Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość jakostak
Witam, Podobnie jak Missy80 zamknelam swoj butik w tym roku i najbardziej ciesze sie z tego,ze udalo mi sie to zrobic bez dlugow, a wierzcie mi,ze moglo sie skonczyc duzo gorzej...od kilku miesiecy probuje sil na allegro - mam profesjonalny szablon, wynajeta modelke, zdjecia w studiu fotograficznym, konkurencyjne ceny (jak na tę dosc droga odziez) i ... tez sie zastanawiam czy sie nie zwinac. Niestety.... w obecnych czasach jest niewyobrazalnie trudno utrzymac sie na rynku. Zaklinalam sie ,ze nigdy juz nie pojde do pracy u kogos... a tu coraz czesciej przychodzi mi zagladac na pracuj.pl

Gość jakostak
jeszcze jedno.... w zeszlym roku wrzesien,pazdziernik to byly najlepsze miesiace pod katem sprzedazy...a w tym roku? Chyba juz po towar nie pojade bo za co kupic skoro nic nie sprzedaje?!

Gość Klaudi1982
Kurcze ja sama nie wiem 1 wrzesnia wystartowalam ze swoim Outletem...wrzesien byl rewelacyjny,pazdziernik juz ciut gorzej ale i tak zarobilam na czynsz i kredyt mieszkaniowy+oplaty a pażdziernik sie jeszcze nie skonczyl! mam dostawy co kazdy piatek i mam wciaz jakies nowe rzeczy..nie wiem jak bedzie dalej ale chce otworzyc 2 butik! Dodam ze otworzylam sklep w miejscowosc 7000mieszkańców(gmina ok 20.000). 20km dalej jest Poznani same centra handlowe......ale jakos narazie idzie!!

Gość do Klaudi1982
Oby Ci się takie utargi utrzymały jak najdłużej. A jakie marki sprzedajesz w swoim outlecie i w jakich cenach?

Gość moskit30
Blueberrya dzieki za link dobre maja tam ubrania kupowalas u nich?

Gość @moskit30
"moskit30 Blueberrya dzieki za link dobre maja tam ubrania kupowalas u nich?" Jak chcesz sprzedawać swetry po 25 zł, to raczej "dobre"to one nie będą :( Po ile chciałbyś je kupić? Po 10 , 15 zł? to chyba tylko spady sprzed kilku sezonów.

Gość moskit30
W mojej miejscowosci jest sklep z odzieza gdzie swetry mozna kupic za 25-30z, topy za ok 18zl spodnie 40-60zl wiem ze zaopatruja sie w hurtowni pod Warszawa wiec chyab w Wolce Kossowskiej ale nie jestem pewna. A w Jaworznie sprzedaz jest tylko hurtowo czy znada sie detalicznie?

Gość Klaudi1982
Sprzedaje głownie:Vila,B.Young, Ichi, Morgan, Stefanel,Mexx,Tommy Hilfiger(koszule meskie) Rzeczy damskie od 40-79zl,kurtki 85-109 oraz koszule Tommyego 149

Gość Do jakostak
Witaj, mam pytanie jakim typem odziezy handlujesz na allegro? Skoro masz profesjonalne katalogowe zdjecia to juz wyprzedzasz ta amatorszczyzne ktora tez pojawia sie na allegro, wiec jak myslisz czemu Ci nie idzie? Uwazam ze (tez tak chce zaczac handlowac tyle ze wloska odzieza z wysokiej polki) i jak jest 1 dobry towar 2 super profesjon foto to juz jest pelen sukces, ale teraz mnie zbilas z tropu po twoim podsumowaniu ze 'chyba sie zwiniesz'. A jakbys sama sprobowala robic te zdjecia? Mozesz napisac jaki jest koszt takich zdjec?

Gość Do moskitu
Scc w jaworznie to centrum handlu hurtowego, ale jak wejdziesz do boksu i powiesz ze chcesz te leginsy 1 sztuke to ci i tak sprzedadza np za 5zl wiecej. Ogolnie to tam troche smierdzi chinszczyzna (serio) ale ciuchow jest b duzo.Pisze to z doswiadczenia osoby ktora byla tam rok temu i moze cos sie zmienilo ale fasony mieli wtedy malo modne.

