Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia.

KLUB MAMUŚ Z POZNANIA

Polecane posty

czesc Asiu.. Arni dzis konczy 10 miesiecy :) w stópce swej mam jego tickerek i nasze zdjęcia od chwil narodzin po prawie dzisiejszy dzionek :D Pozdrowionka dla wszytskich, zostalismy na 2 dni całkiem sami :( lece zaraz na spacerek i zakupki, solarium i takie tam ;) hehe.. trzymajcie sie ciepł w ten kiepski dzien :D PA

hej hej co tam słychac?? moja Majka chyba dziś startuje w konkursie na największą marudkę dnia i ... chyba wygra, bo mama już pada.. teraz udało się ją na chwilke położyc no a jak się obudzi, to pędzimy na jakiś spacerek, choć trochę zimno.. a jak u Was przygotowania do świąt? u mnie jakoś cieńko, nawet nie ma czasu na sprzatanie, juz sama nie wiem kiedy to wszytsko zrobię:) na szczęscie będziemy u rodziców, jednych i drugich, wiec chociaż gotowanie mamy z głowy:) pozdrowionka!!!!!

Ewa - możemy ponegocjować co do marudzenia naszych dzieciaczków. Patryk dzisiaj przechodzi samego siebie, a ja zaraz wyjdę z siebie i stanę obok!!! Już nie wyrabiam. Mam tyle roboty w domu i nie wiem za co się chwycić a ten ciągle marudzi dzisiaj. To jest straszne! Wczoraj było ok to pomyłam wszystkie okna, no ale niestety dopadło nas przeziębienie. Ja mam katar i gardło mnie boli, a Patryk kaszle i psika!!! W nocy musialam wstać zeby zakroplić mu nosek i ściągnąć gruszką kozy z nosa, bo ciężko mu się oddychało i co chwile się budził. Ja dzisiaj czuję się kiepsko przez to choróbsko a do tego mały jeszcze odstawia. Świąteczne przygotowania idą powoli, w sobotę dopiero na zakupy a teraz ogarniam trochę mieszkanko. W sobotę również mam zamiar ubierać choinkę żeby Pati się nią trochę nacieszył ;) Już mu kupiłam prezent na gwiazdkę - teletubisia z telewizorkiem - bombowa sprawa. Jak tylko mu go włączę to mały jest uchachany i jest spokój na chwilę ;) ale dopiero go dostanie za 10 dni!!!! Nie wiem co mam mamie kupić za gwiazdkę - może mi jakoś podpowiecie- nie mam zielonego pojęcia!!!!

Isabelle24 - oglądałam Wasze fotki. Jestescie super rodzinką, az milo na Was patrzec, szczescie prawie \"bucha\" uszami. A Arni jest poprostu boski. Taki mały szkrabik. Teraz to juz duzy facet, sam sie karmi i stawia pierwsze kroki. Zycze Wam dużo, dużo szczecia!!!!!! Ewa27 - Twoje fotki tez sobie obejrze bo widzialam, ze dodalas w stopce linka. Ja niestety jeszcze sie nie zalogowalam na bobasy.pl. Fotki moge Wam przeslac na maila. Milego dzionka!!!! Ale paskudna pogoda, jutro ma byc lepiej. W koncu z malą wyjade na spacerek.

