Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rachela

GINEKOLOG BIAŁYSTOK

Polecane posty

Gość abarakadabra
Tusiak, dzięki za odpowiedź

Gość SaL
Abarakadabra dzieki wielkie... no wiec niedlugo wybiorę sie do Wołczynskiego bo wszyscy mowia ze jest naprawde fajny..

Gość aisha1982
ABARAKADABRA czy tobie za pierwszym raqzem udala sie inseminacja?gdzie robilas,w bialymstoku?jak robil mi wolczynski to nic nie placilam,ten zabieg pokrywala kasa chorych.

Gość SaL
cooo Aisha???? powaznie???? to by bylo extra... skoro pokrywa kasa chorych to by bylo poprostu super:) Asha a kiedy robilas? dawno? czy moze jakos teraz?

Gość aisha1982
SAL jest chyba teraz 9 klinik ktore maja podpisana umowe z nfz i wlasnie u wolczynskiego robi sie na kase chorych,nic nie placisz za to.tylko oczywiscie wizyta u lekarza wczesniej.ja robilam teraz w kwietniu.pozdrawiam i daj znac jak sie zdecydujesz:)

Gość aisha1982
a i jeszcze mam pytanie dotyczace tych klykcin,tyle o tym piszecie...dziewczyny co to jest???widoczne sa golym okiem?jakie sa objawy?czy to jest grozne?

Gość SaL
Aisha dzieki za odp. no ja wybieram sie do Wolczynskiego gdzies za tydzien... i bede prosila go o inseminacje bo juz staramy sie 18 m-cy i nic... badania porobione i wszystko wporzadku... tylko HSG nie mialam bo sie boje i jednak wole chyba inseminacje niz HSG... ehh juz sama nie wiem. a słyszałyscie cos o Koladzie?

KŁYKCINY ja nie miałam żadnych objawów, przy wizycie u gin zauważyła je gołym okiem, zrobiła kolposkopie i okazało sie że to kłykciny. Miałam je usunięte pętlą diatermiczna/nie wiem czy to to samo co elektrokoagulacja - ale wydaje mi sie że tak/. Zabieg jest ok, jedynie czuć ukłucie przy znieczuleniu miejscowym. niestety kłykciny są powodowane przez wirusa HPV i juz sie z tego nie da wyleczyć. można zaleczyć na jakiś czas i nie wiadomo kiedy powrócą.....

Gość ginnnnnnnnn
senka napisz u kogo usuwałaś te kłykciny, mnie gin kieruje na parkowa, ale nie wiem czy jeszcze nie pójsc do innego

Gość aisha1982
u nas tez jest wszystko w porzadku,razem z mezem sie badalismy.jak bedziesz po wizycie SaL to daj znac.pozdrawiam was

Gość letni deszcz
do ginammmmmmm-ja w sumie miałam na parkowej nadżerkę usuwana ,ale śpieszę powiedzieć ,że jesli chodzi o zabiegi to parkowa jest super-fajna opieka ,fajne pilęgniarki i fajni lekarze

Gość madzius
ehhh ja bylam dopiero u 3 pan i juz mi to uszami wychodzi pierwszo u 2 w DSK ( dr chomczyk jeszcze jeszcze) a teraz po skonczeniu 18 jestem u dr Grycz i niejestem jakos zbyt zadowolona tzn jako pierwsza prawie po roku zrobila mi cytologie ale one wszystkie twierdziły co innego tzn pierwsza ze mam zwykly stan zapalny , druga ze jakies tam wirusiki na wargach a ta grycz ze grzybice ale wynik cytologi wyszedl ze tylko infekcje wirusowe a wyglad mojego krocza jest fatalny czyli cos jest chce to wyleczyc zeby wygladac normalnie a nawet nieraczyla zajrzec wiec pytam zdziwiona czy nieda mi zadnych lekow??? to na odczepnego dala jakas globulke bylam zla mialam juz nieisc do niejj ale chyba jeszcze dam jej szanse...

Gość ginnnnnnnnn
dzieki szczepie sie teraz od zóltaczki bo podobno nie chca przyjmowac na zabiegi bez szczepień

Gość kliczaaa
elektrokoagulacja to wypalanka potocznie podobno nic przyjemnego

Gość letni deszcz
no ja własnie miałam elektrokoagulacje. W sumie nic nie czułam poza ukłuciem igły ze znieczuleniem miejscowym. Cały zabieg trwał ok 3 min łacznie z czekaniem aż znieczulenie zacznie działać. Nie takie straszne.Gorsze samo myslenie o tym

Gość madzius
a co to ta kolposkopia?????????

koploskopia to takie badanie ....gin pod mikroskopem w dużym powiększeniu ogląda wnętrze pochwy, nie jest bolesna, podobnie jak cytologia, trwa tylko troche dłużej.... Ja miałam robioną dwa razy.

