Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystynka

Dieta Atkinsa

Polecane posty

Gość rekodzielo marokanskie
zapraszamy do zapoznania sie z oferta naturalnych kosmetykow arabskich, czarne mydlo, glinka ghassoul, olejek arganowy ... sekret gladkiej skory i lsniacych wlosow marokanskich kobiet ... www.marokostyle.com

Gość Viola40
Witam wszystkich!Chcę podzielić sie z Wami moimi wynikami w stosowaniu Atkinsa...otóż rozpoczęłam swoje zmagania na początku stycznia i zgubiłam prawie 5 kg!To niewiarygodne ,gdyż próbowałam już różnych cudownych diet i żadna nie dała takich wyników...co prawda i tu nie było łatwo na początku czułam zawroty głowy osłabienie ale po tygodniu minęło i teraz czuje sie świetnie....trzymam kciuki za wszystkich niedowiarków!

Gość i_love_chocolate
a moglabys napisac co jadlas w ciagu dnia :)

Gość Viola40
Właściwie nie cudowałam za wiele jadłam głównie jajka,sery mieso z kurczaka,mielone wieprzowine piłam zwykłą kawę 2 razy dziennie bo bez niej nie mogę życ....i tyle..aha z warzyw głównie pomidory,kapusta ogórki...

Witajcie! Bardzo dużo czytałam na temat diety Atkinsa i od dzisiaj zaczęłam ją stosować, chce zrzucić ok 9kg ;-) Podobno na wszystkich nie działa, ale chcę spróbować! Jest jeszcze ktoś kto ją stosuje?? Pozdrawiam. 59,7kg :(

haaaa! tylko jeden dzień i już kilogram mniej!! dziś rano weszłam na wagę = 58,4 kg ;)) to cud :D

Gość anetka777
cześć ja mam problem z dieta atkinsa poniewaz chudne zaledwie 0.5 kg. tygodniowo,moze popełniam jakiś błąd ,nie przekraczam 20 gram węglowodanów dziennie !

Gość anetka777
hej wszyscy juz spią????

Gość Viola40
Witam !Nareszcie ożyło to forum....chce Was pocieszyć,ze na początku też tak miałam,że nie widziałam efektów i to mnie wkurzało i załamywało ale.....nie poddawajcie sie ta dieta NAPRAWDE DZIAŁA....GWARANTUJE!Schudłam już 6 kg....teraz waże..54kg a zaczynałam o 60!

Gość zaczynajaca
Potwierdzam ta dieta działa!właśnie zaczynam odchudzanie z Atkinsem bo po ciąży dużooo mi zostało tu i tam a i tak zawsze byłam dość duża:)mam nadzieję że tym razem też mi się uda...dwa lata temu schudłam na atkinsie 25 kg więc wiem że się da:)

Gość dmaj
Ja stosuję od 6 miesięcy, przez ten czas ponad 30 kg poszlo w dol. Ostatni miesiac juz wolniej ale z 2/3 kg.pierwsze 2 miesiące moj organizm musial sie przestawic, a teraz wszyscy dopytuja jak ja to zrobilam.

Gość atkinsonka
witam jestem nowa 3 dzień na diecie trzymajcie kciuki

Gość Mariolaaaa
trzymaj się! Ważne żeby nie było kofeiny, węgli powyżej 20gr i jak najmniej serów w pierwszej fazie. Dużo wody i trochę ćwiczeń.

Gość atkinsonka
no dzięki a ja mczytając książke zrozumiałam że nabiał moze być??najciężej jest mi pochłaniać takie ilośći mięśą choć z natury jestem mięsożerna:) dzisiaj kupie paski i musze zaopatrzyć sie w witaminki:) kurcze nie wiem czy bita śmietana możę być bo mam taką pyszną 36 oczywiśćie bez cukru,,,,,,,boje się że nie wejde w stan ketozy:(

Gość atkinsonka
widzę żę temat diety zannikł a szkoda dzisiaj zrobiłam sobie pyszne flaczki z kurczaka bez zasmażki cos pysznego polecam na tej diecie można sobie na nie pozwolić:)

Gość STEFCIUNIA
WITAM :) DRUGI DZIEń NA DIETCE, CZUJE SIę SUPER :) Przede wszystkim dlatego że mogę jeść tuńczyka i nabiał, troszkę szkoda mi owoców które uwielbiam, ale jakoś dam radę. 3majcie kciuki do pozbycia 6 kg :)

Gość Grubciaannk
Witajcie :) Ja również na Atkinsie :) Jesli chcecie się dowiedziec więcej wejdźcie na mojego bloga! Podaje dzienne jadłospisy, kontroluje swoją wagę i podaje efekty :) Obalamy mity! :) Zapraszam http://tluszczem-w-tluszcz.blog.pl/

Gość STEFCIUNIA
Oj coś ten Twój blog kiepski.. Po za ty nie pisz że obalasz mity -ponieważ już z pierwszego wpisu widać, że nie bardzo wiesz cokolwiek na temat tej diety..

