Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

evka81

Mamy dzieciaczków z Ostrowca Świętokrzyskiego i okolic

Polecane posty

witam, cos Wam topik upada wiec dla podniesienia...ja tez jestem z Ostrowca mam 25 lat i jestem mama 9-cio miesiecznej Olusi :) pozdrawiam wszystkie i piszcie.... Evka czy Ty mieszkasz w samym Ostrowcu czy gdzies w okolicach??

No wreszcie ktoś sie odezwał!!! 🌻 🌻 🌻 Witaj Sylwio na topiku!!!!-Napisz coś o swojej małej. Ja co prawda nie jestem z Ostrowca,ale mieszkałam w Starachowicach, a teraz już na stałe w Kielcach.Ale przecież to tak blisko... Mam 2-letniego synka Kacperka-łobuz jak ta lala. Piszcie dziewczyny, co u was???Mnie wkurza ta pogoda, cały czas wali śnieg, siedzenie w domu na przymus!!! Zaraz do was zajrze!

Witam :D Nie!Nic z tych rzeczy ja sobie nic nie odpuściłam po prostu czasem mam więcej czasu a czasem mniej na zaglądnięcie tutaj ale zawsze staram się spojrzeć czy jest jakiś nowy wpis :) Nawet przez te dni co nikt się nie odzywał ja zaglądałam z nadzieją,że jest coś nowego :)A tu prosze... :D No cóż u nas jest wesolutko...wyszedł pierwszy ząbek :D :D :D Oli sam siedzi a teraz nawet bierze się do samodzielnego podnoszenia :D Ja jestem na diecie tzn.nie jem produktów które alergizują takich jak nabiał kakao,cytrusy,czekolada itd. Nie jem ich z tego powodu,że Oli miał na całym ciele wstrętną wysypkę(oczywiście karmię piersią)Na szczęście wysypka już ustąpiła,a ja we wtorek wypiłam 2 szklanki mleka żeby sprawdzić co go alergizuje.Raz na dydzień mam wprowadzać jakiś produkt. Witaj sylvia_p tak ja jestem z Ostrowca dokładniej z ulicy Świętokrztskiej :) A ty? A co tam dziewczyny u was...piszcie :) 🖐️

Ale fajnie, ze zaczeło sie w koncu cos tu dziac. Dziewczynki, ide teraz gotowac zupke, i bede zagladać od czsu do czasu. Później napisze wiecej.Narka!! EVQA twój mały jest cudowny i słodziutki!!!!:):):):)

Wpadłam się tylko przywitać wieczorkiem :) Postaram się zajżeć później po kolacyjce i jak uśpię maluszka Dziewczyny pisać pisać... :D Pa

No tak jakoś trudno nam sie tu zgrac. Dziewczyny, nie dajmy sie bo powstał nowy topik o świetokrzyskim, ale jak na razie to mowy o dzieciaczkach tam nie ma.Wiec nic tam po mnie.:O:O:O U nas dzien minął nawet dość szybko.Mój mąż wyjechal i mial dzis wrócic ale nie wrócił, bo sie biedaczek nie wyrobił.Ale jutro juz bedzie-nareszcie!!! Moje dzieciątko biega po domku.Od czasu do czasu zachaczy o mamę, włazi na mnie i te sprawy,zakreci sie i leci dalej.Wszędzie go pełno.Dzisiaj zajełam sie komp ,a on samym sobą, wywalił mi kulki czekoladowe w pokoju, no i ja wzięłam sie za szczotke-zmiotke i za sprzatanie, a on podłapał i znowu je wywalił i poskakał sobie po nich, i sam wziął szczotke i zaczął sprzątać.Tak nasprzątał że maiałam kulki w całym domu.:O:O:O Mamuski piszcie co z waszymi pociechami.Jeszcze dzisiaj do was zajrze.pa!

