Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluska....

gdzie najtańsza depilacja laserowa Bydgoszcz - Toruń ?

Polecane posty

Gość Kwona
Ja też byłam na depilacji w gabinecie Yasumi Epil i jestem bardzo zadowolona. Efekt uzyskałam dokładnie taki, jaki chciałam uzyskać. Zabiegi były prawie bezbolesne, a byłam na 6. Mam niestety takie mocne włoski. Ciesze się bardzo, bo nie muszę się przejmować nogami i pachami. Moje włosy są bardzo ciemne, więc każdy odrost był widoczny. Teraz jest bardzo fajnie. Polecam.

Gość zapytanie......
Mam pytanie czy ktoś był na depilacji na Podwalu ? Skin Laser jeśli dobrze pamiętam. Mają tam promocję że jak się robi bikini to pachy są za 100 zł. Co myślicie o tym gabinecie ?

Gość basia110
Dziewczyny jest taka prawda, ze depilacja laserowa nie działa na wszystkie z nas, na kilkanaście moich koleżanek które poddały się depilacji kilka z nich mimo, że były wiele razy nie mają zadawalalajacych efektów, rozmawiałam z panią z pewnego salonu depilacji gdzie chodziłam( nazwy nie podam :) mówiła, że skuteczność depilacji laserowej jest u ok 90% kobiet, niestety pozostaje te 10% u których nie będzie trwalego efektu. Całe szczęscie, że jestem w tych 90% i po 4 zabiegach jestem gładziutka :) Pozdrawiam Was dziewczyny.

Gość szczęśliwsza
Problem: golone od gimnazjum włosy na łydkach, stan na czas liceum: katastrofa (rano goliłam, szłam na basen za 3-4 godz. a tu czuję igiełki), nie mówiąc, że jak goliłam nogi kilka dni pod rząd to mogłam zapomnieć o gładkich nogach, musiałam mieć przerwę tygodniową żeby czuć tzw gładkość. Pachy jakoś do przeżycia jeszcze, strefa bikini też w nienajlepszym stanie. (czerwone krostki przy goleniu, podrażniona skóra, nigdy super gładka) Rozwiązanie: jak otworzono pierwszy salon z tych za 99zł (Novello) stwierdziłam, że w końcu stać mnie na depilację, więc idę spróbować. Poinformowano mnie, że klientkom starcza 4-5 zabiegów, ale wiadomo - każdy inaczej reaguje. W rezultacie na łydki zafundowałam 8 zabiegów (trochę dużo, ale cóż...). W tym momencie mija chyba rok od wykonania ostatniego zabiegu na łydki (październik 2011 chyba była ostatnia depilacja). Nie wiem czy to możliwe, ale wydaje mi się, że mam tych włosów jeszcze mniej niż rok temu. Faktem jest, że jeszcze są, ale może 10% całości, są słabsze, jaśniejsze i nie kłują! Jak ogolę je maszynką to odrost czuję może po 3 dniach (nawet go jeszcze nie widać, ale wiadomo jak się przejedzie ręką to coś czuć). Myślę, że jeszcze z dwa zabiegi i w całości mi znikną. Także polecam! W między czasie wykonałam również depilację bikini (w novello), chyba dwa razy, a później przeszłam do yasumi, stwierdziłam, że trzeba popróbować. Tam miałam wykonany jeden zabieg rok temu w grudniu (przez rok z powodu leków nie mogłam poddawać się depilacji laserowej) i w grudniu 2012 znów wróciłam. Jeszcze 1 zabieg wykonam w yasumi i zastanawiam się nad powrotem do novello. Dlatego tu zajrzałam, żeby zobaczyć opinie innych kobiet niezadowolonych z powodu nadmiernego owłosienia ;) Nie umiem ocenić samego yasumi, bo tak jakby kontynuuję tam depilację rozpoczęto w novello, nie mówiąc o takiej długiej przerwie. Widzę, że od grudnia trochę mi tych włosków ubyło, no ale zobaczę co będzie dalej i trochę się zaczynam bać jak tak to wszystko czytam, że za 2 czy 3 miesiące nie będzie żadnego efektu. Ale mam nadzieję, że to tylko jak zwykle złe nastawienie Polaków i straszenie z każdej strony :P Ja w każdym razie bardzo polecam taką metodę bo myślałam, że już nic mi nie pomoże, a teraz nie wstydzę się nakładać sukienek odkrywających łydki czy spodenek latem :)

