Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość gość
Www.j.gs/4Xlw tyle w temacie

Gość kiedys siwy
Przejrzałem ten wątek w poszukiwaniu środka na siwienie włosów. Mój wybór padł na Lozione K. Efekt znakomity - po półtora tygodnia stosowania siwe praktycznie wróciły do dawnego koloru.

Gość gość
nie ma chyba w tej chwili nic lepszego niż tabletki: http://nplink.net/AHqDq7oo nic nie jest w stanie pomóc jak właśnie ten preparat, żadne szampony i wcieranie czegokolwiek w głowę jest bez sensu, ja się przekonałem.

Gość czarniejący czterdziestolatek
foligain nie działa, brałem przez ponad pół roku, ale efektów nie było widać, chyba poza tym, że pojawiły mi się małe nowe włoski na niewielkich zakolach

Gość gość
DX2 to g*wno. Mam mało siwych włosów, 32 lata, i nawet na te siwe co mam dx2 nie zadziałał. Nie kupujcie dx2.

Gość gość
ja mam 27 lat pierwsze siwe włosy pojawiły się w szkole sredniej teraz mam prawie pół głowy siwej też mnie ten fakt nie zadawala ale co zrobić leku na to jeszcze nie wynaleźli próbowałem paru odsiwiaczy ale zero efektu a włosów farbować nie będę no cóż trzeba się z tym pogodzić i czekać może kiedyś cos wynajdą na śiwe włosy , zawsze można się ogolic na łyso ...

Gość weerr
Natomiast ja nadal piję napój rejuvelac ,który podobno według jednej kobiety go propagującej miał zapobiegać siwieniu włosów . Niestety efektów na głowie nie widzę .Jedynie na co dobrze działa ,jest trawienie i brak zaparć ,dlatego kontynuuje jego spożywanie z innych względów .Odsiwiaczy nie stosuje .

Gość gość
Może się komuś przyda moja informacja. Mianowicie taka, że osobiście polecam tylko just men (odcienie H). Sprawdziłem już na swoich włosach wszelkie "cudawianki" i jedynie just men okazał się najbardziej efektywny i łatwy do zastosowania.

Gość gość
Witam, to może i ja sie podzielle swoją opnią. Zacząłem wcześnie siwiec w okolicach 22-23 roku życia. Ostatnio zaczelo to postępowac coraz bardziej - mam 31. i cale skronie siwe. Najbardziej drazni mnie fakt ze mam kolegów którzy sa z mojego rocznika i maja po kilka siwych a ja juz cale skronie doslownie siwe. Znam udzi ktorzy maja 55 i sa duzo mniej siwi niz ja. Zaczalem od DX2 Silver. Kicha. Nie polecam moze zatrzymuje siwienie, moze jakbym zaczal teraz siewiec to cos by dalo. Jak juz jestem nie dalo nic. Reklamuja sie ze po kilku myciach widac efekt. Ja po 2 tubach nie widzialem zadnego. pozniej kierowany popularnoscia na allegro siegnalem po GREY OUT. Uzywanie jest dosc uciązliwe. Srodek w formie spraya na wodzie uzywa sie na wlosy. Nie mozna myc. Zapach jest tragiczny zeby nie powiedziec gorzej. Najgorsze jest to ze po aplikacji zostawiasz to i niestety musisz z takimi chodzic 2-3 dni, wiec zapach towarzyszy Ci caly czas. Dodatkowo srodek farbuje skore i poprostu widac ze tu "jest cos majstrowane" Efekt fakt faktem jest z czasme używanie ale i wyrzeczenia sa duze. Na dluzsza mete nie polecam. Minelo znowu pare miesiecy gdzie nic nie robilem i z ciekawosci kupilem WELLA SP, polecila mi go fryzjerka. Dosc ciekawy produkt. W formie pianki - jak do modelowania, dostajesz jeszcze grzebyk i szampon. Pianka po kontakcie z tlenem ciemnieje. Nakladasz na wlosy, czekasz 5 minut i zmywasz. Bylem dosc zadowolony, przedewszystkim uzywanie jest bardzo praktyczne. Nakladasz na wlosy, w miedzy czasie myjesz zeby czy sie golisz. Wchodzisz pod prysznic i hej:) Natomiast dzialanie nie jest bardzo mocne. Bardziej tuszujace. U osob ktore maja mniej siwych wlosow wydaje mi sie ze bedzie ok. U mnie troche nie wystarczajace bo faktycznie siwy bylem dosc:) Ale uzywalem i moge polecic. Ostatnio jednak przemoglem sie i kupiem JUST FOR MEN. Wzbranialem sie przed jakimis pigmentami, fiolkami, mieszaniem i i takimi zniewiscialymi technikami farbowania. W dodatku jak sobie pomyslalem - farba. O jezu, nie chce byc farbowanym lisem gdzie ludzie na ulicy beda widziec i mowic - patrz co sobie chlop zrobil na glowie. Ale juz kupilem. Lezalo chyba z 3 tygodnie i dzis uzylem. Powiem szczerze jestem ciezko zgrzany. Naprawde dobrze to wyglada. Naturalnie 100. Kupilem H35, oczywiscie na monitorze kolor wygladal inaczej niz na opakowaniu, dlatego tez nie moglem sie zebrac... balem sie ze wyjdzie mi na siwych jakis pomarancz i co wtedy. A tu w poniedzialek do pracy i obora jak niewiem:) Ale jak to chlop stwierdzilem a hu... Jestem zadowolony bardzo. Efekt bardzo fajny - nie wiem tylko co bedzie z odrostami. Fajne jest to ze nie wyglada to sztucznie bo gdzie niegdzie szkla sie po pare siwych a nie ma efektu chelmu - nagle kazdy wlos brazowy i hej do przodu:) Wyglada to naprawde fajnie:) Po czasie moze napisze jak po 2-3 tygodniach. Dla tych ktorzy mysla ze wlosy katuje powiem ze tych 3 srodkow uzywalem w okresie 2 lat w sumie. Srednio kupujac 2 opakowania zeby zobaczyc efekt po czasie. Pozniej (tym bardziej jak efekt nie powalal) dlugo nic i costam znowu. JFM wydaje mi sie na moje warunki (siwizna dosc duza)najlepszy - tylko czy mozna uzuwac go co 3tyg po obcieciu. Watpie. Juz wole miec siwe niz wypadniete. Z drugiej strony kobiety uzywaja caly czas i trzymaja godzine. Sam neiwiem. W kazdym razie dzis wyglada to fajnie. Poprostu jak moje 6 lat temu. Probujcie czasem warto, szczegolnie w mlodym wieku, prubowanie kilku rzeczy jest chyba najlepsza opcja bo kazdy jest inny i kazdemu efekt i dzialanie wychodzi inaczej. Jak komus pomoglem to sie ciesze:)