Gość Do claudii1982
Claudia ja Ci gratuluje z calego serca, jakis pozytyw wtym hadlu ciuchami i oby Ci sie wiodlo jak najlepiej!!! Jak myslisz na czym polega Twoj mini sukces? Czy to ze w sumie twoje ciuchy sa markowe? Jak dlugo trwala faza rozruchu? jakie rodzaje reklamy stosowala?. Sama mysle o otwarciu outletu ja mam pd polski tez blisko same centra handlowe miasto 17 tys mieszkancow zyja z kopalni gdzie sie zaopatrujesz? I jak idzie handel w pazdzierniku? Wogole moze podaj mejla.a i mialas jakies doswiadczenie w prowadzeniu odziezy?

Gość do Jaworzna nie warto jechać
.

Gość w Jaworznie jest straszny syf
W Jaworznie jest straszny syf, a pozatym drożej jak w Wólce Kosowskiej. Nie warto sobie Jaworznem głowy zawracać.

Gość moskit30
Mowicie ze lepiej do Wolki jechac?moze podjade sobie do Jaworzna bo odemnie to tylko 50km i zobacze jak to wyglada. A powiedzcie mi jak wyglada sprawa sanepidu w sklepjie odziezowym? Dziekuje za informacje:)

Gość Klaudi1982
Podaj maila Ty to sie odezwe do Ciebie :) Nie mialam doswiadczenia w handlu ciuchami. Bylam przedstawicielem medycznym kilka lat. A na rozruch w oknie stały manekiny z koszulkami...OUTLET 1 wrzesnia OTWARCIE. Mialam ok 5000 ulotek na ktorych byly wymienione marki i "dla 100 pierwszych klientow mila niespodzianka" .Kupilam 100szt bransoletek i dodawalam do zakupu :) A tak to mam szyld,potykacz.....teraz znow musze jakies ulotki zrobic i rozwieść po okolicy :) a najlepsza reklama to droga pantoflowa :) Pzdzdziernik nie taki szlaowy jak wrzesien,ale mam juz jakies 4000 na czysto

Gość do Klaudi1982
Ja tez zastanawiam się nad otwarciem outletu, podaję maila, będę wdzięczna za kontakt: fanfashion99@gmail.com

Gość Odnosnie jaworzna
W Jaworznie smierdzi tania chinszczyzna, w niektorych boksach to maja mydlo i powidlo, gorzej niz u 'ruskich' na bazarze, takze centrum nie wyglada zachecajaco pod wzgledem asortymentu Jesli chodzi o galanterie skorzana to siostra raz kupila torebke to do dzisiaj wietrzy ja na balkonie:) i faktycznie towar jest drogi a jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Gość jakostak
Do Muflon dzasta99@op.pl Do drugiej osoby ktora sie nie podpisala: zdjecia robie w swoim studiu - zainwestowalam w sprzet fotograficzny dobrej jakosci. Fotografem jest moj narzeczony, wiec ten koszt mam z glowy. Koszt modelki jest rozny ale nie jakis znowu strasznie wysoki - nie mowie tutaj o profesjonalistkach,ktore chca ponad tysiac zlotych za dzien ale o dziewczynach z jakimkolwiek doswiadczeniem w modellingu. Napisz do mnie na mail , ktory wpisalam powyzej... moze razem do czegos dojdziemy:)

Gość jakostak
albo nawet lepiej na gg 24472204 - bedzie szybciej

Gość Do Claudii1982
Moj mejl to ipiatek@tlen.pl bede czekac na mejla dzieki:)

Gość Refleksunia150
Napiszcie mi prosze Wasze przemyslenia na temat przyszlosci prywatnych butikow z odzieza. Czytam to forum, obserwuje rynek i ogarnia mnie pesymizm. No jak ma mi sie udac, jak mam odniesc sukces w tym temacie jak nie ma ku temu realnych przeslanek. Po 1 jak juz znajde hurtownie ktora ma ciuchy ktore mnie interesuja to sie okazuje ze sprzedaja lub beda sprzedawac to na allegro, wiec ja ich nie przebije. Po 2 jak otworze swoj sklep stacjonarny to bedzie to kolejny ktorys butik w okolicy ktory cienko przedzie.Nie wiem co by musialo sie stac chyba cud zeby u mnie szlo wyjatkowo dobrze Po 3 cuda sie zdarzaja wiec idzie mi dobrze a tu otwiera sie galeria/centrum handlowe (bo taka jest przyszlosc). I znowu konkurencja i znowu obroty spadaja.Ja nie przebije sieciowki ani ich obnizek ani ich rotacji towarow Po 4 nie poddaje sie kupuje mini studio foto i wystawiam ciuchy na allegro. Aukcja ladnie opracowana ale co z tego jak licznik odwiedzin slaby a jak ma byc inaczej jak sukienek jest samych mln stron???bluzek drugie tyle... Jak potencjalny klient ma mnie znalesc posrod tylu aukcji? I tych aukcji z dnia na dzien przybywa.... Po 5 znowu sie nie poddaje i robie profesjon. sklep www, a tu w natarciu giganty jak asos (wysylka za darmo do Polski) sportdirect itd a to tylko poczatek globalnie dzialajacych sklepow internetowych:( Po 6 kryzys Podsumowujac czy jest jakas szansa dla mnie osoby ktora nie dysponuje mozliwoscia zainwestow.duzych kwot a do 30 tys maks (zalozmy) na sukces w tej branzy? Jak myslicie? Moze moje wywody sa bledne, moze mnie ktos b obeznany skoryguje? Wytlumaczy ze sie myle?

