Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia.

KLUB MAMUŚ Z POZNANIA

Polecane posty

Gość minimisia
Cześć zapomniałąm sie spytać czy wiecie gdzie w Poznaniu można rodzić w wodzie ? - zastanawiam sie nad takim porodem i chciałabym sie czegoś dowiedzieć na ten temat pa juz znikam :)

Gość scarleet
Minimisia...ze mna to była śmieszna sprawa, potrafiłam na śniadanie zjeść pudełko ptasiego mleczka, w szafie zawsze miałam reklamówke batoników...co zadziwiające bo obok słodkości zwsze umiałam przejść. To było tak do 3 m-ca. Nie mogłam patrzeć na ziemniaki ani ich czuć, jak teściowa zaczynała robić obiad to ja umierałam z mdłości. Zawsze lubiłam fryteczki i łososia smazonego na obiad...raz zjadłam w ciąży i mam nadzieję że po ciąży apetyt na nie mi wróci :(...bo wtedy było paskudne. Po tym jak minęły mi nudności w pełnym 11 tygodniu...zaczęło być lepiej :D Nie umiałam wyjść z Piotra i Pawła żeby nie kupić ogórków małosolnych, bywały momenty że przy kasie dziewczyna kasowała woreczek po ogórkach...bo ja je wchłonęłam zanim dotarłam do kasy. To samo było z kapusta kiszona. Do tej pory raczej nie jadam sosików, jak juz to z mięsa jakiegoś kotleta lub parówkę, ale najlepiej żeby mięsem były jogurty i twarów, to zjadałam na zmainę z ogórkami. Nawet pytałam na początku ciąży lekarza czy mogę jeść mieso w tak malutkich ilościach. :D Teraz szał na kapuste i ogórki mi minął, nie mam jakichś apetytów, raczej nagłe zachcianki: w nocy miałam straszny apetyt na grochówkę, jakbym miała wszystkioe produkty w domu to o 1.00 w nocy bym ją pichciał, 2 tyg temu siedząc w banku zachciało mi się nagle truskawek takich z kompotu...co bardzo dziwne bo w sumie to ostatnio piłam taki kompot chyba jako dzieciak. A najzabawniejsza historia zwiazana z zachciankami to...nie uwierzycie ale mam chęć na kolory. Jak zaszłąm w ciaże i jeździliśmy do znajomych na kawkę to Wiga musiała chować przedemną ...ŚWIECZKĘ!!! Ma taką fajna w kształcie serca i czerwona...aż prosiło się wbić w nią widelec !!! Tak jak lody...wybieram te z najbardziej intensywnym kolorem, owocowe, a zawsze brałam bakaliowe lub orzechowe itp. nigdy owocowych. Także mam z czego się smiać i będę miała co opowiadać wnukom :D.. a cały czas też próbowałam domyśleć sie płci...po formie jedzenia napewno nie doszszłabym do tego bo sama sie przekonałam że to mity, u mnie raczej po cerze znajomi mówili że będzie chłopak, dosłownie nieskazitelna, ani jednego wyprysku, plamki...poprostu brzoskwinka :D.. A jak dziewczyny to jest / było u was?? Ja czasami piszę o mnie ze "było" bo zaraz koniec...juz nie mogę sie doczekać, stuknie mi w środę pełne 30 tyg. :D...ufffff

Gość scarleet
Minimisia, ja też myślaąłm o takim porodzie, słyszałam ze na Polnej można, jak będe w środe na kontroli u swojego lekarza to go zapytam coś więcej, a poza tym niedługo spotkam sie z położną, moze też w przyszłym tyg to ja popytam.

helołku:D minimisiu, scarleet, paula🌻🌻 jaśmin ma dziś marudera:o ale przez poprzedni tydzień była miód-malina, więc nie mogę narzekać:D isabelle- jak się czujesz??? czy maluszek ❤️ już jest na świecie??? pozdrawiamy z wieczora j&j 🖐️

hello:) bylam dzis na ktg i usg w klinice..i lipa:O jak narazie:Ptzn z dzidzia wszystko oki, ale leniwe to to strasznie jest (moze dlatego ze niedziela), NIE CHCIALO sie ruszac.. poza tym skurczy brak, a prawie termin..tj tak naprawde termin ok 10, 13 potem 15... ale tak mniej wiecej jestem w terminie i co? :O i nic:( dzidzi nie spieszy sie na ten swiat.. doktorek powiedział,ze jak do piatku nie urodze, to mam przyjsc do niego na wizyte prywatna na badania... a potem ustalimy termin przyjecia mnie do szpitala w celu tzw. hospitalizacji.. bedziemy wywoływac poród jak dzidziuś mój się nie zdecyduje:P hmmmm.. boje sie wywoływania, boje sie.. tez i normalnego porodu..:P niewiem.. starch mnie ogarnia, ale z drugiej strony chciałabym juz miec malenstwo przy sobie..miec ten porod za soba;) pzodrawiam wszystkie poznanianeczki:D ciao🖐️

