Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy opinii

Lekarz a rozbieranie sie do naga

Polecane posty

Gość kolejny topik
nie starczą Ci te 4 które wczesniej napisłaś?Opanuj sie..jak sie wstydzisz to idź do znachora

Gość bezpruderyjna
Ja osobiście u lekarza się nigdy nie wstydziłam rozebrać do naga, jeśli to oczywiście jest konieczne do przeprowadzenia badań. Ale widzę że kobiety mają poważny problem z opanowaniem fauszywego wstydu, a nikt się nie zastanawia nad tym że mężczyźni też czasem muszą się rozebrać całkowicie i to przed lekarzem kobietą. Proszę o kilka opini na ten temat.

Gość nigdy w zyciu bym sie na to
nie zgodzila

Gość jaś 22
Dlaczego byś się nie zgodziła? Urodziłas się nago i nie wstydziłaś się wtedy, skąd w takim razie teraz ten wstyd?

Gość łysy
A czego się wstydzić, przecież większość lekarzy to i tak kobiety. Nagość jest sprawą naturalną i nie należy z tego robić jakiejś demegogii. Ja osobiście nie mam nic przeciw rozbieraniu się do naga podczas badań w trakcie których jest to niezbędne, niezależnie od tego czy każe mi się obnażać kobieta czy mężczyzna. Wstydzić się można zachowań nielicujących z godnościścią i etyką współżycia międzyludzkiego, a to podczas badań lekarskich raczej nie powinno (nie może) być brane pod uwagę.

Gość lalalalalalalalala
jak byłam pierwszy raz u gina to wstydziłam się rozebrać a on wtedy powiedział, że dobrze w takim razie będzie symetrycznie i że on też zdejmie majtki i tak mnie zbadał, na golasa w dół od połowy i widac było, że rutynowo raczej podszedł do sprawy bo penis cały czas mu zwisał

Gość łysy
do lalalalalalalalala Chyba pomyliłaś badania lekarskie z zabawami uprawianymi podczas zbliżeń z partnerem dostarczającym Ci satysfakcji seksualnej lub innych praktyk tego rodzaju.

Gość minia102
Kto w dzisiejszych czasach jeszcze może odczuwać zawstydzenie, w dodatku jeżeli chodzi o rozebranie się przed lekarze ?

Gość no widzisz
minia102 >> nie kazdemu jeszcze odpowiada swiecenie tylkiem w sytuacjach kiedy nie jest to konieczne. Moze dla Ciebie to normalka. Ja jednak wole zachowac pewne widoki dla jednej osoby

Gość zależy od puntku widzenia
mi lekarka medycyny pracy kazała zdjąc bluzkę i stanik i zbadała mi piersi. ale bynajmniej nie uważam tego za coś dziwnego (w końcu lekarz ma sprawdzic, na tyle ile moze, czy nic nie dolega).

Gość zależy od puntku widzenia
no świecenie tyłkiem bez potrzeby to zupełnie odpada - ale nie spotkałam sie nigdy z sytuacją, zeby lekarz kazał sie rozebrać bardziej niż to było potrzebna. i nie zgodziłabym sie na coś takiego - bo po co?

Gość tze tze
Juz sie pytalam na innym forum ale mi nie odpowiedziano: czy przy przeswietlaniu płuc trzeba sciągać stanik czy mozna w nim zostac do badania rtg?

Gość no widzisz
Tu pewnie tez Ci nikt nie odpowie. Musisz przekonac sie sama;) Napisz jak bylo;)

Gość ja odpowiem ale po muzułmańsku
elle ylubuku byl ybu hat! Sefr ytto ogi louie jef. Enexti uste arfo yndurado!

Gość zdrowy
na tym innym forum już Ci dawno odpowiedziałem, więc poszukaj a będziesz znać odpowiedź.

Gość mawik
mi to internista stanika nie każe ściągać...to głupota, a w medycynie pracy to nawet bluzki nie trzeba zdejmować tylko delikatnie podnieść...co sie mają napalać!!!