Gość Wąsataaaa
hej wszystkim, ja mam trochę inny problem, co pewnie widać po moim nicku ;))) zdecydowałam się na depilację laserową wąsika, ale nie wiem, który salon wybrać. Wiem na pewno, że nie chcę iść do yasumi i novello, bo słyszałam zbyt duzo negatywnych opinii :/ czy ktoś z was był może w tych salonach: http://www.depilacja.edu.pl/salon/bydgoszcz/skin-laser http://www.depilacja.edu.pl/salon/bydgoszcz/eliksir-klinika-urody-i-spa Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

JA ZOSTAŁAM POPARZONA PODCZAS DEPILACJI SZPITALU MATOPAT I TO PRZEZ PANIĄ DOKTOR. DLA MNIE TO SKANDAL !!! ZABIEG NA BIKINI BOLAŁ JAK PRZYKŁADANIE ŻELAZKA, KIEDY MÓWIŁAM O TYM PANI DOKTOR MÓWIŁA, ŻE TAK MA BYĆ. BOLAŁO PRZERAŹLIWIE. SKÓRA TOPIŁA SIĘ POD KOŃCÓWKĄ, A TA KOBIETA DALEJ KOLEJNY STRZAŁ W TO SAMO POPARZONE MIEJSCE. PO ZABIEGU MIAŁAM TEMPERATURĘ I DRESZCZE, CZUŁAM SIĘ FATALNIE. ZROBIŁY MI SIĘ BORDOWE PLAMY , PODESZŁO TO ROPĄ , SKÓRA SCHODZIŁA ,WYGLĄDAŁO FATALNIE. ZADZWONIŁAM DO INNEGO GABINETU BY ZAPYTAĆ, CZY TO NORMALNY PRZEBIEG ZABIEGU I JAK MAM LECZYĆ TE STRASZNE RANY. DOPIERO W ESTEIQO NA ŻEGLARSKIEJ , PANIE PORADZIŁY CO ROBIĆ I CZYM PRĘDZEJ RUSZYŁAM DO DERMATOLOGA. DO TEJ PORY MAM BIAŁE BLIZNY, ZABIEGI KOŃCZYŁAM PO PODLECZENIU SKÓRY JUŻ ESTETIQO - NIE BOLAŁO PRAWIE W OGÓLE, A PRZYNAJMNIEJ NIEPORÓWNYWALNIE NA TEJ DUŻEJ GŁOWICY LASERA , BEZ ŻADNYCH ŚLADÓW, EFEKT REWELACYJNY. DLATEGO DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE GDZIE TRAFIACIE, NIKOMU NIE ŻYCZĘ TAKICH DOŚWIADCZEŃ U DOKTOR FRANKENSTAIN W MATOPACIE- SZOK!

Te opinie nie mają sensu, ponieważ większość pisze konkurencja. Cenioną opinią jest ta przekazywana przez znajomych. Czyli zazwyczaj tam gdzie jest jedna/dwie złe opinie oznacza to, że salon jest lepszy od konkurencji ;)

Gość depil
Czy ktoś chodził na laser do Dermatoestetica dr. Zegarska? jakie efekt6y? ja jestem po 3 zabiegu i kiepściutko...

