Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axellka

Czy komuś udało się wyleczyć rumień?

Polecane posty

Gość axellka

Od ponad pół roku mam na policzku czerwoną plamę, skóra jest w tym miejscu bardzo sucha. Lekarz stwierdził rumień, niestety żadne z przepisywanych do tej pory maści nie pomogły. Czy komuś z Was udało się rumień wyleczyć? Może są jakiś naturalne sposoby?

Mnie pomogło stosowanie maści mycosolon. Niestety jest na recepte, ale mozliwe ze w necie da sie kupic bez.

Witam Mi się udało go pokonać ale niestety jeszcze nie do końca wyleczyć, choć terapia trwa już ponad lata :) Cierpliwości życzę bo będzie ci potrzebna. Jeśli masz rumień to maści będą mało skuteczne niestety, musisz wybrać się do gaabinetu lekarskiego i wykonać serię zabiegów IPL-em. Niestety w moim przypadku a próbowałam wszystkiego nie pomogło nic tylko to. Dodatkowo stosuje na dzień krem Antyrougeurs a na noc Diroseal. Muszę też smarować się bardzo wysokim filtrem , polecam Biodermę AR specjalnie do cery naczyńkowej, używam też kolektoru zielonego w pędzelku VIPERA koszt około 9 zł a bardzo sutecznie maskuje zaczerwienienie, podkład jaki używam to Toleriane z La roche Posay i Dermablend z Vichy oba silnie kryjące , choc teraz to już coraz mniej ich potrzebuję. Polecam Centrum Dermatologii Estetycznej w Łodzi "De...ed" i doktora Rafała B... dzięki niemu niemal całkowicie pozbyłam się tej szpecącej dolegliwosci. Teraz już tylko czekają mnie zabiegi końcowe, sama kosmetyka . Pozdrawiam i życzę powodzenia w leczeniu.