Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczesliwa jedynaczka

Kto ma lepiej jedynacy czy wszyscy ci , ktorzy maja rodzenstwo?

Polecane posty

Gość bronx
nieszczesliwa jedynaczka----------ci co maja rodzeństwo... a zwlaszcza starszego brata:) (żeby mnie ze swoimi kumplami zapoznawal ) :P

Gość jedynaczka
oczywiście że ci którzy mają rodzeństwo może być nawet młodszy brat :) ale ważne żeby ktoś był :(

Moze niektorzy maja wspaniale rodzenstwo ... Ja znam rodziny , gdzie rodzenstwo nie pomaga sobie , nie potrafi sie dogadac , sa wobec siebie zawistni ....Zachowuja sie tak chociaz to dorosli ludzie i takze maja swoje dzieci

Gość też jedynaczka
Powiem ze strony jedynaczki, że nie ma w tym wiele uroku. Niestety jedynaczka zostałam nie dlatego bo tak rodzice postanowili, a dlatego, ze los tak chciał (druga ciążę mama straciła w 5 miesiącu i potem nie mogła już zajść). Wychowywali mnie tak, abym nie odczuła barku rodzeństwa, starali się jak mogli, jednoczesnie nie zapominając, żeby nie przesadzić z tym "wynagradzaniem samotności". Jak trzeba było, to dostałam burę, karę, klapsa, wymagano ode mnie wiele i uważam, że to wszystko dało jakiś efekt. Do czegoś doszłam, mimo, ze pochodze z przecietnej polskiej rodziny. Niemniej - ja sama - jak mi Bóg da - będe miała 2-3 dzieci. Bo wiem, jak czasami jest smutno ...

Gość bronx
moze gdybym miala rodzeństwo nie bylabym tak bardzo zamknieta w sobie,niesmiala...wrrr mam klopoty z poznawaniem nowych osob, bez wzgledu na pleć chociaz z facetami idzie mi znaczenie gorzej... stara krowa ze mnie a czerwienie sie jak nastolatka i nigdy nie wiem co powiedzieć,mimo,ze glupiutka nie jestm...

Jedynaczko : Napisze ci , ze takze nigdy nie bylam rozpieszczana , podobnie rowniez jak Twoaj mama , moja nie mogla miec wiecej dzieci . Nie3 jestem samotna i nigdy nie bylam . Nigdy nie odczulam braku brata lub siostry . Zauwazam usiebie wiecej cech lepszych niz maja osoby pochodzace z rodzin wielodzietnych .Jestem bardzo szczera , podzielnaq ( nie zaluje niczego , co mam , potrafie sie z tym podzielic ) , otwarta . Sama mam jednego syna , nie wiem czy bede miala jeszcze dzieci .Jak patrze na te rodziny , gdzie rodzenstwo walczy o swoje ,raniac przy tym innych , to zastanawiam sie ....

ja mam starszego brata ktorego hmm.. no własnie nie wiem jak to okreslić... kłóciliśmy sie notorycznie, bitwy też były (za podkradanie ciuchów;)) ale jak coś - to potrafiłam oddać całe swoje miesiacami zbierane kieszonkowe (bo braciszek zbierał na perkusję :D Teraz jest super... nieba bym mu przychyliła... i boli cholernie jak widzę, ze jakas lafirynda go niszczy :S