Gość Ipl
To może ja dorzucę coś od siebie dla rozważających IPl oraz light sheer. Ok 2 lat temu byłam na depilacji Ipl-em łydek w jednym z bydgoskich salonów. Rzeczywiście efekt był ale tylko na chwilę. Po ok miesiącu od ostatniego zabiegu, a były one cztery, włosy zaczęły odrastać tak, że w tej chwili nie widzę różnicy ze stanem z przed zabiegów. Dodam że był to wtedy nowo otwarty salon więc urządzenie powinno być nowe. Jak dla mnie Ipl to wyrzucanie kasy, fakt kosztuje mniej niż "tradycyjny" laser ale po co płacić jak jest to nieskuteczne. Teraz planuje iść na zabieg light sheerem wiem że jest skuteczniejszy , tylko dużo zależy od stanu samego urządzenia. Może słyszał ktoś gdzie w Toruniu lub Bydgoszczy mają nowe lampy? Dodam że ból nie jest dla mnie argumentem przeciw, zdaje sobie sprawę że czasem musi bolec by był trwały efekt, w końcu trzeba "coś uszkodzić " w org. żeby włosy przestały rosnąć... Pozdrawiam, P.O.

Gość gość
Ponawiam pytanie czy ktoś był na laserze w klinice Deramatoestetica jestem po 5 zabiegi u nie widzę niestety efektów. Nie wiem czy próbować dalej?

Gość gość
Ponawiam pytanie czy ktoś był na laserze w klinice Deramatoestetica jestem po 5 zabiegu i nie widzę niestety efektów. Nie wiem czy próbować dalej?

Witam! Jestem po pierwszym zabiegu depilacji laserowej okolic bikini w salonie Estetiqo w Toruniu. Panie z salonu są bardzo miłe i wszystkie informacje na temat przebiegu depilacji przekazują bardzo dokładnie. Na miesiąc przed zabiegiem miałam wykonywaną próbę laserową małą głowicą około 3 strzały (ból można opisać jako ukłucie malutkimi igiełkami). Przez cały ten czas od wykonania próby do zasadniczego zabiegu miałam w tym miejscu gładką skórę. Pierwszy zabieg z użyciem dużej głowicy wspominam bardzo źle. Bolało okrutnie mimo, że jestem osobą wytrzymałą. Skóra była lekko poparzona i bardzo opuchnięta. Podobno to jest normalne...:/ Próba w porównaniu do właściwego zabiegu to pikuś. Zastanawiam się nad użyciem jakiejś maści znieczulającej, bo nie wiem czy dam radę wytrzymać drugi zabieg. Czy ktoś miał podobnie?

Gość gość
Koleżanka była na IPL 5 lat temu, 60 % jej już odrosło, inna była na lighsheer i też jej odrosły, może trochę mniej. Sama już nie wiem, IPL dużo tańszy i dużo mniej bolesny, ale jak i po laserze trzeba poprawiać to nie ma sensu większego bólu za dużo większą kasę.

Gość Mia001
doszłam do tego samego wniosku, tylko żeby było jeszcze taniej to chyba kupię IPL domowe...

Gość gość
Tylko IPL, laserem to chyba tylko pod narkozą, zaczęłam laserem bikini, to z bólu się prawie posikałam, i dokończyłam już na IPL u tego samego lekarza.No i lepiej zapłacić więcej niż dać się poparzyć jakimś gównianym IPL czy laserem z gruponów! Kumpela tak miała i nawet sąd jej nic nie przyznał bo niby nie można udowodnić że stosowała się do zaleceń!

Gość Mia001
współczuję koleżance:( ja to oczywiście myślę o jakimś sprawdzonym sprzęcie np. philipsa. Dla mnie też właśnie ten ból (a właściwie jego brak:) to kolejny argument za IPL

