Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

Agacia, niemal identyczny \"komplement\" zebrałam na NK od małolaty - koleżanki mojej siostry;) od takich sytuacji jest poczucie humoru :P ;) Eee, nie będę się odwoływać, bo nie ma po co:) znasz mnie, wiesz, że jestem piekielnik, ale przegraną sprawę potrafię rozpoznać. Wszyscy, ale to wszyscy, także ci, co się naprawdę znają (np. moja kuzynka siedząca w funduszach unijnych w urzędzie miasta w innym województwie) mówili mi, że te dotacje są rozdane zanim zaczną rekrutować \"kandydatów\"... i że zabezpieczą się przed takimi, jak ja. Ano zabezpieczyli się. Nie robiąc notatek i oceniając rozmowę bez żadnych kryteriów zapewnili sobie szeroookie pole do popisu. Trudno, zawsze radziłam sobie sama, to teraz też sobie poradzę:) UE mi niepotrzebna;) Teraz zresztą mam inne rzeczy do myślenia. Otóż moją Babcię bolał ostatnio brzuch. W końcu wczoraj Mama zawiozła ją do szpitala. Oczywiście była to Mission Impossible, jako że moja Babcia na widok kitla wieje, gdzie pieprz rośnie i u lekarza nie była lat ..dziesiąt. Ale najwyraźniej mocno ją bolało, bo w końcu się zgodziła. No i dziś lekarze wykryli, co ją tak boli... otóż.. boli ją cysta w brzuchu. Wypełniona wodą. Cysta ma pojemność.... uważajcie, bo pospadacie z krzeseł... 15 LITRÓW!!!! słownie - piętnastu litrów!!! Cały brzuch Babci to jest ta cysta! Mojemu Dziadkowi jest teraz łyso, bo często dokuczał Babci a`propos jej brzuszka, a ona zawsze powtarzała, że nie wie, czemu go ma, bo je bardzo mało. No to już wie.. Choć - i to jest chyba najlepsze - lekarze od początku twierdzili, że toto musiało rosnąc latami. I jak ją przycisnęli, to wyśpiewała, że o tej cyście (wtedy była rzecz jasna mniejsza..) wie od.. ponad 30lat. Czujecie???? Gdyby poczekała jeszcze trochę, to pewnie byłaby bohaterką kolejnego odcinka serii \"Ekstremalne przypadki medycyny\" co go na Discovery puszczają... Operacja rzecz jasna nie będzie łatwa, ale generalnie nie ma co narzekać, bo mimo wszystko jest to po prostu cysta, a nie np. nowotwór, czego obawialiśmy się najbardziej. Najzabawniejsze w całej tej historii jest to, jak moja Babcia zaaklimatyzowała się w szpitalu:D wszystkie jej i nasze obawy prysły:) Babcia jest zachwycona - gotują jej, ścielą, skaczą dookoła...chyba pierwszy raz w życiu... A skaczą, bo raz, że dwoje ordynatorów - w tym mój teść - zna i uwielbia ją osobiście, a dwa - że zakochały się w niej pielęgniarki, jako że Babcia nigdy nic nie chce, wszystkiego ma pod dostatkiem, za wszystko dziękuje i jeszcze przeprasza za kłopot.. trzy, że dookoła ma inne babcie, które inwestują kolejne dwuzłotówki w płatną telewizję w porach takich hitów, jak \"M jak miłość\" i \"Klan\", a i jeszcze od czasu do czasu Radio Maryja ktoś włączy.. ;) Babcia co prawda Rydzyka nie trawi, ale uwielbia modlić się z tym radiem. Rodzice śmieją się, że nie wiedzą, jak Babcia teraz przeżyje powrót do domu :P ...mimo całego humorystycznego zabarwienia tej opowieści proszę Was o modlitwę za moją ukochaną Babcię. Boimy się tej operacji ze względu na skalę tej cysty, no i ze względu na fakt, że zasłaniała ona obraz USG i nie wiadomo, czy pod nią nie ma czegoś gorszego... byłabym bardzo wdzięczna za małe wsparcie modlitwę, bo co prawda moja Babcia to anioł, ale wolałabym mieć ją jeszcze tu, na Ziemi...

