Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooooooooooooooooo

Znacie sposób na ciągłe MDŁOŚCI, RZYGANIE i BÓl ŻOŁĄDKA w ciąży?

Polecane posty

Gość ooooooooooooooooooo

Jeśli znacie to błagam podajcie, bo ja normalnie od kilku dni już ledwo żyje! Najgorzej jest nad ranem jak jeszcze leże w łóżku i potem jak wstaje. Oczywiście prawie nic nie jestem wstanie zjeść bo odrazu odruchy wymiotne.. BŁAGAM POMÓŻCIE!!!

Gość Motyla Noga...
A przez jaki okres w ciazy taki stan trwa..? Wspolczuje Ci...

Gość ooooooooooooooooooo
Ja jestem dopiero na początku 2 mieesiąca, a słyszałam że tak jest nawet do 6. Jeny, a ja studiuje, musze chodzić na uczelnie, myślałam że to takie jednodniowe niedomaganie a tu już tak od 4 dni.....Nie wiem co mam robić!!!!!

Gość wisia
ja mam odwrotnie-jak nie zjem czegos to jest mi niedobrze-dopiero jak sobie pojem-najlepiej cos ciepłego to przechodza nudnosci

Gość też miałam z tym problem
i, niestety, niewiele pomagały sposoby typu - jedz często w małych ilościach, pij wodę z cytryną, zjadaj coś tam. Dopiero lekarz zapisał mi czopki "Torecan" i to mi trochę (!) pomogło i mogłam chodzic do pracy.

ja jestem w trzecim m-cu i już mi przeszły najgorsze mdłości które trwały cały tydzień tak że z łóżka nie mogłam wstać i do pracy nie chodziłam. Ja w tym czasie przy swoim łożku mialam krakersy, które po przebudzeniu zaraz jadłam i przechodziło. Musisz zaraz po przebudzeniu coś zjeść najlepiej suchedo jak krakersy, suchą bułkę czy sucharka i zaraz najgorsze minie. Powodzenia i wiem co przechodzisz :)

Gość oooooooooooooooo
DZięki dziewczyny! Spróbuje tych sucharków i pójde do lekarza, to może mi też coś przepisze! Pozdrawiam!

Gość magisterka helka
wiem co czujesz;) sprubuj lu petitki, ja sie nimi zajadalam na poczatku, bo pozniej mi sie przejadly:) uwazaj na czosnek! ja przez kilka tygodni wogole lodowki otworzyc nie moglam, a nawet wejscie do kuchni konczylo sie drzwi obok w toalecie:o wspolczuje, nie chcialabym znow przez to przechodzic, ale po tygodniu powinnas coraz slabiej reagowac:)

ja mialam tabletki od lekarza na mdlosci chyba buscopan to sie nazywalo,no i mi przeszly.

Podobno przed wstaniem z łóżka trzeba zjeść banana. Raz zastosowałam i ledwie zdążyłam do łazienki. Ale spróbuj, może ci pomoże.

Gość Młoda Mama-Maja
Witam przyszle mamy:) Ja juz mam koniec 9 miesiaca a nadal cierpie na zgage(choc mowia ze juz nie powinno jej byc), mdlosci same przeszly ale dopiero w 7 miesiacu:/ , na wymiotowanie chyba nie ma sposobu, trzeba sie oproznic i tyle. ale wiem ze cieple mleko pomaga. ja codziennie wypiljalam po 2 kubki cieplego mleka i nie mialam dolegliwosci. a jesli chodzi o zgage to albo migdaly albo plasterek cytryny. polecam!! Pozdarwiam Was Mamuśki;)

Gość 12312341
mnie na mdłości lekarz przepisał czopki nie pamietam nazwy ale jak poprosisz lekarza to napewno cos ci doradzi:)

Gość agula32
na te dolegliwości nie ma recepty,ja tak miałam przez cały drugi miesiąc w trzecim miesiącu już było lepiej.potem przeszło,nie chcę cię straszyć ale moją kuzynkę męczyło do ósmego miesiąca.To zależy od predyspozycji,każdy lekarz ci powie że musisz poprostu przez to przejśc.Musisz zrobić badania czy nie masz przez to niedoborów lub anemii,wtedy może cię położyć na oddział na parę dni.Ja leżałam dwa dni,odżywili mnie kroplówką, odżyłam trochę ale gdy wróciłam to zaczęło się wszystko od nowa.Zyczę ci wytrwałości.

Ja tez dostałam czopki, torecan czy cos takiego i pomogło. Zresztą to był juz koniec czwartego miesiąca, więc samo przeszło.