Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Emilcia, nie martw się, to faktycznie bedzie próba dla Was. ale popatrz, on cię bardzo kocha i chciał miec z tobą dziecko, to bardzo wiele znaczy, gdyby nie chciał dziecka to mogła byś sie martwić. Mysle że tęsknota zwiąże Was ze sobą. Z tego co piszesz to jeste bardzo dobrą osobą, nie traktuijesz byłego męża jak wroga, nie utrudnaisz kontaktów z dzieckiem.Miło rozmawaić z taka osobą jak ty. Serio. Ta doza niepweności bedzie, ale nie ma po co zakładac z góry najgorszego rozwiązania. Jak by co to pisz a nasza Grupa Wsparcia (skrót GW) natychmiast pospieszy ci z pomocą :) Chociaż z dobrym słowem, kiedy bedziesz stęskniona :) Co do waszego wspólnego dziecka, jaki to miało by sens, on byłby tam, wiedziałby je tylko na zdjeciach lub filmikach, dziecko też. ty byś się umeczyła z dwójka maluchów, to chyba nie był dobry pomysł. Więzi ojca z dzieckiem były by bardzo zachwiane i na ciebie spadły by wszystkie obowiązki mamy, taty, praca, wychowanie, obsługa domu. Emilcia bedzie dobrze. Początki są trudne, ale jakoś sobie poradzicie. Pozdrawiam!!!!!!!

emilcia-ja myślę,że przetrwa,skoro staraliście się razem,to znaczy że wam na sobie bardzo zależy,więc mslę,że będzie ok,chociaż na pewno będzie Ci ciężko. ja na szczęście z moim mężem rozstałam się na najdłużej 10 dni-i przyznam się że przechodziłam to strasznie...ale byłam wtedy mała i głupia ;) angela-ja w zeszłym cyklu też łaziłam po takich stronach,ale w tym postanowiłam sobie,że nie,bo za bardzo się napalam..nie wchodzę też na topiki z rozmowami ciężarnych,drażni mnie to i łapię dołka,na razie trzymam się twardo-postanowiłam sobie od czasu do czasu wmawiać ,że wcale nie staramy się o dziecko-może to brutalne-ale ja jestem panikara,i moja psycha czasami mnie wkurza,więc postanowiłam ją trochę wyrolować...;) zobaczymy co z tego wyjdzie... od piątku zaczynamy kolejne starania...tzn przytulańsko bez planów....ekhem.... życzę wam na prawdę z całego serca,żeby nam brzuszki zaczęły porządnie rosnąć!!!

Gość angela-32
eee misiaczkowa to Ty lepsza jesteś ode mnie ;) nie zrobiłam spisu, nie mam książeczek..jedyną jaką kupiłam to "rodzić w domu" ale nadrobię :) kurcze, tylko nie wiem ile powinnam kupić ubranek w jakim rozmarze :O jak często mojego maluszka będę przebierać..poradź dobra kobieto 🌻 wiem o której paczce na allegro mówisz....:O była super..piekne ciuszki..:) pokazałam ją mojej koleżance która ma termin na czerwiec z nadzieją, że kupi, a potem od niej odkupię ale nie kupiła :O szkoda :( mój przebiegły plan wziął w łeb emilcia26 z moich obserwacji wynika, że to nie nie ma znaczenia czy Twoje kochanie jest Twoim mężem i jak długo jesteście ze sobą :) koleżanka o której napisałam wyżej rok temu była nieszczęśliwą meżatką :( we wrześniu brała rozwód będąc w 8 tyg c z nowym mężczyzną życia) teraz jest szczęśliwa, a jej kochanie ma już synka z pierwszego związku :) a skoro Twój M będzie tam pół roku to moze pojedziesz do niego na któryś weekend ;) bilety do UK teraz są bardzo tanie, znam ceny bo mój M miał dostać kontrakt więc wszystko przezornie sprawdzałam..;)

Gość angela-32
przepraszam teraz doczytałam, ze jedzie na rok albo dłuzej...

