Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystynka

Dieta Atkinsa

Polecane posty

Gość Jot
Maksimuska napisz nam jutro kilka menu,nie zapomnij o nas,papa

Gość Axa
Podobno Atkins umarł na serce bo się leczył boczkiem.

Gość dieta atkinsa
wyklucza węglowodany a tu widzę ze koleżanka: maksymiuska podaje przepisy zawierające ziemniaki (wykluczone!!!) oraz mąkę!!!!!!!!!!! zbrodnia!

Gość elfik karmazynowy
no wlasnie "podobno" zmarl,wiec nie jest to pewne kazdy tu wchodzi ,potrafi skrytykowac zamiast wniesc cos dobrego do dyskusji,kolezanka ktora zarzuca obecnosc wegli,moze poda jakies przeykladowe menu,zaproponuje cos,doda uwagi Maksimuska bardzo nam pomaga ,wegle w jej diecie sa obecne poniewaz Ona promuje diete kwasa,to zyczliwa dziewczyna i jestemy jej b wdzieczne

Gość elfik karmazynowy
moze te 'znawczynie" diety atkinsa pomoga nam,zwroca uwage co robimy zle ze nie ma spadku wagi,napisza jadlospisy,bedziemy wdzieczne,zapraszamy do dyskusji

Gość jot
witam Was w dniudzisiejszym pierwszy raz i to jest wielkie świństwo bo ktosik podszywa się po mój nick od dzisiaj będę gosia 45" Y Takie osoby -wek:( dietę którą opisuje maksimuszka to dieta kwaśniewskiego a nie atkinsa tam spożywa się do 80 g węgli a wnaszej diecie tylko do 20 w pirwszej fazie po uzyskanej wadze,którą sobie wymarzyłyście dopiero zwiększa się węgle ,ale stopniowo ZawartoSC wEgli w 100g znajdziesz na każdym opakowaniu produktu, areszte to poszukajcie właśnie na stonach kwaśniewskiego oni też tam podają ja dzisiaj zjadłam 9 ,00 kawa ze śmietanką 30% 12,30 własnorecznie gotowane flaczki wołowe bez zasmażki tylko na rosole 18,30 schab na 4 plasterkach boczku wędzonego , 1 filecik śledzia ( patrz opakowanie czy zalewa nie posiada cukru), 1 łyżka majonezu 80 g sera białego pozdrowienia :) ser biały - każde 25g ma 1 g węgli

Gość Gosia45
Axa każdy z na s mu si umrzeć i to z jakiegoś powodu!

Gość elizacapon
Jot a ja nie cierpie flakow ani sledzi,co moge innego wsunąć? Jocik bądz nam doradcą,kochana mogłabyś napisać dla nas menu 3 dniowe?tylkobez flakow,wątrobek,golonek i sledzi,uff:) Jocik ile chudniesz tygodniowo? My cos zle robimy bo waga stoi :(

Gość Gosia45
do elfika karmazynowego nie rzucaj sie nie rób wyrzutow tylko dokładnie czytaj posty ja piszę codziennie co jem i podaje niektóre zawartości kup książke atkinsa ,a tam jest wszystko i wymieniaj poglady i doswiadczenia kto chce stosować kwacha to niech stosuje nikt nie broni, tu jest ątkins, na tej diecie ziemniakow, chleba owoców nie jada sie przynajmniej w 1 -zsej fazie 1 faza trwa do osiągnięcia wagi przez ciebie chcianej , a póżniej mozesz pofolgować choć nie za dużo, atkis opisuje dietę joko zdrowa tylko trzeba ją odpowiednio stosować:):):):):)

coś Wam powiem o dietach niskowęglowodanowych. Przez rok czasu stosowałam dietę podobną do Atkinsa - efekt nic nie ubyło ale też nie przybyło co naprawdę jest jak dla mnie dużym osiągnięciem bo najczęściej co 2 miesiące dopadał mnie efekt jo-jo. Po roku zrobiłam badania i wszystko o.k. jednak trochę się przestraszyłam słuchając i czytając o osobach będących na tej diecie. Obraz jaki się wyjawił to taki że najczęściej po roku lub 2 latach następuje pogorszenie wyników a bywały też wypadki śmiertelne. Chodzi głównie o tłuszcze nasycone zawarte w boczku,smalcu,wieprzowinie itp. Myślę że można poszukać złotego środka tj unikanie nasyconych tłuszczy i ograniczenie węglowodanów do max 100g. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia

Gość milagrooooos
Gosia ja mam ksiazke a mimo tego po 3 tygodniach diety schudłam nie caly kg,musialam cos spierdzielic,tylko nie wiem co

Gość milagrooooos
maziaczek co nam zaproponujesz? ktora dieta? albo ktos wykresli mi jasno co mam zrec albo zalamka totalnie nie mam juz sil,ciagle cos knocę

Gość milagrooooos
trace nadzieje ze wogole schudne,nie wiem co mam robic pomocyyyyyyyyyyyyyyyy:(

Gość Gosia45
tak jak pisałam jestem gosia45 nie lubię jak ktoś się podemnie podszywa menunp: śniad : jajecznica na boczku, b ądż z piczarkami nie więcej jak 4 średnie obiad : ryba upieczona bez panierki + surówka b| dodatku cukru: np. sałata +śmietana 30% lub ogorek , lub szpinak lub brokuły kolacja kurcak pieczony +sałatka jeżeli tak się będziecie odżywiać to i śledzik zasmakuje polany majonezem spróbujcie:D

Gość Karmakoma333
No, ja również stosowałam tę dietkę i niestety muszę was zmartwić.... mimo że wręcz obsesyjnie przestrzegałam unikania węglowodanów, niemal "zabiałkowałam się" na amen, to schudłam może 0,5 kg..... w jakieś 3 tygodnie. Czyli praktycznie - NIC!!! Aha, a z wyglądu nadal pozostawałam pulchna. Także ta dieta niezbyt działa, w każdym razie na mnie nie podziałała.....