Gość gość
Pozostaje miec nadzieje ,ze wreszcie pokaze sie specjalnie dedykowany lek na siwe wlosy -PC-KUS

a jak było z Waszymi rodzicami itd? to raczej uwarunkowane genetycznie i sie nie da tego uniknac, ale zawsze ratuja nas farby do wlosow, poza tym taki siwy moze byc calkiem fajnym kolorkiem :)

Gość gość
Siwe włosy ponoć powoduje brak magnezu. Polecam chlorek magnezu jako źródło magnezu bo też wiele innych zdrowotnych właściwości. Polecam o tym poczytać. Wystarczy wpisać delbet lub chlorek magnezu w wyszukiwarkę.

Gość rampers
Są całe kolekcje kosmetyków kierowane pod siwe włosy, zobaczcie - http://www.pro-sprzet.pl/category/wlosy-siwe One pojawiają się w bardzo różnym wieku, nie ma reguły. Wiele tak naprawdę zależy od tego, czy są jakieś dodatkowe przyczyny takiego wyglądu włosów.

Gość gość Ola
myślałam że tylko ja mam problem ale ja już w wieku trzynastu lat miałam pare siwych włosów szczerze za 4 miesiące będę miała 14 lat

Gość gość
Mam głupie pytanie czy siwienie włosów się "czuje" Bo u mnie włosy strasznie siwieją od jakiś 2lat i czuje jakby uciski, mrowienie na skórze głowy i do tego uszczypnięcia w cebulkach włosów, na klacie i brodzie też włosy siwieją tam czuję czasem pieczenie, kłujący ból. Nie wiem co mi jest, czy to może być od nerwów, albo zaburzeń pracy tarczycy?

Gość mesiek80
nie jestem dojrzałym mężczyzną, mam 26 lat i już pierwsze oznaki siwków ;/ na szczęście wpadłem na dx2 na siwienie i dobrze sobie poradził, bałem się nienaturalnego efektu, ale po nim włosy stopniowo i po trochu są przyciemniane, więc przyjemnie dla oka

Gość matti900
Zgadzam się z poprzednikiem – ja mam 30 na karku, a stres swoje robi niestety i siwe zaczęły się pojawiać i u mnie. Nie chciałem żadnych farb do włosów, bo to dla mnie przesada. Zacząłem ten dx używać i po miesiącu jest poprawa. Krok po kroku wlosy staja się ciemniejsze. Dla mnie efekt odpowiedni i naturalny.

ja mam 25 lat i siwe włosy w szczególności na grzywce. zaczęły mi się pojawiać pod koniec liceum. akurat w tym czasie zmarł mi ojciec i rozstałam z chłopakiem (z którym myślałam ze będę do końca życia). więc ogromne stresy ;(. przeszkadzały mi ale najbardziej zaczęły mi przeszkadzać jak ludzie zaczęli zwracać na nie uwagę. a niektórzy są niestety chamscy i nietaktowni. najbardziej rozwalił mnie kiedyś facet który na cały autobus krzyknął 'o ma pani w tym wieku siwe włosy, to nic, moj syntez ma'. no żesz ... jedynym wyjściem było zafarbowanie włosów chociaż bardzo lubiłam swój kolor i bałam się ich zniszczenia ;(. po ok. 1,5 miesiąca kolor schodzi i znowu wszystko widać. współczuję wszystkim młodym osobom które mają ten problem.