Gość gość
Witam Serdecznie Sprzętów do depilacji laserowej na naszym rynku jest coraz więcej. Różnią się o skutecznością jak i ceną. Skuteczność depilacji zależy od wielu czynników - sprzętu, osoby wykonującej zabieg, koloru skóry, włosa i zaangażowania klienta. Nikt na siłę nie zagoni Pań na zabieg w odpowiednim momencie cyklu wzrostu włosa :) A to też ma ogromne znaczenie. Zdecydowanie większy problem mają Panie z włoskiem genetycznym lub hormonalnym ... tutaj niestety nasz organizm robi nam pod górkę. Jesteśmy bowiem w stanie uszkodzić mieszki, które mamy w danym momencie ale nie te, które organizm dopiero wytworzy. Zajmuję się depilacją laserową już ponad 8 lat i chętnie odpowiem na nurtujące pytania. Pozdrawiam Kasia

Gość gość
Hej, osobiście chodziłam do Eldermu w Bydgoszczy. Niestety przyszło lato, plaża, słońce i jakoś tak, nogi mi się opaliły i musiałam odpuścić (ostatni zabieg miałam w czerwcu). Jednak na 100% wrócę do p.Wysockiej mimo,że za łydki,pachy i bikini płaciłam ok 900 zł. Myślałam o Toruniu - Esotiqo Med, ale tam to dopiero mają ceny. W każdym bądź razie po przeczytaniu całego wątku wolę wydać tego tysiaka, ale wiem, że pani doktor krzywdy mi nie zrobi. Czuję się bezpieczniej, gdy zabieg przeprowadza dermatolog, a nie kosmetyczka, jak boli i nie wytrzymuję, to zmniejsza moc, wszystko zapisuje w moich "aktach": jaka moc, w jakim miejscu. Nie owija w bawełnę i jak nie będzie widać efektów (bo np. włosy są za jasne), to powie to wprost. Naprawdę gorąco ją polecam, jak ktoś się zastanawia nad depilacją laserową. Nogi robiłam 5 razy i mogę golić się 1 w tygodniu, bo włosy bardzo wolną rosną i jest ich duuuuuużo mniej. Bikini - 4 razy, mam miejsca, gdzie włosy w ogóle nie rosną, ale są też takie, gdzie nie widać różnicy o czym zostałam poinformowana przez panią doktor. Rozmawiałam też z moją kosmetyczką i ona z kolei korzysta z zabiegów laserem LightSheer (tym starszej generacji) i mówi, że boli jak cholera, ale cena niższa. Zdecydujcie same (sami). Ale jeśli chodzi o IPL i depilację laserową, to polecam laser, najlepiej LightSheer. Powodzenia w walce ze zbędnym owłosieniem.

Gość asiora
witam. ja jestem po 2 zabiegach depilacji na nogach. zabieg na laserze lightsheer na chodkiewicza 71 w dermeście. cena 900 za nogi z bikini i co ważne znieczulają bikini - nie bolało!!!. Efekty bardzo dobre, chociaż mogłoby być trochę taniej. Ja jednak nie chcę eksperymentować bo przede mną 3 kumpelki robiły tam bikini i u wszystkich super, także mogę osobiście polecić

Gość zainteresowane
Jaki salon polecacie w Bydgoszczy z depilacja laserowa? Zastanowiam sie nad bf czy galeria???

Gość gość
Nie polecam eldermu i lasera lightsheer duet. Po "zabiegu" na który skusiłam się ceną mam dalej pełno włosów po 3 tygodniach, wcześniej miałam robione małą głowicą w innych salonach i włosy wypadały w 100%. Nie wiem co jest nie tak może on jest zużyty bo nie działa0?

