Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Reniolku jak ja cie we wszystkim rozumiem, ja musze pisac prace a nie chce mi się. Tez mam czasem z tym macieżyństwem. Czsem wydaje mi się, że jest za wcześnie ale ta myśl pryska w sekunde. Uważam, że to ma wiele kobiet, które decyduja się na dziecko, więc z nami tez jest orajt :) No i właśnie jak nie w tym cyklu to w nastepnym. Bedzie dobrze :)

Qurfaaa, macierzyństwiem, sooooooooryy, ja chyba jestem już bardzo zmeczona jak takie byki walę. Ale wstyd. Ehh kazdmu się zdaża nawet poloniście :) ups... :o

ooo-misiaczkowa-jesteś polonistką?ja ,jeśli mi isę uda skończyć studia to będę anglistką..... nie martw się bykami...późno się robi,a nam przecież głowy ważniejsze sprawy zawracają niz jakieś tam byki... :))

Gość angela-32
kochane ja man takie same myśli :) ostatnio nie mogłam zasnąc ponieważ wyobraziłam sobie, ze już jestem w wysokiej ciąży i zaczyna sie poród...;) obleciał mnie taki strach, ze w pierwszej sekundzie pomyślałam "ja nie chce 😭 niech się w moim życiu już nic nie zmienia😭" ale zaraz w następnej wyobraziłam sobie jak taki dwuletni szkrab wdrapuje sie na moje łóżko na poranne przytulanki :D:D:D i już cały strach znikł :D będziemy miały śliczne dzidzie, będziemy robić zloty, pisać do siebie wymieniać radami :) tak będzie na pewno a dlaczego??? bo jesteśmy wyjątkowe ;) mamy dużo miłości którą musimy spożytkować ;) bo na to zasługujemy ;)

Ano jestem polonistka, ale jakąs niezdarną :) Angela na 14 stronie masz linka ode mnie :) I jak zwykle masz rację :) I dodam jeszcze że bedzemy bardzo ale to bardzo szczęśliwe :)

Gość angela-32
reniolku u mnie kiedyś wysoki wzrost stanoiwl kompleksy ale chyba już sie wyleczyłam :) a moze wyleczył mnie mój meżuś??? on jest tylko 3 cm wyższy, a uwielbia keidy zakładam szpilki (im wyższe tym lepiej) wtedy idzie dumny jak paw :classic_cool: misiaczkowa polonistka reniol prawie anglistka angela prawie kosmetolog :D:D:D:D:D:D

Gość angela-32
misiaczkowa widziałam i nawet od razu Ci odpisałam, ze ten wózek jest od tego samego sprzedawcy którego link ja wkleiłam (999zł) i jutro sprawdze skad ta róznica ale oczywiscie napisałam to w jednym zdaniu z testami owulacyjnymi :O dlatego nie udało Ci sie odczytać :O ( no i znowu dluuuugie zdanie wyszło ;) ) ja straszne błędy robie...:O wstyd...:Okurcze tylko na kompie, kiedy piszę ręcznie to prawie nigdy mi sie t nie zdarza :O dlaczego :O ale co tam :D czy to ważne :D

Och uścislijmy jestem prawie polonistką :)jeszce mi 1,5 roku studiów zostało. ale ostatnio zamarzyła mi się praca w policji. :) Ja tez miałąm kompleks wzrostu, zwlaszcza przy miom męzu, bo o jest niższy ode mnie p jakieś 3- 4 cm, więc rzadko nosze szpilki, a razej wogóle, jak juz to butki mam najwyższe na 5 cm obcasie. Ale on mówi że uwielbia swojego wielguska i kocha mój wzrost :) No to sobie dałam spokój z kompleksem. Już nie pisze tej pracy, jutro dokończę. Mam już jedną stronę, a trzeba jeszcze ze 3 napisać i bedzie ok. Ale nudy, męza nie ma. To juz sobie spokojnie posiedzę na forum :)

Angela ponoc jest we Wrocławiu taki sklep jak Baby Max, i jest tam pełno wózków i wszystkiego dla dzieci, ale nie pamietam ulicy. ale w Allegro sie kiedyś ogłaszali, może wpisać baby max i wyskoczy ich strona. I ceny maja dobre, jak czytałam to fajnie tio wyglada. Sorki mysalam, że już 15 strona i że mój wpis jest ostatni na 14 i nie przczytałam. Eee tylko proszę sie nie przejmować moja profescją, jestem baaaaaaaardzo liberalna i nie mam zamiaru nikogo tu pouczać. Chyba, ze ktos bradzo chce. Ale ja wychodzę z założenia, że wystarczy, że na forun jest gramatycznie ok i zrozumiale, ze toi była by przesada upominac kogoś za ch/h czy coś takiego. To gwoli wyjasnienia. buziaki slę :D

