Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaa

Żelowane paznokcie, nie mylić z tipsami

Polecane posty

Gość doris123
a

Gość ciekawskaaaa
kupiłam sobie skrzyp polny, odrzywke z inglota, taką różową by paznokietki szybciej rosły, odżywkę z jedwabiem i utwardzacz do paznokci Ewy Schmidt, sprawdzimy :) Naczytalam sie, ze żel, czy akryl mimo wszytsko niszczy paznokiec i potem nawet to co odrasta przypomina papier :o wiec boje sie ryzykować, tym bardziej, ze wiem, ze miałam juz problemy :( Miałam chec na odzywkę Sally Hansen, na tę złota, ale kosztowała 45zł :( trochę drogo, a na długo ona wystarcza? bo tam trzeba ją codziennie stosować :o

Gość bamboletta
Czasem smiac mi sie chce co piszecie. Ja mam zelowe paznokcie- tzn mialam tipsa ale jak pilowalam by byly krotsze co jakis czas i chodzilam na uzupelnienie to mam juz tylko zel na nich. Dobry żel nie niszczy paznokci ale tez ich nie regeneruje- jest poprostu oslona dla paznokcia. Nie moglam zapuszczac paznokci bo mi sie lamaly a teraz nie mam ich dlugasnych tylko ladne sredniej dlugosci paznokcie i ladnie umalowane. Na zeu lakier nie odpryskuje jedynie sie sciera po dlugim czasie. Co do zerwania żelu z paznokcia nie dziwie sie ze wygladamy tragicznie- nie zrywa sie żelu z paznokcia tylko spilowuje. Z tego co wiem akryl mozna zdjąć z paznokcia acetonem takze nie ma mozliwosci uszkodzenia paznockcia.

Gość bamboletta
do iśkaaaa hehe zerknelam pod paznokiec i jest ok- poprostu myje rece i uzywam miekkiej szczoteczki do nich by o nie zadbac. Hehe ale faza tez wymyslilas- jeden dba o swoj wyglad, inny niby pozornie tak jak piszesz- wierze ze sa osoby niby z ladnymi tipsami a pod spodeb brud ale trzeba tak jak ze zwyklymi paznokciami brud usuwac :-) Może jestes przewrazliwiona albo zazdroscisz im- bo po co bys weszla akurat na ten temat. Sorki moze sie myle.

Gość Dziunia Marlenka
Siemka Czytam sobie właśnie to forum...Bo zastanawiam się nad żelowaniem paznokci chciałabym poprostu je zapuscic zeby były długi mocne i twarde co bede miała po zazelowaniu.Ale jezeli nie zdecyduje sie na dalsze uzupłnianie żelu czy mogę poporstu isc do kosmetyczki i poprosic ja o spiłowanie go???? I jakie one będą po spiłowaniu żelu boje sie ze one beda okrutne choc wiem ze kosmetyczka do której chodze ostatnio tylko po to zeby mi malowała paznokcie robi to bardzo profesjonalnie wydaje mi sie ze certyfikat na zelowanie paznokci tez ma...Więc? A wiem ze moze mi to zrobic około 50zł...Doradźcie co mam zrobic!!!!! Pozdrawiam