Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata ping pong

anoreksja bulimiczna

Polecane posty

ika i co dalej zamierzasz?? asiczek jak dlugo w tkwisz w tym bagnie?? u mnie 21 marca stuknie 3 lata jak zaczelam sie odchudzac :o gdybym tylko mogla cofnac czas :(

Gość assiczek wtemacie
heh nio winogronka niedługo będzi 4 lata... gdybym ja mogła cofnąć czas nie wiem jak bym się zachowała. czasami myślę że to jest we mnie od małego a tera jeszcze moja psiapsióła w to wpadła kicha:/

niezly dol asiczek:(ja nie znam nikogo \"na zywo\" kto ma ten sam problem co ja...leczylam sie w tamtym roku u psychiatry i psychologa,ale na dluzsza mete nie pomoglo, bo znowu jestem w tym bagnie!!!Teraz moj chlopak z calych sil stara mi sie pomoc,ale mieszka zagranica i to wcale nie jest takie latwe!!! ja tu on tam:(Widze jak krzywdze tym bliskie mi osoby,ale ja nie potrafie inaczej zyc!!!nic tylko sie pochlastac :o

Gość szanell
no prosze Cie jakbys mogla podaj mi nazwe i cene a no i czy to ejst skuteczne?? wiem ze to jest zle ale woel to niz wymioty...;/ ktorych mam jzu dosc

Gość assiczek w temacie
no ok szanell jak chcesz ja brałam radireks i brałam tak po 3,4 tabletki max 6 mnie to wystarczało. jutro mam wizytę u psychologa nie chce mi sie tam jechać bo i po co????? winogronka nie chlastaj sie tez to robiłam a tera mi blizny nie chca zejść narazie aha po raz setny chyba proszę o jakąś str z anoreksją papapa trzymajcie się dziewczyny:*

Gość assiczek w temacie
assia03 siemka! co tam u ciebie??? na początku miesiąca mówiłaś że pół roku już nie wymiotujesz i co jak sie trzymasz?? pozdrawiam

Gość szanell
dzieki bardzo asiczek a moglabys jeszce podac mi cene?? a tak w ogole to jak dlgo chorujesz?

Gość cicia20
Mam bulimie od lat jest to moja skrywana tajemnica. Dawniej się wiecznie odchudzałam. Nie jadłam trochę chudłam mdlałam zaczynałam jeść tyłam. Moje odchudzanie polegało na tym ze w pracy kilka równocześnie zaczynałyśmy się odchudzać. I o ironio one chudły a ja miałam od razu 2 kilo więcej. Lekarz mi powiedział, że to jest obronna reakcja organizmu potrafi nawet odłożyć coś z tej ociupinki, co jadłam.To działa tak -- mózg rejestruje głód -natychmiast wysyła sygnał zapełnić spiżarnie. I tak oto cały organizm mi się rozregulował. Byłam na konsultacji w Akademii Medycznej i tam powiedzieli, że trzeba się zgłosić do psychiatry. Mam przyjaciółkę, ale ona mnie traktuje nie jak pacjenta tylko powierniczkę i twierdzi, że jestem zdrowsza od niejednej normalnej, choć proszę traktuj mnie jak pacjentkę przepisała mi serotoninę, po której myślałam, że mnie rozniesie i kogoś zabije. Poddałam się 2 lata temu i przytyłam 25 kg ważę teraz 92 kg Kupuje teraz coraz większe namiociki na allegro i sam siebie brzydzę.Mam faceta, który by mnie brał na rower i basen zamiast do kina czy teatru.I dwa lata temu się zbuntowałam i przestałam mu towarzyszyć, bo mi się uroiło, że ma mnie tylko od wypoczynku i rekreacji,wiec niech zacznie mnie mieć również od kultury i sztuki. Dogaduje mi że jestem gruba ale zawsze to uzasadnia moim bolącym kręgosłupem i stopami. Ale jak tylko bym się odchudzała zaraz jest wściekły i czuje się zagrożony, bo tak jestem jego a kto wie, co by było jak bym schudła. Najdziwniejsze jest to, że wszyscy znajomi uważają mnie za bardzo ładną efektowną i atrakcyjną kobiete i ze nie wyglądam na, tyle bo mam drobną twarz i ręce a resztę tuszuję. Ale ja już nie chce tuszować chcę być normalna w normie nie za gruba, ale i tez nie za chuda takie 62-66 kg. Nie pisałam jeszcze o najgorszym, że mam wiecznie wilcze napady głodu i jem póki nie zwymiotuję, czyli sama się katuję nie umiem zapanować nad tym. To jest jak jakiś rutyna póki nie doprowadzę się do wymiotów wszystko mnie boli chcę pęknąć, ale jem. Nikt w domu nie wie puszczam wodę udaję, że się myje tak żeby nie słyszeli jak wymiotuję. To wszystko jest beznadziejne Kończę, ale na koniec naprawdę podziwiam i zazdroszczę tym wszystkim, którym się udało, nie zazdroszcze nikomu pieniędzy i innych rzeczy, ale właśnie tego ze nie maja takich problemów jak ja a nawet jak mieli to potrafili nad tym zapanować.