Gość scarleet
Witam, Izabelle, :D może połączymy nasz ciąże, wtedy twój dzidziuś przyjdzie na świat wcześniej a mój później :D... coś ostatnio za bardzo mnie to podbrzusze boli, mam złe przeczucia że ledwo dotrwam do 34 tc. pozdrófffka i...dobranoc (czas dospać bo o 12 kumpela przychodzi)

wiatm poznanianki🖐️🖐️🖐️ isabelle - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:) moja córeczka ma kuzynkę starszą o siebie o 10 dni, podczas, gdy \'planowo\' miało być między nimi 1,5 miesiąca:D ale ją mama przenosiła, a ja niedonosiłam, więc jaśmin i tosia są praktycznie rówieśniczkami :D scarleet- sweet dreams:P:P:P minimisiu-aguniu- odzywaj się:) paula-odpoczywać:D:D do miłego 🖐️

Gość minimisia
Cześć Scarleet twój sposób jedzenia troszkę przypomina mój ale ja od początku ciaży nie ma cery jak brzoskwinka:) tylko jakieś lekkie czerwone plamy ale mam nadzieję, że to samo zejdzie jak będziesz na Polnej to spytaj o taka mozliwość porodu dzięki:) a wczoraj zemdlałam w tramwaju dzwoniłam do lekarza i mu o tym powiedziałam i mówi zeby sie nie martwić a ja sie przeraziłąm :( ale już dobrze sie czuje tylko boję sie jechać dzisiaj do pracy:) pa idę jeść śniadanko :)

dzień dobry:) aga- siadaj w tramwaju, zwalaj gówniarzy, masz większe prawo do miejsca siedzącego niż oni!!!!!!!!!!!! a tak w ogóle, to miłego walentego:D ja już wczoraj zostałam zasypana prezentami:P nie chce mi się dziś wychodzić z chaty, a muszę iść kupić mleko jaśmince:o no nic, ubierzemy się i pojedziemy w tę zawieruchę:P na zrazie;) 🖐️

halo! co się dzieje?? wszystkie na porodówkę trafiłyście;) stawiam kawkę papa 🖐️

Gość minimisia
Hej Gdzie sie podziałyscie :) :) :)

halo aga:D:D:D tylko my zostałyśmy na placu boju:D jak się czujesz???? pzdrm j. ps. do reszty dziewczyn: WRACAĆ MI TU NA - TEN - TYCHMIAST;)!

isabelle🌻 z pewnego źródła wiem, że zostałaś już mamą❤️ wszystkiego najlepszego dla ciebie i twojego walentynkowego arnoldzika:D:D:D niech się dobrze chowa i będzie dla was pociechą:) czekamy na relację jak się synuś sprawuje:D buziaki 🖐️

Cześć dziewczyny!!! Wróciłam z urlopu - super się siedziało w domku - szkoda ze ten tydzień tak szybko minął :(. Minimisia wiem że poród we wodzie jest na Polnej i chyba w Raszei ale ten cały poród w wodzie to sie tylko tak nazywa, bo to samego porodu siedzisz w wodzie a tak i tak rodzisz normalnie na łóżku. Co do moich apetytów to ja miałam i mam nadal bardzo różne najgorzej chodząc po markecie to co chwilę mi sie apetyt zmienia. Ja jadłam na przemian słodkie i kwaśne aż moja mam się śmiała ze jakbym miała bliźniaki to wiedziałaby że będzie parka a tak to nie potrafi mnie rozgryźć. Cera rzeczywiście mi się poprawiła i włosy i tylko po tym wiem że będzie synek :) Witaj Julianko - od dzisiaj juz się regularnie będe meldować :) mam nadzieję ze ty również :P Isabelle - gratuluję porodu - nareszcie masz synka przy sobie - ja też juz nie mogę się doczekać - bo teraz to juz daje tak o sobie znać - cały czas kopie łobuz już nawet to widać- zwłaszcza wieczorem :D widać jak mi brzuch skacze hihihi Scarleet - witaj i dotrwaj z maleństwem w brzuszku jak najdłużej :) wiesz - twoje apetyty były bardzo dziwne - świeczki????? :P to ze mna nie jest aż tak źle hihihihi :classic_cool: 🖐️

witaj paula:D:D:D właśnie miałam dziś napisać, że nasz topic umarł śmiercią naturalną, a tu taka niespodzianka;) super, że jesteś i fajnie, że odpoczęłaś:) zmykam na semiarium mgr:o później się odezwę:D reszta mamuś, proszona jest o powrót:P buziaki 🖐️