Angela ja tylko spisałam ceny, tez nie zabardzo wiem jakie rozmiary, ale jak będe kupowala tochyba kupie tylko paretakich na rozmiar 57-59 a reszte będę kupowala w większych. dużo nie będe kupowla bo maluszki bardzo szybko rosną i szkoda kasy bo załozy sie pare razy i do wora bo za małe. chciałam tylko wiedzieć, ile co kosztuje np. z ubranek. Dobra oto co przeliczyłam: 1) Wózek (TAKO – 650; LONEX – 550;ADBOR – 590; 2) Łóżeczko (170 zł) 3) ochraniacz na łóżeczko (ok. 25zł) 4) baldachim (ok. 35 zł) 5) kołderka (40zł) 6) pościel (ok. 32 zł) 7) materacyk (piankowo-kokosowy ok. 70zł) 8) wanienka (ok. 25zł) 9) ręcznik frotte z kapturkiem (25,00 zł) 10) pieluszki x2 (Pampers 1, ok. 60 zł) 11)kocyk (ok. 25zł) 12)beciki (35zł ), rożek usztywniany (35 zł) 13)kaftaniki z długimi rękawami, wiązane z boku x5 (ok. 8,5zł za szt.= 43 zł) 14)body zapinane na zatrzaski x5 (różne rozmiary) (ok. 8,5zł za szt.= 43zł) 15)czapeczka bawełniana cienka (ok. 7 zł) 16)czapeczka grubsza ( ok. 15 zł) 17)śpioszki x5 (różne rozmiary) (ok. 12 zł za szt.=60zł) 18)ciepłe bluzy x2 19)sweterki x2 (mama zrobi) 20)kombinezon – śpiworek do wózka (ok. 60zł) 21)plastikowe butelki x2 (ok. 15 zł za szt.=30zł) 22)szczoteczka do czyszczenia butelek (ok. 7,5 zł) 23)smoczek (ok. 6zł) 24)laktator 25)tetrowe myjki (ok. 7 zł) 26)pieluszki tetrowe x6 (ok. 15 zł) 27)termometr (do ucha albo smoczek)(ok. 30zł) 28)ceratka do łóżeczka (ok. 8zł) 29)płyn do kąpieli z oliwką (15,00 NIVEA) 30)oliwka dla niemowląt (ok. 11,00 NIVEA) 31)krem na odparzenia (Sudocrem) (ok. 20 zł) 32)szczoteczka do włosów (ok. 6,5) 33)patyczki do czyszczenia uszu i noska dla niemowląt (ok. 4,00) 34)gaziki do przemywania pępuszka i oczu (ok. 5zł) 35)gencjana lub 70% roztwór spirytusu rektyfikowanego 36)skarpetki x4 (ok. 3,5 zł za szt.=15zł) 37)chusteczki Jonson (ok. 12 zł) 38)obcinacz do paznokci (ok. 7zł) 39)puder do pupci (9,50 NIVEA) 40)gruszka (ok. 5zł) 41)krem ochronny z panteonem (16,00 NIVEA) 42)pajacyki x6 (różne rozmiary) (ok. 20zł za szt.=120zł) 43)rękawiczki bawełniane przeciw zadrapaniom (ok. 5 zł) 44)prześcieradełko (15 zł) RAZEM: OK. 1700 ZŁ Pewnie tzreba doliczyc + jakies 300 zł, bo ceny się zmieniaja a ja zaokraglalam nieco. Ale na poczatek chyba wystarczy :)

