Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Frostka

powtarzające się sny, przeznaczenie,proroctwo - co wam sie śni?

Polecane posty

macie moze jakieś sny, które powtarzają się w określonych momentach waszego życia? A moze jakis sen który nie daje wam spokojui powtarza się od czasu do czasu? Ja mam dwa: - pierwszy dotyczy sytuacji, gdy zmieniam pracę i jestem na etapie szukania nowej. Śni mi się wtedy pociąg. Wbiegam na stację PKP w moim rodzinnym mieście a pociąg właśnie odjeżdża. Próbuję go gonić i nigdy nie mogę zdążyć. Czasami jest blisko, wyciągam rękę a on rusza... Innym razem widzę go z oddali. I jak juz mam nową pracę - przestaję o tym śnić. Męczące jak cholera... - a drugi, mam juz od jakiegoś czasu, że jestem w drodze do Egiptu. To moje chyba najbardziej ulubione miejsce do którego nie wiem czy kiedykolwiek wrócę. Jadę tam czasami z moich kochaniem, czasami z przyjaciółmi, czasami z rodzicami i bratem. Różnie. Zawsze pytają : dlaczego tam wracasz? A ja nawet nie wiem co powiedzieć tylko coś strasznie mnie tam ciągnie potrzebuję tego jak świeżego powietrza do życia. Coś w stylu katharsis, oczyszczenie, by móc iść dalej...

U mnie powtarza sie czesto taki sen: Jestem w jakims starym domu, w ktorym jest pelno wezy, pajakow i innego paskudztwa. Chodze po nim w kolko... Nie wiem czy ten sen powtarza sie w jakis konkretnych sytuacjach, poprostu nie zwrocilam na to uwagi.

hallo, a może jest tu jaki psychoterapeuta;);) ewentualnie wróżbita co czyta w naszych myślach :P :D

Gość mama majki
coś chyba w tym jest, że jak bardzo czegoś pragniemy to szukamy tego w snach. Kiedyś kogoś bardzo skrzywdziłam inie miałam mozliwości wytłumaczyć się z tego, ze to wszystko to tylko splot nieszczęsliwych wypadków. A on wyjechał.Śniło mi sie ze go gdzieś widzę, ze zaczynam krzyczeć a on mnie nie słyszy.Okropne uczucie to tak jak z bieganiem we śnie gdy nogi są jak ze stali krzyczysz i nic. Zaczynasz biec i juz go nie ma.Ten sen powtarzał sie przez kilka lat. I kiedyś on wrócił. Mogłam w końcu z nim porozmawiać, wytłumaczyć. Poczułam się właśnie....oczyszczona, ze mogłam zacząć od nowa. I jak ręką odjął - od tamtego czasu, gdy zamknęłam rozdział sen nie wraca, Spotykamy się czasami na mieście, u znajomych i już jest ok. Chyba trzeba czasami wrócić w jakieś miejsce by zacząć tzw. nowe życie. Teraz jestem mamą i chyba najwazniejszym powodem moich trosk są moje maluchy, ale snia mi się już tylko dobrze, wróżnych życiowych scenkach;)

za mną przez kilka nocy chodzil ktoś bez twarzy i ciagle powtarzal zdanie, które tak utkwilo mi w pamieci, ze postanowilem umiescic je w stopce..

Gość malinaaaa
mi sie czesto snil ten sam motyw i facet w roznych okolicznosciach... ale to chyba dlatego ze wtedy czest o nim myslalam teraz juz sie nie sni

Gość nania
Sen to są wydarzenia z przeszłości, więc możliwe, ze dany sen może nam się przyśnić wiele razy. Nie świadczy to jednak o jakimś proroctwie na przyszłość.

Gość Druid
>>Frostka>> dzworzec kolejowy symbolizujezyciowy chaos zyciowy i niepewność zwiazana z dokonywaniem wyborów zwiazanych z przyszloscia.... :o //// >>Blush>> jesli to wszystko odbierasz w sposob awersyjny to jest to przejaw leku przed ludzmi, ich krytyka i agresja z ich strony :( >> Nomad..>> nie umiem pomóc Czlowiek bez twarzy lub w kapturze oznacza medrca , przewodnika duchowego... :(

Gość Ryszarda jestem
Często śni mi sie, że wypadają mi wszystkie zęby. Jest to bardzo realistyczny i przerażający sen, po którym budze sie spocona i wystraszona. :(

Gość Druid
>>Ryszarda jestem>>utrata zebow oznacza utrate sil,oslabienie fizyczne i psychiczne niemozność obrony siebie swoich spraw i bliskich....

Mam taki sen budze się wtedy zlany potem. Ide na zakupy do Alberta a tam kartka że przeniesiono do innej dzilnicy. :(

Gość Druid
Myrevin>> Twój sen oznacza ze bedzie Tobie potrzebna dodatkowa para butów albo przynjmniej łoś do noszenia zakupów :)

Druid, z tym dworcem kolejowym to całkiem trafne, bo w momencie kiedy zaszłam w ciążę z ojciec dziecka przeraził się strasznie tego i odszedł ode mnie, prawie co noc śnił mi się dworzec kolejowy i pociągi. Poza tym czasami śni mi sie małe dziecko, co zawsze oznacza kłopoty, kłótnię w domu. Im mniejsze dziecko we śnie, tym większy problem. A Ty Druid jaką masz teorię na sen o małym dziecku?