Julianko ja jak jestem w pracy to jestem obowiązkowo na posterunku :P A reszta dziewczyn proszona jest o zameldowanie sie !!!!!! :D

Gość minimisia
Hej Melduję sie posłusznie :) Paula dzięki za wiadomość o prodzie w wodzie myślałąm że to trochę inaczej sie odbywa:) u mnie ok dzidziuś rośnie i chyba już nawet go troszkę wyczuwam taką kulkę poniżej pępka a moze sie mylę ? Fajnie, że wróciłaś ostatnio zaglądałąm i nikogo nie było oczywiście oprócz Juli:) Ciekawe kiedy reszta mamuś się odezwie ? Isabelle wracaj szybko do nas podzielić sie super wiadomością a pozatym to gratuluję mamusiu🌼 pa

hej dziewczyny:) paula🌻 aga fajnie, że się wreszcie odzywasz rozbójniku:P właśnie śpiewam niezapomniany szlagier mojego dzieciństwa- \'kotki dwa\'- jaśmina ma dziś wyjątkowo marudny dzień i tylko to ją uspokaja:D błagam niech jej te zęby wreszcie wyjdą:o miłego wieczoru👄 🖐️

Witam!! 🌻 Minimisia na pewno wyczywasz macicę - to jest taka twardawa jakby piłeczka :D Fajnie że wróciłas :) Julianko - teraz to juz tak będzie hihihih :P najpierw mleczaki - jak mleczaki wyjdą to za chwile będa wypadać i rosnąc stałe hihihi - także jakies pare ładnych latek przed tobą :P Co do Isabelle to przez przypadek znalazłam ja na innym topiku i stąd wiem że wszystko jest ok. Isabelle - odezwij się do nas!!!!!!! Wracaj tu natychmiast ty paskudo jedna ;) Ucałuj synka od ciotek!!!! ❤️ 🌻 👄 Dziewczyny!!!! Pobudka!!! :P Czas wstawać - taki paskudny dzień dzisiaj hihihi śnieg pada a ja już w pracy siedze bleeeee :D Junior wczoraj tak szalał przez cały dzień a brzuch mi tak skakał przez to że szok!! Dzisiaj nad ranem chyba trochę usnął bo jest spokój, ale wczoraj to wariował przez cały dzień. Taaaaa spokój - własnie wykrakalam!!!! Już się obudził!!! I szaleje :P Łobuziak mały :D

A własnie cos mi się przypomniało!!!! Scarleet!!!!! Co do piwka jest takie jedno bezalkoholowe - nazywa się Bavaria - smakuje jak zwykłe piwo. Ja tez mam czasami apetyt na piffko to tylko to piję. Niestety jest tylko do kupienia w tesco. Nigdzie indziej nie znalazłam go.

cześć paulinko 👄 aga znowu się gdzieś wyszlajała:D kurczę, nawet mi nie wspominaj o zębach:o masakra:o ale w końcu kiedyś wyjdą:D:D:D dzisiaj znowu zasuwam na uczelnie:) mój tato się zajmie małą- tzn. przez 3 godziny będzie ją nosił, z nieszczęśliwą miną i powtarzał \"ciiii malutka, dziadek jest z tobą\":P można pęknąć ze śmiechu:) wszystko się rozbija o to, że naszej niani nie pasuje wtorek, a mi kretyńsko pozmieniali plan zajęć:o zmykam, bo jeszcze czeka mnie mycie głowy, aczkolwiek wyjdę na dwór i będę wyglądała, jak przed nim:P:P:P rzeczywiście pogoda jest obrzydliwa:D buziaki isabelle! odzywaj się !! scarleet, co z tobą???? 🖐️

Gość nosek
czesc dziewczyny dawno mnie u was nie bylo podaje wam stone ktora scagnelam od wrzesnioweczek.zaraz podrzuce jeszcze jedna tym które nie rodziły miłego oglądania... nic strasznego.... po prostu piękne!!! http://www.birthdiaries.com/diary/7VBIRTH2.htm