Cześć, jestem jestem:D pracą jestem zawalona. Emilcia dziewczynyn mają rację, związek dwójki osob którzy się kochają, zależy im na sobie i chcą tego, przetrwa jeśli nawet rozstajecie się na jakiś czas. Z mojego doświadczenia a jak wiecie już sporo przeżyłam (ale to brzmi):D to wiem co mówię. Będzie dobrze. Asik czekamy na wieści od Ciebie. Angela cieszę się zę jesteś taka radosna, żywiołowa i na pewno wniesiesz na nasz topik sporo optymizmu i uśmiechu:) Ja nie rozglądam się za cuszkami choć czasami mnie korci, powstrzymuję się, tak samo jak z akupem książek czy gazet, ciągnie mnie do tych zakupów ale jeszcze nie. Mhmm, nie wiem dlaczego ale dziś kuje mnie jajnik, dziwne, czyżby to dopiero owulacja mnie dopadła?? jakoś nie chce mi się wierzyć. U nas przytuańsko prawie jest cały czas i aż się zastanawiam czy oby nie za często:P

Ooooo matko misiaczkowa jaki rekonesans zrobiłaś:) jesteś niesamowicie przygotowana:)

O hej juleczko :) Ee to było miesiąc temu jak baardzo wierzyłam, że jestem w ciązy i mialam wszystkie objawy :) Ale zapisalam sobie i byc może w koncu się przyda :) Bo ja sobie obiecałam, że wszystkie ważne decyzje w miom zyciu będe podejmowala rozsądnie, już bez ogladania sie na kogoś i coś. Za duzo w miom zyciu rządził przypadek i ropoczełam to od slubu i teraz chcę miec dziecko, chociaz w naszym przypadku dużo brakuje zwłaszcza z finansów. Ale przeliczyłam koszty mniej więcej i stwierdziłam, że nie chcę czekac dłużej. Dlatego tak się do tego szykuje, ale ja zawsze planowalam na wyrost, nie patrzyłam na tygodnie ale na miesiące, na lata a nie na miesiące. Tak juz mam i nie chyba się od tego sposobu planowania nie uwolnie. to tez chyba sposób na oswojenie sie z nadchodzacoa zmianą. Jestem takim ludzkim latawcem, ze wzgledu na moją przypadłość (jestem nadpobudliwa), uwielbiam robic wiele rzceyz na raz i tylko wtedy sobie doskonale radzę, jak mam jedna rzecz to też ale jestem bardziej aktywna jak mam kupe spraw na głowie. Czuje wtedy, że zyję :D Mój mąż mówi, że niedługo sobie zamisat butów rolki zamontuje bo już nadążyć nie może ;) Ale się rozgadałam, na zwierzanie mi się wzieło. Hihi sorki, pewnie to ładu i składu nie ma :)

misiaczkowa u nas z finansami też nie jest najlepiej, co nie oznacza że sobie nie poradzimy prawda? Oczywiście nie będzie lekko ale damy radę, najważniejsze że się kochamy, bardzo chcemy mieć dziecko i będziemy się starać aby niczego mu nie brakowało:) No, misiaczkowa to jesteś szalona:D i chyba cięzko Ci będzie stać się taką uporządkowaną osóbką hihi.

Na razie zmykam robic obiadek, dzis w miom wykonaniu kotlety mielone, ziemnaczek i suróweczka :) Mężus dzis późno wraca bo ma strzelanie i jakies zajęcia, ale go to nie uchroni przed przytulaniem wieczorkiem ;D Ja mam swoje potrzeby i On musi je zaspokajać ;D Na razie robimy podejście do kakasutry, dostaliśmy ją w prezencie ślubnym, ale chyba musiaalbym skończyc AWF żeby którąś pozycję spróbowac ;D No bo jak ja mam mu noge na szyje, drugą opleśc na plecach, a on swoją na moją i to samo z drugą (przykład podaję) to se ne da ;D hihi znowu poswintuszyłam ;D Jeszcze musze napisac mu pracę na jakiś dziwny temat, bo on nie zdąży a ja niby to skąd mam wiedzieć jakie są wybrane aspekty doradztwa w pracy socjanej????????????????????? nie wiem jak ja to napisze. Po porostu swietnie 😠 Weźcie mnie stad wywalcie bo nigdy nie wyłaczę forum. A obiad sam się nie zrobi :)

