Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

A czy jeżeli nie byłam na żadnej wizycie w Feminie, żaden lekarz mnie tam nie zna to czy mimo wszystko mogę tam rodzić?

Gość ajlana
Dzięki Emmanuela ;) Ja mam termin na lipiec ale już panikuję trochę. Dzwoniłam dzisiaj do Feminy. Pani faktycznie przesympatyczna jednak nie odważyłam się pytać o cc. Myślę,że załatwię to spokojnie z lekarzem w czasie wizyty ;) Trzymaj się cieplutko w takim razie!

Hej, Mam prośbę dziewczyny, Femina prawdopodobnie zostaje zamknięta, a wszystkie pacjentki zostają przekierowywane do szpitala na Bema. Czy nie ma szans na to, żeby mieć cc na życzenie? Dla mnie to druzgocąca wiadomość. Mam termin na wrzesień i bardzo liczyłam na cc właśnie Feminie. Bez nerwów i stresu ... Aljano, masz termin na lipiec, jak udała Ci się rozmowa z lekarzem i którym? W jaki sposób będziesz rodzić? Bardzo proszę o odpowiedz Pozdrawiam

Gość ajlana
Nic mi nie wiadomo na temat zamknięcia Feminy :/ Mam nadzieję,że to jakaś plotka :/ Jeszcze się nie umówiłam do lekarza. Dzisiaj będę dzwoniła w celu ustalenia terminu. Zapytam wprost czy to jakieś pogłoski czy jak. Jak się czegoś dowiem, to poinformuję o tym na forum. Pozdrawiam

Gość ajlana
Po prostu zajebi...e ;( Przed chwilą dzwoniłam żeby się umówić. Pani poinformowała mnie, że maju zamykają oddział położniczy w Feminie :(( Nie wiem co dalej teraz :(

dlaczego zamykaja? kurcze rodzilam tam w marcu 2010 i gdybym miala rodzic jeszcze raz to tylko tam, wiecie dlaczego zamykaja?

Gość ajlana
Niestety nie wiem. Podłapałam strasznego doła, ponieważ w lipcu planowałam rodzić w Feminie. Wątpię, by można się było dowiedzieć o co w rzeczywistości chodzi przez tel :(

Gość emmanuela704
http://www.femina.lubin.pl/ Mam nadzieję,że nie będzie tak źle i rzeczywiście w szpitalu będzie ze mną lekarz z Feminy,ale konkretnie wypytam dopiero pod koniec kwietnia na wizycie.Termin porodu mam na 23-ego maja. Wszelkie info w tej sprawie mile widziane :) Pozdrawiam serdecznie

Ja też jestem załamana, nie chcę rodzić na bema - masakra. Dp 26 maja jeszcze przyjmują porody!

Gość porody porody
porody beda przyjmowane jeszcze ale tylko do poczatkow maja bo 23 badz 26 jest zamykany oddzial polozniczy wiec nie moga przyjmowac na ostatnia chwile bo pacjentka musi po porodzie jeszcze gdzies lezec. gabinety na gorze beda normalnie przyjmowaly zostaje zamkniety tylko dol

Gość porody porody
bo im sie nie oplaca i musza dokladac do interesu

gdyby to byl powod to sprobowaliby podniesc ceny, poza tym nie wiem, czy im sie nie oplaca, NFZ zwraca im za porody, bo one sa bezplatne w tej placowce; placi sie za pobyt

Gość porody porody
no skoro wiesz lepiej...

Gość kaziaa
podobno femine zamykają, bo NFZ nie podpisał z nią kontraktu z uwagi na 80% cesarek

Gość Rruda82
Tez jestem zalamana, ale to prawda... Szanowni Państwo ! Uprzejmie informujemy, że na mocy porozumienia z Dyrekcją ZOZ Lubin z dniem 26/05/2011 przekazujemy opiekę szpitalną nad naszymi Pacjentkami położniczymi na Oddział Położniczy ZOZ Lubin. Jednocześnie informujemy o możliwości ciągłości opieki na Oddziale Położniczym ZOZ Lubin przez lekarza Centrum Zdrowia Kobiet „Femina prowadzącego ciążę. Intencją Dyrekcji ZOZ Lubin i Centrum Zdrowia Kobiet „Femina jest zapewnienie opieki gwarantującej zadowolenie i satysfakcję każdej pacjentki CZK „Femina. Ciekawe czemu miesiac temu mnie o tym nikt nie powiadomil,tylko zapisywali na kolejna wizyte. Najbardziej sie boje, jak bede traktowa w panstwowym szpitalu jako pacjentka z prywatnej kliniki... Jeszcze zmiana lekarza pod koniec ciazy, zarabiscie:/