och..dziękuje :) co prawda jeszcze mąż żona nie jestesmy,ale fakt rodzinka z nas niezła ;) codziennie szczęśliwa :D hihi... bo ja taka mała optymistka jestem ;) a co :P hihi mały szaleje :D zaraz bede go karmiła buraczkami z mięskiem jakimś .. ja za to zaczęłam juz lampkować winko :P hehe.. spotkałam sie na spacerku z EWCIA27 ... bo my mieszkamy na przeciwko oknami :P hihi.. niektóre juz wiedzą ;) haha... co za zbieg okolicznosci co>? szkoda tylko ze jeszcze karmi.. bo bysmy sobie co jakis czas u mnie impressski robiły ;) a mąż by na balkon musiał wychodzic i krzyczec by ją zwabić do chatki... wspomniałam, ze często impresskowuje :P hihih... :D a co tam,, o d pierwszych chwil bejbusia, wiec mały przyzwyczajony, nie mamy sterylnie dziwnej chatki, ciszy u nas nie ma... a po to uczyłam tak arniego,zeby pozniej byle dzwiek telefonu, łupnięcia łyżeczką o szklanke i co? by wrzeszczak krzyczał i histeryzował bo jakis dzwiek usłyszał ? i by sie rozbudzał ? ajjjj... nie nie... EWCIA ty rzucaj tego cyca i wpadaj na impresske :) choc na lampke, a jak juz majka powie do ciebie :mamo nie chce juz cyca ;) :D:D:D hihhi.. to częściej bedziesz wpadac by nadrobic zaległosci i winkowaniu,okej? no ale jak co to dzis tez zapraszam.. aha MAMO wojtka i julki :) poprosze o zdjecia dzieci na isabelle-flower@tlen.pl dziekuje z góry i całue mocno... ide ogarnac chatke,bo niedługo dziołchy moje wpadają... CIAO

Isabelle - dobrze, ze nie chowasz sterylnie Arnirgo, niech sie \"uczy zycia\". Co do telefonow i innych halasow to bedziesz miala ulge w przYszlosci (juz teraz zreszta masz). Ja starszego Wojtka chowalam w ciszy a to tylko dlatego, ze on w ogole nie spal wiec postanowilismy sprobowac chowac go bez halasu. Nic to oczywiscie nie dalo oprocz tego, ze przyzwyczail sie do ciszy i trzeba bylo wylaczac telefon jak zasypial. Przy Julce juz tego bledu nie popelnilam. Mala zasypia w kazdych warunkach, przy Wojtku inaczej sie nie dalo. Na imprezki chodzilam zawsze, takze jak sie pojawily dzieci. Babcie dostają wnuki a my szalejemy. Nie mozna sobie wszystkiego odmawiac. Fotki podesle nieco poxniej. Milego winkowania!!!!! Paula - jak tam? marudka juz spi? To pewnie przez tą pogode dzisiaj. Ja tez najchetniej nie wychodzilabym dzis z lozka (co roznie mozna rozumiec :-) ) Jutro bedzie lepiej!!!!! Milego wieczorku dla wszystkich Mam i dzieciątek i Tatusiow ( a co tam, im tez sie nalezy :-))

Hejka wszystim mamusiom. Ja też nie chowam Patryka w sterylnych warunkach, wręcz przeciwnie, śpi w hałasie - nawet wiercenie mu nie przeszkadza, a najlepiej mu się usypia przy odkurzaczu :P Ja dzisiaj padam na pysk!!!! Przez to przeziębienie małego miałam nockę z głowy, średnio co 15 minut się budził. Nie chce w ogóle jeść, ostatnią porcję mleka wypił wczoraj pod wieczór. Od tamtej pory tylko pije herbatkę. Całą nockę spał ze mną bo poprostu nie miałam sił żeby co chwile do niego wstawać, a zauważyłam ze spał spokojniej jak wyczuł moją obecność obok niego. Wiem że nie powinnam tak robić, ale jeśli przespałam 2 godziny przez całą nockę to jest sukces. Idę sobie zrobić mocną kawuchę i spróbuję młodego nakarmić kaszką - może to zje zamiast mleka. Ja też poproszę o fotki paulinag@icpnet.pl - nasze są na dole w stopce. Buziaki 👄

widze ze pomaranczowe SU.Ki dotarły i do tego topiku... dajcie wreszcie spokoj... mowiłam wam,ze kilka wrednych osób rozwlaiło nasz tropik luty2006... i nie maja gdzie pisac, to sie i tu przykulały :O naprawde daj sobie spokoj szajko saroxów itd.. przeciez wiadomo,ze to wy ..żenada :O czesc dziewczynki... :) dzionek dzis super... słoneczko swieci, zaraz na spacerek.. obiadek najpierw zrobie dla siebie i malucha i .. mozna wychodzic :D cmokaski wielkie.. PA