Gość angela-32
ale ze mnie gapa :) słyszałam dużo od koleżanek o tym sklepie, to największy we Wrocławiu taki sklep :) i mam do niego bardzo blisko ;) strzasznie spiaca jestem... to nie moja pora...;) ale idę lulu jestem taka szczęśliwa, ze Was znalazłam :D:D:D już czuję jakbym znała Was rok :) dobranoc wszyskim ❤️👄 Asik jutro też napiszesz, ze @ nie przyszła, prawda??? prawda!! :D

no dziewczyny-tu jest na prawdę baaardzo przyjacielsko:)) angela-mam dokładnie takie samo uczucie-baardzo tu mi miło i pomocnie:) misiaczkowa-a jak Ci się podobają studia?pytam,bo ja się kiedyś nad tym kierunkiem zastanawiałam...ale chyba z lenistwa wybrałam filologię... zaraz uciekam do wyrka....oczywiście jak tylko ustalamy,że poczekamy z przytulańskiem do piątku,to wszystko wychodzi tak,że chyba jednak nie wytrzymamy....no w każdym razei-spontan i tyle:) życzę miłej nocki i uciekam pod prysznic-papapa:))

Reniolku studia są fajne, dość wymagające ale da sie spokojnie studiować. W sumie ejstem zadowolaona Angela, ale mi namieszałas w głowie z tymi wózkami, te taki są cholernie ciężkie (około 20 kg), a te Roan są takie śliczne :) Tylko jedno mnie nurtuje pytanko: czy one są tak samo pojemne jak inne wózki, wiesz czy można w nich wozic dziecko tak długo jak w tamtych. bo ja widziałam takie malutkie wózki, że dzicku do 3 miesiaca starcza wersja wózka głebokiego a potem to trzeba cos podpinac itakie tam. Bo na jaka długośc dziecka starcza taki wózek? Tam nie pisza jakie są jego wymiary normalne tylko jak jest złozony. Na stronie prosucenta tez nie piszą. Jak byś kiedyś sie czegoś dowiedziała to napisz. Ja też już zmykam, mężus wrócił, trza sie udac pod prysznic. Miłej nocki zyczę i do jutra :)

kurcze ale stron powstalo :):):) ale juz wszystko nadrobilam, i sie tak zastanawiam nad tym co piszecie, kurcze ja zadnych przeliczen nie robilam a chyba tez powinnam o tym pomyslec bo z kasą to jest nieciekawie:( te wózki są śliczne ehhhhhh juz tyle czasu odkladalismy na poznie z mezem starania bo studia bo brak kasy bo brak stalej pracy(tak bylo) ale zawsze cos stanie na drodze, dlatego juz nie czekamy bo mozna by sie nie doczekc mam nadzieje ze rodzice nam pomoga i na wozek sie zrzuca:) mam jeszcze starsze siostry wiec jakos to bedzie:) tak musze sobie tlumaczyc:) hihihipisze jakby juz trzebabylo kupowac ten wozek:) ale tak sie rozmarzylam czytając was:):):) wy juz spac poszlyscie a ja lubie po nocy siedziec szczegolnie jak rano nie musze wstawac:) to by bylo na tyle dzis , donapisania!!!dobrej nocki zycze:)

Już się odzywam:-) jak miło jak mnie ktoś perzywołuje:-) @ brak!!! Hmm, ale troche się zaczęłam martwiś wczoraj wieczorkiem bo mi temp spada... Najpierw miałam ledwo 37,0, później 36,8 a dzisiaj rano wyjątkowo zmierzyłam to 36,5:-( Czytałam gdzieś że w drugiej połowie cyklu temp się podnosi i utrzymuje do @, a jeżeli to trwa ponad 2 tyg to może być ciąża. Ale 2 tyg to jest do terminu @, a co dalej? Jak długo powinna się utrzymać wyższa? Najważniejsze że jeszcze @ nie ma i oby nie było:-)

Witaj Asik! niestety nie wiem jak to jest z temperaturką i szczerze mówiąc nigdy nie mierzyłam jej sobie ale chyba najważniejsze że nie przychodzi @ wydaje mi się że to jest dobry znak. Pamiętaj cały czas trzymam mocno kciuki za Ciebie :-)

Emilcia- aż sie boję cieszyć:-) Trzymaj dalej kciuki bo najwidoczniej przynoszą mi szczęście:-) Oby tak się utrzymało... Piersi mnie chwilami dość mocno bolą, a chwilami wcale, ale to chyba też dobry znak:-)

Gość angela-32
MIŁEGO DZIONKA DZIEWCZYNKI 🌻 asik???? napisz co słychać :) wiecie... u mnie też było odkładanie na potem...(chyba się powtarzam ;) ) i tak się porobiło, ze teraz mniej zarabiamy niż kiedyś :O ale już nei będę okdładać.... ale powiem Wam na pocieszenie moja koleżanka- też nauczycielka, szcześliwa mama dwojga dzieci (chłopiec 12 lat, dziewczynka 2 latka) opowiadała mi, że kiedy synek się urodził, ona studiowała i tylko mąż zarabiał i byli tak biedni, że czasami jedli porzez pare dni tylko chleb ze smalcem i ziemniaki pod każdą postacią żeby na mleko starczyło.:O ale byli bardzo szczęśliwi ponieważ starali sie o syna kilka lat (miala usunięte jajniki po cięści tak jak ja) potem lekarz powiedzial jej że to jej jedyne dziecko, wiecej nie bedzie wiec nie uważali bo niby po co??? :) kiedy dwa lata temu spóźniał się jej okres, śmiała sie ze to niemożliwe bo jest bezpłodna :):):) ........ma śliczną córeczkę :):):) kiedy z nią rozmawiałam o miom problemie, opowiedziaa mi to wszystko i dodała "wbrew pozorom, zajść w ciążę nie jest proste ale można, co widać na moim przykładzie " to takie małe przemyślenie na początek dnia :D:D:D:D:D:D