Gość Refleksunia150
Po 7 wracajac do handlu na allegro. Tam podaz jest wieksza niz popyt to wiadomo. Nawet male dziecko potrafi wystawic aukcje i tez tym samym zagesci rynek to tez nie jest zadna nowosc. Ale prawdziwym zagrozeniem dla nas dzialajacych na polskim gruncie sa osoby mieszkajace za granica kupujace towar tam a sprzedajace na allegro. I jak tu taka osobe przebic?

Gość kolorowesnymam
Refleksunia150 ja nie pamiętam czasów kiedy to w tak dużym stopniu podaż przewyższała popyt jak idzie o handel odzieżą . upadający producenci , hurtownie , sklepy . wszystko drożeje a odzież średnio tańsza o 40% dodatkowo szalejące bezrobocie...ludzie masowo ratują się handlem odzieżą bo to w miarę tania i mało męcząca branża (w mniemaniu nowicjuszy) . chyba właśnie zbyt duże bezrobocie uważam za główny powód naszych problemów . zastanawiam się ilu klientów przypada na jeden sklep odzieżowy , pewnie stanowczo za mało . pozdrawiam

Gość do refleksunia
Swietne spostrzezenia! Nietstey tak to wlasnie wyglada jak piszesz. Nie dosc,ze ludzie pieniedzy nie maja to galerie wyrastaja jak grzyby po deszczu. W miejscowosciach, w ktorych nie bylo nic oporcz rynku teraz jest galeria... nie wiadomo juz gdzie te pieniadze zostawiac- jak je sie juz ma oczywiscie. A na necie co chwila powstaja molochy z odzieza.... ostatn io chociazby bubbleroom czy answear... kto je z nas pobije? Przypuszczam,ze nikt.

Gość katrix
Pomóżcie szukam dojść do tanich botów takich jak ludzie sprzedają na allegro tzn z Chin oczywiście modnych np w tym sezonie na misiu botki rożne bardzo mi jest taki kontakt potrzebny piszcie na heranec@wp.pl

Gość moskit30
Dziewczyny z tego co czytam na forum to waszym zdaniem nie oplaca sie teraz otwierac sklepu odziezowego?ja coraz czesciej mysle zeby wlasnie taki sklep otworzyc oczywiscie jak tylko dostane dotacje z bezrobocia...

Gość Odzież marki DIESEL
Dla wszystkich zainteresowanych tą marką: Zapraszamy na nową dostawę odzieży marki DIESEL z kolekcji: Diesel, Black Gold, DSL55, Diesel Kid. W kolekcji ponad 4000 szt odzieży z kolekcji wiosennych oraz jesienno/zimowych w konkurencyjnych cenach.

Gość Czy ktos mi napisze
Czy sa takie strony www we wloszech online jak asos np sprzedajace takie ciuchy jak waggon celyn b paparazzi sogo morgan i wysylajace za granice?? Czy sa moze hurtownie wloskie online takich rzeczy czy trzeba jechac do bologni? Pomozecie?

Gość debiutantka xyz
Dostanę w PTAKu swetry dzianinowe, jedyne w swoim rodzaju, polecacie jakieś stoisko. Poszukuje właśnie sweterków grubszych, zimowych i mam z tym problem, ponieważ wszystko się powtarza. Może ma ktoś namiary na jakiegoś producenta. Proszę o odpowiedz, dziękuje i pozdrawiam