Juleczko masz 100% racji, po prostu bedziemy muysiały sobie poradzić i tyle. No chyba sie nie uporzadkuje tak jka bym chciala :) Eh no to bedę do końca zycia takim szałapautem??????? Oh noł :) A jak bylismy w urzedzie to cos się tak przy tych paniach zaczelismy z Radkei zastanawiac i taka szybka wyn=miana zdań a te Panie w śmiech, jak mi było wstyd, a one ooo widac że niedawno poslubie i dalej hehhehee. Mało sie pod ziemię nie zapadłam. Kurcze idde bo musz ziemniaki obrac. Wpadne później po 15. papatki :)

Angela- wspaniale się czyta to o czym piszesz, wzruszające to bardzo. Życzę wam żeby wszystko potoczyło się po waszej myśli, czyli niedługo dzidziuś zdrowy i śliczny, a u ciebie żadnych nawrotów tylko pełna radość z macierzyństwa:-) Emilcia- też uważam że ślub nie ma tu nic do rzeczy, a i dziecko tez nie jest gwarancją że po powrocie twojego mężczyzny bylibyście razem. Wszystko zależy po prostu od tego czy będziecie chcieli być razem. Jestem przekonana że przetrwacie tę niewątpliwie trudną próbę dla waszego związku. Tęsknota na pewno będzie niesamowita, ale po powrocie już będziecie zawsze razem. I tego życzę ci z całego serca:-)

Qurcze nigdy stąd nie wyjdę:) Angela masz rację, ja do takie samego wniosku doszłam, że nie warto juz czeakć a ja chce miec 3 dzieci i w końcu musze zacząc je robić. Masz wspanialego faceta, który uszanował i zaakceptował twoje pragnienia. Rozumiem tez jego obawy, ale jeśli nie ma przeciwskazan medycznych to dlaczego nie macie spróbowac. Alez on cie kocha. Mój misiek sam zaczął o dziecku, ale ostateczna decyzja narodział się w nas obojgu w tym samym czasie. co do tych kosztów, to wiecie, zalezy co sie kupi i za ile, może łózeczko byc droższe, albo wózek, bo są i takie za 1300 zł 9ostatnio ktos napisał, że to tanio?!). Jak postanowialm, że nie wypruje sobie zył żeby dziecku kupować nie wiadomo co. Ubranka na pewno będe kupowała dobrej jakości, ale najpierw sprawdze ceny a dopiero potem zaczne kupować. No i ja nie doliczyłam w spisie mleka, bo zakładam, że będę karmiła piersią. ciesze że mogłam pomóc :) Pozdrawiam i zmykam bo sie nie wyrobie :)

Misiaczkowa- jestes niesamowita:-) Rzeczywiście wulkan energii:-)

podpowiem wam że na wózek to jednak warto trochę więcej zapłacić jak mój synek był malutki miał wózek firmy graco i naprawdę byłam zadowolona ani razu kompletnie nic się z nim nie stało, moje koleżanki co kupowały tańsze wózki to naprawdę ciągle na cos narzekały bez przerwy musiały coś naprawiać.

Gość angela-32
ja znalazłam wózek na allegro, pierwszy który wreszcie mi sie spodobał kosztuje 1500zł :O ale kurcze :) calutki miesiac bedę na niego pracować ale moje dzieciątko będzie go miało a co~!!! postanowiłam :P po drugie, dużo ciuszków dostanie od ciotek ;) już sie zapowiedziały ;) moja serdeczna przyjaciółka (kocham ją jak siostrę) ma synka w wieku 5 miesiecy, a druga bardzo bliska koleżanka urodzi synka w czerwcu wiec moje maleństwo będzie miało co nosic po starszych "kuzynach" i łóżeczko tez nalazłam... 699zł :O ale to znowu jest w stylu mojego M wiem, ze mu sie spodoba, więc dzidzia będzie miała od tatusia fajowe łózeczko ;) a co ??? niech ma :):) postanowiłam :classic_cool: może wreszcie zabiorę sie za obiad, bo jak tak dalej będzie to mój M umrze z głodu...i z moich planów nici będą :P