To jakaś masakra,ale niestety prawda!!!wiem juz z informacji z pierwszej reki,ze ta "wspolpraca"lekarzy z Feminy ze szpitalem na Bema to prowizorka i pocieszenie dla pacjentek.w rzeczywistosci zadna wspolpraca nie bedzie miala miejsca.ja tez ubolewam nad tym,bo planowalismy teraz druga ciaze, a tak......to mam stresa ;/

Co do badań prenatalnych to polecam dr Wojtasiak w Feminie. Koszt USG - 120 zł i test PAPPA 200 zł - robi sie w 13 tyg ciąży. Miesiąc temu miałam cc na Bema. Nie stac mnie było na Feminę. Mimo tego, że chodziłam do ginekologa prywatnie nikt w szpitalu nie robił z tego problemu. W siódmym miesiącu zapisałam sie do szkoły rodzenia na Gwarków - zajęcia są bezpłatne. Miałam dzięki temu okazje poznac położne i czułam się bezpieczniej. Fachowa opieka i pomoc. Wszystkie panie bardzo miłe. Na drugi dzien po zabiegu dostałam osobną salę z łazienką - zupełnie bezpłatnie. Oddział jest po remoncie. Nie ma na co narzekać.

Gość emmanuela704
Napisz wiolonczelo co należy wziąć dla maleństwa do szpitala.Nie wiem czego się tam można spodziewać. Pozdrowionka dla Ciebie i maleństwa :)

Na bema dla dziecka - mała paczka pampersów, chusteczki nawilżone i sudokrem, a dla mamy - 2 paczki podkładów i woda mineralna, oczywiście koszule nocne, klapki i przybory toaletowe. Aha i za nic nie płaciłam i nikomu nie dałam w "łapę". Miałam wskazanie do cc i nikt tego nie kwestionował.

Gość emmanuela704
Serdeczne dzięki wiolonczelo :) Życzę wszystkim zdrowych,radosnych,bezstresowych Świąt ,bogatego zajączka,smacznego jajka oraz mokrego dyngusa :)

Gość martusiabe
Cześć dziewczyny. Mam pytanie ile kosztuje badanie usg 3d w feminie

Gość emmanuela704
Badanie usg(3D) w feminie kosztuje 220 zł i robi je dr.Pańszczyk. Ja robiłam u niego w Polkowicach i zapłaciłam 150 zł.

Gość martusiabe
Dzięki za wiadomość. Pozdrawiam

Gość ajlana
Dziewczyny! Skoro nie Femina, to gdzie możemy rodzić w rownie dobrych warunkach ? Macie może namiary na jakąś inną prywatną klinikę położniczą, gdzie będę mogła mieć cc na życzenie? Krakow, Katowice? Chyba że jest coś bliżej Wrocławia. Niestety we Wrocławiu nic takiego nie ma :/ Pozdrawiam, ajlana

Gość playboy051188
Witam serdecznie. W listopadzie 2010r. miałam przeprowadzone CC , super placówka ! lekarze oraz personel do rany przyłóż ! :) Moim lekarzem był Dr. Sobolewski , super lekarz :) . Zresztą każdy lekarz z tamtej placówki jest okey . I dziwi mnie to , że co niektóre osoby tak najeżdżają na co niektórych lekarzy ! No ale cóż i tak w życiu bywa. Miło wspominam pobyt w Feminie , i jeżeli zdecydowała bym się na jeszcze jedno dziecko to na pewno bym wybrała FEMINE w Lubiniu !!!! Pozdrawiam Wszystkich Lekarzy z Feminy oraz Personel .

Gość playboy051188
Polecam Feminę !!!! dziewczyny super placówka !!!! Wspaniała kadra lekarska , super opieka ;) normalnie raj na ziemi. Jak macie pytania dot. Feminy piszcie na e-maila lesourire197@wp.pl chętnie udzielę informacji . Gosia.

Gość ajlana
Playboy - nie doczytałaś wątku. Od mają zamykają oddział położniczy w Feminie, a część dziewczyn z tego forum, w tym ja, są przerażone, ponieważ miałyśmy rodzić w Feminie, a teraz nie mamy gdzie. Czy w takiej sytuacji ktoś może poradzić mi, gdzie mogę urodzić przez CC na życzenie

Gość playboy051188
Witam. Teraz mam pytanie , czy naprawdę macie dobre informacje co do zamykania placówki w Lubiniu ? bo ja planuje za 2 lata zajść ponownie w ciążę , a jak zamkną mi feminę to w ostateczności będę zmuszona udać się do Bema czy jak nazywa się ta placówka prywatna. Jeżeli to prawda to szkoda , że zamykają Feminę bo naprawdę jest to wzorowa placówka !! ale wątpię aby zamykali ...