hej kobitki!!!! cholera, pomarańczki aż tu dotarły????to już jakiś meksyk sie robi! fuj!!!!!!!! my właśnie wstałyśmy i zjadłyśmy deserek, tzn Maja zjadła a dla mamusi pora na kawkę nadchodzi, dziś jakoś pięknie za oknem wiec spacerek bedzie chyba dłuższy... tylko cholerka gdzie tu pójść, Isabelle coś wie na ten tamet..:)) totalnie nie ma się gdzie wybrać! hmmm, Isabelle, mam nadizeje ze odczytałaś moją wiadomość i choć trochę jestem usprawiedliwiona:(, jak się udała imprezka? gdyby co to ja też poprosze o fotki, mail to iguana00@wp.pl, (w adresie to są zera nie literka\"O\" ):)) adres do naszych fotek też w stopce, no własnie coś tzreba by tam dołożyc i odświeżyc!!! lecę na kawkę!!!! buziaki!!

usprawiedliwiona... jeszcze nie raz sie do mnie na impresske wkrecisz... hih..ipreza udana,tyle ze od nadmiaru winka maly dół zaliczyłam... ale to chwilowe załamanko.. ja po alkoholu czesto płacze... bynajmniej oczysciłam sie :D hih.. i juz jest znowu wszytsko różowe i piękne :D hihi.. (do pomaranczy: CZYT. SZCZESLIWA :D ).. :P:P:P

Cześć wszystkim mausiom Moja malutka znów spi więc mogłamzajrzeć na kafe i powysyłałm zdjecia ja powoli dochodze do siebie wie bedę częściej zaglądała i korzystała z waszych rad narazie lecze cycuchy bo wczoraj gorączke miała z nadmiaru pokarmu ale kapucha poszła w ruch i już lepiej. Pozdrawim i miłego dzionka życze

Cześć to znowu ja. Po pierwsze Aniu fajnie że się odzywasz. Ja też miałam gorączkę z nadmiaru pokarmu. Za jakiś czas to się ustabilizuje. Dziękuje za fotkę - fajna pyzka z tej twojej córuni a jakie ma długie włosy!!!!!! i czarne!!!! Piękne!!!! U mojego łysolka dopiero teraz widać jego blond włoski hihihihi ;) Po drugie my niestety nie skorzystamy dzisiaj z tej pięknej pogody :( Siedzimy chorzy w domku :( A po trzecie - dotyczy to pomarańczków. Skopiowałam z innego forum - przeczytajcie i ignorujcie wstrętne baby ;) \" Pani Cenzor No więc, zgadzam się: zróbcie coś ze sobą. A mianowicie IGNORUJCIE posty, które na odpowiedź nie zasługują. I wyrzucajcie je na Śmietnik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3356783&start=660 Moderatorom wystarczy dać sygnał na Śmietniku, np. \"post 14:20 + link do tematu\" I już. Pomarańcze skasowane (często hurtem), rozmowa toczy sie dalej . Wiem, trudne to. Ale czy dyskutujecie z kupą, w którą wdepnęłyście?.. Tak samo bezcelowe jest powiedzenie głupkowi, że jest głupi - nie zrozumie właśnie z tego powodu. A moderatorom zaoszczędziłybyście pracy (by nie musieli wykasowywać Waszych postów-odpowiedzi) i sobie sprawiłybyście frajdę, bo oczyszczanie topików sprawniej by szło. W kwestii ilości postów, topików lub nicków ograniczeń nie ma. Prawdą natomiast jest to, że częste napotykanie tych samych nicków wzbudza awersję do tychże, niezależnie od treści postów. Nie wiem dlaczego Czyli, podsumowując: powinny panować tu zasady \"Żyj i daj żyć innym\", \"Z idiotą się nie dyskutuje. Najpierw ściągnie Cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem\", \"Wolność jednostki kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiej jednostki\". A już jak się do tego ustosunkujecie, zależy wyłącznie od Was. Pozdrawiam i dystansu do pewnych spraw życze \" No to by było na tyle 🖐️

