Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Taki temat, że aż się zarejestrowałem. Też mam siwe włosy, a pierwsze w wieku 14 lat. Ostatnio zacząłem bardziej siwieć i zacząłem się martwić, że coś nie tak jest.

Gość aśka 25
Mam 25 lat i też mam problem z śiwymi wlosami. Gdzie moge kupić Silver stop????prosze o pomc

Gość aśka 25
Ratujcie??????

Gość Mark+Iza
może ktoś się ze mną zamieni ? :-) ja chętnie wzięłabym wasze siwe włosy ale byłyby włosy a ja juz prawie niem mam wcale swoich :-(

Gość yksi
W tym roku skończę 22 lata i borykam się z tym samym problemem. Pierwsze siwe włosy zauważyłem tak 3 lata temu i ich ilość ciąglę się powiększa szczególnie na skroniach. Wydaje mi się, że siwe włosy nie są takim problemem u ludzi o ładnej cerze, ja takowej nie mam i może to potęgować starszy wygląd. Powiem, że wszystkie preparaty na walkę z siwizną jakie dotąd stosowałem okazały się nieskuteczne. Nie chce mi się wierzyć żeby przy obecnym rozwoju nie wymyslono jeszcze czegoś skutecznego.

Gość Karamazow
Witam wszystkich, chciałbym was pocieszyć, szczególnie mężczyzn z problemem siwych włosów. Na rynku pojawił się preparat Nogray, dostępny jest w salonach fryzjerskich, sprzedaje go firma Elgon. Sam go stosuję i jestem b.zadowolony, co prawda nie stosuję na skronie gdzie mam praktycznie same siwe włosy lecz po całej długości, a włosy mam długie. Efekt jest naprawdę zadowalający. Przez pierwsze 2 tygodnie stosowałem do co 2 dni, teraz stosuję raz na tydzień. W preparacie tym najfajniejsze jest to, że odzyskuję swój naturalny kolor, przez co nie widać odrostów. Jeśli macie jakieś problemy z dostępem do tego produktu, z chęcią podpowiem gdzie go można kupić. pozdrawiam

Gość skubi1007
Kolego podaj namiary gdzie mozna do kupić.Dzieki

Gość Krugers
moja mamcia jest cała siwiuteńka a ma 48 lat

Gość Krugers
przez depresje tak osiwiala W 2 miesiące - postarzała się mocno i wygląda jak stara babcia

Gość Krugers
raz już farbowała Scharzkopfem , ale w niecały miesiąc osiwiała i teraz już nie farbuje

Gość Gathers
moja mama to już siwiutka była jak miała 43 lata

Gość no włąsnie
A moze by tak zastosować Rytuały Tybetańskie to włosy i odrosna i pociemnieja i człowiek sił nabierze witalności i stanie sie młodszy o conajmniej 10l

Gość maciąg
ja od niedawna uzywam szampon grey away i jestem zadowolony, mam prawie 50 lat . myślę że warto spróbować

Gość Bartoszu
moja mama ma 52 lata i przed rakiem siwa nie była , a po chorobie to już siwa i pomarszczona babcia się z niej zrobiła

Gość Bartoszu
włosy jej odrosły ale niestety całe białe

Gość zaabaa
Ja mam 19 lat i od jakiś 5 lat mam siwe włosy na czubku głowy (około 10), wycinam je i powoli robi się ich coraz mniej, te wyrastające od głowy pojawiają się już w naturalnym ciemnym kolorze.

Gość eelllaaa
Szampon szybko się zmywa a farba strasznie niszczy włosy ;/

Gość silverMen
Mam duze duze doswiadczenie z odsiwiaczami i farbami, zacząłem siwiec w wieku 16 lat, farbowalem wlosy ale niestety kolor nienaturalny. Po odsiwiaczacz z allegro GreyOut w spreyu wlosy wydaja se strasznie tłuste ale brazowe i zapach ok, Silver Stop dzialal po jakims czasie, wcierac trzeba prawie codziennie a włosy maja nieprzyjemny zapach palonej gumy. Lozione K używalem najdluzej (co mnie pokusiło) slabo dziala włosy trzeba nacierac codziennie i ten (niby) przyjemny zapach ktory w kontakcie ze słoncem geruje tak ze az wstyd gdzies wyjsc.. Teraz kupiłem sobie Re nature po 1 dniu wlosy juz są złote (pierwszy stopien w odsiwianiu kazdym odsiwiaczem) mam nadzieje ze szybko stana sie brązowe i co wazne ZAPACHU 0 ! pozdrawiam bo wiem jak to moze załamac

