Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JOLA..

zapalenie cewki moczowej w ciąży

Polecane posty

Gość JOLA..

Błagam pomóżcie jestem w 10 tygodniu ciąży i dzisiaj zaczęło mnie piec przy oddawaniu moczu to na pewno zapalenie cewki moczowej już to wcześniej miewałam ale teraz nie mogę zarzyć furaginu który mi pomagał. Czytałam że dobrze działa sok z żurawin ale czy nie zaszkodzi dziecku, moja lekarka jest na urlopie ma wyłączona komórkę. Jestem przerażona.

Gość oliwia13
jola, jeżeli Cie to bardzo niepokoi i nie chcesz czekać na gin., idz do rodzinnego po skierowanie na badanie moczu i zobaczysz co sie dzieje. Ja od zawsze miałam problemy z pęcherzem i też około 9 tyg ciąży zaczęlam mieć nieprzyjemne odczucia z tym zwiazane. Wyniki okazały sie ok, za to okazało się że mam infekcję drożdżakową i to była przyczyna pieczenia. Wybierz się do lekarza, natomiast od razu zacznij pić wodę mineralną (im więcej tym lepiej, ale oczywiście nie na raz) to pomaga oczyścić nerki i pęcherz z toksyn.

Gość JOLA..
dziękuję, a co z sokiem żurawinowym mogę go pić

Ja w ciąży brałam Urosept - ziołowy preparat z herbapolu, dawki z tego co powiętam, były normalne. Ale poradź się lekarza, lepiej z tym nie czekać! :)

Gość mimiiiiiiiii
ja miałam ostre za[palenie pęcherza w ciązy i brałam furagin tyle ze o połowę mniej niż kazał lekarz , pysia jest zdrowa i ma już 4 lata

Gość chyba jestem w ciąży
Podejrzewam, że mogę być w ciąży, ale nie robię jeszcze testu, bo za wcześnie. Dopadła mnie niestety ta przykra dolegliwość, leczyłam się przez kilka dni sama Uroseptem i niestety nic mi nie pomógł, tzn jak brałam było ok, ale teraz już skończyły się tabletki w opakowaniu i j znowu cierpię. Jutro idę rano po skierowanie na badanie moczu, ale do tego czasu chciałabym Was prosić o radę, bo już nie wytrzymuję :( Strasznie mnie piecze i biegam siusiu co 5 minut- oczywiście po kropelce :( Co robić???

wez na razie urosept ja brałam na początku ciąży ( i to juz po konsultacji z lekarzem)- i jak najszybciej idź do lekarza

ike, ale ja właśnie brałam Urosept i nie pomógł mi .

przykro mi ale w takim wypadku musisz poczekać- urosept wlaśnie zawiera w sobie żurawinę więc wychodzi na to samo- furalginu bym nie brała bez porady na twoim miejscu- chociaż jak ja nie wiedziałam w poprzedniej ciąży , że w niej jestem tylko myślałam ze mam przeziębiony pęcherz ( nie pomyślałam , że to oznaka ciąży) to brałam furalgin i nic sie nie stało ;) słuchaj a może u ciebie jest tak samo- może to wynik ciąży a nie zaplenia??

No nie wiem :) Ja się tak zawsze nakręcam, że jestem w ciąży a pewnie i tym razem nie jestem, a to zapalenie to czysty przypadek. Okaże się za 2 dni, kiedy to powinnam dostać @

A ja biorę furagin od dwóch tygodni, bo miałam trochę zastoju moczu w nerce, a od wczoraj czuję pieczenie, swędzenie w cewce i jeszcze częściej oddaję mocz. Wybieram się do lekarza jutro, bo mam nadzieję, że czymś to podleczę, ale może powinnam iść dzisiaj i nie czekać? Macie w tym jakieś doświadczenie?

czesc:) Ja też miałam ten sam problem na poczatku ciąży:(lekarz przepisał mi debelizyne to taki krem w tubce rozpuszcza sie go w szklance wody i mi bardzo to pomogło:)ale zanim dał mi to ( chyba to na recepte jest - nie pamietam:() to piłam żurawine i duzo wody niskozmineralizowanej a potem do konca ciazy piłam ta wode.przynajmniej jedna butelke na dzień tj.1,5 litra.

należy też łykać witaminę C, żeby zakwasić mocz, 3 razy dziennie po 2 tabletki

Dzięki za rady, wykorzystam, u lekarza też byłam, ale dał mi antybiotyk :( jeszcze gorzej, zapalenia powoduje.

Gość tez to przechodzilam
najlepsze lekarstwo na tą podłą dolegliwość to woda mineralna z bardzo dużą iloscia soku z cytryny to działa cuda naprawdę !

Dziewczyny jakies dwa lata temu mialam zapelenie cewki moczowej i STRASZNIE pieklo siusialam az krwia, bol byl tak okropny ze myslalam ze zemdleje. wyladowalam w szpitalu lekarz przepisal mi jakies leki i przeszlo chyba po ok. tygodniu. Teraz czuje ze znowu mi sie zaczyna, wczoraj dosc czesto siusialam a teraz w nocy mecze sie bo czuje jakbym miala sie zaraz posiusiac ale tak naprawde leca mi kropelki ktore sprawiaja mi bol wzielam jakis antybiotyk(ale nie furaginum) chodz toche sie boje bo kilka dni temu staralismy sie z mezem o dziecko wiec nie chce mu zaszkodzic jakim byla w ciazy. Nie wiem co robic a moze to jest wlasnie objaw ciazy?

dodam jeszcze ze od wczoraj strasznie boli mnie dol brzucha jak na okres ale to nie mozliwe ze dostane bo dopiero 15 dzien od pierwszego dnia okresu. Tak wiem ze moze to byc jajeczkowanie ale tak slinego bolu jeszcze nie mialam podczas owulacji. pozdrawiam

Gość Masia27
Ja biorę urinal i piję herbatę z żurawiną i maliną.Pij sok nic się dziecku nie stanie Zarówno urinal jak urosept są na bazie naturalnych składników,nie ma tam chemii, a sok z żurawiny tym bardziej nie zaszkodzi. Mozna też kupić suszona żurawinę

Gość daromilka
ja polecam Prouro - to suplement diety z żurawiną i wit. C. łyka się 1 tabletkę dziennie, więc jest to dość wygodne. mi pomogło, bo łykam od 2 miesięcy o od tego czasu jeszcze nie miałam zapalenia pęcherza, a kiedyś borykałam się z nim dość często.

Ja też w\łykam urinal- teraz zapobiegawczo, bo zawiera najwięcej żurawiny na rynku, wiem, ze mozna go stosować w ciąży, ale jeśli masz sie stresować to lepiej upewnij sie u swojego lekarza:0

Gość agusia89
jestem w 3 miesiacu ciąży i od jakiegoś czasu (2-3 dni) podczas oddawania moczu pojawia sie dość silny ból w wewnątrz cewki moczowej , po skończeniu trwa jeszcze jakis czas a potem stopniowo ustaje . od początku ciąży stosuje UROSEPT ( 2 tabl.dziennie) .nie wiem co sie dzieje . bardzo prosze o rade co mam robić .następną wizyte u ginekologa mam dopiero pod koniec stycznia a bóle są czasem takie silne że aż mi łzy z oczu wyciska !!!!!