Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zuza1

Kto mieszka w TBS?

Polecane posty

Go艣膰 Zuzia 2
juz wiem -czekali rok mieszkanie ma 65m, zaplacili 60 tys, teraz placa 750zl miesiecznie-Poznan

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 no to nie藕le
op艂aca si臋, je艣li te 750 to czynsz + wszystkie op艂aty Tak jak w zwyk艂ym mieszkaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fiki Miki
Obejrza艂am stronk臋. Podoba mi si臋!!! Ja co prawda nie z Warszawy wi臋c mo偶e u mnie b臋dzie jeszcze taniej. Wreszcie mieszkanie na kt贸re mnie sta膰 i to nowe! A my艣la艂am 偶e ju偶 nigdy nie b臋dzie mnie sta膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuzia 2
co drugi miesiac placa za prad i gaz ok 90 zl, a za woda i ogrzewanie jest naliczane od osoby czy cos takiego. Mieszkaja z malym dzieckie, raczej oszczedzaja, nie leja pelnej wanny wody itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 woda gaz pr膮d
te op艂aty s膮 niezale偶ne od TBSu stawki s膮 og贸lne i p艂acisz tyle ile zu偶yjesz. Tak samo w TBS ak w ka偶dym innym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam mieszkanie w warszawie
w TBS i sie zastanawiam nad sprzedaniem go. Dwa pokoje, mieszkania faktycznie super ale z powodu pewnych zawirowan w rodzinie (mieszkanie nie mialo byc dla mnie ale niestety musialam je wziac) zastanawiam sie wlasnie nad wycofaniem sie z tego bo mi to kompletnie nie na reke, tym bardziej ze nie chce zostac w warszawie na stale. Ale teraz zastanawiam sie jak to najkorzystniej zrobic. Moze wie ktos jak to wyglada? Jakie pieniadze sa zwracane, czy comiesieczny kredyt rowniez???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fiki Miki
Czy kto艣 z ma艂ego miasta (ok. 20 tys. mieszka艅c贸w) mieszka w TBS lub kto艣 z jego znajomych? Jak u Was z cenami? U mnie kawalerka w艂asno艣ciowa ok. 15 letnia kosztuje 35-45 tysi臋cy a TBS nowe, 3 pokoje- 25 tysi臋cy !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TBSy s膮 OK
Z tego co wiem to zwr贸cona zostanie kaucja, czyli ta zaliczka 30% o ile znajdziesz zast臋pc臋 ale z tym na pewno nie ma problem贸w ;) . Czynsz nie, ale wielu ludzi z kolejki ch臋tnie nie藕le zap艂aci aby mie膰 mieszkanko od zaraz. Poszukaj oczekuj膮cych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Viki_25
Ile chcia艂aby艣 za to mieszkanie? na jakiej ulicy i od kiedy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no o czynsz mi nie chodzi
ale o comiesieczny splacany kredyt. Przeciez wartosc tego mieszkania z miesiaca na miesiac rosnie wlasnie dzieki temu ze splacam kredyt wiec inni nie beda musieli go splacac przez 30 lat tylko np przez 27

Udost臋pnij ten post

narazie sie nie spiesze, najwczesniej od pazdziernika, jest na bemowie na pe艂czy艅skiego a ile bym chciala to na pewno 25 tys wplaty wstepnej plus 5600 kaucji tylko ze to sie wplaca im a oni mi moja oddaja no i trzeba by bylo pomyslec nad tym kredytem, przeliczyc ile juz splacilam, pewnie to bym chciala odzyskac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z tego co wiem
to kredyt zawiera si臋 w czynszu, p艂acisz go zawsze w takiej samej wysoko艣ci dok膮d mieszkasz i nast臋pna osoba tak samo. To nie jest kredyt kt贸ry sp艂acisz i ju偶.

