Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość padlinka 26

w piatek wzielam ostatnia tab.anty...po okresie staram sie o dzidzie!!!

Polecane posty

z tymi plemnikami to jest tak one zyja do 72 godzin jak ma sie sluz plodny a jak nie to zyja tylko kilak godzin to dzieki sluzowi plodnemu zyja dlugo i pomagaj im dotzrc we wlasciwe miejsce

Gość Gosiak28
Sprawdzilam te wiadomosci o plemnikach:) Z wypowiedzi lekarza na jednym forum wynika,ze w sluzie szyjki macicy plemniki moga zyc nawet do 7 dni i nadal moga spelnic swe zadanie.Normalnie plemnik zyje ok 48 godzin.Niestety nie bylo wspomniane czy sluz musi byc plodny. Jeszcze poserfuje po necie ,moze znajde cos wiecej na ten temat.

gosiak poszukaj dobrze bylo napisane ze od sluzu zalezy dlugosc zycia plemnikow ze jak jest plodny to zyja dluga i latwo docieraja do miejsca.postaram sie znalesc i tu wpadne to poczytasz.

to jest strona o koteej mowilam.tam sa plansze na ktorych widac ze przy sluzach plodnych plemniki przechodza ptzy innych sluzach tz. mniej plodnych lub nieplodnych maja problem z przedostaniem sie wiecej mozesz pocztac na tej stronie tylko musisz wybrac inny temat i tam jest wszytsko fajnie .latwo opisane. http://www.npr.prolife.pl/plansza_10.htm

Gość Gosiak28
Dzieki za adres strony,rzeczywiscie wszystko jasno opisane.Zwlaszcza plansza "Rozwoj objawow sluzu" moze pomoc w obserwacji cyklu.

ciesze sie ze moglam Ci pomoc.ogolnie stronka jest fajna i latwa do zrozumienia no i wszytsko fajnie pokazane np. jak z tymi sluzami . ja mam dzis luzik szefa nie ma wiec dzis nic nie zrobilam i przyszly tydzien zapowiada sie tez na luzie bo szefa nie ma caly tydzien.a Wy kobietki idziecie we wtorek do pracy czy bierzecie urlop i macie dlugi weekend??? mnie szkoda wolnego biorac pod uwage ze nie bedzie nikogo i bedzie luz. bede sie juz zegnala bo za niedlugo uciekam do domciu. wiec do jutra. mielgo wieczorku❤️:D do jutra 🖐️ pa,pa

wczoraj ostatnia a dzispierwsza 🖐️ czesc jak samopoczucie w dowym dniu :)? u mnie sloneczko, cipelo :) ladnie..... przede mna dlugi i pracowity dzien wczoraj szefa nie bylo wiec nic nie zrobilam i dzis musze nadrobic ale i tak do was bede zagladac. mam nadzieje,ze doczekam sie na Was. codziennie mam bole brzucha przypominajace o najdejsciu @ nie iwem ale to za wczesnie na @ a brzuszke mnie boli z przerwami wczoraj juz myslalam ze dostane lada chwila i nic a termin dopiero na 7 maja wiec jeszcze dluzo czasu.nie iwem od czego takie bole.no coz poczekamy zobaczymy. gabi a jak u Ciebie zdrówko, jakies bole???? gosiak-> a u Ciebie mamy 1 dzien roznicy w cyklu :) tymczasem uciekam robic kawusie narazie milego dnia🌼

witam ja się dziewczynki wczoraj naczytałam o pierwszych objawach ciąży i od wczoraj mam mdłości, nie wiem czy coś się dzieje w brzuszku czy sobie wmówiłam, raczej to drugie, ale dziwnie się czuje pewnie się denerwuje tym remontem, dziś robotnicy zaczynają, mam taki bałągan w domu że tragedia, ale nic muszę to przetrwać pozdrawiam wpadne później

czesc gabi!🖐️ to tylko sie cieszyc!ola tez miala mdlosci a ptem sie okazalo ze jest w ciąży.jeszcze Ci nie bede gratulowala bo zapesze!!!!!!!!!! ale bylo by fajnie zostalabym tylko ja i gosiak :( ale bardzo bym sie cieszyla gdyby Ci sie udalo:D trzymam kciuki oby byy 2 kreseczki :D masz termin @ na 5 maja tak????to jakby juz za tydzien:D niech ten czas szybciej leci ....bo jestem ciekawa czy Ci sie udalo..... ja tez narazie uciekam. wpadne ze chwilke, pa,pa mileog dnia i oby nam szybko zlecial:D