Gość angela-32
oczywiscie nawrzucałam do gara, postawiłam na kuchence i przylajzłam :P macie link do łóżeczka, kto chce to niech zobaczy, bo moim zdaniem, ono ma tyle bajerów, ze jeśli policzyć wszystko osobno i w miare dobrej firmy to wyjdzie chyba niewiele taniej :O a to jest Gracco... więc porządne i do 3 latek wiec też oki.. tak myślę ;) a i zabrać wszędzie można... z resztą same zobaczcie i powiedzcie co myślicie :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86387213

Gość angela-32
gdzie jesteście 😭 dobrze... już nie bedę wklejać żadnych linków 😭 ale wróćcie plliiisssss 😭 :classic_cool: piszę sama do się ...:O

Angela nie płacz:) dziewczyny robią obiadek dla swoich mężów:) Ja też zmykam już do domku. Do zobaczenia później. hejka

No jestem. ale się urobiłam, po same łokcie :) Widzę Angela, że wyraliscie łózeczko turystyczne? Też sie zastanawialiśmy, ale nam się drewniane bardzo podobają. ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy, może jak na żywo zobaczę to zmienie zdanie. Bo one tez mają w sobie cos fajnego. Zobaczymy :) A ten wózek? Masz link do niego? chciałbym zobaczyc jaki to cudo :) No bo za 1500 zł to musi być cudo :) Mi się bardzo podobają te wózki Tako, najładniejsze sa te Voyagery, full wypas :) Ale cena tez fuull :) może teściowa dołoży, mojej bratowej dała 400 zł, jak i by mi dała to bym kupiła taki droższy, dołożyła drugie 400 ijuż :) Zobaczy się :) Zaraz muszę pisac pracę mojemu R., nie chce mi się jak cholera :) Będe sobie tu zaglądać od czasu do czasu :)

No i co teraz ja tu sama do siebie będę pisała, qurcze. no nic zaczynam pisac pracę. Może uda mi sie dzisiaj skończyc a jutro tylko retusz stylistyczny i po sprawie :) Do dzieła !!:) No to sie zmobilizowałam :)

no witam-wróciłam z uczelni,zaglądam na forum i nie mogłam was znaleźć!1 strona -nic,2-nic,3-nic-aż się przestraszyłam!!!Na szczęście okazało się,że wzrok mnie zawiódł!!! misiaczkowa-niesamowita jesteś!!! angela-a ty wspaniale dzielna i wcale nie egoistka-bo chcesz mieć dzieci:)a to łóżeczko-takich jeszcze nie wiedziałam!!! a o finanse się nie martwmy!!!będzie trochę ciężej,ale moja babcia zawsze mówi tak: jak Pan Bóg daje dzieci,to i pieniądze daje!!! i tak też będzie z nami!!! my próbujemy poczekać do piatku-i przytulańsko na maxa!!!hihihi-mam nadizeję;)) fajnie że jesteście:) lecę na coś słodkiego...mniam....