Niestety również zaliczam się do grona przedwcześnie siwiejących .Pierwsze siwe włosy a mianowicie dosłownie 2 /3 zauważyłem na skroniach w wieku 18 lat .Zbytnio się tym nie przejąłem bo pomyślałem , że albo mam je od urodzenia a jak nie to żadna to katastrofa .Potem przez kilka lat nie miałem absolutnie żadnego problemu z włosami .Obecnie mam 23 lata i kilka dni temu zauważyłem w lustrze , że bardzo mi przybyło siwych włosów .Wciąż są to pojedyncze włosy ale praktycznie na całej głowie a zwłaszcza z przodu .Dodatkowo na zaroście zauważyłem kilka siwych włosów . Mocno mnie to zdziwiło bo nie słyszałem wcześniej o przypadku siwienia w tak młodym wieku ani nie spotkałem osoby z podobnym problemem .Nawet obecnie te siwe włosy mi aż tak nie przeszkadzają ale świadomość , że z każdym dniem będzie i przybywać budzi we mnie frustrację .Nie mam nic przeciwko w przypadku siwienia w wieku 35-40 lat co jest czymś naturalnym a większość facetów ze szronem w tym wieku wygląda ponoć według kobiet bardziej pociągająco . Jak piszę wyżej nie mam nic przeciwko osiwieniu w średnim wieku ale siwienie po przekroczeniu 20 budzi złość i bezsilność bo jestem pewien , że wszyscy tutaj siwiejących szlag trafia na myśl o nieuchronnej utracie naturalnej barwy włosów w młodym wieku .Obawiam się , że za 2 lata jak nie wcześniej będę zmuszony do farbowania włosów co tylko pomaga doraźnie bo pozostaje świadomość o fakcie bycia siwym natomiast włosy niszczeją oraz trzeba farbować relatywnie często .Produktów typu no grey itp. nie mam zamiaru używać bo naczytałem się o ich działaniu oraz o tym , że włosy po tym po prostu cuchną .Dodatkowo do zatrzymania efektu należy myć włosy 1-2 razy w tygodniu co jest dla mnie myjącego głowę co najmniej raz dziennie jest nie do pomyślenia . Jedyną nadzieją są bodaj brytyjscy naukowcy którzy odkryli co powoduje siwienie włosów i być może wynajdą lek który powoduje zaprzestanie siwienia i powrót to naturalnego koloru . Chociaż pewnie zanim to nastąpi miną lata .

Wyczytałem jeszcze jedną ciekawą rzecz .Jak wiadomo dużą rolę odgrywa w kondycji włosów cynk .W kilku artykułach wyczytałem , że duże jego ilości znajdują się uwaga ... w ludzkiej spermie .Otóż nie mam zamiaru zachęcać do jej pochłaniania :p natomiast osoby które nadużywają masturbacji mogą przedwcześnie posiwieć . Nawet podczas jednego wytrysku człowiek pozbywa się dziennej dawki cynku . Oprócz siwienia niedobór cynku powoduje również stany depresyjne , zmęczenie , bóle pleców , mięśni , stawów . Oczywiście nie zakładam , że większość użytkowników tutaj masturbuje się nałogowo ale może to być ciekawa informacja dla tych którzy to jednak robią .

Gość joweg
ja mam 20 lat jestm prawie cala siwa ,zaczelam siwiec majac 17 lat

Posiadasz w rodzinie osoby najbliższe (mama ,tata , babcie , dziadki) które posiwiały w młodym wieku ? Wiadomo , że siwienie ma zwykle podłoże genetyczne natomiast ja po przeprowadzeniu rekonesansu dowiedziałem się , że nikt z najbliższej rodziny nie miał tego problemu .Co prawda babcia od strony ojca posiwiała jak na kobietę wcześnie bo w wieku 40 lat ale powodem była ciężka choroba i ogromny stres . Z drugiej strony braki witamin i minerałów skutkujące wczesnym siwieniem są jedynie domysłem i bodaj nikt tego nie udowodnił naukowo .

Gość Testuję produkty odsiwiające
Ja teraz testuję szampon Grey Away - użyłam go chyba 3 albo 4 razy i nie widzę efektów, chociaż wyczytałam, że pierwsza faza trwa 2-4 tygodnie, więc cierpliwie czekam. Szampon jest OK, trochę farbuje paznokcie (bo jest czarny). Mam również spray z tej firmy i psiknęłam nim ze 2 razy w przedziałek, ale pozostawia ciemne ślady i zabarwione na czarno pory wokół cebulek włosowych. Mam jeszcze w zanadrzu szampon Lozione K, ale czytam Wasze opinie, niezbyt pochlebne. Kiedyś, kiedyś używałam Silver Stop - w ogóle nie widziałam efektów, tak samo nic nie zauważyłam pod ReNature. Być może dlatego, że ogólnie mam farbowane włosy i te wszystkie preparaty stosuję tylko na odrost. Najpraktyczniejszy jest wg mnie szampon i - o ile będzie przynosił pożądane efekty - zostanę chyba przy tej metodzie. Mam zamiar zapuścić swoje naturalne włosy (bez farbowania), a potem zaprzestać odsiwiania, żeby moje włosy były w 100% naturalne :)