Rany, kogo ja tu widze :-) Isabelle24 Ja ciebie dokładnie pamiętam! Wysłałaś mi na maila parę fotek świeżo po urodzinach Arniego, jak byłam w 6 mies. ciąży, a ja w głowę zachodziłam, któż to taki i skąd mnie wyczaił, a ja siedziałam głównie na maj2006 i rzadko wpadałam na KM z Poznania... a później jakoś doszłam, że to właśnie tu się poznałyśmy. Jejku, kochana, jak ja wtedy te zdjęcia oglądałam świeżego Arniego, to aż się popłakałam, takie były czaderskie. Aż chciałam też Gabrysia nazwać Arnie, ale T. się nie zgodził :-D Jejku a teraz widzę już taaaki wielki chłopak. Nie da się przejść obok was obojętnie. A teraz jestem w szoku, że ktoś tu pomarańczuje przeciw tobie. Przeciw tobie??? Załamka... A moje bobo się urodziło 14 maja, 3 miesiące po Twoim :-) Buziaki dla mam!!!

jejku czesc kochana... ale słodko... równo 3 miesiace pozniej :D czad... no i byłby 2 Arni ;) haha... aha- to ty masz bloga założonego majóweczki 2006 prawda? kiedys zauważyłam ze zdjecia wkleiłas moje i arniego w chwili potem jak sie narodził... ojj.. ja tez patrze na te pierwsze zdjecia i łzy w oczach sie kręcą.. wciaz mam w swych wspomnieniach jak mi malenstwo wyciagnęli,,, jego pierwszy krzyk, ten dźwięk bede pamietac do konca swych dni... cos niesamowitego :) aha a druga rzecz jaka pamietam to wlasnie to co zostało uchwycone na zdjeciu i ktore na blog wkleiłaś jak go głaszcze po główce a on wielkimi oczkami juz na mnie spojrzał... kilka minut w nowym swiecie,a tu takie spojrzenie... LUCKYLADY nooooo... rozkleiłam sie na maxa... wspomnienia wróciły :D chlip chlip.... miło cie widziec i znow pogadac :D PA.. lece małego uśpić.. CIAO

LUCKYLADY czy to rzeczywisice ty weszłaś tam na nasze nowe forum ? sorcia,ale zbyt duzo podszywek bylo wsrod nas i teraz nie UFOM nikomu.. DAJ znaka :D pozdrowionka :D

Ania26 - śliczniutka ta Twoja Laura. Jakie ma długie włoski i śliczne oczka. Jest naprawde cudowna!!!! Trzymajcie sie zdrowo!!! Paulina, Ewa27 - wysłałam do Was fotki. Isabelle24 - do Ciebie tez wyslalam Pozdrowcie dzieciaczki, niech szybko zdrowieja!!!!

hej dziewczyny!!!!!!! co tu tak pusto??? czy wszystkie już się choinką zajmują? właśnie, my jeszcze nie kupiliśmy choinki, więc już najwyższy czas, bo same resztki zostaną... Aniu, Laura jest boska, włoski ma cudowne, takie długie, aż nie moge uwierzyć, że moja Maja te była taka malutka...no i fajny prezent macie na święta, taka mała kruszynka:) Asiu, dziękuję za fotki, fajowa z Was rodzinka, Julcia śliczna i widzę że nie tylko mi się podoba bo Wojtuś chyba też nią zachwycony:)taki dumny brat!! a ja dziś siedzę w domku sama, tzn z Mają ale ona śpi, a ja chyba jakiś filmik obejrzę bo co tu robić... pozdrowionka!!!