Gość tymek77
u kobiet łatwiej z siwymi, bo wiadomo – może sobie farbe polozyc u fryza, ja jako facet sobie tego nie wyobrażam. Myję dx2 włosy i z dnia na dzień jest tylko lepiej, sądzę, ze przy regularnym stosowaniu efekt będzie się utrzymywal. Siwe już mnie nie strasza jak się oglądam w lustrze. Rezultat naturalny.

Gość gość
A Panowie z tym dx2 to od reklamy? Jakoś nikt z NORMALNYCH użytkowników nie potwierdził skuteczności tego specyfiku, wystarczy poczytać w necie...

Gość gość
Czy ktoś z was próbował odsiwiaczy czy to działa? które najlepsze?

Gość gość
powiem o tym, jak: - płukanie wątroby i woreczka żółciowego (A.Moritz) pozwoliło mi pozbyć się problemów z zadyszką i kołataniem serca. Kardiolog nie mógł nic znaleźć, choć nie byłem w stanie wejść po schodach na 2 piętro. Po dwóch płukanich i wydaleniu około 300g zielonych kamieni żółciowych z wątroby nie mam żadnych problemów z sercem. - kłopoty skórne i niezidentyfikowane alergie (uczulenie w postaci swędzących i ciężko gojących się małych ran) przestały się pojawiać zarówno po płukaniu wątroby/woreczka jak i oczyszczeniu nerek i jelita grubego - płukanie ust olejem codziennie rano przez 2 miesiące załatwiło problem ciągłego kataru, który miałem nawet w lecie - kilka tygodni po powyższych zabiegach badania w ośrodku zdrowia wykazały w pełni zdrowego człowieka Skąd wiem, że działało to, o czym piszę? Ponieważ: - nie stosowałem i nie stosuję żadnych farmaceutyków, a każdy z powyższych zabiegów stosowałem osobno - kontakt z lekarzem dwukrotnie pokazał, że medycyna nie wie, jak pomagać ludziom - uczulenie miałem od 10 roku życia. Za to proste zabiegi, którymi nie można zrobić sobie krzywdy - dają radę i leczą ludzi - jestem w stałym kontakcie z osobą, która poleciła mi płukanie wątroby. Obserwowałem na własne oczy proces "ciemnienia" jego włosów (facet 60 lat) podczas serii 15 płukań wątroby. Ten sam człowiek dietą typu raw food usunął astmę ze swojego organizmu.

Gość kolololobolo
Witam, Mam 34 lata, włosy czarne u góry i czarno siwe z boku. Należę do tego samego grona co Wy. Pozsostaje tylko pogodzić się z swiizną. Pozdrawiam

Gość Jejson
Jest na rynku Nowy szampon odsiwiajacy kosztuje ok 8 zł joanna pro hair

Gość gość
Najlepiej zrob sobie zdjecie, zebys wiedziala jak kiedys wygladalas :-)

Gość gość
Siwe włosy to często sprawa genetyczna. Mój mąż zaczął siwieć w wieku 20 lat, jego ojciec podobnie. Teraz jest sporo możliwości, można fajnie włosy zafarbować itp. Najlepiej skorzystaj z porady dobrego fryzjera. Ja chodzę do Weroniki w In Harmony w Warszawie. Super fryzjerka, o włosach wie wszystko! Z pewnością coś Ci doradzi.

Gość gość
Ja mogę się podzielić swoimi sposobami na zafarbowanie siwych włosów. Zamaist farby - henna, ale nie byle jaka. Najlepsza jest, moim zdaniem , henna Jamila. Bardzo dobrze pokrywa siwe włosy na kilka tygodni. Są oczywiście trochę jaśniejsze, ale siwizny nie widać. Jak ktoś nie chce być rudy, można kupić bezbarwną hennę - Cassie i zmieszać ją złyżeczką henny Jamila. Wszystko to zmieszać z sokiem z cytryny, zostawić na noc. a na drugi dzień nałożyć na kilka godzin. Powinno ukryć siwe włosy. Na wypadające włosy, całkiem przez przypadek odkryłam tabletki Prewenit Intensiv - jest to suplement z bardzo dużą dawką kwasu foliowego, wit b12 i wit b6. Po miesiącu brania w ogóle nie wypadały mi włosy. Później przestałam brać i zaczęły znowu wychodzić. Dodam tylko, że włosy wypadają mi zawsze w dużych ilościach odkąd sięgam pamięcią, ale zawsze też na głowie mam mnóstwo młodych włosków, także jest to chyba coś naturalnego u mnie. Ale właśnie te tabletki zatrzymały proces wypadania, a co ciekawe, są przeznaczone dla osób z problemami kardiologicznymi. Co do henny, to pogrubia włosy, ale też trochę je wysusza. Mimo to, jest dobrą alternatywą dla farb chemicznych, które to moje włosy całkowicie zrujnowały i wykruszyły.