Agatka- niezly komplement :D ;) Zabu- ale z babci agentka ;), rozumiem, ze sytuacja ogolnie powazna, ale ten post naprawde mial niezla nute humorystyczna ;). Oczywiscie bede o babci pamietac w modlitwie. I wierze, ze wszystko bedzie OK. Materacyk jest super ;). P mial dzis wolne- ale fajowo. Dal mi rano pospac :). W ogole super fajny dzien- moj kochany pracodawca przelal na me konto wyrownanie za okres l4 i macierzynskiego- bo nie brali pod uwage premii, a wyrok Trybunalu Konstytucyjnego stwierdzil to za niezgodne z prawem. I musieli z odsetkami wyplacic :). Ale super sumka, nie spodziewalam sie, ze az tyle kasy to bedzie :). Jesli chodzi o ciaze to ja obcym tez nie narzekalam- no chyba, ze Wam ;). Ale potem bylo juz tak zle i zero sil, ze juz w ogole sie nie odzywalam tylko lezalam jak te zwloki ;), jakas reakcje powodowalo jedynie pytanie bliskim: \"a moze cos zjesz? masz na cos ochote?\", a ja bleeeee ;). Teraz to wspominam z usmiechem. Swiadomosc, ze rosnie tam czlowiek jest jednak niesamowita. Dla mnie bylo niepojete to, ze tyle czasu bily we mnie dwa serca- cud :). Agatka- Gabi tez na usg w 10tym tyg mimo rozmiarow tyci tyci wyglada juz jak czlowieczek- widac dokladnie nozki, raczki, tulow, glowke. Super pamiatka :)

no to co pamiątka super, jak się ma trochę oleju w głowie i się poprosi o zdjęcie. zaba moja babcia to chyba siostra Twojej :) Tyle, że z moją jest dużo poważniej, bo nie wiadomo, co jej jest, a jest coraz gorzej. No ale teraz trafiła na jakiegoś sensownego lekarza, może coś się ruszy. Kurde zaczynam oglądać ciążowe ciuchy, bo chodzę już tylko w jednych spodniach w kółko. Na razie siedzę w domu, to nie przeszkadza, bo w dresach pomykam, ale jak mi się zwolnienie skończy, to w pracy trzeba trochę człowieka przypominać. A najchętniej to bym już poszła i wszystko dla dziecka kupiła- wózek, ciuszki, łózeczko:) Tzn wózek kupią moi rodzice, ale chociaż bym pooglądać poszła.

To nastepnym razem Agatka poprosisz :). U nas dawali bez proszenia, zawsze kilka fotek z jednego usg ;). Mam zachowana cala teczke ciazowa, czasem do niej zagladam :). Nie dziwne, ze chce Ci sie juz zakupy robic, takie zakupy sa superowe :). My wlasnie mamy zamiar kupic Gabi normalne duze lozko. Gabi uwielbia spac w poprzek ;). Gdyby nie to, ze ja sie przez to przeziebienie nienajlepiej czuje pojechalibysmy dzis do ikei- ale tam zawsze tlumy w weekend, nie czuje sie na silach dzis. No ale podjedziemy do takiego pobliskiego sklepu meblowego, moze akurat cos wpadnie w oko. Chce normalne duze lozko dwuosobowe, rozkladane- najlepiej takie, gdzie materac rozklada sie bezposrednio na podloge- nawet jak wircioch spadnie to sie nie potlucze ;). A w dzien jak chce to niech po nim skacze ;), a nie po naszym przyprawiajac mnie o zawal serca kilka razy dziennie ;). A mi w glowie coraz czesciej gosci mysl o drugim dziecku ;), no ale jeszcze pare miesiecy przynajmniej poczekamy.

Kinimod- bardzo wspolczuje dolegliwosci zylakowych. Pij sobie szklanke przegotowanej cieplej wody z dwoma lyzeczkami octu jablkowego- nie pamietam tylko ile razy, ale chyba dwa razy dziennie. Tylko ocet ekologiczny najlepiej, metny, bez konserwantow- kupisz taki np w Rosssmannie (wiem od Zabulinki :) ), kosztuje niecale 4 zl.

