Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość Lumpexiara
bardzo prosze o rade czy otwierac budke z ciuchami czy nie bo nie wiem co robic:-o na poprzedniej stronie napisalam jak to wyglada

Gość sklepowa
do Lumpexiara no a w tamtych budkach mają duży ruch? jest popyt na takie rzeczy w tym miejscu? skoro nie macie żadnego czynszu to ryzyko nie jest takie duże i zyski powinny wystarczyć żeby utrzymać 2 osoby ogólnie na pewno jest popyt na rzeczy używane tylko teraz sprawdź jak twoja oferta będzie się miała do konkurencji na przeciwko mnie jest lumpeks gdzie kupują pakiety kilogramami a później na wieszak i bluzka za 15zł...i non stop mają ludzi więc wyobraź sobie jaki jest zarobek na rzeczach kupionych na kilogramy a sprzedawanych z wieszaka

Gość meeja
Lumpksiara moim zdaniem otwierać! Tylko pytanie...jak będzie klientela. Mówisz że przewaznie ubierają się tam starsze babki więc raczej towar musi być skierowany do nich. Ja miałam lumpeks z modnymi, nowoczesnymi ciuchami. Dla młodzieży i młodych kobiet, wszystko przewaznie firmowe, modne. Tylko że tu cena za kilogram w hurtowni to ok. 40-50 zł. Więc jeden ciuch u mnie w lumpie kosztował ok. 22 - 30 zł. Zależy co. Jeśli odbiorczyniami będą przewaznie starsze kobotki którym nie zależy na marce czy modzie to taki towar raczej nie bedzie Ci schodziły. Moim zdaniem możesz brać najzywczajniejszy sort I gat. Kilo pewnie jakieś 14 - 20 zł w hurtowni. Pojeździsz, poszukasz bo nie wiem jak teraz. No i najwazniejsze musisz znaleźć fajna hurtownie. Bo towar towarowi nie równy. Nie polecam kupowania niesortu, ale to moje zdanie. Myślę że spokojnie będziesz miałą jakąś 200-300% marże jak nie lepiej. Jeśli nie płacisz za wynajem to spokojnie z 2000-4000 zł powinno zostać na rękę. Teraz zima będą przychodzić po swetry, kurtki itp bo w sklepach drogo. Jedno jest pewne jak będziesz miała fajny towar to choćby naokoło było 100 lumpeksów to będą u Ciebie ludzie.

ZUEMI-jeśli interesują cię ciuszki takie o których mówią że są z włoch,francji możesz przyjechać są rzeczy fajne ale są i takie których jest pełno wszędzie trzeba pochodzi aqle warto.Zresztą ja nie mam porówniania z Głuchowem i Ptakiem wiem jeszcze co tam w Maximusie(te same rzeczy co tu na wólce tylko droższe bo właściciele przyjeżdżają na wólkę i kupują oczywiście nie wszyscy)

Gość zuemi
dzieki chyba pojade teraz do gluchowa a nastepnym razem do wolki bo maz ze mna pojedzie ja nie znam dobrze drogi boje sie ze sie pogubie

Gość ŻOŁTA FREZJA
do JAGODAX2 Zajmuje się sprzedażą biżuterii mam pytanie w związku z tym ,ze Ty pracujesz w wólce przy takim asortymencie jak ja. Kiedy mogłabym uderzyc po nowe wzory bizuterii ? Mam prawie 500 km do Was więc nie chcialabym na darmo jechac. Jakie rabaty można na wstepie uzyskac i czy jest stronka internetowa na której można podgladnąc towar? Pozdrawiam serdecznie. A czemu nie chcesz startować otwierajac sklep z bizuterią tylko ciuchami ? Masz juz w tym wprawę...

Gość evka XXX
Do <MEEJA> Chce wziosc dotacje z UP, a czy z tej dotacji daja jakas czesc na ciuchy ?