Mam nadzieję,że nie uciekniecie mi na ten drugi top?Co ja sama bym tu robiła :O ;) Mały kima,a ja mam chwilkę dla siebie przed snem :) Dziś dzionek zleciał mi na jeżdżeniu po mieście i załatwianiu drobnych spraw. Magda a ty masz jakieś fotki swojego maluszka?Jak tak to wklejaj :) Sylvia- kochaniutka odezwij się :) Madziu jak możesz to podaj mi link do tego topiku o Świętokrzyskim chciałabym tam zajżeć.Szukłam ale niestety nie znalazłam :(

czesc!!! No ja jeszcze nie mam tyle szczescia zeby moje dziecko zajelo sie samo soba wiec czasu na siedzenie przed komputerem malo tym bardziej ze aktualnie maz wyjechal na tydzien w delegacje gdzies pod Poznan... Evka ja mieszkam na Rosochach i musze sie przyznac ze ulica Swietokrzyska mi sie troche nieprzyjemnie kojarzy..dawno tam nie bylam wiec mam nadzieje ze juz jest lepiej...napisz moze gdzie chodzilas do szkoly jestesmy z tego samego roku wiec moze sie znamy :) Magda a co do nowego topiku o Świetokrzyskim to jego autorka niezbyt inteligentne pytanie zadala ku swojemu nieszczesciu... zycze milej nocki!!!!

widze ze zadnej nie ma wiec spadam spac.....co tu bede tak sama siedziec...dobranoc

Ja jeszcze przez chwilkę jestem ale za moment też uciekam w kimono :) Aaaa ten topik no to ja już na nim byłam faktycznie nie jest on zaczęty zbyt inteligentnie :O Sylvia-ja wcześniej miszkałam na Pułankach i tam chodziłam do podstawówki potem poszłam do Samochodówki i jestem z zawodu fryzjerką :) Na Świętokrzyskiej mieszkam od 6 lat.Dlaczego ci się nieprzyjemnie kojarzy ta ulica? Pozdrawiam 🖐️

Wiatam laseczki z rańca :) Co tak cichutko? Ja dziś wstałam,zjadłam i od razu do kompa,Oli bawi się z M,a M słucha płyty Dżemu(strasznie lubi Ryśka Riedla,a mi juz bokami wychodzi :P ileż można tego słuchać ;) ) Muszę lecieć bo maluszek nawalił :P odezwę się później 🖐️

helllooooo!!!! :):):):) ja niestety nie zdarzylam jeszcze zjesc sniadania ale mysle ze juz niedlugo Olunia zrobi sobie mala drzemke wiec ja wszystko nadrobie... czemu mi sie zle kojarzy...???no coz ja czesto odwiedzalam te strony chodzac na basen czy na lyzwy i kilkakrotnie przytrafily sie nam tam niezbyt przyjemne spotkania z plcia przeciwna co skutecznie zrazilo mnie do sportu....dlatego ciesze sie ze teraz mam to wszystko blizej Do szkoly ja chodzilam poczatkowo do Denkowa a pozniej do Chreptowicza, a nastepnie studiowalam w Krakowie ale mam duzo kolezanek ktore sa fryzjerkami :) z tym ze wiekszosc z nich jest od nas rok mlodsza Madzia jesli chodzi o Olusie to straszny z niej rozrabiaka zaczela raczkowac jak skonczyla pol roku a teraz doszla do takiej perfekcji ze wszedzie wlezie...zaczyna juz sama stawac i w ogole trzeba miec w ..... oczy:P sorki za ewentualne bledy ale pisze z mala na kolanach musze konczyc bo sie wkurzyla i nie chce siedziec odezwe sie pozniej pa

Olivierek niestety jeszcze nie raczkuje ale podnosi się na rączkach a pózniej na nóżkach ale razem tego nie potrafi złożyć.Bardzo jest rozgadany i towarzyski :)Pójdzie do każdego kto wystawi do niego ręce :) Teraz sobie smacznie śpi :) Ja mieszkam w innej części Świętokrzyskiej-z okna widzę muzeum :) Pozdrawiam :)

Witam was dziewczynki!!! Wczoraj cos miałam nie tak z netem, i dlatego mnie nie było.A rano wrócił mój mężus i musiałam sie nim zająć. Na pewno na tamten topik nie przejde, tam jakies głupoty wypisują.:P:P:P Wychodze teraz zmałym na dwór , bo piekne słonko swieci, jak tylko wrócimy, to sie odezwe.Pordrawiam, pa!!!

U nas tez slonko swieci ale jak pomysle o tych przeprawach wozkiem przez zaspy to mi sie odechciewa gdzie kolwiek wychodzic wiec dzis siedzimy w domku.... Evka nie chcialam Cie urazic ja nie twierdze ze tam tylko zli ludzie mieszkaja po prostu spotkaly mnie tam nieprzyjemnosci i dlatego mi sie jakos zle ta czesc miasta kojarzyla ale mam nadzieje ze to sie zmieni ;) ogladalam zdjecia Oliviera sa superasne :) maly sliczniutki!!!