Gość assiczek w temacie
szanell to nie kosztuje więcej niż 5 zł. w maju stukną mi 4 lata jak choruję boże jak ja mam tego dosyć. wczoraj miałam wizytę u psychologa na początku myżlałam że wstanę wyjdę i się popłacze. po drodze do domu kupi.łam sobie 5 napoleone w domu wsunełam w siebie 3 a to popchnęłam 6 tabletkami przeczyszczającymi. pod wieczór sama z siebie wymiotowałam a dzisiaj rano zadziałały środki przeczyszczające. jaktak siedziałam i chciało mi sie rzygać to doszłam do wniosku że mam tego dosyć. jestem zmęczona tym, że zeby schudnąć musi mi być ciągle niedobrze albo coś mnie musi boleć póki co CHCĘ BYĆ ZDROWA!! nie wiem jak długo to potrwa ale póki tak czuje chce coś z tym zrobić i radzę tym wam kyóre maja podobne odczucia tez coś z tym zróbcie bo jest o co walczyć. teraz siedze w sql i nie wiem czy chce mi się jeść czy nie czy chce mi się płakać czy nie ale wiem jedno czuję obarczona czymś co mi nie daje żyć to coś to moja przyjaciółka anoreksja bulimiczna. tylko co to za przyjażń w której jedno niszczy drugie??? ... trzymajcie

Gość assiczek w temacie
ciocia 20 nie wiem od czego zacząć. po pierwsze to najważniejsze żeby podobać się samemu sobie jeśli twój facet nie chce żebyś chudła to sorry ale jest głupi. muszę kończyć ale jest taki ośrodek pomocy w mysłowicach nazywa się dąbrówka ja tam chodzę a ty potrzebujesz pomocy chociaż poczytaj o tym ja zaczęłam mając 12 lat teraz mam 16 nie wiem jak to długo jeszcze potrwa ale wiem ze kiedyś z tego bagna wyjdę i każdemu z nas to się uda jeśli będziemy mć w sobie tą wolę walki i siłę WARTO!!! trzymaj się i spróbuj o tym komuś powiedzieć

Gość szanell
asiczek dzieki za informacje i wspolczuje ale wiesz zreszta dobrze ze nie tlyko Ty mas zetn cholerny problem a tak w ogole to iel wazysz obecnei i ile masz zwzrostu?

Gość assiczek w temacie
mam 179 cm wzrostu i ważę ok52kg ale jestem powiedzmy zaleczona. szanell a ty jak z tym u ciebie? jak dawno zachorowałaś i dlaczego? ja bo uważałam że moim atutem jest chuda sylwetka a kiedy dostałam pierwszy okres to zaczęłam grubnąć. ile masz lat? wiem że nie tylko ja mam ten problem i serio was rozumiem ale nie chcę żeby moje ewentualne rady jeśli można to tak nazwać były odbierane jako atak...