Udost臋pnij ten post

kredyt splaca sie przez 30 lat wiec w koncu sie go splaca i dlatego za mieszkanie na poczatku ludzie placa 30 tys a sprzedaja je np za 45 tys

Udost臋pnij ten post

i faktycznie zawiera sie w czynszu ale po tych 30 latach placi sie juz tylko sam czynsz, poczytajcie sobie umowy najmu i w ogole na czym to polega. Jednak chodzi o to, ze TBS nie odda mi kredytu ale osoba ktora po mnie tam zamieszka juz tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do sprzedaj膮cej
Jestem zainteresowana, podaj maila to si臋 odezw臋 lub napisz maja0001@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tylko od razu mowie ze
nie wiem do konca czy sprzedam to mieszkanie. Duzo zalezy od tego jak sie rozwiaze moja sytuacja rodzinna i dlatego decyzje moglabym najwczesniej podjac w lipcu. Na razie tylko tak gdybam i patrze na rozne rozwiazania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja mieszkam w tbs
prawie rok.Jestem baaaardzo zadowolona.Mam piekne ,nowiutkie mieszkanie.Wplate 30% oraz kaucje=rocznemu czynszowi mozna odzyskac w chwili,kiedy rezygnujemy z miezkania w tbs.Ja polecam tbs ktore nalez膮 do miasta,np.w gdansku tbs mot艂awa.Moje osiedle jest zadbane,caly czas sprzatane,wszedzie czysciutko.Czynsz niewiele wyzszy niz w mieszkaniach wlasnosciowych.Polecam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do sprzedaj膮cej
Ja jestem zdecydowana kupi膰, ale do lipca mog臋 ewentualnie poczeka膰. :) Odezwiesz si臋 ?

Udost臋pnij ten post

wiecie co dziewczyny nie by艂am przekonana do TBS ale po tym co tutaj przeczyta艂am to poma艂u zmieniam zdanie :) pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do MSM
a czemu nie by艂a艣 przekonana? Lepszej okazji na zdobycie w艂asnego "M" trudno znale藕膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedajaca
No tak zgadzam sie ze dla osob ktore planuja swoje zycie spedzic w jakims konkretnym miescie to jest to dobre rozwiazanie. Moje mieszkanie faktycznie jest super, lazienka cala zrobiona, kuchnia z kuchenka, glazura, terakota, w pokojach panele. Mieszkanie widne, ustawne, najlepszy jest balkon a raczej drzwi balkonowe, dwuskrzydlowe, cudownie sie otwieraja, obok staw, blisko do sklepu. Osiedle strzezone, sprzatane. Wszystko swietnie tylko mi sie nie usmiecha oplacac to mieszkanie w momencie kiedy bede chciala wyjechac za granice na trzy lata bo wynajac go nie moge. Niestety. A Twoj adres zapisze i w razie czego jak to wszystko przemysle to sie zglosze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do sprzedaj膮cej
Pami臋taj o mnie :) Jeste艣my m艂odym ma艂偶e艅stwem, planujemy dzidzi臋 i st膮d zapotrzebowanie na wi臋ksze lokum. Uczciwo艣膰 gwarantowana, p艂acimy got贸wk膮 od r臋ki. Mog臋 nawet zaoferowa膰 nieco wi臋cej ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedajaca
ok tylko mowie, najwczesniej je sprzedam w pazdzierniku jesli w ogole a Wy jeszcze rozejrzyjcie sie za innymi bo sporo osob sprzedaje tbs, co prawda chetnych jest wiecej ale moze wczesniej sie uda, bo ja raczej problemu ze sprzedaza miec nie bede ;)