Gość Gosiak28
Czesc dziewczyny,wlasnie niedawno wstalam i niestety nie widze zadnej roznicy w moim cyklu, przed chwila mialam okropny skurcz w brzuchu,ale to bewnie zaden dobry znak.Wczoraj natomiast biegalam caly dzien do toalety na siusiu.Czulam takie dziwne parcie na pecherz.Bylam pewna,ze to poczatek zapalenia pecherza.Niestety nie mialam w domu zadnych lekow,planowalam wiec kupic dzis.Tymczasem cala noc przespalam i dzis nie mam zadnych dolegliwosci.Ech,szkoda gadac, my kobiety zawsze mamy tysiac problemow,jak nie z tym to z czyms innym :( A teraz biore przyklad z Padlinki i ide zrobic pyszna kawusie :)

gosiak-> radzilabym nie leczyc sie sama niegdy nie wiadomo czy udalo Ci sie zajsc w ciaze czy nie. wiec nie bierz zadnych lekow bo jak cos wyszlo:D to moze to zaszkodzic plodowi.a bierzesz kwas foliowy??? ja biore + jeszcze wit.E oboje bierzemy z mezem to podobno poprawia plodnosc u meżczyzn a kobiecie tez jakos wplywa na poprawe płodności.wiec jezeli cos to bierz folik i witaminke E i nic wiecej.ja w poprzednim m-cui mialam grype i o dziwo nc nie bralam bo nie wiedzialam i samo przeszlo nawet szybciej niz zwykle.wiec prosze Cie nie lecz sie sama na wlasna reke:D tak cieplutko a ja musze pracowac...eh oby do piatku i wolne 🌼 am nie znowu pobolewa brzuszek nie iwem od czego......boli potem przechdzi i znowu kłujei tak przez caly dzien..... dalabym duzo zeby byl juz 7 maj i ta przekleta @ a potem do gina i znowu proby dlalej.... gosiak a Ty kiedy masz termin @?cos mi sie zdjae ze my trzy mamy w tym samym czasie roznica tylko jednego dnia czy sie myle????

Gosiak wczoraj właśnie wyczytałam że jednym z pierwszych objawów ciąży jest częste oddawanie moczu, najpierw bo coś tam się dzieje i tak organizm reaguje a później jest to ucisk na pęcherz, nie chce zapeszać ale może to jest to? a z drugiej strony nie chce ci robić jakiś nadziei bo to nie zawsze jest tak, no ale może, życze ci tego

Gość Gosiak28
Padlinko, moze masz racje, nie bede leczyc sie na wlasna reke. Biore folik juz ze 4 miesiace.Ostatnio zaczelam go dawac tez mojemu facetowi. @ powinnam dostac 8 maja, czyli dzien po tobie :). Ja mam 27 lat i mieszkam juz 3 i pol roku w Holandii.Niestety nie pracuje, jestem na etapie szukania,co nie jest takie proste :( Mieszkam z moim facetem,ktory jest Holendrem i jest 10 lat starszy. Nie jestesmy malzenstwem, co zreszta tu nie ma wiekszego znaczenia,bo wiele osob tak zyje.Ale w przyszlosci, kto wie ;)

gabi ma racje :d ale wam dobrze ...obie macie objawy ciazy a ja nic poza pobolewaniem brzucha na zblizajaca sie @:( nic , zero nadzieji ..wy przynjamien macie jakas nadzieje a ja nie! zycze Wam jaknajlepiej wiecie o tym!!!🌼

Gość Gosiak28
Hej Gabi, tez o tym czytalam,ale nadziei sobie nie robie. Zreszta to byloby za wczesnie na objawy (tak mi sie wydaje).Chyba,ze zaszlam w ciaze w zeszlym miesiacu. Mialam okres,ale nic nie wiadomo.Moja kolezanka mowila mi,ze jej mama jak byla z nia w ciazy, nie miala zadnych objawow do 4 miesiaca i regularne krwawienia. Widac wiec,ze u kazdej kobiety ciaza i jej objawy to sprawa bardzo indywidualna.

gabi to jestes starsza ode mnie tylko o rok czyli znowu wszytskei 3 jestesmy w podobnym wieku:D i cykle mamy podobne fajnie!!! a mieszkach troche daleko ale to nic ciesze sie ze ejstes z nami:D to dawaj tez wit.E facetowi to podbno pomaga.

gosiak mja znajoma byla w ciazy dwa rzay i za kazdym razem miala okres do 3 miesiaca regularny . normalny zadne tam plamienia a wiedziala ze jest w ciazy bo chcialo sie jej piwa a normalnie nie znosila iwec jak miala smak na piwo to juz wiedzial ze jest :D to wszytskie w podobnym czasie bedziemy czekac na @ mam nadzieje,ze Wy sie nie doczekacie!