Gość ytytyty
jestem chora rok czasu na bulimie... albo anoreksje bulimiczna.. nie wiem :o mam juz tego dosyc i chciałam bym przestać! :o nie chce się tutaj wdawac w szczególy, ze nawwet jak próbuje normalnosci i zjem sniadanie bez wymiotow to przez dwa ni mysle tylko o tym ile przytyłam od tych płatkow czy sałątki... chce sie zacząć leczyć.. jakos... ale nie mam pieniedzy na prywatne leczenie i bardzo nie chce zeby sie rodzice dowiedzieli!!!!!! naszczescie mam skonczone 18 lat.. co mam zrobic??????? pomozcie!!!!

Gość assiczek w temacie
ytytyty to jest trudne ja wiem jesteś w otyle lepszej stuacji że ma 18 lat możesz wejść na stronę lecznicy nerwic i zaburzeń jedzenia dąbrówka to jest w mysłowicach na ul. asnyka 10 spr na ich stronce jak to tam wygląda a ja ci mogę powiedzieć że na początku jest trudna ale potem to sie jakoś układa na razie

Gość szanell
no ja to mam 163 i waze 56... a Ty to wysoka jestes :P no i choruje jzu okolo roku.Zaczelo sie tak ze sie oczywiscie odchudzalam no i potem po glodowkach zdarzalo mi sie podjesc wiecerj bo i tak wiedzialam ze to potem zwymiotuje i tak zostalo do dzis zdarza mi sie nawet kilka razy dziennnie ;/ a jak zreszt saam wiesz to ejst meczace bardzo meczoce i niezdrowe dlatego pytalam o te srodki bo mam dosc wymiotow

Gość szanell
a i mam 18 lat:)

Gość szanell
a i mam 18 lat:)

Gość szanell
sorka ze tak katuje ale mi jeszce napisz apropo tych tabletek ile trzeba wziasc i jak dlugo to dzialaja

Gość assiczek w temacie
spoko rozumiem to. weżmiesz ile chcesz ostatnio ja wziełam 6 i była niezła jazda a chcesz z tego wyjść ??? myślałaś kiedyś o tym?

Gość szanell
przede wszystkim to che schudnac i juz nei wazne jak tylko zeby zrzucic te kilka kilo chociaz nie ukrywam ze w ten sposob w jaki to robie jest wykanczajacy zreszta sama wiesz

Gość assiczek w temacie
no wiem wiem a może gdybyś spróbowała schudnąć ale ćwicząc zajmi ci to może trochę więcej czasu ale będziesz bardziej usatysfakcjonowana. wiem wiem myślisz pewnie "i ty sie nazywasz anorektyczką?" też tak czasem myślę. tera mam tak że cały czas mam doła bo o tym myślę, ale kicha chce z tego wyjść i myślę ze ty na pewnym etapie też będziesz chciała jeśli z kimś o tym pogadasz ale wszystko w swoim czasie i tylko jeśli osoba będzie chciała. zresztą po co ja ci to tłumacze??? :)

Gość assiczek w temacie
winogronkai co tam u ciebie??? dawno się nie odzywałaś jak sobie radzisz?? trzymaj sie;)

Gość szanell
ale asiczek ja cwicze i to na serio bardzo duzo,uzywam kremow wyszczuplajacych no i staram sie nei jesc ale mam te napady i ciagle przegladam sie w lustrze i jestem niezadowolona ;/che schudnac do 45