Gość Do badania RTG pluc stanik sie

Gość Do badania RTG pluc stanik sie
zdejmuje

Gość młódka
a mi ledwo piersi odrosły od żeber i już w wieku 17 lat trafiłam do onkologa a co za tym idzie na badanie usg piersi... poszłam na usg z mamą, lekarz widząc moje zawstydzenie powiedział: "na 50 badań przytrafia sie jakaś młódka i zawsze jest zawstydzona, a te starsze, pomarszczone, co nie mają już szczerze mówiąc co pokazywać, jeszcze dobrze nie wejdą do gabinetu a już sie rozbierają"... dało do myślenia :P

Gość młódko
wyobraź sobie jak to będzie gdy już ci się pomarszczą i obwisać będą

Gość imbirek
Kiedyś byłam u lekarza medycyny pracy, kazał mi się rozebrać, rozebrałam się do stanika. On mnie osłuchuje i chlapnął tekst: "Pani ma lewą pierś większą...." Ha dziwne że ja nigdy na to nie zwróciłam uwagi, serio, a facet, który widział mnie 3 minuty w staniku, tak..... Głupio się poczułam. W końcu on miał mnie zbadać czy sprawdzać rozmiar miseczki ? Wrrrrrr Coś tu nie halo z tym lekarzem. Wyszłam z gabinetu komplenie roztrzęsiona. Pierwszy raz miałam taką niemiłą sytuację. Innym razem mój gin był na urlopie a ja potrzebowałam tabletek. Zapisałam się więc na wizytę do innej Pani doktor w tej samej przychodni. Byłam przygotowana że wypisze mi receptę jak zawsze (tabletki brałam już chyba od 3 lat) a ona na to że bez badania nie wypisze recepty. Wrrrr trochę poczułam się jak zgwałcona bo ona niejako siłą zmusiła mnie do badania, któremu nie chciałam się poddać. Nie wiem chyba NFZ im płaci za każde wykonane badanie a nie za wypisywanie recept.

Gość minia102
Jeśli do człowieka przypląta się naprawdę paskudne choróbsko, nie będzie zastanawiał się nad wstydem przed okazaniem intymnych części swego ciała ale podda się leczeniu z nadzieją szybkiego pozbycia się problemu. Moim zdaniem lepiej jest zrezygnować z zawstydzenia podczas badań profilaktycznych i mieć pewność że jesteśmy zdrowi.

Gość moze jak sie przyplacze
naprawde paskudne chorobsko, przy ktorym rozebranie jest konieczne to tak ale w przypadku okresowych badan? Przegiecie mocne

Gość maro fotograf
Słuchajcie ludzie każdy jest jaki jest osobiscie zalecam rozebranie sie przed kims tylko uprzednio przygotowac swiadomie takie akcje z ludzmi odpowiedzialnymi tak zeby nie było skandalu. Ale rozebranie sie przed kims jest bardzo budujące wzmacnia psychike i uodparnia na stres trzeba tylko przejsc jakis etep.Poźniej moze byc to całkiem przyjemne jak ktoś na Ciebie patrzy.wszystko zalerzy od inteligencji i dojrzałosci osób które biora w tym udział.jezeli dziewczyna rozbiera sie przed chłopakiem lub chłopakami to niech to uszanuja i trzymaja gebe na kłodke i pogratuluja jej odwagi i poswiecenia a nie narobia filmow komórkami i do internetu.Szacunek przede wszystkim dla ciała i widoku bo wiecej mozesz nic nie zobaczyć.Jezeli facet rozbiera sie przd laskami to tez pomaga na nerwy i opanowanie w przyszłości.Szanuj drugą osobe a bedzie wszystko ok. I pamietaj cialo ludzkie jest piekne i nalerzy na nie parzeć Jak ktos chce to moze pisać.

Gość wertcfcddfghdfh
o fuck :D:D ty lepiej zainwestuj w slownik a nie na kafe siedzisz i pierdoly piszesz:D

