nast臋pca Knorra na fotelu prezydenckim, podsun膮艂 艢wiadkom Jehowy my艣l o mo偶liwym ko艅cu 艣wiata w roku 1984 albo w 1994. Opar艂 si臋 na psalmie 90, kt贸ry m贸wi o 70 lub 80 latach 偶ycia cz艂owieka i po艂膮czy艂 te lata z tak drogim w贸wczas dla 艢wiadk贸w Jehowy rokiem 1914 (nauczano, 偶e Chrystus m贸wi膮c o „pokoleniu, kt贸re nie przeminie, a偶 si臋 to wszystko stanie" [M艂 24, 34], my艣la艂 o roku 1914). Proste sumowanie prowadzi nas do dw贸ch kolejnych dat ko艅ca 艣wiata! ' 2000. - Mia艂 to by膰 rok „graniczny". Na przyk艂ad prezydent N.H. Knorr uczy艂: „M贸wi ona jednak tak偶e i o tym, 偶e pewna grupa ludzi [tj. 艢wiadkowie Jehowy] mia艂a obwieszcza膰 sprawiedliwe rz膮dy Bo偶e, nadto m贸wi o wojnie, kt贸r膮 B贸g ma prowadzi膰 przeciwko wszelkiemu z艂u, o raju, w kt贸ry ma by膰 przekszta艂cona ca艂a ziemia, oraz o tym, 偶e w owym raju nie b臋dzie 艣mierci. Wszystko to wed艂ug Biblii, ma si臋 urzeczywistni膰 w XX wieku" („Przebud藕cie si臋!" 11/1960, s. 12)158. Na zako艅czenie przytoczmy s艂owa Chrystusa, kt贸ry przestrzega艂 uczni贸w przed fa艂szywymi nauczycielami i prorokami, kt贸rzy b臋d膮 w Jego imi臋 (P 354: „[艢wiadkowie Jehowy s膮] obowi膮zani 艣wiadczy膰 o Jezusie") usi艂owali wprowadzi膰 ich w b艂膮d: „Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i b臋d膮 m贸wi膰: «Ja jestem», oraz «Nadszed艂 czas». Nie chod藕cie za nimi!" (艁k 21, 8; por. Mt 24, 23-27). 2034? Nast臋pny koniec... hahaha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pg
;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SCORP1ON
NOWE 艢WIAT艁O NIE DAJE PRAWDY, A DAJE FA艁SZ... B脫G NIE PRZEKAZUJE LUDZIOM KIEDY B臉DZIE KONIEC 艢WIATA, TYLKO DEMONY MAJ膭 UBAW Z TAKICH 艁ATWOWIERNYCH 艢J, BO WIERZ膭 W NUMEROLOGI臉 I WR脫呕BIARSTWO... ALE NAWET LUCYFER NIE WIE KIEDY B臉DZIE KONIEC 艢WIATA, WI臉C PODPOWIADA BAJKOWE DATY, NIE MAJ膭CE NIC WSP脫LNEGO Z RZECZYWISTO艢CI膭... A B脫G PATRZY I WIDZI: KTO JEST S艁ABEJ WIARY I DAJE SI臉 ZWODZI膯...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SCORP1ON
„A gdy siedzia艂 na G贸rze Oliwnej, podeszli do Niego uczniowie i pytali na osobno艣ci: «Powiedz nam, kiedy to nast膮pi i jaki b臋dzie znak Twego przyj艣cia i ko艅ca 艣wiata?» Na to Jezus im odpowiedzia艂: «Strze偶cie si臋, 偶eby was kto nie zwi贸d艂. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i b臋d膮 m贸wi膰: Ja jestem Mesjaszem. I wielu w b艂膮d wprowadz膮. B臋dziecie s艂ysze膰 o wojnach i o pog艂oskach wojennych; uwa偶ajcie, nie trw贸偶cie si臋 tym. To musi si臋 sta膰, ale to jeszcze nie koniec! Powstanie bowiem nar贸d przeciw narodowi i kr贸lestwo przeciw kr贸lestwu. B臋dzie g艂贸d i zaraza, a miejscami trz臋sienia ziemi. Lecz to wszystko jest dopiero pocz膮tkiem bole艣ci.” (Mt 