Gość angela-32
tak długo pisałam że Asik zdąrzyła się odezwac:D:D trzymam kciuki Asik i ja :):):):)

Gość angela-32
a propos wózków wózki firmy silesina (tak sie chyba to pisze ;) ) są bardzo pojemne, trzeba sprawdzić na allegro wymiary wóżków tej firmy i porównać z tymi które nam sie podobają :) silesine znam bardzo dobrze bo byłam kiedys nianią i w takim wózku właśnie woziłam dzidzię i bardzo mnie sie spodobał bo był wysoki i pojemny :) i dlatego szukam podobnych misiaczkowa, będę dzis szukać na allegro aby porównać ale gdybyś znalazła wcześniej to napisz :)

Asik ja również trzymam kciuki by @ nie przyszła i by była to fasolka:) Ale się rozmarzyłam oglądając te wózki, już sobie wyobrażałam jak będę wyglądać spacerując z maleństwem hihi. Pozdrawiam i wracam do pracy

Gość angela-32
Asik szukałąm właśnei termp w "fizjologii cżłowieka" i "anatomia człowieka" i nic :( jest o temp wzrastającej w czsie owulacji a potem ...:O nic sprawdzałaś w necie?? co piszą??? zaraz sprawdę ale moja Monia (ta która ma 5 mies synka) mówiła, ze te wszystkie objawy przychodzą powoli, nie od razu :) np. ciemniejsze sutki robią sie dopiero po kilku tygodniach a podwyższoną temp to było żeczywiście czuć (miąła gorące dłonie :) ) ale dopiero też chyba w trzecim mies :) wiec moze ta temp spada normalnie a potem dopiero rosnei kiedy zarodek zagnieżdża sie w błonie macicy a na to jeszcze za wcześnie ;) ot i to takie moje .... na logikę ;)

Gość angela-32
. Asik takie coś znalazłam, zwróć uwagę na przed ostatnie zdanie :) Podstawową temperaturę ciała mierzy się rano przed wstaniem z łóżka w jamie ustnej, w odbycie lub w pochwie po co najmniej 6 godzinnym odpoczynku nocnym. Ponadto należy wykluczyć choroby przebiegające z podwyższeniem temperatury. Podstawowa temperatura ciała jest w fazie wzrostowej o 0,5°C niższa, zwykle poniżej 37°C niż w fazie wydzielniczej, w której jest zwykle powyżej 37°C. W przypadku cyklu 28 dni skok temperatury, związany z działaniem progesteronu, o 0,5°C następuje zwykle 13-14 dnia cyklu tj około 1 dnia po owulacji. W przypadku kiedy dojdzie do zapłodnienia i rozwija się ciąża podwyższona temperatura ciała utrzymuje się nadal powyżej 37°C przez co najmniej 16 dni. Do wyliczenia terminu porodu przyjmuje się zatem dzień skoku temperatury ciała.

Julk_a dzięki- (tfu tfu nie dziękuję), trzymaj dalej te kciuki, żeby okazało sie to o co nam chodzi:-) Angela- dzięki za informacje i za to że szukasz w necie:-) Jeszcze nie miałam czasu szukać, teraz musze wyjść na jakąś godzinkę, ale jak wrócę to tez poszukam. A jak coś znajdziesz pierwsza to oczywiście pisz:-) Pozdrawiam!

O Angela- juz zdążyłaś odpisać:-) To to piekne zdanko:-) Odpowiada mi taka wersja. Skoro conajmniej 16 dni, a u mnie to było... hmmm, niech policzę... powiedzmy 17- 18, to może dalej pasowac do ciąży:-) Tak strasznie tego chcę!!! Dziękuję ci za to że poszukałaś te info za mnie i podałaś mi gotowiznę:-) Może kiedyś ja tobie będę mogła pomóc:-)

Gość angela-32
na moją logikę to "co namniej" oznacza, ze temp wcale nie musi być podwyższona przez cały cas od momentu poczęcia....? też tak to zrozumiałyście?? czy jestem w błędzie???

Gość angela-32
nie ma za co kochana, te z straaasznie chę zebyś miała dzidzię :):):)

Ja to zrozumiałam w ten sposób że od owulacji jak jest temp podwyższona i nie spada przed @, bo @ nie przychodzi to taka podwyższona nie utrzymuje się przez całą ciążę tylko jeszcze pare dni po terminie spodziewanej @.

Witam serdecznie! Myslalam ze wczesnie dzis wstalam a tu juz prawie strona od rana powstala:) Asik ja również trzymam kciuczki:):):)