Wtam was kochane!!! My wrócilismy ze spacerku, mały zjadł obiadek, nastepnie włączyłam teletubisie i Kacperek zasnął.A ja mam teraz chwilke żeby wam odpisać. Musze isc wstawic miesko, i zaraz do was wracam.Cos mało zeście napisały, Evqa, Sylwia, Kviateq gdzie jestescie????

Juz jestem.Miesko sie pitrasi. Ale gdzie wy kochane jesteście???Wiem, wiem, musicie duzo czasu poswiecac waszym maluchom.Ja juz to przerabiałam, najgorzej jest tak od 7 m-ca jak maluchy zaczynaja raczkowac.Wszedzie ich pełno.Później jak juz zaczna dobrze chodzić mozna troszke odetchnąc.Ale znowu treba sie z małym bawic, bo najlepsza zabawa jest przecież z mamą! POZDRAWIAM!!!!🌻🌻🌻🌻kwiat]🌻🌻

Madzia nie jestes sama ja tez juz jestem mala wlasnie zasnela wiec mam chwile zeby posiedziec przed komputerem...z ty okresem to masz racje najpierw nie moglam sie doczekac zeby Olusia zaczela sie samodzielnie przemieszczac a teraz czasem tesknie za tymi czasami kiedy zastawalam ja w tym samym miejscu gdzie ja zostawilam:) Evka a co z toba gdzie sie zapodzialas???poszlas szukac tych facetow co sie przede mna obnazali :P

No witam Sylwio!Gdzieś Evqe wciągneło. Wpadłam tylko na chwilke, bo sie coś mojemu małemu poprzestawiało i nie chce iść spać.Pewnie to, że zbyt późno poszedł spać w dzień. Dobranoc kobietki, kolorowych snów, a dla dzieciaczkow buziaczki 👄👄👄👄👄👄👄

Wpadłam sie z awami przyitać , wiec Cos was nie ma , to i ja zmykam, - sprzątać, gotować i takie tam.... Udanego weekendu!!!:):):):):):):)

Hej dziewczyny! Sorki,że mnie wczoraj nie było ale niestety coś kafeteria mi szwankowała.Nie chciało mnie połączyć z serwerem i pisało,że nie może wyświetlić tej strony :( Sylvia to oni się przed tobą obnażali?Uuuuuuuu ;) A mój Oli dziś znowu co półtora godzinki się przebudzał w nocy i marudził :( nie wiem czym to jest spowodowane...może to te ząbki?A może wysypka mu przeszkadza i w jakiś sposób on ją odczuwa? Dziewczyny ile wasze dzieciaczki miały miesięcy jak zaczęłyście podawać chlebek albo \"nasze\"zupy?

Czesc!! Evka, ja podawałam zupki, gotowane te dla nas tak od 12-go m-ca.Ale też zalezy jakie.Dawałam mu rosołek z kluskami,krupniczek, kotlety, tylko bez panierki, pulpety.Chlebek jadł w małych ilościach, bo miał wcześniej kolki i bałam mu sie dawac.Ale nie dawałam mu ogórkowej , żurku, kapuśniaku itp.Teraz juz to jje.Mam znajomą, która już od 9-tego m-ca podawała dziecku wszystko, i małemu nic nie było, no i bardzo mu smakowało.Mój Kacper miał skaze białkową i musiałam uważac z jedzeniem, stopniowo mu wprowadzałam nowe produkty.W tej chwili tez go czasem wysypuje, ale tylko po jajku. Dobra , uciekam dalej srzątać, za niedługo zajrzę. :):):):):):)

