Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gonia, nie martw się, po prosu pewnie serduszka nie widać. Idź za tydzień potwierdzić. Poza tym różnie to bywa w tych poczatkach. NIektóre zarodki nie rozwijają się. Ja miałąm dwa, przetrwał jeden

Gość Pattti
dzięki. ok dam znać. trzymajcie kciuki żeby to była ciąża :-)

Gość mija30
Gonia, lekarze licza wiek ciąży od wystapienia ostatniej miesiączki, wiec jesli by liczyc wiek płodu to bedzie pewnie 4 tydzień-licząc od dnia owulacji. Serduszko zaczyna bic ok 4, 5 tygodnia zycia płodu. Zaczynam miec wątpiwości co do mojej ciązy, bo wszystkie wczesnie opisane objawy znikneły. Czuje sie juz w miare dobrze, chyba po prostu miałam lekkie zatrucie. Odczuwam niestety suchość w pochwie a z tego co czytałam to obserwuje sie lekko białowy sluz na poczatku ciązy. Boje sie ze znów sie nie udało. Wkrótce mam wizyte u ginekologa może on stwiedzi co jest przyczyna ze nie zachodzę. To jest 4 cykl starań, to nie długo, tylko ze ja naleze do osób niecierpliwych i nie lubię czekać hihi. Ale co tam ...

Gość Marzena37
Witam wszystkie przyszle mamunie:) Ja juz jestem mamusia dwoch synow 16, i 15 lat. Od 3 lat bardzo z mezem pragniemy dzidziusia, i chyba mi sie udalo! Nie potrafie sie jeszcze cieszyc, chociaz okresu nie mam juz 8 dni, dwa testy pokazaly piekne rozoew dwie kreseczki, ale w czwartek bylam u lekarza, ktory zrobil mi usg i niestety nic nie widac....stwierdzil ze mam powiekszony jajnik i kazal przyjsc za tyd....trzymajcie dziewczynki kciuku, bede was odwiedzac, i dzielic sie swoimi radosciami, bo o smutkach nie mysle.....buziaczki dla Was:)

Gość Marzena37
Mysle ze znajdzie sie jakas przyszla mamusia w moim wieku:)

Marzenko gratulacje!!!Moze byc nic nie widac,mi lekarz robiac usg w 5 tyg mowil,ze na pewno nic nie zobaczymy!!!Testy tez pokazywaly rozowiutka ,delikatna kreseczke!!!GRATULUJE,tym bardziej,ze staraliscie sie 3 lata :) jak bylam u lekarza,na naromalnym badaniu,jeszcze przed usg,tez powiedziala gin.,ze mam powiekszony jajnik,wiemy z ktorego jajnika bylo jajeczkowanie :))) mnie troszke pobolewal pozniej :-)

Gość Marzena37
Dziekuje Ci bardzo za szybciutka odpowiedz....pozdrawiam cieplutko, i obiecuje w czwartek dac znac......mam nadzieje ze wyjde z gabinetu z karta ciazy:) Buziolki dla wszystkich mamuni i:)

hej dziewczyny ja tez chyba jestem w ciazy nie wiem czy mam sie cieszyc kurcze tak troche nie w pore jutro kupie test i zrobie go we wtorek rano zeby miec pewnosc brzuch mnie pobolewa od tygodnia w tamtym tygodniu przez kilka dni mnie mdlilo rano jem jak szalona piersi jakies pelniejsze mi sie zrobily ja nie wiem mam bardzo nie regularny okres w tamtym miesiacu mialam 18 moze sobie wkrecam bo tak szybko chyba bym nie miala tego wszystkiego juz sama nie wiem ale jak co to na pewno wam napisze pozdrawiam;)

czesc dziewczyny :) jak tam zdrowko?.... zaczyna mnie mdlic... ale czekam czy dostane @....