no co robic ? wlatuj na impressske do Isabelli i Arniego ;) tyle ze arni spi :P wiec.. zostałam ja i barek :P hihi... CIAO adres znasz.. LUCKYLADY ffajnie ze to ty.. cholerko.. :) pa

Witajcie dziewczynki:) Aniu Laura jest cudna:) już sie nie moge doczekac kiedy sie spotkamy:) jakbys potrzebowala becik na chrzest to chetnie pozycze, my kupilismy nowy bo nie mialam od kogo pozyczyc, ale to zbedny wydatek jak na jedno uzycie :P Choinke przywlekłam w piatek taka mała w doniczce ma 1m, ale chciałam aby Wojtus mial zywa choineczke :) mamy mały pokoik wiec wieksza by nie weszla, lada dzien pewnie ja ubiore...Wojtusiowi bardzo sie podoba, jak ja zobaczyl to zaraz chcial objac ja raczkami:) Jemioła wisi juz pod lampa i gwiazda betlejemska pieknie kwitnie na szawce, wiec po woli zblizaja sie u nas swieta :P Wczoraj po 22 bylam na zakupach w Tesco szwedalam sie do 1:00, ale musze Wam powiedziec ze zawiedlismy sie bo stoiska z miesem i rybami o tej godzinie były pozamykane:( Pozdrowionka🌻

Czesc!!! Rzeczka Zapomnianego - ale chamówe zrobili w Tesco. szczerze mowiac tez chcialam tam w nocy jechac, ale jak maja zamkniete stoiska to niech sie wypchają. ja co prawda chcialam po takie zwykle zakupy jechac...jak mam stac w kolejkach za dnia to sie odechciewa, jeszcze z dzieckiem w wozku to juz w ogole odpada. A co zrobiliście z dzieckiem w nocy? Fajnie, ze Wojtusiowi podoba sie choinka. Ja tez planuje kupic taką mala i oczywiscie zywą. Chyba we wtorek sie tym zajme. Milej niedzieli dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!1

Na zakupy jechałam z teściami jak już położyłam małego spać, mąż był w domku i czuwał, ale Wojtuś sie nie obudził więc miał spokój:) Być może krótko przed świętami uruchomią w końcu te stoiska także w nocy...nie wiem.

Cześć Zdjeć nie obejrzałąm bo żadne do mnie nie dotarły proszę o wysłąnie jeszcze raz adres aga.t8@op.pl A ostatnio znalazłąm fajną stronę z przepisami jedzonka dla dzieci wiec wam wklejam link może sie przyda http://www.maluchy.pl/kuchnia_malucha/ Cieszę sie. że niektóre z nas sie odnalazły witamy z powrotem :) Rzeczko w Tesco tak jest ja kiedys pojechałam o 7 rano zrobić zakupy i też te stoiska były zamknięte i teraz już wiem że nie mam po co jechac tak wcześnie. A my wczoraj zrobilismy zakupy takze już raczej wszystko mam w domu ewentualnie pojedyncze rzeczy pojadę dokupić a wczoraj ubraliśmy choinke i Krzysiu miał radochę no i nauczył sie ze jak sie zbliżamy do niego to podnosi rączki żeby go wziąść na ręce mały cwaniak :) A do świat już nie zostało wiele czasu :) co kupujecie dzieciakom ? bo my nie mamy pomysłu :( pa

hejka..miłej niedzielki zycze.. my wczoraj tez zakupilismy choinke.,.. oraz kilka iglakow na taras by wsadzic.. jeszcze tlyko jakies ozdóbki dokupimy,swiatełka i bedzie super swiątecznie :) zaraz lecimy na zakupy jakies do BROWARKA, obiadek przy okazji itd. okej koncze, facecikow swoich musze ubrac... pa