Udost臋pnij ten post

jak to czytam to sama nie wiem, caly czas w g艂owie mia艂am tylko jedn膮 opcj臋 ze lepsze jest w艂asno艣cowe a to z tego wzgl臋du ze o Tbs s艂ysz艂am raczej z艂e rzeczy, 偶e sie nie op艂aca ze mieszkanie i tak nie jest w艂asno艣cia a p艂aci sie kase, ale teraz widze po waszych wypowiedziach ze jest troche inaczej, teraz sie barzdiej zorientuje co i jak... a powiedzcie mi dziewczyny czy to ile sie zarabia ma wp艂yw na to czy to mieszkanie sie dostnie?? bo za艂贸zmy nie zarabiam wiele ale bede w stanie p艂acic co miesiac te 800 z艂 to czy jest to na r贸wni z osoba kt贸ra np. zarabia 2,500 tysiaca i dopiero jest w stanie placic co miesiac wtedy oni widza kto jakie ma zarobki i patrza na to... bo to i tak chyba na tym polega ze jak p艂ace to mieszkam nie p艂ace to wylatuje czy jak ;) dzieki za info!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do sprzedaj膮cej
Rozumiem, nie bardzo chcesz na razie sprzedawa膰. Oki, poszukamy jeszcze :) Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedajaca
zarobki sa wazne. Nie mozna miec za duzo bo sie mieszkania nie dostanie. Co jakis czas trzeba podac ile sie zarabia i jesli zarobki przekrocza jakas sume (tylko cholera nie wiem jaka bo mi to nie grozi) to chyba placi sie wiekszy kredyt miesiecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TBS
1. mieszkanie w tbs NIGDY nie bedzie wasza wlasnoscia.nie wiem skad co niektorzy maja takie rewelacyjne wiadomosci, ze w czynszu splaca sie kredyt.jaki kredyt??? 2.to nie prawda ze czynsz w mieszkaniu tbs jest "niewiele"wyzszy od czynszu w mieszkaniu wlasnosciowym.z prostej przyczyny - mieszkanie wlasnosciowe jest BEZCZYNSZOWE,miesieczne oplaty to:media,wynagrodzenie administratora itp. 3.mam to szczescie ze jestem wlascicielka zarown mieszkania tbs jak i wlasnosciowego,wiec mam porownanie.miasto gdansk

Udost臋pnij ten post

a mo偶e kto艣 wie jaka jest minimalna 艣rednia zarobk贸w, 偶eby dostac tbs? bo za ma艂o to sie nie dostanie bo nie bedzie z czego p艂acici znowu za duzo to tez co艣 , wiec mo偶e kto艣 wie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedajaca
po pierwsze, niezly musial byc przekret bo osoba posiadajaca mieszkanie wlasnosciowe w tbs mieszkania nie dostanie po drugie jest cos takiego jak kredyt bo firma zaciagnela go na budowe i to Ty musisz go splacic w ciagu 30 lat po trzecie teraz mieszkanie w tbs nie moze byc Twoja wlasnoscia ale ustawy sie zmieniaja i ta tez moze za kilka, lub kilkanascie lat i wtedy jest mozliwosc wykupienia tych mieszkan po czwarte jesli spolka tbs-owska upadnie mozna wykupic te mieszkania za bezcen i taki byl plan odnosnie tych na pelczynskiego (dlatego mnostwo ludzi z PO je pokupowalo) po piate czy ty na pewno masz mieszkanie w TBS bo malo o nich wiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszystko o TBS
Patrz膮 na zarobki. Nie mo偶esz mie膰 za ma艂o, bo nie b臋dziesz w stanie p艂aci膰 ani za du偶o bo mieszkania z za艂o偶enia s膮 dla 艣redniozamo偶nych. Ale nie kwalifikuj膮 si臋 tylko skrajnie niskie lub wysokie zarobki. Wi臋kszo艣膰 spo艂ecze艅stwa przechodzi selekcj臋 pomy艣lnie. W niekt贸rych miastach ilo艣膰 pokoi przydzielanych na rodzin臋 zale偶y od ilo艣ci os贸b w tej偶e rodzinie, np. bezdzietna para nie dostanie trzech pokoi. Gdzie indziej zn贸w kto da wi臋ksz膮 zaliczk臋 ten szybciej dostaje mieszkanko. Co miasto to inne zasady.

Udost臋pnij ten post