Gość Gosiak28
Ech... Ja raczej na 95% nastawiam sie na @ i nowe proby. Moze latem sie uda, bo slonce,wakacje wplywaja dobrze na organizm:)

no i dobrze bo przynajmniej moze nie bedzie duzego rozczarowania... ja sobie mowie ze nie bede juz plakac jak bedzie 1 kreseczka ale to jest i tak silniejsze ode mnie taka moja natura coz zrobic . chco w tym misiacu to chyban ie bedzie lez bo nie bede robic testu bo wiem ze i tak nic nie wyszlo przez ta przekleta prolaktyne:( WIEC TO PIERWZY MIESIAC BEZ TESTU I LEZ. brzuszek kłuje jakby mi szpilki ktos wbijal okropne....

Padlinka.....ostatnio przeczytałam w jakiejs mądrej gazecie ze l-karnityna wspomaga płodność u facetów:-) sprawia ze plemniki są aktywniejsze i bardziej ruchliwe a to sprzyja zajsciu w ciążę;-) nie wiem czy to prawda ale wyczytałam tak:-)

:-)...jak przeczytałam ten artykuł od razu pomyslałam o Tobie:-] sama biorę l-karnitynę ale to z innych powodów;-) nic się nie martw....wszystko bedzie dobrze. Czekam z utęsknieniem na moment kiedy napiszesz tu cała w skowronkach ze jestes w ciąży:-) będę się cieszyć razem z Tobą!!! ;-) pozdrawiam ps. ja niestety koncze o 16.:-( jeszcze 5 godzin...nie wiem jak wytrzymam bo oczy mi sie zamykają.....juz 2 noc kłąde sie spac o 5 rano i wstaję o 6 do pracy:-(

YASMIN-> prawie sie poplakalam jak przeczytalam co napisalas. sama sie nie moge doczekac tej chwili ale wiem ze bede dlugo czekala ...czuje to😭 oj chyba dzis sobie troszke poplacze jak wroce do domciu...chyba mam za duzo wody w organizmie 😭 ale dziekuje ze mnie wspierasz i podswiadomnie mnie wspierasz.bardzo Ci dziekuje , jestes kochana :D buzka

Gość Gosiak28
L-karnityna rzeczywiscie jest wazna aby plemniki dobrze spelnialy swoja funkcje.Oprocz tego dla mezczyzn bardzo wazny jest cynk(dawka 9,5 mg na dzien).W przypadku kobiet cynk tez jes wazny.Trzeba dbac o wlasciwy jego poziom bo folik i zelazo hamuja jego wchlanianie.Dawka dla kobiet 7 mg na dzien,ale wyczytalam,ze mozna przyjmowac do 30 mg. Padlinko,a tu cos o prolaktynie.Zeby obnizyc jej poziom zazywac extra cynk i witaminke B, zero stresu, alkoholu (zwlaszcza piwa),zero intensywnego sportu.To wyczytalam w jednej madrej ksiazce.Chyba dzis wybiore sie do apteki po Wit E, cynk itp :)

dzieki kobietki kochane jestescie.faktycznie kupie sobie cynk i zaczne podawac mezowi. jakos humorek mi sie popsul :( nie wiem dlaczego plakac mi sie chce😭 dlaczego ja musze przez to przechodzic, myslalam ze po tabletkach bedzie mi latwiej zajsc w ciaze ale sie mylilam :( cos mi psychika nawala

Gość Gosiak28
Padlinka tylko sie nie zalamuj!!! Przeciez to dopiero dwa miesiace staran.Obnizysz poziom prolaktyny i wszystko bedzie OK!! Fakt,ze niektorym udaje sie od razu, ale wierz mi jest tysiace kobiet,ktore musza troszke poczekac,zeby zostac mamusia. Glowa do gory, mamy przeciez wiosne i pewnie duzo bocianow przylecialo juz z cieplych krajow ;)

gosiak-> dziekuje ze i Ty mnie wspierasz:D staram sie byc silna tylko czasami mi nie wychodzi .miewam chwile zwatpienia, zalamania ... moze jutro bedzie lepiej.

Gość Gosiak28
Alez jestesmy,jestesmy :) Niestety ja musze sie powstrzymywac,zeby nie spedzac przed kompem calych dni, bo to zgubny nalog ;) Do jutra Padlinko i milego wieczora. Pa pa