Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaa

co sadzicie o imioach sara i rebeka

Polecane posty

Gość uważam że mimo wszystko
zbyt wyszukane; jest tyle łądnych PROSTYCH imion, że naprawdę dziwactwa w stylu Sara, Rebeka, Sandra, Virginia są dla mnie naprawde nadrabianiem marzeń rodziców. Tylko nalezy pamietać, ze to co często pasuje dla dziecka, dla dorosłego człowieka może niekoniecznie pasować i brzmieć śmiesznie. Dziecko wiecznie nim nie bedzie, w końcu dorośnie, a wtedy ... no cóż rodzice, pomyslcie dwa razy, zanim nadacie dziecku imię, które wam się podoba, bo jest oryginalne. CO do imion dla zwierzaków, to ja uważam, ze właściciele psów i kotków w tym wypadku powinni się zastanowić zanim nadadzą pupilowi ludzkie imie. Mi bardzo podobało się imie Julia (Julka), niestety znajoma nazwała tak swojego kota (Julka). :-o No i co? Jak urodze córeczkę, to nie chcę, zeby w gronie znajomych kojarzono moje dziecko z tym kotem.

Gość anulka05
Uważam,że Sara to piękne imię, a co do imion,to wiekszość imion pochodzi z języka hebrajskiego wiec o co chodzi?Dawid,Mateusz to też imiona żydowskie i cooo-brzydkie?Poza tym sama planowałam dać córce na imię Sara,jednak okazało się,że bedzie chłopak.

Gość wyciąg
Sara to bardzo proste imię z kręgu imion zydowskich - porównywanie do z Virginią czy sandrą jest nie na miejscu, bo to zupełnie inny krag kulturowy . Gdybysmy w Polsce nei wytłukli Zydów , pomagajac w tym Niemcom tak samo chętnie, jak i przeszkadzajac, nikogo dzisiaj nie dziwiłaby Sara w IA, tak samo jak nei dziwi Dawid - imię wprost z kultury zydowskiej, które nei wiedzieć czemu zaczęło świecić ogromne sukcesy w latach 90-tych

Gość wyciąg
Aha, myśle, ze problemem byłoby danie dziecku na imię np. Debora . To imie jest juz tak zrośniete z narodem żydowskim, z ebudziłoby w Polsce cholerne emocje...

Gość Przykro mi
ale zazwyczaj antysemitom kojarzą sie z imionami żydowskimi, innym z imionami psów. Mnie osobiście kojarzą się z pseudonimami prostytutek. W każdym bądź razie dla sporej rzeszy ludzi są to imiona osmieszające, więc po co narażać dziecko na stresy.

Gość wyciąg
Wybacz, ale ty widać masz coś z głową . To nei antysemitom kojarzą się z imionami zydowskimi, ale to są imiona z tradycji zydowskiej, tak samo jak Slawój to imie prasłowiańskei.

Gość wyciąg
I nie wiem dla kogo to jest imie osmieszajace dla mnei osmiedzajaca jest Jessica, ale na pewno nei Sara - imie biblijne, mneij wiecej na tym samym poziomie pramatek co Ewa.

Gość anulka05
Zgadzam się,co do Jessiki

Gość gość
Sara ,bardzo ładne imię

Gość KingaStefankaFanka
Nie podobają mi się :o

Gość gość
...ze jezeli sie komus podobaja,to sa ok.

Gość Adź
Sara fajne, ale Rebeka to mi się z gruba osoba kojarzy. Ja mam Raise, ruskie imię na początku każdy zdziwiony a teraz norma