Kurka, sorry za tyle postow na raz. Ale zapomnialam jeszcze napisac jedno do Kini. Tego zylaka na nodze i w ogole rozszerzone zyly na nogach przemywaj tez wcierajac ocet jablkowy- rano i wieczorem.

no to co a daj linka do takieo łóżka, bo nie bardzo jestem to sobie w stanie wyobrazić. Gabi chyba musi mieć duży pokój, że chcecie jej kupić dwuosobowe łózko. Nasza dzidzia niestety na razie będzie musiała mieszkać w maleńkim pokoiku, ale takiemu maluchowi to przecież wszystko jedno.

Cześć dziewczyny. zabulinko nie martw się z babcią będzie napewno dobrze ale będe się o nią też modlić. Ja niestety nie mam już babci ale od mojego męża babcia też jest ciężki przypadek miała iść na operację w ten czwartek bo tylko tak jej pomogą a ona do dziś nie poszła. No to co dziekuje za rady zaraz je wprowadze w życie. Agatko a który to tydzien juz masz? Dziś zwiedzałam kopalnię zjechaliśmy na 320 ale było świetnie 2 godziny łążenia nogi bolą ale wspomnienia jak się patrzy

Agatko, pokazuje tylko typ lozka, bo to pierwsze znalazlam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10087106 Boje sie jedynie, ze przez to lozko bedzie takie miekkie i niestabilne (chodzi mi o samo siedzisko) jako kanapa do siedzenia, ale Gabi poki co bedzie sluzylo jedynie do spania- ma byc wygodne i bezpieczne. A za jakis czas mozna kupic inne, wtedy pewnie sama wybierze ;) Kini- fajna wycieczka choc nogi bola :)

Ale fajne to łóżko. Podoba mi się. kini 9ty albo 10ty bo nie wiem do końca jak się liczy. Chyba już 10ty.

Czesć dziewczyny. Agatko a byłas u lekarza on napewno powiedział który tydzien ja nawet ostatnio zwróciłam uwage mojej lekarce ze ona żle liczy bo mi wychodził 30 tydzien a jej dopiero 28 później sprawdziła i powiedziała że faktycznie to już był 30 tydzien i ona nie wie jak się mogła pomylic

Byłam, ale on mi powiedział, że mi z USG wychodzi inaczej niż z ostatniej miesiączki i powiedział 8/9 tc. No to ja mam teraz 9/10 a raczej już 10/11.

Ja tylko szybciutko, bo nie mam nawet chwili, żeby poczytać, ale coś, co poprawi humor na cały dzień:):):) http://www.youtube.com/watch?v=KsX6Fyd9EwU&eurl=http%3A%2F%2Fwww.infomuzyka.pl%2FMuzyka%2F1%2C83570%2C6411168%2C15_najlepszych_piosenek_dzieciecych_z_lat_80_i_90.html&feature=player_embedded Ja nawet nie pamiętałam, że te piosenki były AŻ TAK fajne, z tak fajną, zróżnicowaną linią melodyczną, jak byłam mała, to po prostu mi się podobały:) Jak sobie to porównam z syfami w stylu \"BabeLily\" to się, za przeproszeniem, rzygać chce :o Tym optymistycznym akcentem kończąc, spadam do szkolenia

zabu- niezapomniane przeboje :) Gabi takich slucha :). Spie. Ta pogoda mnie wykonczy, dobije. Nie umiem calej zimy przezyc w dobrym nastroju, nie starcza mi na to zapasow energii, za dlugo to u nas trwa, powinnam sie w cieplym jakims kraju urodzic ;). Taka pogoda, siedzenie w domu powoduje chandre okropna, mam wrazenie, ze zwariuje. Do tego mam straszny katar, choc dzis juz troche lepiej. Czekam na 11 do drzemki Gabi i ide z nia spac.