Gość megazawstydzona18
niedawno musialam zrobic tzw bilans 18latka. myslałam, że będzie to zwykła formalnośc, dlaego na chybił trafił zapisałam się do internisty-faceta u którego nigdy wczesniej nie byłam. szłam tam bez stresu, bo to w końcu tylko podpisanie papierka. wchodze do tego gabinetu, facet na oko po pięcdzieisatce, dziendobry itp. mowie że ja na bilans,a on zaraz do mnie: 'w takim razie panienko prosze rozbierz sie do rosołu bede musial cie dokladnie zbadac'. normalnie szoku dostalam, zaskoczona spytalam 'majtki tez?' a on na to 'oczywiscie, twoja siusiaczke tez bede ogladal'. potem wskazal mi krzeslo tuz przed swoim biurkiem zebym sobie na nim kladla ubrania. w gabinecie nie bylo zadnego parawanu, wiec spytalam sie lekarza czy moglby zamknac drzwi na klucz zeby jakas pigula nie wparowala. zamknal je. siedzial za biurkiem ja tuz przed nim sie rozbieralam. gapil sie na mnie caly czas. rozebrana do naga, czerwona jak burak a on do mnie 'nie masz sie czego wstydzic, takie ladne masz mlode cycuszki, a jakie wielkie, nie wstydz sie ze patrze na twoja sikorke, wstydzic to sie dopiero bedziesz jak ci w nia zagladne.' potem zaproisl mnie na wage, nagolaska bylam wazona, potem badal mi wzrok nago co bylo dla mnie bardzo dziwne. nastepnie spytal czy jestem dziewica. nie bylam. a on na to, ze to dobrze, bo bedzie mogl mnie dokladniej zbadac. potem kazal mi chodzic w te i powrotem nagolasa po wielkim gabinecie bo chcial sprawdzic moja postawe. bylam mega zawstydzona. bylo juz pozno, zima ok 18, ciemno na dworze, w gabinecie wielkie okna, zapalone swiatlo. nie dosc ze bylam zwstydzona ze jakis 50letni lekrz zachwyca sie moim cialem to jeszcze balam sie ze ktos mnie naga przez okno zobaczy. potem mnie osluchal, a potem zaczely sie mega wstydliwe badania. powiedzial; 'teraz zbadam twoje cycuszki i dojeczki' dlugo mi je badal, stal bardzo blisko mnie, tak starsznie sie wstydzilam, potem bylo jeszcze gorzej, kazal mi sie polozyc na lezance i rozchylic nogi, dlugo mi tam patrzyl a potem wlozyl palec do pochwy nie wiem po co było dla mnie bardzo dziwne, potem badal mi przepukline w kroku, przy okazji pomacal moja lechtaczke i wargi sromowe. po tym pomyslalam 'wreszcie koniec', a on do mnie 'teraz czeka cie najbardziej wstydliwe badanie, bo bede ci wkladal paluszek do dupki'. kazal mi kleknac na krzesle, oprzec rece o oparcie i jak on to powiedzial 'wypnij i rozluznij poldupki'. potem wlozyl mi tam palec z wazelina, dlugo tam grzebal, mowil, ze sprawdza, czy nie mam hemoroidow, nic nie znalazl, na koniec klepnal mnie w goly tylek i przejechal reka po moim kroczu i powiedzial 'niezla z ciebie laska'. ku mojemu szczesciu wypelnil karte i kazal mi sie ubrac. cale badanie i wywiad na golasa trwal bardzo dlugo ok 40-50minut, bo dokladnie sie mojemu cialu przygladal. wstydzilam sie tym bardziej, ze mam dosc obfite piersi, w gabinecie bylo chlodno, sterczaly mi ssutki i mialam akurat wygolony prawie na 0 wzgorek lonowy, bylam wiec naprawde gola. juz nigdy wiecej do tego lekarza nie pojde. rozumiem takie badanie w bieliznie, nawet w samych majtkach, ale po co mi badal pochwe, odbyt? chodze przeciez do gina. i te slownictwo ktorego uzywal i poklepywane. co myslicie o tym badaniu? uwazacie ze naprawde chcial mnie tylko zbadac? do dzisiaj mysl o tej wizycie napawa mnie strasznym zawstydzeniem.

Gość xvfhghlcnvm
dobra bajka. dlugo nad nia myslalas?? :P:P:P

Gość siwy9933
mam 12 lat lekarz kazał mi sie rozebrać i mi naciągnoł skurkę i wyrwał jednego włosa to bardzo bolało

Gość hugomalandia
Ja np musiałam rozebrać się u ortopedy.W wieku 14 lat na badaniach w szkole pielęgniarka powiedziała mi że muszę udać się do ortopedy ponieważ mam skrzywiony kręgosłup.Strasznie się bałam bo nie wiedziałam jak ta wizyta będzię wyglądać.Najpierw musiałam się rozebrac do majtek bez stanika!Ortopeda kazał mi zrobic 5 przysiadów potem położył mnie i podnosił mi nogi do góry.Następnie musiałm chodzic w ta i z powrotem po gabinecie.Nic strasznego ale strasznie się wstydziłąm:(

Gość feej
ja dwa lata temu na bilansie osiemnastolatki musiałam być na nagusa i jakiś czas temu u dermatologa też. ale nie robię z tego wielkiego problemu. lekarz to lekarz, ma wielu pacjentów, typowo medyczne nastawienie. uświadomiłam to sobie i nie robię wielkiego problemu z tego, że musiałam raz przejść się po gabinecie z gołą pupą. :)