Gość Bulcia
Ojoj dziewczyny wszystkie mamy ten sam problem:/ ja mam 16 lat i przy wzroscie 169 waze 61!!kilo!! Bog mnie kaze chyba bo nie moge sie opamietrac przed jedzeniem;( wlasnie odeszlam od lodwowki i zjadlam cala blache ciasta ktore sama upieklam;( i jeszcze do tego 2 kanapki, paluszki, slonecznik i to w ciagu 5 minut!! niewiem najprawdopodobniej ale mam bulimie bo codziennie zwracam;) ale zauwazylam ze zamiast schudnac przytylam!! dlaczego tak jest?? dziewczyny pomozcie?? caly czas mysle o jedzeniu!! nie moge wcisnac sie w zadne spodnie!! ale najgorsze i tak jest to ze moje 4-ry przyjaciolki sa takie chude ze masakra;( takie laski a ja do nich nie pasuje!! taki grubas!! i chlopaki sie nawet za mna nie spogladaja w przeciwienstwie do nich;(;(

hej asiczek i reszta:) ja odponiedzialku bylam na dosc rygorystycznej diecie i zjechalo mi ze 2 kg:) od wczoraj przerwalam bo o malo bym nie zemdlala a mam duzo nauki wiec musze jesc wiecej :)mam nadzieje,ze nie bedzie napadow...pracuje nad tym... a wam dziewczyny jak idzie?? pozdrawiam serdecznie🌻

Bulcia, nie jestes grubasem. A to, ze sie obzerasz to tylko i wylacznie skutek problemow emocjonalnych - po prostu brskuje Ci zainteresowania sie Toba, milosci... A dlaczego chlopcy Ciebie nie podrywaja? Wybij sobie z glowy powod, ze jestes gruba! Wiele chudzinek i wieszakow, a nawek przezgrabnych dziewczyn o idealnej wadze takze cierpi na brak zaiteresowania u plci przeciwnej. Po prostu - ich samoocena i sposob bycia sa jakby wypisane na czole. Nikt nie chce zadawac sie z czlowiekiem ktory sam siebie nienawidzi, z ktorego epatuja problemy. Mialam anoreksje - potrafilam nie jesc NIC przez 2 miesiace. Schudlam tak, ze wygladalam jak szkielet. Co z tego, ze osiagnelam ten sukces, skoro zrujnowalam sobie zdrowie? Teraz mam nadwage i mnwostwo facetow sie mna interesuje. Bo kocham siebie i czuje sie bezpieczna. Nie obzeram sie, bo mam inne zajecia. Kocham jesc, ale slucham glosu swojego organizmu. Mam sliczne wlosy, zeby i cere - troszke chce sie odchudzic, ale nie za wszelka cene. Ot, po prostu zaczne chodzic zamiast jezdzic autobusem. W zyciu NAPRAWDE nie jest wazne ile sie wazy, nawet jak sie wyglada, ale BARDZO wazne jest jak sie czuje i czy jest sie szczesliwym. A jesli jest sie szczesliwym, to nawet niepotrzebne jest zainteresowanie facetow, na ktore jednak nie mozna narzekac. Czego i Wam wszystkim szczerze zycze!

Gość szanell
hej winogronka to gartuluje mi tez idzie nie najgorzej ostatnio zrzucilam z 1,5 kg :) ale wczorja niestety wymiotowalam az 3 razy chociaz nei zjadlam duzo tylko -poprostu zjadlam i zalapalam paranoje;/ i poszlam sie tego pozbyc...a dobre jest jeszcze toi ze od kilku ostatnich dni prawie nie czuje glodu :) pozdrowki i 3majcie sie dziewczyny

Gość assiczek w temacie
jacaranda bardzo mi się podoba Twoje podejście i sposób myślenia. ja jeszcze nie doszłam do tego żeby to włączyć do życia ale jestem coraz bliżej. Przytyłam . ale jednocześnie ćwiczę jutro mam wizyte u lekarza. trzymajcie się :*

Gość szanell
a ja chudne i to tak ze wkoncu widac efekty :D:D:D jak jeszcze tylko poprawei chemie w szkole to bedzie cudownie :) pozdrowki dla wszystkich:*