24:3-8) (By膰 mo偶e, 偶e w swej mowie do Aposto艂贸w Jezus odr贸偶nia艂 wyra藕nie przepowiednie o zburzeniu Jerozolimy od przepowiedni dotycz膮cych ko艅ca 艣wiata i swego przyj艣cia. Tak, jak je przedstawia Mt, jest czasem bardzo trudn膮 rzecz膮 odr贸偶ni膰 jedne od drugich. Trzeba raczej przyj膮膰, 偶e z wyj膮tkiem (Mt 25,31-42), mowa eschatologiczna Jezusa odnosi si臋 zar贸wno do zburzenia Jerozolimy, jak i do ko艅ca 艣wiata. Jezus pos艂uguje si臋 tu stylem apokaliptycznym: m贸wi o zburzeniu Miasta 艢wi臋tego i nast臋pnie o ko艅cu 艣wiata. Samo zburzenie Jerozolimy i 艣wi膮tyni by艂o "dniem Pa艅skim" dla ST. W贸wczas Jezus przyszed艂, 偶eby zapocz膮tkowa膰 swoje kr贸lestwo. Drugi raz przyjdzie przy ko艅cu wiek贸w, 偶eby je przekaza膰 Ojcu, aby B贸g by艂 wszystkim we wszystkich) Jezus przestrzega nas przed 艢J i im podobnymi ustalaczom ko艅ca 艣wiata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szkoda chyba koniec topiku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja s膮siadka
Znajoma starsza pani straci艂a syna,wpad艂 pod samoch贸d,za艂ama艂a si臋.Zjawili si臋 jehowi,zacz臋li miesza膰 jej w g艂owie cz臋sto bywali u niej. Mama zapyta艂a si臋 jej,co robi,czy nie chce po 艣mierci spotka膰 syna.kobieta jakby obudzi艂a si臋 i powiedzia艂a jehowym,偶e zostanie przy swojej wierze,偶e zam贸wi艂a msz臋 za syna itd...us艂ysza艂a on "szczyla" kt贸ry m贸g艂by by膰 jej wnukiem 偶e bredzi jak 艣winia w b艂ocie...szkoda 偶e mnie przy tym nie by艂o,nauczy艂abym gnoja szacunku do starszych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SCORP1ON
"moja s膮siadka Znajoma starsza pani straci艂a syna,wpad艂 pod samoch贸d,za艂ama艂a si臋.Zjawili si臋 jehowi,zacz臋li miesza膰 jej w g艂owie cz臋sto bywali u niej. Mama zapyta艂a si臋 jej,co robi,czy nie chce po 艣mierci spotka膰 syna.kobieta jakby obudzi艂a si臋 i powiedzia艂a jehowym,偶e zostanie przy swojej wierze,偶e zam贸wi艂a msz臋 za syna itd...us艂ysza艂a on "szczyla" kt贸ry m贸g艂by by膰 jej wnukiem 偶e bredzi jak 艣winia w b艂ocie...szkoda 偶e mnie przy tym nie by艂o,nauczy艂abym gnoja szacunku do starszych. " JEHOWICI ZAWSZE PODCHODZ膭 ZA艁AMANE OSOBY, BO 艁ATWIEJ NIMI MANIPULOWA膯. STOSUJ膭C PSYCHOMANIPULACJ臉 PRZECI膭GAJ膭 NA SWOJ膭 STRON臉 OSOBY Z PROBLEMAMI. NIBY CHC膭 IM POM脫C, ALE POTEM WYCHODZI PO CO POMAGALI, NIC NIE MA ZA DARMO... TEN GNOJEK WIELKI PASTERZ JEHOWICKI CHYBA SAM SI臉 Z ROZUMEM ZE 艢WINI膭 ZAMIENI艁. CO TO LUDZIE DLA KASY I ZMY艢LONYCH HISTORYJEK NIE ZROBI膭, NAWET SPRZEDAJ膭 DUSZ臉 DIAB艁U I SI臉 CIESZ膭, 呕E S膭 M膭DRZY. 艢J TO ZARAZA JAK INNE SEKCIARSKIE RUCHY, MIESZAJ膭, MIESZAJ膭, ALE "R臉KA" BOSKA ICH DOSI臉GNIE I UGN膭 SI臉 POD NIMI KOLANA, A ICH USTA NIE WYPOWIEDZ膭 JU呕 呕ADNEGO BLU殴NIERSTWA...

Udost臋pnij ten post