Gość fadeintoyou
Witajcie :) Marzenko moje gratulacje!!!! Czekamy na wiesci w czwartek, ale jestem pewna, ze wyjdziesz z ta karta ciazy :) Fajnie, ze wam sie udalo, niektorzy niestety musza dlugo czekac i sie starac nawet o pierwsze dziecko. Dmer, bede trzymac kciuki, aby to byla fasolka i zeby @ nie przyszedl. Ja mialam prawdopodbnie wczoraj owulacje, a przy okazji mielismy z mezem 3-miesieczna rocznice slubu i troche zaszalelismy. Zobaczymy czy cos z tego bedzie :) Trzymajcie sie cieplo :)

ja miałam 2 miesieczna rocznice wczoraj :) wszystkiego naj Zycze i zeby sie udało!... powiem ze mam mdłosci ale czasem bardzo mnie kłuje jajnik i idzie kłucie w dół macicy...i sutki mam bardzo wrazliwe... przeszkazaja mi ciasne spodnie mam potezny apetyt (ale mysle ze na to to jeszcze za wczesnie ) DLAtego czeka :)

Gość iwa26l
Witam.Jestem tutaj nowa i mam straszny problem.Chciałabym się z kimś podzielić bo jest mi bardzo ciężko.Nie wiem co robić i bardzo się martwie proszę Was pomóżcie.

Gość iwa26l
W maju tego roku poroniłam dzidzusia byłam w 10 tygodniu ale ciąża nie rozwijała sie od 8.Teraz znów mam fasolkę i zbliża się właśnie 8 tydzień.Bardzo się cieszę z fasolki ale co będzie jak znowu coś sie stanie proszę was pocieszcie mnie.

Iwa nie martw sie i nie zamartwiaj bo nie wolno ci!!! Powiem tak pronienie wpewnym sensie dla kobiety to błogosławieństwo. Wiem że brzmi to brutalnie ale organizm sam odrzuca słaby płód, z defektem itp. Ale ty się trzymaj i głowa do góry będzie dobrze;)

Iwa nie martw sie i nie zamartwiaj bo nie wolno ci!!! Powiem tak pronienie wpewnym sensie dla kobiety to błogosławieństwo. Wiem że brzmi to brutalnie ale organizm sam odrzuca słaby płód, z defektem itp. Ale ty się trzymaj i głowa do góry będzie dobrze;)

Gość iwa26l
Żeby tego było mało to mojego chłopa siostra (która próbuje być mną)również zrobiła sobie dziecko i obnosi się z tym bardzo pomimo ze jest to pierwszy miesiąc zachowuje się jak w 9.Cały czas o tym mówi ...ja wiem że ona się cieszy ale wydaje mi się że robi wszystko zeby mi coś udowodnić(kiedyś nawet buty kupiła te co mi się podobają o numer za duże pomocy)dla mnie to nie jest normalne ja nie wiem jak mam sie zachować nie chcę jej robić przykrości ale ma wszystko takie jak ja- fryzure, odzież,buty,i nawet ciąże . Ona nie wie ze ja też jestem w ciąży bo boje się że jak powiem to coś sie stanie.

czesc nie mozesz myslec negatywnie ciesz sie tym ze jest i modl sie do Pana Boga bo to On daje ten dar ... współczuje bardzo ale nie badz złej mysli pisz do nas jak sie czujesz ...nie boj sie wszystko bedzie dobrze a co lekarz mowił ?

Gość iwa26l
Ja mam nadzieje ze tym razem będzie wszystko dobrze, bardzo bym chciała, ale przy niej nie mogę normalnie myśleć.Nie życzę nikomu tego co mi się stało w maju to tak bardzo boli (psychicznie).Za 2 tygodnie idę do lekarza...już sie nie mogę doczekać.Proszę napiszcie mi co ja mam myśleć o tym wszystkim...nie chce nikomu zrobić przykrości tzn.tej siostrze i rodzinie mojego faceta ale naprawde mam już dość.Jak wtedy poroniłam to mi powiedziała coś takiego..cytuję

Gość iwa26l
pierwszą wizytę mam 31 pażdziernika mam już jedną córeczkę ma 11 lat,a lekarz też mi mówił ze ze mną wszystko ok i widocznie płód był nie taki