Gość minimisia
Hej Macica :( a ja już nieśmiało myślałam że to mój dzidziuś:) Julianka ząbki będą jej rosły całe życie wiąc sie przyzwyczajaj :) Kiedy będzie wiosna bo ja już mam dosyć tej zimy :( a tak pozatym to u mnie wszystko dobrze wczoraj zadzwoniłąm do gina zmienić godzinę wizyty i sie dowiedziałąm ze tego dnia nie ma go wcale i przyspieszył sie termin mojej wizyty na 28 .02 już sie nie mogę doczekać :) Paula w którym ty jesteś tygodniu ? bo z tego co pamietam to termin masz na przełomie maja i czerwca ale tak sobie myśle że twój synek musi być strasznie duży j ja też tak chcę a kiedy poczułaś pierwsze ruchy dziecka (to pytanie do wszystkich mam)? w sobotę mam egzamin i muszę się jeszcze trochę pouczyć a na 8.00 do pracy pa Zajrzę wieczorem

Minimisiu - nie załamuj sie tak jeszcze troche i poczujesz swoje maleństwo. Ja teraz zaczęłam 26 tc (mozesz też to zobaczyc na moi suwaczku w stopce :P ) Junior rozwija sie prawidłowo - sama nawet nie wiem jaki teraz powinieni byc już duży bo ostatnio nie pozwolił się zmierzyć hihihi ale według standardów to powinien mieć teraz ok 33 cm i ważyć ok 880 gram - duży chłopak juz z niego. W przyszłym tygodniu chcę iść na USG 3D do Raszei - koszt 50 zł. Co do pierwszych ruchów maleństwa to poczułam je dość wcześnie bo już w 18 tc - a mówią że przy pierwszej ciąży to tak ok 20 tc. Julianko 🌻 scarleet 🌻 nosek - witaj dzieki za stronkę 🌻 isabelle - wracaj 🌻 W sobotę moja koleżanka urodziła córeczkę w szpitalu św rodziny - miała cesarkę bo mała w ostatniej chwili sie obróciła - z opieki jest bardzo zadowolona i mówi że jest super. Maja miała 56 cm długości i ważyła 4 kg!! Duża dziewczynka - a ta moja koleżanka to taka malutka drobniutka kobieta - zastanawiam się gdzie ona zmieściła takiego klocka :D:D:D

Dziewczyny znalazłam fantastyczną stronkę na temat ciąży i dzieci - rewelacja - jest słodka i jest tak wiele ciekawych rzeczy o naszych maleństwach 🌻 http://www.tik-tak.pl/ 🌻

halo dziewczynki:D nosek- miło cię znowu widzieć:) paulusia 🌻- jak zwykle- na posterunku:) aga- ja jaśminkę poczułam, w 18t.c., takie śmieszne uczucie, jak by bąbelki mi po brzuszku \'latały\':) niesamowicie miłe i słodkie❤️, teraz jak w czasie przewijania, mi ten grubasek strzeli kopniaka w brzuch, to zapewniam, że nawet w połowie tak miło nie jest:P:P:P trochę się martwię o scarleet:( mam nadzieję, że nic złego się nie stało, tak nagle zniknęła... miłego dnia, buziaki i do później 🖐️

No właśnie Julinka ma rację - Scarleet odezwij sie - napisz czy wszystko ok.

Gość minimisia
Cześć Paula skąd masz taką linijkę :) i dzieki za stronkę a co do 3D to jak pójdziesz to daj mi potem wszystkie namiary my też chcemy zobaczyć naszego dzidziusia a tak pozatym to wsumie tanio 50 zł a słyszałam że gdzieś na Podolanach mozna zrobić i kosztuje 250 zł A tak pozatym to jak poczułyście dzidziusia w 18 tyg to moze ja też :) zostało mi jeszcze 5 tygodni:( Scarlet wracaj do nas :) pa

Minimisia jak będę po 3D to wszystko napisze co i jak :) A te 5 tygodni to zleci ci bardzo szybko - zobaczysz:) Co do suwaczka to musisz wejść na stronę http://bd.lilypie.com - jest w wersji angielskiej i tam możesz stworzyć własny lub http://tickers.tickerfactory.com/ - wersja druga :P . Wpisuje się tam datę porodu i suwaczek ładnie odlicza dni :) Dziewczynki meldować się ❤️ Julianko 👄 buziaki dla Jaśminki Scarleet 🌻 Isabelle ❤️ Nosek 🌻 🖐️ 🖐️ 🖐️