Gość zuemi
jesli chodzi o up to mi dali 40% na towar i tylko tyle u nas mozna ale dowiedz sie jak jest w twoim miescie bo jest roznie

Gość meeja
evka ja brałam z UP i u nas nie można wykorzystać środków na towar. Każdy urząd ma inne zasady. Idź weź regulamin i poczytaj:) Generalnie łatwo jest dostać taką dotację więc warto skorzystać.

Gość potencjalna lumpeksiara
witam, mam pytanie, czy uważacie że wystruj i klimat w sklepie z odzieżą używaną jest ważna? czy licża sie tylko ciuchy? zamierzam otworzyć taki sklep, załozyłam sobie super wystrój, ale musiałabym wyłożyć sporo kasy, założyłam sobie ze zakupie do niego stare komody, szafy wieszali i lustra, ale to drogie...strasznie, chciałam zrobić klimat.... i co wy na to warto?

Gość evka XXX
MEEJA Dzieki bardzo za info, dzis przejde sie do UP i dowiem sie tam wszystkiego:) nadal prowadzisz sklep ? i czym handlujesz? Pozdrawiam

ŻÓŁTA FREZJA napisz mi swojego maila to na wszystkie pytania ci odpowiem ze szczegółami i stronę też podpowiem.A co do założenia sklepu z biżuterią nie wiem czy to opłacalny ineres tak w detalu ile trzeba tego sprzedać żeby opłacić wszystko i jeszcze zarobić.mam styczność z hurtem i wiem że się to opłaca ale to idzie kartonami a tak z detalem nie mam styczności.

Gość ŻOŁTA FREZJA
DO JAGODAX2 cześć już podaję e- maila: a.kz@interia.pl serdecznie pozdrawiam.

Gość missy08
Same nnowe osoby widze sie wypowiadaja bardziej te ktore chca rozpoczac dzialalnosc...Cchcialam zapytac jak u was w tym tyg? bo u mnie bardzo kiebsko nie wiem dlaczego pogoda dopisuje ale ludzi brak:( wogole nie ma nawet tych "zwierzajacych"wczoraj mialam 0zł w kasie troszke sie juz zalamuje:(

Gość e-cinka
Lumpexara jesli mowisz ze raczej u Ciebie beda sie zaopatrywac babcie to wiesz towar musi byc tani ,starsze panie nie bardzo odrozniaja towar uzywany na wage za grosze od tego wycenionego na wieszakach-nowego -drozszego,moja teciowa oburzona ze za apaszke na wieszaku byla cena 17 zl ,przeciez od rumunow pod bazarem mozna kupic za 5 zl nowa! :P :D dla podobnych pan w ciucholandzie wszystko powyzej 10 zl to zdzierstwo :P..tak z moich obserwacji

Gość meeja
evka Mam nadal sklep, handluje outletem, angielskie marki i duńskie. missy u mnie wrzesień (tfu tfu) wypluć raczej dobry, idzie już jesień, kurtki, żakiety, swetry.

Gość 19MIGOTKA73
Hej prowadzę butik od 2,5 roku z odziezą duńską i nic się nie zmienia dalej kiepsko.Chińszczyzna górą.Co myślicie o hurtowni w Wałczu?

Gość echoupia
mam pytanie odnosnie dotacji czy skladac o nia jak juz sie zalozy e-sklep czy mozna zaczac zakladac dopiero po przyznaniu dotacji(o ile wogole dostane) na allegro widzialam ze sprzedaja wnioski -wzory o dotacje jak to wypelnic czy ktos kupowal,czy warto?

Gość alter
te rozmowy o super przebiciu na używanym towarze można wrzucić miedzy bajki to takie gadanie-"wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" a wiem to akurat, bo mam też taki sklep towar kiepski, nie wiadomo skad go brać bo wszędzie same smieci,wycena powyżej 15 zl budzi oburzenie klientek. Mozna kupować cream i sprzedawac taniej... Wtedy ruch jest...