Gość ani2
laski a mam pytanie... tak wiem zaraz bedziecie sie drzeć ze mam 17 lat jestem w ciązy ze nogi rozlozylam itd... ale heh odpowiem na to tak ze zostalam zgwalcona, zaopiekowal sie mna moj chlopak, no i potem z ni mialam wpsolzycie... oczywiscie zabezpieczalismy sie kazdym razem ale gumka pekla i tyle wystarczylo.. no i jestem w ciązy... okolo 4 miesiąca juz i teraz mam dylemat.. prosze pomozcie wybrac ginekologa... nieprzyjmna mnie a nfz a do DSK nie pojde bo bylam raz..ta baba jest taka wredna, niedelikatna ze az sie jej boje... dlatego szukam kogos prywatnie kto przyjmnie (prawie) 17latke... pomożecie?

Gość abarakadabra
Aisha 🌼 ja mialam to szczeście, ze inseminacja udala się za pierwszym razem (nawet lekarz byl zdziwiony, bo ponoć tylko 1%, ze wyjdzie za pierwszym razem). Ale powiem szczerze, ze wogole nie nastawialam się , ze uda się za pierwszym razem, ubzdurałam coś sobie, ze uda się za 5 razem. Moze dlatego, ze sie nie nastawiałam to się udało. A czy mialas robiony PC Test?

denerwuję się.... zabieg mam za 2 godziny, jeszcze nie ma wyniku mojej cytologi.... denerwuję się.... :O

Gość SaL
Abarakadabra super..grauluję ze sie udało za pierwszym razrem :) a jesli moge spytac to u kogo mialas robioną inseminację? i czy placilas cos? a co to jest PC Test? moze ja tez musze zrobic?

kłykciny usuwała mi dr Oniszczuk, zabiegg trwał kilka minut w Eskulapie na Nowym Świecie. Za tydzień będę znała jego efekty, bo ide na wizytę kontrolną.

a mnie dziś dr Mossakowski z Parkowej usuwał nadżerkę - metodą elekrokoakulacja (wypalanka) mimo, iż jeszcze nie rodziłam :O teraz się obawiam, że mogę mieć z tym problem...nawet nie zaproponował innych metod np krioterapii (wymrażania) - czytałam, że jest dużo lepsza dla nieródek

Gość EXELINA
GDZIE MOŻNA ZROBIĆ JAKIŚ ZABIEG NA NADŻERKĘ SZYJKI W B-STOKU BEZ OPLAT?

EXELINA > ja za swój zabieg nie płaciłam ani złotówki, wszystko na NFZ. Do gina chodzę na Słonimską, ma umowę z NFZ, więc za wizyty nic nie pobiera. On mi dał skierownie na Parkową i od razu wyjaśnił, że zabieg będzie na NFZ czyli za darmo. Pozdr

Gość ginnnnnnnnn
ja długo sie goi po elektrokoagulacji, czy sie krwawi , czy jest jakis dyskomfort

Gin mówił, że gojenioe trwa ok 6 tyg i tyle należy powstrzymać się od seksu, po dwóch tyg wizyta kontrolna - zobaczę co wtedy mi powie póki co nic nie krwawi (zabieg był wczoraj) upławy są, taka woda leje się ze mnie, ale w umiarkowany sposób, zwykłe wkładki załatwiają sprawę. Jak będzie dalej zobaczymy....

Gość aisha1982
ABARAKADABRA nie mialam robionego testu i szczerze powiem ze nie wiem co to jest,nikt nigdy mi o tym nie mowil.wiesz co,ja sobie wmawialam,ze pewnie za pierwszym razem sie nie uda,jednak w podswiadomosci liczylam na to ze bedzie inaczej,chcialam sie chyba troche oszukac,ale coz-i tak sie nie udalo:(tobie szczerze gratuluje,ze nie musialas czekac:)wierze,ze mi tez sie uda,moze za drugim razem...

Gość letni deszcz
do Biało Czarna- nie zaproponował Ci innej metody bo na Parkowej TYLKO to metodą wykonują, tzn chyba na tą tylko metodę maja podpisaną umowe z NFZ i dlatego mimo ,że jest to prywatna klinika to robią to za darmo. Gdybyś chciała mieć robione wymrażanie mogłaś pojść do szpitala PSK bo tam właśnie robią tą metodą.Jak ja dostałam skierowanie od mojego lekarza to powiedział mi ze moge z nim udać sie gdzie chce tzn albo na Parkową albo do PSK tylko że ona mi polecała iść na Parkową i polecała mi wypalanie. Również nie rodziłam, również obawiałam sie,że jest to zły pomysł,ale ona powiedziała ze moja nadżerka jest duża i tylko ta metoda w sumie jest ok w tej sytuacji. A teraz juz jest blisko rok od tego czasu i zmieniłam lekarza na innego i obejrzał mnie i powiedział ,ze to wypalanie to jedna z lepszych metod i ze wogóle dobrze mi to zrobili i takie tam. do ginammmmmmm- mi się goiła po wypalaniu jakies 4 tygodnie do kolejnego okresu, a wypalanie robiłam chyba 7 dnia cyklu. przez jakies dwa tygodnie ciekła ze mnie jakas woda i było to bardzo uciążliwe ,ale w sumie żadnych krawień poza tym i negatywnych wspomnień. Seks zaczełam upraweiać po 4 tygodniach od wypalania.Pozdr dla wszytkich

Gość abarakadabra
Aisha 🌼, trzymam mocno kciuki, zeby się udalo za drugim razem.