Cześć dziewczyny ;) U mnie piękna zima....wciąż pada śnieg.... a ja chcę wiosny!!!!!! Wczoraj sypało cały dzień....dzis od rana to samo, drzewa pięnkie ośnieżone.....wszystko się zaraz topi, bo temperatura dodatnia....ta pogoda jest wykańczająca ....ale weekend ma być już wiosenny Nareszcie !!! Może i bym jeszcze coś napisała...ale praca wzywa Narka 🖐️

Wpadłam tylko podziękować za modlitwę i kciuki:) Babcia już po operacji, wszystko poszło super:) teraz jeszcze tylko ta krytyczna doba pooperacyjna i już:) Babcia pytała pielęgniarek, czy czegoś głupiego nie mówiła po \"głupim Jasiu\" ;) powiedziały, że trochę śpiewała, ale ponoć ładnie ;) A w Babci sali młoda dziewczyna w ciąży już smutnieje, że Babcia wychodzi, i mówi, że chciałaby mieć taką mamę... Ja bym chciała być takim człowiekiem, jak Babcia, ale nie mam za grosz predyspozycji... Dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie:) 🌼

Gabi spala 4 godziny, rowniutko :). Jej rekord zyciowy jesli chodzi o spanie w dzien :). Ja ze 2,5 godz tez sie pewnie zdrzemnelam, od razu mi lepiej :). Zabu- super, ze babci operacja udana 🌻. Z tego co wylapuje z Twoich opowiadan o babci to babcia P byla dokladnie taka osoba. Kobieta aniol, ciepla, z cudownym poczuciem humoru i podejsciem do ludzi mlodych. Jak ja poznalam miala chyba 84 lata, a nawiazalysmy kontakt od razu. Do konca miala niesamowita przytomnosc umyslu, a zyla niespelna 86 lat. Cieplo Ja wspominam, zawsze z usmiechem. Szoda, ze nie dozyla naszgo slubu, bo bardzo na to czekala, pospieszala nas i mobilizowala ;) :), takie zabawne i cieple byly te rozmowy.

witam wesoło i radośnie... Mamy opis Tomografi klatki piersiowej i jamy brzusznej...czysto, zupełnie czysto...po przezutach ani śladu....NIE MA PRZEZUTÓW :Ð :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w piątek będzie wiadomo co dalej... poprostu płakac mi się chce ze szczęścia, jesteśmy tacy szczęsliwi że aż fruwamy, nie chodzimy...my pływamy ;P

Ewa- tak cudnie sie czyta takie wiadomosci :) :) :) Halcia to bardzo silna, dzielna dziewczynka :). A Wy wspaniale walczycie o Jej zdrowie 🌻. Zapewne nie wyobrazam sobie nawet Waszego szczescia w tej chwili, ale ciesze sie z Wami :). Buziaki dla Was!

Czesć dziewczyny ciesze sie ze u was jest oki i że wszystko powoli się prostuje oby tak Dalej Zabciu ciebie chyba ozłoce o ten link ja ostatnio nic nie robie tylko szukam starych utworów dla dzieci. Nawet mam płyte Natali Kukulskiej. Kiedys muzyka była o 10000000 kroc lepsza od dzisiejszej. Jeszcze raz dzieki za link

Ewa 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Bukiecik dla Ciebie, że walczyłaś i dla Halinki, za siłę i chęć życia. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić, co czujecie :) zaba cieszę się, że z babcią wszystko ok. Z moją cały czas nie wiadomo i przez jakiś czas nie będzie wiadomo, ale na razie się nie poprawia. Ja dzisiaj miała trochę lepszy dzień pomimo deszczu, śniegu i gradu. Zaczęłam jeździć samochodem :) Paweł się ze mnie śmieje, bo mu mówiłam, że jak jadę 40 km/h to mi się wydaje, że to taka zawrotna prędkość, że nie mam czasu znaku zauważyć, pieszego ani zmienić biegu :D

Gabi ma dzis nabitego niezlego guza na srodku glowy. Codziennie dostaje po kilka razy zawalu serca przez jej wyczyny i wszedobylskosc. Mnostwo czasu jestem sama w domu zanim P wroci z pracy i nie jestem w stanie miec jej na oku non stop. Dziewczyny, powiedzie mi czy Wy skorki robiac sobie same manicure wycinacie czy uzywacie jakis preparatow do skorek i tylko odsuwacie? Jesli uzywacie czegos to mozecie polecic cos sprawdzonego?

