Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JOVAN

Głuche telefony- jak sprawdzić żartownisia?

Polecane posty

Od jakiegoś czasu mam głuche telefony. Domyślam się kto to może być.Jak moge upewnić się na 100%? Czy jest to kwestia tylko samego aparatu, który wyswietla numer czy muszę coś załatwiać z TP. SA? a jeśli to kwestia samego aparatu to może ktoś sięorientuje ile takowy kosztuje?

Zadzwon do TP SA i powiedz, ze ktos ci grozi to powinni ci podac numer z ktorego do ciebie dzwoniono. Tylko, ze chyba musisz do nich zadzwonic zaraz po tym gluchym telefonie...

No tak...tylko że ...odbieram telefon, ktoś sprawdzi czy jestem w domu i koniec. Czyli teoretycznie nik nie może mi grozić, ponieważ to połączenie trwa ze dwie sekundy, to raczej nie możliwe aby ktoś mi groził...

Gość skora osla
najtanszy kupisz ponizej 100 zl i do tego bezprzewodowy , nie wiem jak teraz ale przedtem trzeba bylo ta usluge aktywowac na blekitnej linii i kosztowala 3 zl miesiecznie jak jest teraz to nie wiem , moze jest za darmo

Gość adaaa
TP nigdy nie poda ci numeru z ktorego dzwoniono. Mozna zwrocic sie do prokuratury ze jest sie nekanym gluchymi telefonami i dopiero prokuratura zwroci sie do tp. Warto zapisywac daty i godziny gluchych polaczen. Prosciej bedzie kupic specjalny telefon i aktywowac usluge wyswietlania numeru :)

Hmmm... ale w ciagu 2 sekund zdazysz powiedziec \"zginiesz\" ;) Poza tym, wiem ze takie urzadzenia do wyswietlania numerow tanio sprzedaja na Allegro. Moj facet taki ma, ale nie pamietam ile kosztowal (w kazdym razie nie duzo)...

A czy TP musi wiedzieć, że mam taki aparat czy to jest już poza ich działką?

Do mnie kiedyś jakiś czub wydzwaniał i mówił szeptem \"CIPAAAAAAAA\" \"CIPAAAAAAAA\", tak było dzień w dzień przez miesiąć :O

Gość warnabi
TP nie interesuje jaki masz aparat, tylko musisz mieć centralę cyfrową i aktywować usługę. Teraz większość aparatów ma prezentację numeru dzwoniącego. Możesz też zrobić przekierowanie ze stacjonarnego na komórkę wtedy ci sie wyświetli numer dzwoniącego. Oczywiście pod warunkiem, że nie ma zablokowanej prezentacji numeru.

Gość qwqq
Carrie ----- dobre....usmialam sie:D

Wydaje mi się, że nie ma zablokowanej prezentacji, bo wie, że na stacjonarny i tak go nie bede mogła sprawdzić...

Gość warnabi
z tego wynika że to znajomy bo wie że nie masz aparatu z prezentacją numeru i że sobie z tym nie poradzisz... to dobry znajomy...

Tak, aj chyba wiem kto to jest, a nawet jestem pewna. Tylko musze wiedziec na sto procent.

Nie wiem czy TP obchodzi, ze sie ma takie urzadzenie, ale w Dialogu placi sie za identyfikacje numeru dzwoniacego abonament (chyba jakies 3 zl)...

Gość taka jedna.....
wystarczy mieć aparat z wyświetlaczem numeru nawet jak Ciebie nie będzie w domu to aparat działa na zasadzie komórki jak wrócisz na wyświetlaczu będzie numer z jakiego dzwoniono do Ciebie jak Ciebie nie było to tym bardziej jak ktoś dzwoni zaraz wyświetla numer pozdrawiam :) :) :)

Gość nuudziara
Wystarczy właczyć usługę przekierowania na komórkę... wtedy jak ktos bedzie dzwonił , tpsa przekieruje połaczenie, a na komórce wyswietli się numer ( pod warunkiem że nie jest zastrzezony) Pozdrawiam

Gość śmiechu warrte
chyba, że numer będzie zastrzeżony :P ,albo ktos dzwoni z telefonu na kartę, reż nie do zidentyfikowania. a tak pozatym głuche telefony nie śa czynam karalnym wię cprokuratura na peewno nie bedzie sobie zawracała czyms takim głowy :D

:D🖐️ \"CIPAAAAAAA\" A swoją drogą skad ludzie biora taką zwaziętośc. Przez miesiąc.. medal za cierpliwośc mu się należy.