Dzięki Madziu za odpowiedź niestety mój Olivier odziedziczył alergie po tatusiu-tak powiedziała doktorka Ja teś znam dziewczyne,która dała 6-cio miesięcznemu bobaskowi bigos i nic mu nie było tylko się objadał aż mu się uszy trzęsły :) Pytam o to jedzenie bo każdy mi mówi,że powinnam dawać mu do spróbowania \"naszych\" produktów a ja cały czas się boję. Na razie uciekam bo maluszek domaga się mojej uwagi.Idę się z nim powściekać ;) :D Na razie 🖐️

witam, ja dzis korzystajac z cudownej pogody bylam na spacerze...zeby nie ta chlapa to by bylo super... Evka moja Ola zupki nasze jadla odkad skonczyla pol roku i to wszystkie i nic jej nie bylo, jadla tez ziemniaki z sosem czy z kotletem tylko oczywiscie bez panierki wszystko strasznie jej smakowalo , skorke chleba mietosila juz od 5 miesiaca a od niedawna je juz i kanapeczki, dawaj malemu wszystko po malutku i obserwuj jak reaguje a jak mu nic nie bedzie to niech je... Qrcze wczesniej ludzie dawali co bylo i dzieci rosly i byly zdrowe a teraz mamuski daja same sloiczki i to chyba z wygody a niedobre to jak pieron moje dziecko plulo nimi jak cholera...oczywiscie wszystko w granicach rozsadku nie mozna przeciez maluchowi dac kapuchy czy temu podobnych... Spijcie dobrze bez zadnych pobudek i do jutra pa laseczki

Hej dziewczyny! Ja też wczoraj byłam na spacerku :) ale było milutko i nawet wiosną zapachniało...mmmmmm...troszkę się rozmarzyłam :D No ale dziś pogoda nam utarła nosa :O Sylvia piszesz,że skórke od chlebka miętosiła,a nie bałaś się,że się nią zachłyśnie?Ja już pare razy mu dałam skórkę tylko zaraz zabrałam bo on sobie ją ugryzie i boję się,że zadławi się zbyt dużym kawałkiem :O Szkoda mi go z drugiej strony bo lubi się tak z nią \"pomęczyć\",a jak zabiore to strasznie się wkurza i nerwy pokazuje i płacze biedaczek :( Jutro może spróbuje dać mu jakieś nasze jedzenie :) Najpierw ustale to z M...ciekawe co on o tym myśli. Maluszek poszedł dziś wcześniej spać-już śpi od godziny 20.15 :O coś mi się zdaje,że pobudkę mi zrobi o 5 rano :( A ile wasze dzieciaczki śpią przeciętnie?I o której chodzą spać,i do której śpią?Jak śpią w nocy i jak spały kiedy były w wieku Olivierka? Pozdrawiam 🖐️

Czesc kobiety!!! My byliśmy wczoraj w galerii z małym w \" bawialni\", szalał jak opętany przez 3 godziny.Az sie babki dziwily ze Kacper ma 2 lata i jest tak dobrze rozwiniety ruchowo. Evqa, mój jak miał 7 m-cy,to przesypiał całą noc z małą pobudką ok.4-tej na cyca(bo go jeszcze karmiłam).W tej chwili śpi całą noc, a w dzien ucina drzemke na 1-2 godziny. Ale z tym snem to ponoć juz sprawa indywidualna dla dziecka. Co do skórki od chleba, to możesz śmiało dawać, tyle że trzeba właśnie pilnować, żeby sie mały nie zachłysnął. Uciekam na spacer.pa!

Witam :) Mój Olivierek sypiał pięknie także z jedną pobudką na cyca,a od jakiegoś czasu niestety budzi się po 4,5 razy i potrafi się obudzić co półtora godziny :( Dziś M wziął maluszka na dwie godzinki i pojechali na wieś do babci,a ja w tym czasie umyłam okna,odkurzyłam pokój,umyłam podłogę,firanki się uprały a ja je zawiesiłam,powycierałam kurze :) Z Olivierkiem niestety jak jestem to nie mam czasu aby to wszystko zrobić :O Dzięki temu,że M go wziął super sobie odpoczęłam psychicznie :) tak to ciągle w stresie żeby nic mu się nie stało...może jestem nadwrażliwa...?Nie żebym się skarżyła bo ja uwielbiam być i opiekować się nim :D Dzisiaj miałam na obiadek schaboszczaka z ziemniaczkami i nie miałam zbyt dużego wyboru co dać Olivkowi ale dałam mu kartofelka rozmiażdżonego takiego osolonego jak dla nas :) wcinał aż uszka mu się trzęsły :D Dziewczyny czemu tak malutko piszecie? Muszę się dziś wyspać bo wczoraj jakąś kiepską nockę miałam :( Pozdrawiam i do jutra :) 🖐️