Heh, tyle się postów uzbierało, że musiałam odp pisać w plitu tekstowym ;) Ewa - ale świetna wiadomość!!! :D:D:D Czy to znaczy, że już jest PO najgorszym??? Mała jest super silna, ale Wy - jeszcze silniejsi!! ❤️ jak dobrze.... Agatka - uśmiałam się odnośnie zdjęcia z USG :D nie martw się, jeszcze niejedno USG przed Tobą, a im więcej będzie widać, tym lepiej:) moja Mama ma takie USG mojej siostry i dopiero niedawno się jej przyznałam, że nigdy nie potrafiłam nic na nim dostrzec i zachwycałam się z grzeczności;) Mam nadzieję, że i z Twoją Babcią wszystko będzie dobrze.. Co do zakupów dla dziecka - dla mnie takie sklepy działają "antykoncepcyjnie", ze względu na ceny;) jasne, że maluchowi wszystko jedno, jaki "duży" pokój ma! Zresztą dzieci mają tą wspaniałą właściwość, że wszystko, co je spotyka od początku, traktują jak oczywistość. Nie pamiętam, żebym kiedyś miała wrażenie, że cisnę się z siostrą mieszkając w jednym pokoju (gdy mieszkaliśmy w Katowicach), a miałam już 12 lat gdy si przeprowadziliśmy do domu. A teraz, jak patrzę na ten pokój, to jest taki maleńki... Niezły sobie czas wybrałaś na rozpoczęcie jazdy samochodem;) podobno baby w ciąży mają gorszy refleks :P :D No to co - dostajesz opierdziel za nazwanie nas "obcymi" w poście z 20.03 :P Z łóżkiem świetny pomysł! Poza tym takie składane łóżko bardzo się też przydaje, gdy się kogoś nocuje;) Pracodawca rzeczywiście "kochany", Wyroku Trybunału nie neguje :D ;) na pewno miło taki zastrzyk gotowizny dostać :) kto jak kto, ale Ty na głupoty nie zdefraudujesz;) Co do manicure - ja nie używałam nigdy niczego, rzadko maluję paznokcie, skórki zawsze tylko "odciągam", słyszałam, że wycinanie je wzmacnia. Teraz mam kompleks z Thanotosa do paznokci (dostałam odlewkę od Agnei z naturalnego forum), ale nie mam jakoś weny żeby go używać;) Kini - fajnie, że Ci się link przyda:) ja miałam banana na twarzy jak tego słuchałam i to było niesamowite - przypominać sobie na bieżąco słowa, których nie śpiewało się lat ..naście:) Współczuję z żylakami i nie mam pojęcia, co Ci doradzić - No to co pewnie jak zwykle ma rację... Biała.. co nic nie piszesz? ;)

Ja dziś ledwo żyj, wróciłam z Warszawy koło północy. Oczy mi się kleją, a trzeba pracować nad kolejnym szkoleniem. Wczorajsze mi się udało:) sądząc po ocenach na anonimowej ewaluacji, co ją szef firmy przeprowadził po nim ;) ludzie dobrze si bawili, momentami ryczeli ze śmiechu (i dobrze, bo trening twórczości ma być zabawą), ale mam nadzieję, że co nieco wynieśli. Na koniec im przykręciłam śrubę i wyszli lekko wymięci... muszę się jeszcze nauczyć rozpoznawać, kiedy przestać, no ale doświadczenia nie a się nabyć inaczej niż przez doświadczenie...