Gość angela-32
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85066722 mnie sie podoba ten w kolorze KENSINGTON :) ale dzis znalazłam jeszcze firmę która produkuje tańsze, lecz można zamówić w tym samym kolorze nosidło, fotelik sam. parasolkę, i posciel do wózka w tej samej tkaniny, która wyściela wnętrze wóżka, śpiwór na zimę ;) zaraz poszukam ;) kiedy tak sie zamówi wszystko co wypisałam to tez wyjdzie podobna kwota ale z pełnym wypasem, ale tamtej firmy nie ma tekiego wzoru..:( ale mnie sie straaasznie ten wzorek krateczki na jasnym tle podoba..wiem, ze jasny-niepraktyczny ale, czyz nie jest śliczny? :)

Gość angela-32
zapomniałam, chciałm Was zapytać i prosić o może jakis link?? chodzi mi o te testy owylacyjne??? ;) wiem, ze są różne, znacie takie, które pokazują że za 24 godz będzie owulacja??? przed chwilą gdzies wyczytałam :) ale niestety nazwy firmy nei było :(

Gość angela-32
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85066722 też fajny i też można na stelazu zamontowac fotelik http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84975772 fajny :) a teraz ten który obiecałam w ostatnim wpisie ;) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85879164 wybieram tylko wysokie wózki ponieważ mam 173 cm wzrostu wiec mimo, ze wózki typu TAKO są bardzo fajne ( moja Monia taki ma i jest super!!! polecam) to dla mnie są za niskie :( garba dostanę ;) i mój mężuś też ;)

Gość angela-32
policzyłam :) przy tym ostatnim po dodaniu wszystkiego co proponują wyszło mi 1350zł :) chyba już dziś nie zajrzę ( a jeśli już to bardzo późnym wieczorkiem) bo mężus kończy pracę i zaraz mi kompa zabierze (taki układ ;) ja w dzień on wieczorami ) jeśli nie sprawi Wam to kłopotu to poproszę o link do testów :) ❤️👄🌻

Hej Angela:) Ale te wózki wypasione, matko kochana zakochałam się, są świetne. No mi też Bozia nie pożałowała wzrostu bo mam 1,70 i chyba się zastanowię nad tym wózkiem. Kurcze ale chciałbym obejrzeć na żywo taki wózeczek, przymierzyc się :) Ale gdzie ja znajde taki sklep z takimi wózkami. Słyszałam o baby max ale to aż we Wrocławiu, i się nie opłac mi jechac, bo to wyszło by + 150 zł za gazik. Juz zaczełam kombinowac skąd by tu kasiorke wytrzasnąć :) Wklejam link do wszystkich na allegro , ja mialam takie które pokzaywały owu 24-48 przed. Nie wiedziałam, że są inne. http://www.allegro.pl/search.php?string=testy+owulacyjne&category=1429&country=1 Mam nadzieje, że zadziala ten link. Pozdrawiam a ja dalej będę sie męczyc z praca, qurcze przeciez ja nawet tematu nie rozumiem i moge jakieś bzdury napisać. Ale sam mężuś chciał. To niech ma. 🌼

Gość angela-32
dzięki kochanie za linki już dałam do obserwowanych i jutro kupię :) cena tego pierwszego mi pasuje ;) może zdąrzę zrobić jeden w tym miesiącu aby zobaczyć jak to działa ;) ten który teraz wkleiłaś jest od tego samego sprzedawcy jutro poczytam skąd ta różnica w cenie ??? bo mi tu mężuś prawie stoi nad głową ;) a gdzie we Wrocku mozna zobaczyć te wózki na zywo??? że sie tak wyrażę ;) ??? bo ja właśnie tu mieszkam ;)

i jak wam wieczorek mija? ja jestem na maxa rozleniwiona...muszę czytać,ale nieee chceee miii sięęęę;) widzę że tu klub wysokich mamuś się szukuje,ja mam 171 cm,co jest czasami powodem kompleksów...a jak jest u was? dziś naszła mnie myśl,że może ja jeszcze nie jestem gotowa na dzidziusia? ale po sekundzie zniknęła,tez wam się coś takiego zdarza?ale z drugiej strony kiedy będę gotowa-tego chyba nie będę wiedziała na 100% nigdy... a ja chcę mieć dziecko!jak nie w tym cyklu,to później...chociaż z każdym dniem myślę,że jak się tym razem nie uda....to może być mi bardzo ciężko i smutno:( pozdrawiam was ciepło:)