Gość iwa26l
Naprawdę dobrze ze jest takie forum bo ja nie wiem komu mogłabym o tym powiedzieć żeby nikogo nie urazić, mój facet też to widzi i cały czas mówi żeby się nie denerwować ale jak ...no jak,jak wszystko na głowie się jeży od tego co ja słyszę i co się dzieje.Dziękuje Wam bardzo będę pisać co jakiś czas co u mnie i jak sytuacja.Ja również jestem z Wami i życzę Wam powodzenia .wiem jak to jest mieć stresy!!! Jak chcecie coś wiedzieć pytajcie może Wam pomogę znając odpowiedzi na pytania ( trochę przeszłam ostatnio)Serdecznie Was pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego.

Gość mija30
Cześc dzis od rana mam znów zawroty głowy i jakoś tak czuje sie zmęczona. Fakt ze przez ostatnie dni byłam bardzo zapracowana i moze byc to objaw przemęczenia. Jednak jesli nie jestem w ciąży, to troche sie boje czemu tak mi sie w głowie kręci moze to jakas dziwna choroba, nigdy wczesniej tak nie miałam i mogłabym zwalić wszystko na przepracowanie ale pracuje w takim rytmie od ponad 3 lat więć czemu własnie teraz tak sie czuję. Może to PMS -czyli objawy przedmiesiączkowe. Juto testuję z samego rana, mam nadzieje ze nie bedzie za wcześnie, bo termin okresu mam miec na środe. Pytanie do mamuś w ciąży czy to ze mam odczywalną suchość wyklucza ciąże? bo nie mam żadnego białego ani przeźroczystego śluzu, bardzo mi zależy na odpowiedzi.

ja mam tak ze tez mam zawroty, i jakos zle tak zmeczona i kłuje mnie jajnik ... nie wiem ale sie martwie kolezanki

Gość fadeintoyou
Iwa26: bardzo ci wspolczuje tego poronienia, a takze twoich przebojów z "siostra". Nią na pewno sie nie przejmuj - nie warto tracic nerwow. Pewnie jest zakompleksiona, albo poprostu ma wredny charakter i tyle. Nie mozesz teraz myslec o poprzedniej ciazy, bo musisz dbac o obecna fasolke. Moja poprzedniczka miala racje piszac ze czasami natura sama reguluje te sprawy i jesli cos naprawde jest nie tak to ... Kuzynka mojego meza takze poronila jakis czas temu, to byly pierwsze tygodnie, i potem okazalo sie ze miala w tym czasie paciorkowca - az strach pomyslec jaki to moglo miec wplyw na dziecko, gdyby donosila ciaze. Teraz jest w ciazy ponownie i cieszy sie swoim stanem. Do miji30 i dmer: oby to byly ciaze!!!

cześć dziewczyny .mam pytanko po braniu tabletek luteina 50, na wywołanie okresu miałam brać przez 5 dni po jakim czasie po odstawieniu tabletek powinien być @.?

Gość Pattti
Hej dziewczyny, mam pytanie. Czy wy na początku ciązy miałyście apetyt? Jak się apetytu nie ma to może być również objawem?

Mija, suchość to ja tez mialam na początku ciąży, więc to nic nie oznacza. A z apetytem też różnie. Ja jak pisałam w innym temacie byłam na diecie odchudzającej, więc apetytu nie mialam:) NO może pożerałam śledzie rolmopsy, ale mieściłąms ię w granicach:D:DD:

Gość ewcik83
Ja też miałam suchość pochwy na początku!!! Nie ma co się martwić!! Dzisiaj o 18 idę do lekarza !!! Kurcze boję się strasznie!!! Będę miała usg, mam nadzieję że tym razem usłyszę już serduszko!! Wg wyliczeń to już 7 tc. Mam do was pytanie czy jest jakaś określona liczba usg w ciąży?? Ja miałam pierwsze dopochwowe, 3 tyg temu i zastanawiam się czy kolejne nie zaszkodzi???

Gość mija30
Dzięki Glamyx, takiej odpowiedzi oczekiwałam, chociaż mała iskierka nadziei.