Gość DO STEFCIUNIA...
...typowa bezmozgowa krytyka. zamiast podtrzymywac innych na duchu, przeciez po to jest ten watek, zjezdzasz kogos, kto probuje innych zainspirowac i jest aktywny...skoro jestes taka oblatana w atkinsie, to czemu zaraz krytykujesz, zamiast doradzic czegos madrego? Grubcia, nie zwracaj uwagi na buractwo - trzymaj sie, pisz tego swojego bloga i zycze powodzenia!

Gość Do Stefciunia
Co do krytyki to się zgadzam z tobą. Można! Ale z nabiałem to bym nie przesadzał ponieważ, zwłaszcza w pierwszej fazie, można tylko ok. 100gr sera itp wszystkiego co zawiera cukier laktozowy (mleczny). On nie pomaga w Atkinsie.

Gość DIETA ATKINSA
Jeżeli chodzi o kogel mogel..z 2 zółtek i cukru - no to,to już nie będzie dieta Atkinsa.Dieta Atkinsa wyklucza wszelkie cukry.Jeżeli już coś na deser to bita śmietana (śmietana kremówka 30%) np.z jagodami bądź malinami (najlepiej z owocami o niskim indeksie glikemicznym). Również na deser może być Panna Cotta - podgrzewamy śmietankę kremówkę 30% dodajemy cynamon bądź laskę wanili (nie dodajemy cukru ani cukry waniliowego).Namaczamy żelatynę w kubeczku i następnie wlewamy do podgrzanej śmietanki.Następnie rozlewamy do pułmisków.Po kilku godzinach jedną miesczkę wstawiamy do gorąconej wody dosłownie na 2 sekundy,przerwacamy na talerz i mamt gotowy deser.Teraz możemy to wszystko polać jakimś owocowym musem np.z malin. Najlepiej na śniadanie w tej diecie zjeść jajecznice z 2-3 jajek, nie więcej.Do tego szczypiorku. Śniadania według tej diety powinno składać się większości z białej dlatego iż da to nam dużej energii na cały dzień.Można również na śniadanie zjeść jajecznice na bekonie.Bądź pieczoną kiełbaskę. Na obiad pieczony bądź gotowany filet z kurczaka (bez skórki) do tego sałatka z sałaty maślanej,marchewki,pory,z oliwą z oliwek. Również pomidory z mocarellą są wyśmienite.Pomidory kroimi na plastry,mocarellę również.Na talerzu układamy je na przemian.Najpierw plastej pomidora a na to plaster Mocarelli.Następnie kroimi białą cebulę w kosteczkę i posypujemy pomidory i mocarellę. W szklance przygotowujemy: z 2 łyżek stołowych octu winnego,2łyżek oliwy i 1 łyżki ziół m.in oregano. sos,którym polejemy całość. Kolacja musi być skromną,można nawet przekąsić jakiegoś kabanoska bąddź kiełbaskę.Jeżeli jesteśmy głodni nie jedzemy nabiału,ani owoców tylko przegryzajmy to jakąś chudą wędliną badź rybą.

Gość jolak45
hej co się stało że cisza ? minął rok coś się zmieniło ja od wczoraj jestem na atkinsie, będzie odzew

Gość jolak45
8 lat- pogratulować, minęło u mnie 3tyg. na wadze minus 4kg. i właśnie dumam gdy schudnę do wymarzonej wagi , muszę to utrzymać bo odchudzanie nie ma sensu , i to jest właśnie to -zmiana na stałe nawyków żywieniowych.... ale ale 8 lat czy to bezpieczne ? czy mała modyfikacja diety?

żywienie optymalne jest nazywane dieta,ale jest to inny sposób żywienia. jak wrócimy do starych nawyków żywieniowych to po jakims czasie wrócą dolegliwosci z którymi sie borykalismy przed żo. czuje sie swietnie,wyniki mam super. czego chciec wiecej?

Gość jolak45
dzisiaj mija 4 tyg i ciągle na wadze -4kg już nie chudnę coś robię żle , straciłam apetyt jaki miałam nie jem już tyle i podejrzewam że to jest to ,za mało kalorii w tłuszczach ?????

Gość emka27
witam od dzisiaj jestem na diecie atkinsa.o co chodzi z tymi 20dkg węglowodanów?

Gość emka27
witam od dzisiaj jestem na diecie atkinsa.o co chodzi z tymi 20dkg węglowodanów?

Mniej wiecej jadam wg sugestii Mateusza i wage zrzucam systematycznie. Od marca do sierpnia "zgubilam" 8 kg. Wole gubic wolniej ale pewniej i tym samym utrwalac lepsze nawyki zywieniowe. Czuje sie swietnie, od bekonu i tluszczu nie stronie ale i nie zajadam sie. Te ok 50 weglowodanow musi byc dla ogolnego balansu i proporcji, powodzenia