Hejka! Minimisia - fajny link wkleilas, na pewno skorzystam z niektorych pomyslow. Ja juz mam kupione na szczescie prezenty dla wszystkich. Otoz: dla Wojtusia (4,5 roku) Spadajace małpki i klocki lego, dla Julki (6,5 miesiaca) bączek (tak sromnie ale uwazam ze jest za mala na jakies drogie zabawki, najlepiej i tak sie bawi drewniana lyzka), dla mojego btaranka (8 lat) jakis stwor exo-force z lego, do zlozenia z klockow taki robot, dla męża.....uwaga....uwaga...pizamka flanelowa (wygladalo to tak, ze poszlam do sklepu, zadzwonilam do niego z zapytaniem czy chce cos takiego mocno sugerujac ze powinien chciec i...sie zgodzil), rodzice i tesciowie - dobry alkohol (zawsze sie przyda). To tyle. Ja dostane od meza perfum. Jakis dobry podobno. Milego wieczorku!!!!!

Hejka wszystkim!!! My juz prwie zdrowi, z Patrykiem już byłam wczoraj na małym wietrzeniu, tzn. z domku do auta i z auta do domku hihihi :P Zaczyna spowrotem jeść czyli - JEST DOBRZE !!!!! Aguś dzięki za fajną stronkę. Może jakiś mały spacerek dzisiaj co - jak nie bedzie padać???? Ładnie nauczyliście tego małego cffaniaka z wyciąganiem rączek ale spoko ja zrobiłam to samo hihihihi :P A my w sobotę byliśmy na ostatnich zakupach teraz mi została tylko do kupienie włoszczyzna na salatkę i to jest wsio. Od soboty mamy również już ubraną choinkę- młody jest zachwycony!!!!!!! A kot jeszcze bardziej. Wczoraj go znalałam jak siedział w choince i robil za bombkę!!!!!! Ja jeszcze nie amm kupionych wszystkich prezentów. Brakuje mi dla mamy i nie mam pomysłu no i dla teściowej. Patryk dostanie teletubisia z telewizorkiem, Przemko książkę, a do reszty nie wiem :(

Ale ze mnie zapominalska ;) Asiu - dziękuję za fotki masz śliczne dzieciaczki!!!!! Widać że Wojtuś bardzo wczuwa się w rolę starszego brata i jest z tego bardzo dumny :) Super!!!!

hej :) Paulo na present mamie i tesciowej mozesz kupic komplety dopbrych kremow antyzmarszczkowych czy cos takiego .. ucieszyłyby sie napewno,a teraz w aptekach robia tkie rozne komplety plus jakis gratis dla siebie mozesz uzyskac ;) zaglądnij i sprawdz ;) okej..chcialam pogadac,ale Arni sie wydziera ;) hihi... musze uciekac... buziaczki..CIAO

Hej Paula przepraszam nie przeczytałąm ze planujesz spacerek moze jutro jak będzie pogoda ? Cieszę sie ze już z waszym zdrówkiem ok a u nas Krzysiu też w sobotę miał lekki katar nawet temperatura mu lekko skoczyła ale już o w południe był jak nowo narodzony :) Dziasiaj jest strasnie marudny myśle ze ta pogoda go dobija no i oczywiscie problem kupkowy powrócił ostatnio robi kupkę raz w tygodniu w poniedziałekj rano :) a dzisiaj nic dałam mu trochę herbatki zobaczymy z jakim skutkiem za to bączki robi takie że mozna by było z tego wyprodukować bombę :):):) ale nie zauważyłam żeby sie męczył czy płakał z tego powodu już nie mam sił do tego jak do jutra nic nie zrobi to zadzwonię do pediatry co mam z nim zrobić:) Paula w prezentach ci nie pomogę bo nie wiem może coś z ciuchów chociaż kosmetyki to też dobry pomysł i chyba najlepszy pełno teraz w marketach, aptekach gotowych zestawów a kobiety jak to kobiety zawsze lubia kosmetyki :) Aha mamo Wojtusia i Julki fajną date urodzin ma twoja córeczka ale sobie utrafiłaś prezencik :) na Dzień Matki a swoja drogą to ja mam urodziny 24.05 więc mam cos wspólnego z twoją córeczką ) Mły ryccccccccccccczy pa