>>alutka34>>dziecko, pomoc malemu dziecku odzwierciedla rany emocjonalne sniacego Dziecko lub dzieci swoje sa odbiciem problemów na jawie....

Gość Ryszarda jestem
Dzięki druid. Wszystko sie zgadza:(

Ryszarda jestem>> drobiazg zaproszono mnie wiec słuze... ;)

Gość debescia
w kolko snią mi sie gory, a chcialabym by przysnilo sie choc raz morze :)

Gość hihihihihihi
mi is esinilo ze bylam na koncercie a po nim "artysta" zaczal mnie podrywac :P i nie pamietamjak to wyszlo ale noca biegalismy po jakiejs podstawówce a potem ja chcialam od niego pożyczyc maszynkę do golenia bo zauwazyłam że nie ogoliłam pach.. pozniej policja pzyjechała i my ucieklaiśmy :) i smiesznie bylo :) w sumie nie mialabym nic przeciwko na wieczor z tym kims :P

>>sikam do zlewu>> musisz zczac sikac na wszystko inne w domu bedzie powód by wreszczie posprzatać... :o

>>hihihihihihi >> sadząc po stylu w jakim piszesz bardzo watpie czy masz wogóle sny.....

Gość a mnie
sie sniom ze kulam draze i makaron obsypany piontkami z wf :D

>>a mnie>> Twoje sny oznaczaja ze prostuja sie tobie zwoje na mózgu...niestety w tym wypadku medycyna rozklada rece ja zreszta też.. :o

Kiedyś śnił mi się Kluczbork (2 razy podobnie ),czyli miasto mojej podstawówki .Śniło się mi że tak jakby na obrzeżach rynku zawaliła się kamienica a kiedy dochodziłem do rumowiska czułem potworną ciemność z dodatkiem brudnego pomarańczowego i wielką emanację zła wydobywającą się z piwnic . Żło te gdy je wyczułem zaczeło mnie również obserwować i to z taką mocą że czułem ucisk na piersi i musiałem się wycofać . Chciałem dotrzeć do tego zła i Je zniszczyć ,ale czułem że jeszcze jestem za słaby !!!

bardzo czesto mam taki sen:wchodze do sklepu..wkrotce maja juz zamykac..ja koniecznie chce cos kupic,ale wszystkie ubrania ktore tam sprzedaja sa jakies szare,workowate,brzydkie.W dodatku okazuje sie,ze nie mam pieniedzy....Ostatnio cos sie zmienilo ..sen jest podobny,ale jest kolorowo,ciuchy calkiem ladne..i nawet juz je przymierzam...To sni mi sie juz od kilku lat..calkiem regularnie. Jeszcze jeden..kiedy bylam mala dziewczynka mieszkalismy z rodzicami w domku.Przeprowadzilismy sie do bloku kiedy mialam cztery lata,niewiele wiec moge pamietac jak tam bylo..Czesto teraz sni mi sie,ze tam jestem(dorosla juz)..jakos tam wszystko takie duze i ciemne....

jeszcze jeden...:p...a co..??:)...mojej przyjacolce z dziecinstwa umarli rodzice,a w sumie to prawie u niej mieszkalam,wiec bardzo ich lubilam.Poniekad mnie wychowywali.Czesto terz sni mi sie ,ze ide do tej przyjaciolki i po drodze spotykam jej rodzicow,ktorzy mowia mi..idz do Ewy.(przyjaciolki).ona tam czeka na ciebie..Ide,ale tez tam jakos pusto,zimno,ciemno...

>YOGI-Miś>> Sen twój oznacza ze coś w życiu zostało zapomniane lub zaniedbane. Ciemność to nieznane , czegoś Ci brak... Swiatla ..rozumianego jako milość, mądrość, dobroć podswiadomie oczekujesz pomocy...

>>ceina>> twoje ostatnie sny laczy ciemność w twoim przypadku oznacza niemoc, biernośći nie jasności wzbudzające niepokój. Zmarli symbolizuja przeszlość, albo czesc osobowosci która chcialabyś zapomniec pogrzebać...jesli chodzi o pierwszy sen to symbolizuje jakość zycia...jego poprawa

Te ZŁO jest jak bardzo jadowity wąż,ale ja nie chcę pomocy,chcę je zniszczyć sam ,może nie teraż ,ale w przyszłości ,bo chcę uchronić innych ,bo Oni są nieświadomi i nie wyczuwają Go,a ja tak i to Go złości !

Gość magol
witajcie... wlasnie jak to z tymi snami jest? mnie czesto (dzis rowniez) sni sie "gówno" - albo zapchane kibelki, albo jakies latryny... to powtarza sie co jakis czas.... snie tez czesto o moim bylym chlopaku........ i jeszcze pajaki nigdy nie powtarza mi sie ten sam sen jest to glownie jakis motyw, konkretna rzecz czy tez sytuacja... co to moze znaczyc???

YOGI-Miś>> nawiązuje do tego co napisalem... chcesz chronic innych ale to wlasnie dla siebie potrzebujesz poczucia bezpieczenstwa bo zla o ktorym piszesz doswiadczasz lub doswiadczysz ze stony bliskich, kogos z twojego kregu towarzyskiego :(