Gość jagdziana
hej, przyglądam się juz temu wątkowi od jakiegoś czasu gdyż planowałam założyć sklep z odzieżą typu outlet i właśnie dostałam dotacje z PUP wiec już się ostro zabrałam do roboty,i ostatnio wpadł mi w oko pomysł dołożenia opcji komisu- czy ktoś ma może taką opcje? i jak to wygląda, czy gdy ktos przychodzi i pokazuje ci sukienkę i wiesz ,że sprzedaż ja za 25 zł to dajesz tej osobie 50% czyli 12.50 , i jak się rozliczacie odrazu czy dopiero po sprzedaży ciuszka

Gość rafaello170987
Witam!!! Jak Tam u was ruch??? U mnie całe miasto wymarło. W żadnym sklepie nie ma ludzi. Nawet w spożywczym. podrawiam

Gość sklepowa
Powiem wam ze u mnie też bardzo mały ruch, ale na szczęście Ci nieliczni co przychodzą to kupują :) W przeciwieństwa do lata gdzie było dużo zwiedzających a mało kupujących Co do komisu ja obawiam się tego, że będziesz miała więcej ludzi oddających ubrania w komis niż kupujących, bo za używaną sukienkę dać 25zł to nie jest jakaś super okazja

Gość nie dać się
U mie też mały ruch, jak w sierpniu. Podczas ostatnich zakupów rozmawiałem z producentami/hurtownikami (polskimi, tureckimi i azjatami) i w wszyscy podkreślają że jest wyrażnie gorzej niż w ubiegłym roku. Z mojej obserwacji na rynku najlepiej sobie radzą sieciówki i ciucholandy. Nieco gorzej outlet i handel na bazarach. Natomiast handel w sklepie nową odzieża (bez względu czy chińszczyzna, polska czy inna) stoi całkowie. Niestety są to objawy kryzysu jaki nas czeka i raczej sytuacja jeszcze się pogorszy.

Gość studiomody
Witam wszystkich. Jestem importerem odzieży młodzieżowej i damskiej z Włoch i Francji. Jeśli kogoś interesuje kontakt podaję maila. studiomody@tlen.pl Możemy również wysyłać towar paczką za pobraniem pocztowym.

Gość nowa tu...
Słuchajncie mam ytanie,zna ktos sklep G PUNKT bo wczoraj sie dowiedzialam ze otwieraja taki u mnie w miescie i niestety na przeciwko mojego buticzku,jestem zalamana,nie znam firmy ale slyszalam ze handluja koncowkami z francji i wloszech i nie wiem czy juz zamykac czy jeszcze poczekac:(zna ktos?????pozdrawiam

Gość nowa tu...
Przepraszam chodziło o d-punkt:))))to chyba przez zblizajacy sie weekend

Gość bobesh
Zamykaj. Z nimi nie wygrasz: www.wyprzedajemy.pl

Gość meeja
nie ma co panikować. Jak masz stałe klientki to i tak i tak przyjda do ciebie. Tak to wszyscy by się pozamykali i zostałabym tylko bierdronka itp.

Gość www.saysay.pl (Francja,Włochy)
www.saysay.pl (Francja,Włochy) Witamy wszystkich Gorąco zapraszamy do współpracy,jesteśmy bezpośrednim importerem odzieży damskiej i młodzieżowej z Francji i Włoch.Więcej szczegółów na Naszej stronie www.saysay.pl W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości służymy pomocą. Pozdrawiamy serdecznie

Gość czarodziejka_mała
Do JAGODAX2 wysłałam Ci @ ale chyba go nie dostałaś, nie wiem czemu ale z tego adresu często nie mogę nic wysłać albo coś nie dociera do mnie. Byłabym wdzięczna gdybyś mi napisała meila takiego jak Żółtej Frezji - również "sprzedaję" biżuterię. Podaję swój inny adres: ania2010m@wp.pl.