Gość gość
Cześć dziewczyny. Chciałam się podzielić moim doświadczeniem. :). Chodziłam 2 lata temu do Bf salonu. Robiłam sobie pachy i nogi. Mialam z 8 zabiegów, najpierw co 4-5 tygodni potem 5-6 z tego względu że ciężko jest trafić w odpowiednią fazę wzrostu włosa. Byłam zadowolona z efektów i z obsługi. W przeciągu 2 lat włoski się pojawiły ale bardzo jasne i cienkie i było ich jakieś 20%. Ale z czasem zaczęłam mieć problemy hormonalne. Mam za mało progesteronu a za dużo testosteronu, przez to zaczęły się pojawiać nie regularne miesiączki itd. Jednym skutkiem tych zaburzeń jest pojawienie sie więcej włosków. Wróciłam do Bf salonu, bo nie chciałam eksperymentować. Zostałam poinformowana ze podczas terapii włosy mogą się wciąż pojawiać. Ale wykupiłam sobie pakiet. Tak jak ostatnio. Miłym zaskoczeniem było ze laser mają po pełnym i porządnym serwisie. I można było odczuć że jest mocniejszy, bolało mnie mocniej niż poprzednio a moc była najniższa. .. jestem 2 tyg bo zabiegu. Narazie włoski nie odrastaja. Ale zachowam resztę wizyt na okres mojej terapi hormonalnej... mam nadzieje że dużo włosów mi się nie pojawi. ;);)

Gość gość
A ma ktoś opinie o estetic med w Bydgoszczy?

Gość gość
szpiegujsms.pl/aaab7e231d śledź swoich znajomych

Gość gość
hej wszystkim :) Długo zastanawiałam się czy zabrać głos w niniejszym temacie, ale stwierdziłam, że skoro jestem już po serii zabiegów to warto jest abym podzieliła się swoją opinią. Korzystałam z zabiegów z użyciem lasera Light Sheer w gabinecie laser-med-torun- efekt był bardzo dobry, ale ostatnio zauważyłam że na rynku działają inne firmy, które oferują tak samo dobre zabiegi ale zdecydowanie taniej. Bezkonkurencyjna jest sieć salonów Laser DeLux bardzo profesjonalna obsługa i przede wszystkim atrakcyjne ceny. Są bardzo fajne rabaty np. dla przyjaciółek :)) wystarczy polecić kogoś a otrzyma się 50 % zniżki a osoba polecana 20 % :)) Przy okazji .... może któraś z Was planuje depilację? mogłybyśmy polecić się wzajemnie ?

Gość Danka1997
Witam. O cenie depilacji( a wlasciwie epilacji laserowej) decyduje kilka czynnikow. Przede wszystkim to jakosc a co za tym idzie cena zakupu lasera z ktorego korzysta gabinet.Nie bede tu pisala o urzadzeniach IPL, poniewaz nie sa laserami, a zabiegi wykonywane tymi urzadzeniami sie sa trwale. IPL sa skuteczne na przebarwienia, tradzik, fotoodmladzanie ale nie usuwaja trwale owlosienia. Trwale usuniecie niechcianego owlosienia mozemy uzyskac tylko i wylacznie za pomoca lasera diodowego. W tej chwili zdecydowanie najlepszym urzadzeniem na rynku jest Vectus firmy Palomar. To wlasnie Palomar w 1997 roku wymyslil i opatentowal laser diodowy. Takie firmy jak Lumenis czyli producent Light Sheer musialy taka licencje od Palomaru zakupic. W 2012 Palomar zdecydowal sie na produkcje lasera diodowego samodzielnie, zdecydowanie udoskonalajac poprzedni system. Wprowadzono o wiele skuteczniejsza nowa diode, poprawiono system chlodzenia glowicy dzieki czemu zabiegi sa praktycznie bezbolesne. Zastosowano najwieksza na rynku glowice zabiegowa, wiec zabiegi sa bardzo szybkie. Wprowadzono rowniez czytnik melaniny Skintel, co wyeliminowalo ryzyko poparzen. Sa jednak gabinety, ktore oferuja depilacje laserowa Vectusem w bardzo rozsadnych pieniadzach. W Toruniu polecam zadzwonic do gabinetu Beauty Medica. Wlascicielka ciagle wymysla nowe promocje. Warto z nia porozmawiac. Gwarantuje ze bedziecie zadowoleni z ceny. Ostatnio depilowalam w promocji pachy za 180 zł. Tel.570950950. Wiecej na http://www.beautymedica.pl/zabiegi/epilacja_laserowa/