Zabu- ale bym chciala sobie wziac udzial w takim szkoleniu :). Bylaby to jakas odmiana i moze gimnastyka dla mojego mozgu... bo przez ta zime mam wrazenie, ze przezywam jakis regres. Ale dzis juz u nas bylo ladnie, bo slonecznie- choc nienajcieplej. Slonko to jest to :) Heh, ze ja nie zdefrauduje pieniedzy? Kochana, ja z P chyba nigdy sie duzych pieniedzy nie dorobimy, bo uwielbiamy wydawac ;) kupowac sobie rozne gadzety itp. No teraz to ja uwielbiam kupowac Gabi :). Jak ostatnio na innym forum poczytalam sobie jak ludzie potrafia byc oszczedni, a moze raczej gospodarni to sie za glowe zlapalam :). No nic... raz sie zyje ;) Lozko jest fajne, idealne dla Gabi, bo duze i moze do woli sie po nim przemieszczac w nocy bez moich obaw, ze zleci :). Tylko ciekawa jestem czy w wakacje bedzie umiala nadal spac w turystycznym lozeczku. Pewnie tak, a jak nie to wezmiemy materac- P bedzie na nim spal, a ja z Gabi :). Uwielbiam patrzec jak Gabi zasypia, nie ma nic slodszego :). W ogole po raz kolejny napisze, ze jestem w szoku jakie mam juz duze dziecko :), mozna z nia pozartowac, pogadac, a nawet sie poklocic ;) :D. No mowie Wam- jest taka fajna :) :) Kini- na wrzucie czy youtube masz mnostwo takich piosenek z naszego dziecinstwa :)

zaba może refleks gorszy, ale podobno brzuch działa kojąca na egzaminatorów :P A mój refleks jest cały czas na tym samym poziomie- najwolniejszym :D

Agacia, znaczy się, na litość ich chcesz wziąć?? :D słusznie :classic_cool: ja zdawałam 3 razy, więc masz co pobijać w forumowym rekordzie;0 jak ja nie znoszę jeździć samochodem :o gdyby były obowiązkowe badania psychologiczne (co moim zdaniem jest naprawdę potrzebne) na bank bym nie dostała prawka :P No to co - o, żeby tak wszyscy uczestnicy podchodzili;) niestety, szkolenia dzielę się na 2 kategorie (z grubsza) - -biznesowe, na które uczestnicy wykładają z własnej kieszeni i są wysoko zmotywowani w w ziązku z tym -obowiązkowe, np. w szkole podczas Rady Pedagogicznej, jeżeli szkoła ma dyrekcje stawiającą na poszerzanie horyzontów nauczycieli. Tu niestety szkolenie jest rozpatrywane jako mordęga (normalna Rada trwa z 2 godz/lekc, a szkolenie - 6, czyli siedzą dłużej w szkole) i w dodatku jest fundowane, więc tutaj motywacja jest malutka niestety. i, co ciekawe, przeważnie dużo lepiej zmotywowani są starsi nauczyciele ze stażem, którzy potrafią docenić nowe techniki, a najgorsi są ci zaraz po studiach, którzy najwyraźniej sądzą, że żadne techniki nie są im potrzebne;)

Chociaż nie, przepraszam. Najgorsi są nie ci zaraz po studiach, tylko ci mniej więcej w moim wieku - okolice 30tki. Nie wiem, może ich wkurza, że ich rówieśnik prowadzi coś takiego, zwłaszcza jak sobie uświadomią, że zarobi na tym znacznie więcej niż oni w przeliczeniu zarabiają. Zgaduję, że to o to chodzi, może o coś innego? W każdym razie, są to osoby, które już liznęły pracy, ale na tym etapie, który robi człowieka zarozumiałym co do własnych kompetencji nauczycielskich. Ci starsi już nie jedną klasę mieli i wiedzą, że różne rzeczy mogą się przydać. Oczywiście mówię o wyjątkach, ale na 50osób znajdzie się jakieś 5 takich "kontra" ;)

zaba taka prawidłowość jest też na uczelni- starzy profesorzy dużo łatwiej idą na rękę studentowi niż tacy świeżo po studiach. Im chyba władza uderza do głowy i wydaję im się, że są wszechmogący. Aaaa no to co- ja tak jak zaba, nic nie używam do skórek, tylko odsuwam po kąpieli, jak są miękkie.

Czesć dziewczyny i serdecznie pozdrawiam. co do prowadzenia samochodu to ja uwielbiam i nawet teraz jeżdże jak szalona mój tylko na mnie krzyczy by zwolnić.Więc ciąża nie przeszkadza w jeżdżeniu,