Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana bardzo

W jakiej temperaturze ginie listeria?

Polecane posty

Gość zainteresowana bardzo

Może Wy wiecie. Nie mogę tego nigdzie znaleźć w Internecie. Są informacje o listeriozie, ale w jakiej temp. ginie listeria i jak długo trzeba na nią oddziaływać tą temperaturą? Niepokoję się, bo może ona być w niedogotowanym mięsie, a nie wiem, czy takiego trochę nie zjadłam.

Witaj Zobacz strony www.gronkowiec.pl/ - CHOROBY A SZCZEGÓLNIE www.gronkowiec.pl/listerioza.html lub www.gronkowiec.pl/listeria.html Zobacz też na www.faceci.com.pl/subskrypcja23.html i wpisz się do SUBskrypcji na tej stronie www.faceci.com.pl/subskrypcja.html oraz na darmowy kurs zdrowia tutaj - www.euromentor.org.pl/autoryzacja/subskrypcja.html Znajdziesz wiele materiału na temat bakterii w pożywieniu, w powietrzu jak również na temat choroby listerisis czyli listerioza powodowanej przez bakterię Listeria monocytogenes Na stornie również informacje na temat temperatury rozwoju bakterii oraz kiedy ginie. Ponieważ wywołuje ona posocznicę możesz też zaglądnąć na tę stronę - www.gronkowiec.pl/sepsa.htm l Pozdrawiam Renata Zarzycka www.zarzyccy.pl

Gość gość
w 60 stopniach 10min a w wyzszych temoeraturach nawet po kilku sekundach