Gość hmm ja kiedys po kilku
gluchych telefonach odebralam i mowie "komenda stoleczna policji slucham " ... i to byl ostatni gluchy telefon :) , dobrze tylko ze nie dzwomnila wtedy moja mama ;) dostalby zawalu

Gość tusek
to mialas niezlego fuksa, bo moj kompan, ktory mnie meczy telefonami gluchymi od pol roku napewno by sie nie nabral na taki numer z policja, Ktos z was tu pisze ze gluche telefony nie sa karalne, ja sadze jednak ze sa, jesli sa nagminne i utrudniaja nam zycie. Bo jesli nie sa karalne to ja tez wezme sobie kogos na tapete i bede mu trul przez rok, dzwoniac z zakrytego numeru . hehehee. Takie zachowanie napewno jest karalne

\" Blush Hmmm... ale w ciagu 2 sekund zdazysz powiedziec \"zginiesz\" Poza tym, wiem ze takie urzadzenia do wyswietlania numerow tanio sprzedaja na Allegro. Moj facet taki ma, ale nie pamietam ile kosztowal (w kazdym razie nie duzo)... \" Ale to nie groźba ale proroctwo:P. Do tego jakbym ja mial dzwonić to żeby mnie wytropili to by nie miał nikt szans:P.

Gość ooooooooooooooooooooo
wy jesteście normalni bo chyba nie

Gość XYZABC
Jest to karalne wykroczenie ;-) trzeba zgłosić na policję, pozdro

Ja rozwiązałam kiedyś problem mojego "cichego wielbiciela" tak: dzwonił w godz.nocnych,zrobiłam przekierowanie na jakiś nr.wcześniej upewniając się,że takiego nr brak.I tak kilka razy przekierowałam rozmowy.W sluchawce słyszał :nie ma takiego numeru:D i miałam spokój i mam nadal.:)

jeżeli problem nadal występuje, to w drodze wyjątku mogę namierzyć taki numer. Proszę o maila na adres: sebasstian.piekarski@gmail.com

Gość Zrozpaczona252525252525252
Witam ,bardzo bardzo Proszę o pomoc jestem kobietą i mieszkam sama , bardzo się boję bo od pięciu lat mam głuche telefony wieczorami , byłam na Policji kilka razy, ale oni powiedzieli mi , że bym po prostu zmieniła numer telefonu i że nic nie moga z tym zrobić bo nie ma zagrożenia :-(:-( Ale to nie rozwiąże problemu bo jeżeli ktoś piec lat wydzwania do mnie po nocach czy wieczorach to gdy zmienię telefon to nigdy nie wiadomo czy ten ktoś nie przyjdzie do mojego domu lub nie zaczai się gdzieś na mnie , bo przecież zna mój adres z książki telefonicznej, jestem w rozpaczy :-(:-( bo przecież nie wiadomo jak zareaguje jak zobaczy ze mnie juz nie może napastować głuchymi telefonami. Telefony te przychodzą na mój numer stacjonarny z czyjejś komórki , częstotliwość ich jest różna czasem jest cisza pól roku i po pól roku znowu ten ktoś wydzwania tygodniami i znowu przerwa. Gdy odbieram telefon jest cisza słyszę tylko jego oddech , nie reaguje na moje słowa z reguły więc ignoruję je ale to jest przerażające. Znam jego lub( jej?) numer telefonu komórkowego , czy można go tego kogoś jakoś zlokalizować ????

Gość safdgdfgsdg
Aparat mozna sobie miec, jak sie nie aktywuje uslugi CLIP to na wyswietlaczu zobaczysz ciemnosc jak w seksmisji.

Gość Zrozpaczona252525252525252
Bardzo proszę o jakąkolwiek formę wypowiedzi potraktuję je jako cenne i pomocne uwagi Dziękuję serdecznie

Gość safdgdfgsdg
"czy można go tego kogoś jakoś zlokalizować ???? Ty nie, policja moze.