Gość espan23
Pewnie ze tak!!! ZIelonawoda ma racje!! Ja szczerze mam gdzies ta cala siwizne..jak ma byc tak jest..Nie ma co sie przejmowac..Juz wypowiedzialem sie na ten temat..wiecej spedzajcie czasu z rodzina i myslcie o swoim zyciu co bedzie niz o jakiejs pierdoly zwiazane z siwizna..za 30 lat i tak bedziesz siwy to co za roznica kiedy ;)..

Gość aśka 25
mnie to juz glowa boli od tych siwych wlosów.Gdzie moge kupic te preparaty??rossmanie//???

Gość Leolool
Tak jak w temacie mam 22 lata i siwe wlosy, najgorsze jest to, że nikt z bliskiego otoczenia nie boryka się w podobnym problemem. Czy próbował ktoś z Was preparaty Cover5 albo wella mousse? Jaką macie długość swoich włosow? Pytanie kieruję w szczególności do facetów.

Gość DEPRECHA MEN
WITAM ODSIWIACZ WELLA JEST LEPSZY NIZ COVER ALE NAPISZE CI SZCZERZE ZE TO WSZYSTKO NADAJE SIE DO SMIECI STOSOWALEM WSZYSTKE NAJNOWSZE PRODUKTY NIE JESTEM ZADOWOLONY Z ZADNEGO PO LATACH ZROZUMIALEM ZE TRZEBA SIE SKUPIC JAK LECZYC TO OD WEWNATRZ BO TAM JEST PRZYCZYNA POWSTAWANIA SIWYCH WLOSOW POZDRAWIAM

Moje kochane, na siwienie i mocne włosy są sposoby w naturze, ale one są dla cierpliwych i zdyscyplinowanych. Po pierwsze: herbata z pokrzywy, dwie filiżanki dziennie przynajmniej przez ROK, włosy przestają wypadać i z jednego mieszka włosowego zaczyna wyrastać więcej niż jeden włosek. Po drugie: codziennie łyżeczka oleju kokosowego, tłoczonego na zimno, przynajmniej ROK!!! Po trzecie: zupka TAO z czarbego sezamu i ryżu popularna w krajach azjatyckich, zauważcie jakie oni mają piękne włosy i jak późno siwieją! Zupka TAO tutaj: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/sezam,t641.html zawiera wspaniałe składniki m.in. wapń, CYNK,!!MIEDŹ!!, miedź to słowo kluczowe tutaj!! bardzo ważna do produkcji melaniny kochane moje!! oprócz tego warte polecenia jest SUROWE ŻÓŁTKO JAJA KURZEGO, ale jajko musi być "pewne", najlepiej takie od "baby z rynku", ale takiej "pewnej baby", żeby było jasne, że to nie z fermy, gdzie kury paszą faszerują, to ma być jajko od kurki, która swobodnie skubie sobie trawkę. Systematyczność, cierpliwość, wytrwałość, RADOŚĆ, WIARA I MIŁOŚĆ :) powodzonka

Moje kochane, na siwienie i mocne włosy są sposoby w naturze, ale one są dla cierpliwych i zdyscyplinowanych. Po pierwsze: herbata z pokrzywy, dwie filiżanki dziennie przynajmniej przez ROK, włosy przestają wypadać i z jednego mieszka włosowego zaczyna wyrastać więcej niż jeden włosek. Po drugie: codziennie łyżeczka oleju kokosowego, tłoczonego na zimno, przynajmniej ROK!!! Po trzecie: zupka TAO z czarnego sezamu i ryżu popularna w krajach azjatyckich, zauważcie jakie oni mają piękne włosy i jak późno siwieją! Zupka TAO tutaj: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/sezam,t 641.html zawiera wspaniałe minerałyi m.in. wapń, CYNK,!!MIEDŹ!!, miedź to słowo kluczowe tutaj!! bardzo ważna do produkcji melaniny kochane moje!! oprócz tego warte polecenia jest SUROWE ŻÓŁTKO JAJA KURZEGO, ale jajko musi być "pewne", najlepiej takie od "baby z rynku", ale takiej "pewnej baby", żeby było jasne, że to nie z fermy, gdzie kury paszą faszerują, to ma być jajko od kurki, która swobodnie skubie sobie trawkę. Systematyczność, cierpliwość, wytrwałość, RADOŚĆ, WIARA I MIŁOŚĆ powodzonka