Gość Gosia45
po traech miesiącach stosowania ścisłej diety trzeba zrobic badania moja koleżanka to uczyniła i ku zdziwieniu zawsze miała cholesterol300 ,a potych 3 miesi acach cholisterol spad do 210 jak to jest? dieta żle stosowana!

szczerze mówiąc to odrzuciło mnie od tłuszczu chociaż myślę o Kekwicku bo to tylko 4 - 5 dni a ostatnio się trochę \"zapasłam\". Faktycznie chudnę ograniczając węglowodany i oczywiście licząc kalorie ale każda z nas musi sprawdzić na sobie co działa a co nie. Owocnych poszukiwań dziewczyny.

Gość Gosia45
już tu pisałam ,że to 2 tygodnaich stosowania dietyschudłam 3,5 kg ,ale podchdzę bez entusjazmju ponieważ mam jeszcze 20 kg mam nadziej e ,że to wytrzyman :) ale nie oto chodzi jak na razie czuj e się dobrze przede wszyskim nie mam wzdęć i nie jestem napompowana jak balon jetem sklęśnięta i moje ciało nie częsie się jak galareta i leżąc w wannie widzę coś więcej nie tylkko brzuch. schylaM si e bez problemu .ja widzę takie zalety a po 3 miesiącach zrobie wszystkie badania

Gość Gosia45
maziacze 5 misisz byc cierpliwa jeszcze nikomu nie ubyło 20 po trzech tygodniach

Gość Gosia45
nie wiem jak to jest u was ale dla mine to pełny komfort jak zjem 2 x dnia i nie szukam po lodowie szafkach i w koncowym efekcie nic nie zjadlam a się obżarłam:(:(:( w tej chwili zjadam posilek i o ninam , a ostatnio nawet zdaża mi sie pragapić nawet ten jeden szczegolnie rano czy w południe wypijam kawę ze śmietaną i jestem syta

Gość milagrooooos
Gosiu Atkins wspomina z ksiazce ze po 2 tyg mozna zrzucic ok 6kg,a ja po ponad takim czasie ok 1kg najwiekszy problem dla mnie jest obiad albo kolacja,niezbyt wiem co innego moge zjesc

Gość karmazynowy mona
niech kazda wpisze tu swoj jadlospis i wtedy te ktore nie wiedza co jesc wybiora sobie z tych naszych menu sniad jajecznica z zoltym serem obiad zupa ,mieso i surowka z kapusty kwaszonej kolacja twarog z rzodkiewka przekaski kawa ze smietanka,trojkaciki sera topionego,ser zolty ocencie,skrytykujcie co złe

Gość Ewe25
sniad jajka sadzone,kawa obiad kurczak,ogorek,pomidor,kawa kol salatka,2 jajka na twardo,majonez i tunczyk w miedzy czasie sporo kawy ze slodzikiem

Gość Gosia45
kyoś tuta mówi o du,zej ilości tłuszczu, aprzecieżniestosując źsdnej diety zjadamy niwyobrażalne ilości tłuszczu tylko tego nie widzimy np. w cisteczkach , w bułeczkach , chlebek z masełkiem ,w serze, i to jest szkodliwe bo jest wymieszane z węglami

Gość Gosia45
jajka tak ser żołty 100g w ciągu dnia drugi raz ser żółty nie i topine teznie zupa ale jaka? rosół albo czysta:) ewa kawa bez słodzika I 1 -wsza faza rygor

Gość Ewe25
wlasnie jaka zupa dozwolona? serow topionych nie wolno???? kurcze jadlam,hyhy teraz wiem czemu nie chudlam:P to co w 1 szej fazie jadac?

Gość krystynka
Czytam i czytam te wasze wpisy, jednym sie udało, innym nie bardzo.W moim przypadku przyczyna byly chyba te piwa(czasami i mandarynki) ale i na pewno za duzo jadlam, wasze jadlospisy byly skromniejsze na pewno, produkty niby te same ale mniej, poza tym ja podjadalam miedzy posilkami i to sporo-kabanoski, inna wedlinka, serek zolty, twarozek wiejski.Dzisiaj sprobuje 4-5 dni diete kekwicka, podobno dobry wstep ko innych diet, w tym atkinsa.Oto moj jadlospis:60 g serka topionego, 60 g pasztetu, 2 jajka na twardo z majonezem, 30 g orzeszkow arachidowych, 30 g kurczaka lub tunczyka z majonezem, 75g bitej smietany bez cukru, 2 zoltka na twardo z lyzka majonezu.Oczywiscie nie wszystko tylko z tego powinno sie wybrac dziennie 5 posilkow, nie wiem jak to wystrzymam, ale trzymajcie kciuki, moze wytrzymam i waga w koncu drgnie. czy ktorac z was kiedys to stosowala?

Gość krystynka
hej jest tam ktos czy wszyscy zmarzli?

Gość elizacapon
Krystyna nie przechodz na diete kekwicka,po prostu popraw jadlospis atkinsa ja chyba przejde na nieco zdrowsza diete,jest tu topic o diecie straznikow wagi,nie glodujesz,jesz sporo a chudniesz w tempie ok 2-3kg tygodniowo,godna polecenia

Gość elizacapon
chodzi o temat Weight Watchers,jadlospis masz na str 200,napisany przez uzytkowniczke Zarowka,tygodniowe menu